Bu Konuyu Açıyorum.Çünkü Sağlığımız için

Geceleride sanki monitörün içinde gece lambası yanıyor, gözü yormuyor hafif kahve rengi ve pembe karışımı bir renk ayarı var, uyku vaktinin geldiğinide bilinçaltına yansıtan bir durum.

Bu tarz programlar malesef kalıcı bir çözüm sunmuyor. Asıl sorun neredeyse tüm monitörlerde ekran parlaklığı ayarı için kullanılan "Pulse Width Modulation" yöntemi. Bu yöntem ekran ışığını milisaniye ölçüsünde açıp kapatıyor bunu insan gözü algılayamıyor ancak yavaş çekim kamera ile yakalanbiliyor:

MacbookProBR50.avi - YouTube

İşte gözü yoran şey bu. PWM kullanmayan monitörlerde azda olsa var, Şu linkden bu monitor modellerine ulaşmak mümkün :

Flicker Free Monitor Database

Arkadaşlar programdan memnun olduğunuz için sevindim.Herşeyin başı sağlık bir nebze yararı olduysa ne güzel.

Adsenseye bakınca gözler normale dönüyor.
Teşekkür ederim denedim ekran çamaşır pembesine döndü ama iyi gibi bakalım.

beyler acayip renklere giriyor ekran :D normal dimi :D

Bu neeemiş böyle monitor beyazdan krem rengine döndü :D

ben yaklaşık 2 yıldır kullanıyorum harbiden çoook işe yarıyor.
Kullanan kişiler şu resimdeki disable kısmına basarsa farkı görür, ben basınca ya ben nasıl eskiden bu parlaklıkta bakıyodum diyorum :D Gözlerim kamaşıyo :D

Screenshot by Lightshot

Konu dışı konularında böyle önemli konular malesef gündeme gelmiyor.Konu dışında açsam anasayfaya çıkmıyor.Lütfen bu konuda düzenleme yapılsın.Konuyu yanlış yerde açmışım olabilirim.Ama önemli konu anlayışlı olalım.

Arkadaşlar herşeyin başı sağlık.Saatlerce pc başındayız ve gözümüz etkileniyor.Bu konuda ne tedbirler alabiliriz.Size bu konuda yardımcı olucam.Sizin nasıl tedbirler alabiliriz bu konuda fikirlerinizi söylerseniz sevinirim.

(Uzun süre bilgisayar başında çalışanların en önemli problemleri göz yorulmasına bağlı rahatsızlıklardır. Gözlerde kızarma, kaşıntı, kanlanma gibi şikayetler giderek artarak uyku bozukluklarına yol açabilir. Bu şikayetleri gidermek için monitör ışığınızı bulunduğunuz ortama ve saate göre otomatik olarak ayarlayan F.lux'u denemelisiniz.)
F.lux İndir - Gün Işığına Göre Otomatik Monitör Ayarlama Aracı - Tamindir

Hocam ben bunu pc ye kurdum.Akşama doğru monitorü sarılaştırmaya başlıyor.Başka renk secemiyormuyuz.Akşam olunca monitor bildigin sarı reknte oluyor :D

Renk sararıyor ama baya faydası oluyor geceleyin. Programı kapatıp açıyorum fark baya var rahatlatıyor. :D

Aklima gelmisken konuya yazmak istedim. Artik hic bir bilgisayari bu program olmadan kullanmiyorum. Herkesin mutlaka kullanmasi gereken muthis yararli bir program. Goz sorununuz olsun olmasin, mutlaka kullanin. Yukleyin bir kosede dursun en ufak rahatsizlik vermiyor. Hayatimda hic bir programa bagis yapmamis ben, su programin sitesinde bagis butonu olsaydi yapmak isterdim.

not: telefonumda bile kullaniyorum Allah bin kere razi olsun bu programi yazandan.

Bu konuda gördüm bir ara kullandım. Şimdi gözlük aldım birgisayara karşı korumalı daha kullanmıyorum

Eğer samsung monitörünüz varsa bu programa gerek yok magic bright ile kendin ayarlayabilirsin.Tabi otomatik ayarlayamazsın o başka.

Allah razı olsun hocam telefona mavi ışık filtresi adında uygulamayı yükledim artık çok rahat bakıyorum ekrana.4 renk ve 1 doğal filtre mevcut.

eyvallah hocam iyi oldu bu. gece araba kullanırken bile tedirgin oluyorum gözler iyice gitti benim yaa

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri