Bu Konuyu Açıyorum.Çünkü Sağlığımız için

crazykanka61

Kayıtlı Üye
Konu dışı konularında böyle önemli konular malesef gündeme gelmiyor.Konu dışında açsam anasayfaya çıkmıyor.Lütfen bu konuda düzenleme yapılsın.Konuyu yanlış yerde açmışım olabilirim.Ama önemli konu anlayışlı olalım.

Arkadaşlar herşeyin başı sağlık.Saatlerce pc başındayız ve gözümüz etkileniyor.Bu konuda ne tedbirler alabiliriz.Size bu konuda yardımcı olucam.Sizin nasıl tedbirler alabiliriz bu konuda fikirlerinizi söylerseniz sevinirim.

(Uzun süre bilgisayar başında çalışanların en önemli problemleri göz yorulmasına bağlı rahatsızlıklardır. Gözlerde kızarma, kaşıntı, kanlanma gibi şikayetler giderek artarak uyku bozukluklarına yol açabilir. Bu şikayetleri gidermek için monitör ışığınızı bulunduğunuz ortama ve saate göre otomatik olarak ayarlayan F.lux'u denemelisiniz.)
F.lux İndir - Gün Işığına Göre Otomatik Monitör Ayarlama Aracı - Tamindir

Flux tabi ya, 250tlye gunnar bilgisayar gözlüğü aldım olmadı, monitör parlaklığıyla oynadım olmadı, ama şu flux yok mu tüm derdime derman oldu. Telefonumda bile kullanıyorum herkese kesinlikle öneririm! Mutlaka flux indirin.

benim gözlerim bilgisayar'a bakmayınca kaşınıyor kızarıyor ve hapşırıyorum geçtiğimiz ramazan bayramında 1 hafta tatile çıktım ne televizyon ne bilgisayar vardı gözlerimi tartışmasız 24 saat kaşıdım ve kıpkırmızı oldu.günde 1-2 saatten fazla uyuyamıyodum hep hapşırıkla kalkıyodum sanırım bu sene 12 sene oldu bilgisayar kullanalı.

benim gözlerim bilgisayar'a bakmayınca kaşınıyor kızarıyor ve hapşırıyorum geçtiğimiz ramazan bayramında 1 hafta tatile çıktım ne televizyon ne bilgisayar vardı gözlerimi tartışmasız 24 saat kaşıdım ve kıpkırmızı oldu.günde 1-2 saatten fazla uyuyamıyodum hep hapşırıkla kalkıyodum sanırım bu sene 12 sene oldu bilgisayar kullanalı.

hocam peki gözünde bir sorun var mı ve günde kaç saat pc başındasın

Flux tabi ya, 250tlye gunnar bilgisayar gözlüğü aldım olmadı, monitör parlaklığıyla oynadım olmadı, ama şu flux yok mu tüm derdime derman oldu. Telefonumda bile kullanıyorum herkese kesinlikle öneririm! Mutlaka flux indirin.

hocam bu programı kullanıyorum otomatik kendi ayar yapıyor siz manuel ayar mı yapıyorsunuz bende pek yararını göremedim benim halen ağrıyor monitör 23 inç olmasından dolayı mı monitör değiştirsem

hocam peki gözünde bir sorun var mı ve günde kaç saat pc başındasın

bilgisayarı aldıkdan 6 sene sonraya kadar günde 10 saat bilgisayar başındaydım daha sonrasında azalta azalta 3-4 saate indirdim şuanda sosyal yaşantım dışında günde 3-4 saat bilgisayar başındayım haftada 2 gün dışarı çıkmıyorum o günlerde 10 saat bilgisayardayım.

edit : gözüm 1.5 derece uzağı görmüyor ama gözlük kullanmıyorum.

bilgisayarı aldıkdan 6 sene sonraya kadar günde 10 saat bilgisayar başındaydım daha sonrasında azalta azalta 3-4 saate indirdim şuanda sosyal yaşantım dışında günde 3-4 saat bilgisayar başındayım haftada 2 gün dışarı çıkmıyorum o günlerde 10 saat bilgisayardayım.

edit : gözüm 1.5 derece uzağı görmüyor ama gözlük kullanmıyorum.

anladım hocam bende 2 tane monitör kullanıyorum bir lcd 18 inç diğeri led 23 inç göz sağlığım için monitör değiştirsem göz sağlığı için monitör var mı

anladım hocam bende 2 tane monitör kullanıyorum bir lcd 18 inç diğeri led 23 inç göz sağlığım için monitör değiştirsem göz sağlığı için monitör var mı

monitorden pek anlamam ortalama 1.5 senedir laptop kullanıyorum.inşallah benim gibi bi sorun yaşamassın,ne tatile çıkabiliyorum ne bilgisayardan kopabiliyorum.ama bilgisayar bağımlılığı yüzünden değil istesem bilgisayarı açmam ama gözlerim aşırı derece alışmış ışığa bakmaya o yüzden çok problem yaşıyorum.

Bende bu konudan müzdaripdim bu konunun açılması iyi olmuş konuyu açan arkadaşa teşekkür ederim, şuanda kurdum geceleri baykuş gibi gözler ekrana bakmakdan faltaşı gidi oluyordu kapayıp açınca göz kapaklarımı hafif bir sızlama hissediyordum, bunu kurdum umarım etkilidir, pc başında geçirilen saatler için ne tip bir gözlük kullanabilirim, dinlendirici filan tavsiye edermisiniz, kullanan varmı gözlük ?

Ben bir kere denemiştim de, çok iğrenç oluyor görüntü sildim sonra alışamadım.

hocam bu programı kullanıyorum otomatik kendi ayar yapıyor siz manuel ayar mı yapıyorsunuz bende pek yararını göremedim benim halen ağrıyor monitör 23 inç olmasından dolayı mı monitör değiştirsem

Kurduktan sonra ek ayar yapmıyoruz demi kanka

Bilgisayar gözü bozmaz arkadaşlar sadece yorar. Eğer gözleriniz yoruluyorsa yapmanız gereken 15 dakkada bir sabit görüntüden uzaklaşıp sağa sola bi 20-30 saniye bakmanız. Bir de loş ışıkta az ışıkta pc kullanmayın. Ayrıca kendinize bir çalışma zamanı belirlerseniz belli süre pc başında kalırsınız. Geri kalan zamanda çıkıp gezin diycem ama ben bile gezmiyorum. Pc kurs ev arada dışarı çıkıyorum vb.

Uyku saatlerinizi düzene sokmanız gerekiyor birde. Uyku düzeni olmazsa gece uykusunu alamazsanız da hem beden olarak hemde gece loş ışıktan dolayı daha çok zorlanıyor gözler.

dostum telefonda nasıl kullanıyorsun google playden baktım f.lux diye çıkmıyor link atabilirmisin yada tüm adını

kurulumu nasıl kurdum topa basınca aşağıya kayıyor falan oto ayarlıyor mu herşeyi? ayarlar kısmından bişey değiştirelim mi?

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri