Bu nesle acıyorum gerçekten

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
insanları tanımadan yargılamak çok yanlış bir iletişim biçimi bence. forumdaki bir genç arkadaşımızın videosu alkışlarlayasiyorum a yüklenmiş ve altında inanılmaz yorumlar. bu kardeşimiz buraya videosunu yüklediğinde biz de izledik, yorum yaptık. Ama dikkat ederseniz yorumların hepsi saygılıydı, destekliciydi, çünkü biz onu az çok tanımıştık ve aramızda bir bağ kurulduğundan daha dikkatli, kendimizi onun yerine koyarak yorum yazdık. ama alkışlarlayaşıyorumdaki yorumlarda hamburger'i tanımadıkları için çok ciddi rahatsızlık verici yorumlar olmuş.

eğer siz bu kızı tanısanız, bir yakınınız olsa, kardeşiniz, kızınız olsa, yazarken daha dikkatli olursunuz bence. yani bu noktada alkışlarlayaşıyorum da(hamburger'in videosu) yorum yazarlardan hiç bir farkınız kalmamış gibi gözüküyor.

internet'in en sıkıntılı tarafı da bu bence. iletişim yolu sadece klavye ile olduğundan hiç acımadan yorum yapabiliyoruz. bence daha fazla empati kurup yorum yapmamız gerekli.

Bana laf mı atmak istediniz hocam bilemedim fakat insanları genellemek saçma olur. En azından bizim nesilde bu kadar çok yoktu bende çok şükür öyle birisi değilim Allah korkumuz var ve öyle biri olsam bu konuyu açmazdım çok şükür inancım imanım tam o yüzden rahatsız oluyorum zaten bu yaşanılan şeylerden.

Yok hocam niye laf atmak isteyeyim. Şunu söylüyorum şimdi siz 6.sınıftaki kızın sevgilisinin olmasını yadırgıyosunuz ama 18 yaşındasınız 3 yıllık bi beraberliğiniz var yani 15.yaşından beri sevgiliniz var diyorum ki bu durumda 30 yaşındaki biri de sizin beraberliğinizi yanlış bulabilir. Böyle şeyleri daha önce görmemiş olmanız bunların yok olduğu anlamına gelmiyo. Bunlar hep vardı ama bunların paylaşılacağı ve sizin görebileceğiniz sosyal medya siteleri yoktu. Şu forumda ilkokulda sınıfından birinden hoşlanmayan bi kişi çıkar mı acaba. O yaşlarda herkesin hoşlandığı biri olur ama bu hoşlanma cinselliğe kaymaz sarılmak namussuzluk olarak adlandırılacak bi davranış değildir.

18 senedir 1 tane kız arkadaşım sevgilim herhangi bir arkadaşım olmadı.Neden diyeceksiniz kız milletinin kafa gitmiş arkadaş facebooka yazıyor "ERKEK DEDİĞİN SAHİP ÇIKACAK YERİ GELİNCE VURACAK DÖVECEK" bu nasıl bir zihniyettir? Erkek hemen ordan atlıyor. Kız açıyor vücudunu bir şeye benzediği yok alta harikasın tanışalım yazıyorlar falan.... bende bir gün patlayacaktım bu günü buldum sağol konu için :D

15 yaşımdan beri bir kız ile beraberim hocam 3 yıl oldu işte hala beraberiz ve diğerlerine benzemiyoruz çok şükür anlaşıyoruz birbirimize güveniyoruz yalan atmıyoruz birbrimize inancımız tam ve sevgimiz her daim artıyor, nazar değecek şimdi hocam konuşturuyorsunuz beni :D Maşallah diyin bari :p

ve hocam bu devirde bir kıza güvenmek gerçekten çok zor.. Bilemiyorsun ki ne yapmış zamanında..

İşte hocam arkadaş çevresi faktörü de çok önemli. Erkekler veya kendilerinden büyük kızlar anlatıyorlardır yok biz içtik şöyle yaptık şöyle kafası var içerseniz cool oluyorsunuz herkes size büyük gözle bakıyor falan diyorlar kesin. Çünkü yapanların çoğu meraktan ve cool olmak(!) için yapıyorlar

Ne sevgilim olacak ne de evleneceğim büyük konuşuyorum ben böyle devam hayat güzel

Not: ilk okuldaki kız arkadaşım geçen bana yazdı bende cevap attım amcasının oglu bana küfür ediyo seni bulacam gebertecem adresini ver ya kardeşim diyorum o benim arkadaşım zaten o yazdı sen kes sesini seni vuracam hapise girecem falan yazıyor ben tövbeliyim artık kımseye yazmıyorum

insanları tanımadan yargılamak çok yanlış bir iletişim biçimi bence. forumdaki bir genç arkadaşımızın videosu alkışlarlayasiyorum a yüklenmiş ve altında inanılmaz yorumlar. bu kardeşimiz buraya videosunu yüklediğinde biz de izledik, yorum yaptık. Ama dikkat ederseniz yorumların hepsi saygılıydı, destekliciydi, çünkü biz onu az çok tanımıştık ve aramızda bir bağ kurulduğundan daha dikkatli, kendimizi onun yerine koyarak yorum yazdık. ama alkışlarlayaşıyorumdaki yorumlarda hamburger'i tanımadıkları için çok ciddi rahatsızlık verici yorumlar olmuş.

eğer siz bu kızı tanısanız, bir yakınınız olsa, kardeşiniz, kızınız olsa, yazarken daha dikkatli olursunuz bence. yani bu noktada alkışlarlayaşıyorum da(hamburger'in videosu) yorum yazarlardan hiç bir farkınız kalmamış gibi gözüküyor.

internet'in en sıkıntılı tarafı da bu bence. iletişim yolu sadece klavye ile olduğundan hiç acımadan yorum yapabiliyoruz. bence daha fazla empati kurup yorum yapmamız gerekli.

hayır hocam yanlış düşünüyorsunuz teorik olarak aslında doğru fakat ben öyle bir kız kardeşim, akrabam, tanıdığım olsa emin olun sözlerim çok daha sert olur. İnsanın adını çıkaran birine ihtiyacımız yok maalesef.

Yok hocam niye laf atmak isteyeyim. Şunu söylüyorum şimdi siz 6.sınıftaki kızın sevgilisinin olmasını yadırgıyosunuz ama 18 yaşındasınız 3 yıllık bi beraberliğiniz var yani 15.yaşından beri sevgiliniz var diyorum ki bu durumda 30 yaşındaki biri de sizin beraberliğinizi yanlış bulabilir. Böyle şeyleri daha önce görmemiş olmanız bunların yok olduğu anlamına gelmiyo. Bunlar hep vardı ama bunların paylaşılacağı ve sizin görebileceğiniz sosyal medya siteleri yoktu. Şu forumda ilkokulda sınıfından birinden hoşlanmayan bi kişi çıkar mı acaba. O yaşlarda herkesin hoşlandığı biri olur ama bu hoşlanma cinselliğe kaymaz sarılmak namussuzluk olarak adlandırılacak bi davranış değildir.

Hocam inkar edemeyiz hepimizin hoşlanma durumu olmuştur elbet fakat o da çocukluk hevesi işte ama dediğiniz gibi cinselliğe kaymıyor.

Hayır hocam sarılmak güzel bir şey gerçekten cinsellik ile ilgisi yok ama bi normal sarılmak var bide orayı burayı ellemek için sarılmak var yani şimdi söylemek istemiyorum siz anladınız hocam. 6.sınıfa giden birinin neresini elleyip tatmin edicekse kendisini neyse.. :)

---------- Spam Engelliyici 02:51 ---------- Önceki Mesaj 02:49 ----------

Ne sevgilim olacak ne de evleneceğim büyük konuşuyorum ben böyle devam hayat güzel

Not: ilk okuldaki kız arkadaşım geçen bana yazdı bende cevap attım amcasının oglu bana küfür ediyo seni bulacam gebertecem adresini ver ya kardeşim diyorum o benim arkadaşım zaten o yazdı sen kes sesini seni vuracam hapise girecem falan yazıyor ben tövbeliyim artık kımseye yazmıyorum

bende eğer şu an beraber olduğum kişiden ayrılırsam (Allah göstermesin) başkasıyla bırak beraber olmayı düşün konuşmayı bile düşünmüyorum. Çünkü kimseye güvenmiyorum bu devirde gerçekten SADECE KIZ OLARAK DEĞİL ERKEK OLARAK BİLE GÜVENMİYORUM herkes birbirinin sırtından vurma peşinde. EN yakın erkek arkadaşına can ciğer diyorsun yarın gidip 2 kuruşa satıyor, kızlarda öyle. Allah hepimize iyi bir eş nasip eylesin inşaAllah, iyi bir eş olmazsa da bekar yaşarız o da güzel :) En azından kadın çenesi olmaz :D

foruma yaş kategorisi gelmeli,konu dışıda olsa bu tür başlıkların bu forumda ne işi var arkadaşım ?!

foruma yaş kategorisi gelmeli,konu dışıda olsa bu tür başlıkların bu forumda ne işi var arkadaşım ?!

sizi ilgilendirmiyorsa yorum yazmayın hocam görmezden gelin her gördüğünüz konuya yazmak zorunda değilsiniz şimdi konuları kaçırıyoruz bahanesi kullanacak olan varsa

http://www.ytpara.com/search.php?searchid=1375773

bu linkten son yeni mesajları takip edebilirler istemediği kadar. Size bir zararı yok hocam sonuçta isteyen kişi istediği konuyu açar herkesin görüşü kendine saygı duymalısınız. Tartışma çıkarmayın lütfen

Ergen muhabbetine çevirdiniz konuyu

Ergen muhabbetine çevirdiniz konuyu

Gerçekleri konuşmak ergenlik ise evet ergenim.

Tartışma çıkaran yorum yazmayın lütfen demiştim.

Bodrum'da büyüdüyseniz oraların insanının kültürü farklı o yüzden size normal gelebilir bu gayet normal o yüzden ctrl + w yapın sizi ilgilendirmeyen konuya girmeyin.

+ Kesinlikle tartışma amaçlı yazmadım.

Böyle konuların açılması son derece önemli. Sürekli youtube youtube olmaz ki. Dışarıda neler oluyor öğreniyoruz işte. Eleştirmek ve eleştirilmek son derece güzel, insanı eğitir. Tabii eleştirilmeye alışık olmadığımız için konuyu hemen başka tarafa çekiyoruz. Şimdi kalkıp Türkiye'deki eğitim sistemine sövsem hain ilan edilirim vs..

Böyle konuların açılması son derece önemli. Sürekli youtube youtube olmaz ki. Dışarıda neler oluyor öğreniyoruz işte. Eleştirmek ve eleştirilmek son derece güzel, insanı eğitir. Tabii eleştirilmeye alışık olmadığımız için konuyu hemen başka tarafa çekiyoruz. Şimdi kalkıp Türkiye'deki eğitim sistemine sövsem hain ilan edilirim vs..

Aynen hocam maalesef. Ben konuşmazsam, sen konuşmazsan, o konuşmazsa bu işler daha çok ilerler en sonunda ne oluruz bilemiyorum gerçi hepimizi o kadar alakadar etmez herkesin kendi hayatı diyor olabilirsiniz fakat ülkemize zarar veriyorlar

---------- Spam Engelliyici 03:05 ---------- Önceki Mesaj 03:05 ----------

Hayır demek istediğimi anlayamıyacak kadar ergensin sadece.

Durun o zaman size bi ergen esprisi falan yapayım

ülker-peki_539526.jpg

belkide haklısın ..ama 2000 den sonra yozlaşan bir millet,bundan sonra da düzelir gibi gözükmüyor..kitap okumayan..tarihini kulaktan dolma bilen..çıkarı ve nefsi için herşeyinden vazgeçen bir gençlik,bu memlekete ne kadar yararlı olur !!!!
peygamberimiz (S.A.V) bile demiş ''OKU'' diye !!!
AMA NERDE !!!

aslında anlatmak istediğimin yarısını bile yazmadım ama kısaca şunu belirteyim. kendinizi o kişinin yerine koyun bence. ama bunu ben 6. sınıftayken diye yapmayın, şu anki koşullarınızdayken onun yerine koyun.

ve başkasını sınırlamanın sınırı yok gerçekten. 15 yaşında bir kızın erkek arkadaşı olması bu ülkenin bazı yerlerinde öldürülme nedeni bile olabiliyor. hani hep kendi tarafımızdan bakmayalım.

adının kötüye çıkma durumu da ayrıca yok, çünkü kötünün tanımı üzerine epey kafa yormamız da gerekebilir. siz o kız hakkında adı kötüye çıkmış derseniz biri de size ergen diyebilir, ve siz kendinizi öyle görmüyorsunuzdur, sizi tanımadan sizi yargıladığını düşünüyorsunuzdur, işte tam da anlatmak istediğim bu noktaydı.

o kişinin onu yapıyor olması ailesi dışında kimi, neden ilgilendirir? ve biz kimiz ki kendimizi üstün görüp birilerine acıyabiliyoruz?

aslında anlatmak istediğimin yarısını bile yazmadım ama kısaca şunu belirteyim. kendinizi o kişinin yerine koyun bence. ama bunu ben 6. sınıftayken diye yapmayın, şu anki koşullarınızdayken onun yerine koyun.

ve başkasını sınırlamanın sınırı yok gerçekten. 15 yaşında bir kızın erkek arkadaşı olması bu ülkenin bazı yerlerinde öldürülme nedeni bile olabiliyor. hani hep kendi tarafımızdan bakmayalım.

adının kötüye çıkma durumu da ayrıca yok, çünkü kötünün tanımı üzerine epey kafa yormamız da gerekebilir. siz o kız hakkında adı kötüye çıkmış derseniz biri de size ergen diyebilir, ve siz kendinizi öyle görmüyorsunuzdur, sizi tanımadan sizi yargıladığını düşünüyorsunuzdur, işte tam da anlatmak istediğim bu noktaydı.

o kişinin onu yapıyor olması ailesi dışında kimi, neden ilgilendirir? ve biz kimiz ki kendimizi üstün görüp birilerine acıyabiliyoruz?

Hocam şimdi kişiye göre değişir diyorsunuz fakat o yaşta bir insanı kandırmakta kolay olur kandırsa neler yapacağını hepimiz tahmin edebiliyoruz sonra ileride bu ailesine çok büyük zararlar açar. Ben normal sarılmaktan bahsetmedim hocam bi normal sarılmak var insanı huzurlu hissettiren birde başka amaçları olan sarılmak var orasını burasını falan neyse yazmak istemiyorum her şey açık hocam

kayseride yaşıyorum yaşım 17.
kayseride öyle bi ortam varki fame tanınma popüler olma çabası herkes
Tüm liseliler birbirini tanıyor o onunla .. bu bununla.. eli tutulmamış(en kapalısı) kız yok burda. daha bunla kalmıyor herkes birbirini ifşa etmeler ortam çok kötü çook. Allaha şükür youtubeye başladıkta ortamlardan iyice uzaklaştım 3 4 aydır otobüs yüzü görmüyorum.

belkide haklısın ..ama 2000 den sonra yozlaşan bir millet,bundan sonra da düzelir gibi gözükmüyor..kitap okumayan..tarihini kulaktan dolma bilen..çıkarı ve nefsi için herşeyinden vazgeçen bir gençlik,bu memlekete ne kadar yararlı olur !!!!
peygamberimiz (S.A.V) bile demiş ''OKU'' diye !!!
AMA NERDE !!!

Başı neyse sonuda odur malesef, bu saatten sonra üzülerek söylüyorum düzelir gibi görmüyorum ve malesef giderekte berbatlaşıyoruz. Son çınarı (Yaşar Kemal'i) kaybettiğimizde bunu anladım.

Valla hocam Yeni nesil kötü onları kötü yapan şeyde televizyon bilgisayar hemen herşeyi kapıyolar öğreniyolar. yabancı ülkeye benzemeye başlıyoruz .s

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri