Bu saatten sonra ne yapılır?

flypow3r

Kayıtlı Üye
Öncelikle konuyu biraz iç dökmek için açtığımı belirteyim.
23 yaşındayım lise ve önlisanstan mezun olduğum bölümler elektrik elektronikle ilgili.
Arkadaş çevremde kararsızlığımla biliniyorum. Forumda da bilenler vardır. Yeni bir şey öğrenmeye pek açık değilim. Öğreneyim diye giriştiğim animasyon programından falan hemen pes ediyorum. Bu dünyada yapmak istediğim tek meslek futbolculuktu. Onuda yapamadık. Onun dışında baktığım herşeye ticari gözle bakıyorum. ıbm de çalışan bir tanıdık mobil app üzerine kendimi geliştirmemi tavsiye etti. 7 sene okuduğum elektrik elektronikle alakalı birşey yapamamış olmak başka şeylere giriş yapmak için hevesimi kaçırıyor. Dgs ile mühendislik falan düşünmüyorum dersle gerçekten aram yok. Ders ve iş konusunda gevşek davranmama sebep birazda sürekli gelir getiren özgün kanalımın olduğunu düşünüyorum. Şikayet edilecek birşey yok tabi ki ama bunu avantaja dönüştüremediğim için üzgünüm. Sıfırdan java öğrenebilir miyim. Önlisansta 1 sene assembly görmüştük faydası olur mu bilmiyorum. Siz ne dersiniz bu saatten sonra ne yapılır. Kodlama falan öğrenilir mi.
Alakalı alakasız hertürlü öğrenilecek şeye öğrenme yöntemi tavsiyesine açığım.
Teşekkürler.

Her ne yaparsanız yapın ısrarcı olun pes etmeyin gerisi çorap söküğü gibi gelir hocam.

DGS ile mühendisliği düşünün derim hocam.Mühendis olupta işsiz bile kalan bu ülkede diploma olmadan nasıl çalışmayı düşünüyorsunuz(maddi durum iyiyye bilemem.) Tavsiye mühendisliği düşünün derim.

Youtube ta spamın vs pek ömrü kalmadı.
Bence arkadaşının tavsiyesine kulak ver, gelecek mobilde
Java, C# unity oyun programlama birini seç kendini geliştirmeye bak.
Programlama beni sıkar zor öğrenirim diyorsan en azından App Store Optimization konusunu öğren.
Uygulama oyun vs yapmak için daha kolay araçlarda var.
Mobilde her programcı para kazanıyor diye de bir şey yok.
Mobilde parayı aso dan anlayan kazanıyor...

Kesinlikle mobil programlamada kendinizi geliştirmelisiniz. Basit manada bende mobil işine giriş yapmayı düşünüyorum son zamanlarda.Ancak şuanda KPSS'ye yoğun bir şekilde hazırlandığımdan projelerimin hepsine vakit ayıramayacağım. Aslında bende içimi dökeceğim projelerimden bahsedeceğim bir konu açacaktım iyi hatırlattın hocam. :)

DGS ile mühendisliği düşünün derim hocam.Mühendis olupta işsiz bile kalan bu ülkede diploma olmadan nasıl çalışmayı düşünüyorsunuz(maddi durum iyiyye bilemem.) Tavsiye mühendisliği düşünün derim.

23 yaşında arkadşa mühendisliğe başlasa 27 28 29 oalcak o yaşta mühendisten hayır beklemezler

Mühendisliği sadece bir diploma olarak gör. Beklenen o havada uçuşan plan projelerin hiçbiri yok. Çok çok iyi okul olmadıkça, sana ders anlatan hocaların senin gibi kitaptan okumuş gelmiş ve projelerin kıyısından bile zor tutmuş insanlardır. Bu alanda tamamen kişisel yatırımın ön planda. Devlet olmaz da özel olur dersen, bence o yatırımı direk iyi kurslarla kendine yap.

bu yaşta pes etme sakın
az hırslı ol azimli ol
ilgi alanın ne ise ona yönel
sadece para ve diploma için kendinide sıkma

Başlamasında ne yapsın hocam ?
başlayıp 5 yılını ziyan ederse ? ben 21 yaşında bitirecektim mühendisliği bu sene mal gibi kalmasam ve 5.yılıma 21 yaşında giriyorum.Etrafta nca genç taze beyin varken 28 29 30 yaşında birde mühendismi yetiştirecek firmalar ?

Öncelikle konuyu biraz iç dökmek için açtığımı belirteyim.
23 yaşındayım lise ve önlisanstan mezun olduğum bölümler elektrik elektronikle ilgili.
Arkadaş çevremde kararsızlığımla biliniyorum. Forumda da bilenler vardır. Yeni bir şey öğrenmeye pek açık değilim. Öğreneyim diye giriştiğim animasyon programından falan hemen pes ediyorum. Bu dünyada yapmak istediğim tek meslek futbolculuktu. Onuda yapamadık. Onun dışında baktığım herşeye ticari gözle bakıyorum. ıbm de çalışan bir tanıdık mobil app üzerine kendimi geliştirmemi tavsiye etti. 7 sene okuduğum elektrik elektronikle alakalı birşey yapamamış olmak başka şeylere giriş yapmak için hevesimi kaçırıyor. Dgs ile mühendislik falan düşünmüyorum dersle gerçekten aram yok. Ders ve iş konusunda gevşek davranmama sebep birazda sürekli gelir getiren özgün kanalımın olduğunu düşünüyorum. Şikayet edilecek birşey yok tabi ki ama bunu avantaja dönüştüremediğim için üzgünüm. Sıfırdan java öğrenebilir miyim. Önlisansta 1 sene assembly görmüştük faydası olur mu bilmiyorum. Siz ne dersiniz bu saatten sonra ne yapılır. Kodlama falan öğrenilir mi.
Alakalı alakasız hertürlü öğrenilecek şeye öğrenme yöntemi tavsiyesine açığım.
Teşekkürler.

real sektör mü yoksa bilgisayar üzerinden mi birşeyler düşünüyorsun ona göre özelden konuşalım.

mobil uygulama iyidir. en kısa sürede ticari olarak sizlere geri dönüşü olacak, geleceği çok açık sektordur. İnternet sektoru, mobil yazılım, ticari gelir, isteklerine uyuyor. Kısa süredede sana geri dönüşü olacak bir sektor, öyle yıllarca çalışmak yerine, parasal donuş elde edebileceksin. malum yıllarcada bu sektorde ekmek yiyebilcektin. Ama olayın cokkk detayına bir kerede giripde 2 yada 3 yıl yazılın öğrenecek diyerek uzun vakit kaybetme derim.

bu yaş olayına takmanız bence cok mantıksız.

adamlar 50 60 nda hukuk fakultesı bıtırıyor. ve cogu genç beyinden daha iyiler

40 nda muhendıslıgı bıtıren adamdan neden verım alınmasın

böyle düşünen bastan kaybeder

başlayıp 5 yılını ziyan ederse ? ben 21 yaşında bitirecektim mühendisliği bu sene mal gibi kalmasam ve 5.yılıma 21 yaşında giriyorum.Etrafta nca genç taze beyin varken 28 29 30 yaşında birde mühendismi yetiştirecek firmalar ?

27-30 yaş arası mühendis olan bir insanla sizin dediğiniz gibi 21-24 yaş arası(nasıl mümkün oluyorsa artık) mühendisin arasındaki fark nedir hala anlamış değilim.Bence gayet güzel bir yaş yani.Eğitimin yaş ile ilgisi olsaydı...
O işler yaşla değil başla olur hocam.Nacizane tavsiyem yaşa fazla takılmayın.

27-30 yaş arası mühendis olan bir insanla sizin dediğiniz gibi 21-24 yaş arası(nasıl mümkün oluyorsa artık) mühendisin arasındaki fark nedir hala anlamış değilim.Bence gayet güzel bir yaş yani.Eğitimin yaş ile ilgisi olsaydı...
O işler yaşla değil başla olur hocam.Nacizane tavsiyem yaşa fazla takılmayın.

17 yaşında ünü başladım ve 21 e gelince 4.sınıf tamamlanıyor.yaşa fazla takılmayın diyorsunuz ama ben okuyamaz demiyorum.şirket bu yaşına gelmiş ama hala tecrübesiz birisini mi alır sizce ? Ven endüstri mühendisi olarak ve ileride oturacağım koltuk var mevkiyi göz önüne alırsak asla o yaşta birisini mühendis olarak yanımda çalıştırmam.tecrübesiz o yaşa kadar gelmiş birisini yani.30 yaşında 5 6 yıllık tecrübesi varsa zaten aç kalmaz o adam

17 yaşında ünü başladım ve 21 e gelince 4.sınıf tamamlanıyor.yaşa fazla takılmayın diyorsunuz ama ben okuyamaz demiyorum.şirket bu yaşına gelmiş ama hala tecrübesiz birisini mi alır sizce ? Ven endüstri mühendisi olarak ve ileride oturacağım koltuk var mevkiyi göz önüne alırsak asla o yaşta birisini mühendis olarak yanımda çalıştırmam.tecrübesiz o yaşa kadar gelmiş birisini yani.30 yaşında 5 6 yıllık tecrübesi varsa zaten aç kalmaz o adam

Siz merak etmeyin hocam.Herkes sizin gibi 27 yaşlarında olan birinin tecrübesini falan sorgulamıyor.27 yaşında yeni mezun olan bir insanla 21 yasında mezun olan bir insanda aynı prosedürden geçiyor.Olay mezun olduktan sonra tecrübe edinebilmekte ve kendini geliştirebilimekte.Konu sahibi arkadaş yine okumak isterse okumaya devam etsin (sizin tabirinizle vaktini boşa harcasın ) yada okumayıp yeni ufuklar kesfetmeye calıssın.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri