bulduğum yöntemin bi mevzusu varmış sonradan öğrendim. bu yöntem 1 defaya mahsus çalışabilir konumda. yani engel veren video bir defa geçirilebilir, ardından başka kimse atamaz, sen dahil. bu noktada birden çok videoyu aynı kanala yüklemem gerekiyordu. 12 ye yakınını bitirdikten sonra 1 tanesinde kuşkuluydum baya çünkü pek işlem yapmadan atmıştım. o lanet video tüm kanalı bloke etti ve uzun video yükleme durumunu engelledi. mecbur tüm videoları aynı kanala koymam gerektiği için aynı işlemleri tekrar uygularım diye tüm videoları silip yeni bi kanalda tekrar işlenmiş videoları upload ettim ama hepsi yine dünya engeline takıldı. buradan çıkardığımız sonuç başta da söylediğim gibi; bir engel bir defa aşılır. aşan kişi artık o videoda youtube bazlı hak sahibidir. haricinde kimse atamaz, kendisi dahil. dolayısıyla başlığı açtığım günkü çalışmaların tümü silindi şu an ama asıl olayım güncellenebilir bir program takibi yaptığımdan yeni sürümün ulaşmasını beklemekten ibaret. o zaman bakalım yükleyebilcek miyim. umarım yüklenir şayet yüklendiği takdirde haftalık ciddi miktarda gelir bekliyorum. olmazsa eğer engelleri kaldırma çalışmalarına daha çok yoğunlaşıcaz demektir zira engelli youtube da spam çalışmak kapanan kanalları da gördükçe iyiden iyiye zorlaştı. benim aklıma gelen en mantıklı sistem engelleri aşıp tek videoda vurmak.