Camtasia 8 İşlemci sıkıntısı Nasıl Halledicem

crazykanka61

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar iyi bir sunucu aldım ortaksız tek başıma.Camtasia render yapıyorum 23 saatlik video var elimde.18:45 render başladım 21:45 oldu render resimde gösterdim 15 saate bitecek tahminim.60 liralık vds 23 saat falan sürüyordu.Ayrıca sunucu işlemciyi %30 kullanıyor.

Denediğim yollar.Camtasia Gpu ayarı var onun tıkını kaldırdım.Görev yöneticisinde camtasia gerçek zamanda ayarınıda yaptım.

Sunucu Özelliklerim.
Intel® Xeon® İşlemci E3-1245v2 (8M Cache, 3.40 GHz) 8 Çekirdek
16 GB Ram
1 x 240 GB SSD
2 x 3 TB Harddisk
1 IP Adresi
1 Gbit Port / 200 Mbit Garanti Bağlantı
Almanya Lokasyon

Sunucu görev yöneticisinde sunucunun işlemci performansı:
223.jpg

Benim de sunucu bu hafta pek yavaş. Öne atamayı yaptım, yine aynı.

aynı konudan ben de muzdaribim fakat sürekli böyle değil benim sunucu. muhtemelen sizin de öyledir fakat sebebini çözemedim ben de.

çerçeveyle alakalı olduğunu düşünmeden edemiyorum. çünkü başıma şöyle bişey geldi. videoyu ve çerçeveyi ekledim. video 40 dk, çerçeveyi uzatmayı unutmuşum 1 dk'lık kısmında çerçeve kalmış videonun.

render alırken %15'ten %80-90'lara fırladığını gördüm cpunun. o anda farkettim ki çerçevesiz kısma gelince daha fazla işlemci kullanmaya başladı.

fakat direk buna bağlamakta doğru değil. video ile de alakası var sanırım. çünkü aynı çerçeveyle 2 video render aldım birinde cpu fulldü diğerinde değildi diye hatırlıyorum. ( bundan tam emin değilim )

bazen nedense 1 ya da 2 cpu kullanımı yapıyor camtasia. bunun sebebini çözebilen varsa ücretli bile destek alabilirim. :)

benim sunucu özellikleri de şu şekilde

i7 4770 4 gerçek 4 sanal çekirdek toplamda 28 ghz ya da 27 :o
480 gb ssd
32 gb ram :p

son durum. :D

jLYE9J.png

Son düzenleme:
bendede aynı sıkıntı var 20 tl lik sunucu ile 60tl lik sunucunun render performansı aynı

Hocam bir şey buldum. Biraz işe yaradı. Denetim masası, güç seçeneklerinden yüksek ayarı seç. %20'den %40'a çıktı. Daha bakınıyorum, gelişme olunca söylerim.

---------- Spam Engelliyici 01:35 ---------- Önceki Mesaj 01:32 ----------

aynı konudan ben de muzdaribim fakat sürekli böyle değil benim sunucu. muhtemelen sizin de öyledir fakat sebebini çözemedim ben de.

çerçeveyle alakalı olduğunu düşünmeden edemiyorum. çünkü başıma şöyle bişey geldi. videoyu ve çerçeveyi ekledim. video 40 dk, çerçeveyi uzatmayı unutmuşum 1 dk'lık kısmında çerçeve kalmış videonun.

render alırken %15'ten %80-90'lara fırladığını gördüm cpunun. o anda farkettim ki çerçevesiz kısma gelince daha fazla işlemci kullanmaya başladı.

fakat direk buna bağlamakta doğru değil. video ile de alakası var sanırım. çünkü aynı çerçeveyle 2 video render aldım birinde cpu fulldü diğerinde değildi diye hatırlıyorum. ( bundan tam emin değilim )

bazen nedense 1 ya da 2 cpu kullanımı yapıyor camtasia. bunun sebebini çözebilen varsa ücretli bile destek alabilirim. :)

benim sunucu özellikleri de şu şekilde

i7 4770 4 gerçek 4 sanal çekirdek toplamda 28 ghz ya da 27 :o
480 gb ssd
32 gb ram :p

son durum. :D

jLYE9J.png

Sen de dediğimi uygula hocam, biraz fark eder.

---------- Spam Engelliyici 01:39 ---------- Önceki Mesaj 01:35 ----------

Sağ taraftaki yere gelince, "change advance..." yapın. Sonra process bölümünü %100 yapın.
ajyqPO.png

Hocam bir şey buldum. Biraz işe yaradı. Denetim masası, güç seçeneklerinden yüksek ayarı seç. %20'den %40'a çıktı. Daha bakınıyorum, gelişme olunca söylerim.

---------- Spam Engelliyici 01:35 ---------- Önceki Mesaj 01:32 ----------

Sen de dediğimi uygula hocam, biraz fark eder.

---------- Spam Engelliyici 01:39 ---------- Önceki Mesaj 01:35 ----------

Sağ taraftaki yere gelince, "change advance..." yapın. Sonra process bölümünü %100 yapın.
ajyqPO.png
ben de işe yaramadı. :(

---------- Spam Engelliyici 23:48 ---------- Önceki Mesaj 23:45 ----------

değişiklik yaptığınızda işe yaramıyorsa soldaki create a power plan kısmına tıklayın. açılan sayfada high performance seçin ve kaydedin. benim de bu şekilde 45'lere çıktı.

rjmYJ3.png

ben de işe yaramadı. :(

---------- Spam Engelliyici 23:48 ---------- Önceki Mesaj 23:45 ----------

değişiklik yaptığınızda işe yaramıyorsa soldaki create a power plan kısmına tıklayın. açılan sayfada high performance seçin ve kaydedin. benim de bu şekilde 45'lere çıktı.

rjmYJ3.png

İlk dediğim oydu, evet.

Arkadaşlar cevaplar için tşk dediklerinizi deniycem

---------- Spam Engelliyici 31.01.2015 00:29 ---------- Önceki Mesaj 30.01.2015 23:59 ----------

Malesef arkadaşlar durum aynı

Arkadaşlar cevaplar için tşk dediklerinizi deniycem

---------- Spam Engelliyici 31.01.2015 00:29 ---------- Önceki Mesaj 30.01.2015 23:59 ----------

Malesef arkadaşlar durum aynı
kerem'in söylediğiyle benim söylediğim farklı ikisini de denedin mi?

render performansını hızlandıran sadece ekran kartının kalitesidir. istersen dünyanın en hızlı işlemcisini ve ramini kullan, ekran kartın yoksa yada kalitesizse render performansın düşük olur.

yeni bir pc topladım. eski pc'nin ekran kartını bir arkadaş'a verdim. ortalama 3 saatte render yaptığı videoları 15 20 dakika ya kadar düşürdü.

yeni bir pc topladım. eski pc'nin ekran kartını bir arkadaş'a verdim. ortalama 3 saatte render yaptığı videoları 15 20 dakika ya kadar düşürdü.
öncelikle alıntı yap ki bana yazdığında sana cevap yazabileyim.

evet render alırken ekran kartının etkisi vardır. ama senin sandığın gibi sadece ekran kartının etkisi yoktur. işlemcide önemlidir, diskte önemlidir.

bu forumun belki de yarısı vds/vps/dedicated render kullanarak render alıyor. ve ben daha ekran kartıyla satılan bir vds ya da dedicated görmedim/duymadım.

eğer sadece ekran kartı ölçüt olsaydı biz mal gibi boşuna para ödemiş olurduk. :rolleyes: biz boşuna mı gidip güçlü sunucular kiralıyoruz sence?

iyi bir işlemci, iyi bir yazma izni olan ssd ve iyi bir ekran kartı gerekir maksimum render için. ;)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri