Camtasia Studio İşlemciyi Tam Olarak Kullanmıyor

EnemyHunter

Kayıtlı Üye
Camtasia da render alırken işlemci kullanımı %16 17 lerde geziyor işlemlerden öncelik olarak gerçek zamanda yapmama rağmen %18 20 çıkıyor fakat yeterli olmuyor dolayısıyla render süresi uzuyor işlemciyi %90 95 olarak kullandırmanın bir yolu var mı acaba ?

Camtasia da render alırken işlemci kullanımı %16 17 lerde geziyor işlemlerden öncelik olarak gerçek zamanda yapmama rağmen %18 20 çıkıyor fakat yeterli olmuyor dolayısıyla render süresi uzuyor işlemciyi %90 95 olarak kullandırmanın bir yolu var mı acaba ?

Gercek zamanda degil yuksek yapın explorer.exe yi öncelik düşürün sonucu yazarsınız hocam

Process tamer programini kur. İsini gorecektir. Baska yerlerden ayar yapmana gerek yok. Program cok basit zaten renderi baslatinca pro tamere bak cam in exesini gorup ayarlayabilirsin.

propertiesten use gpu olarak seçilidir yani grafik işlemciyi kullanıyordur onun tiki kaldırırsan cpu ya yük binmeye başlar yani yüklü şekilde kullanır.

[MENTION=13409]delgech[/MENTION] [MENTION=11173]static_reactor[/MENTION] [MENTION=11207]specialseko[/MENTION] teşekkür ederim arkadaşlar specialseko'nun dediği gibi işe yaradı Tools > Options tan Use GPU Accelereration if aviable seçeneğini kaldırdım artık işlemciye yük bindiriyor

[MENTION=13409]delgech[/MENTION] [MENTION=11173]static_reactor[/MENTION] [MENTION=11207]specialseko[/MENTION] teşekkür ederim arkadaşlar specialseko'nun dediği gibi işe yaradı Tools > Options tan Use GPU Accelereration if aviable seçeneğini kaldırdım artık işlemciye yük bindiriyor

Render suresinde % kac fark oldu hocam ?

[MENTION=9375]youktube[/MENTION] onu hesaplamadım ama dahada hızlandı %73 80 lara çıktı işlemci kullanım oranı

[MENTION=9375]youktube[/MENTION] onu hesaplamadım ama dahada hızlandı %73 80 lara çıktı işlemci kullanım oranı

Bende ne yaparsam yapayım %10 - 15 arasında değişiyor. Benimki dedicated 32 çekirdek 244 gb ram var ama minimum kullanabiliyoruz.

sen vds de kullanıyordun değil mi ?

---------- Spam Engelliyici 11:53 ---------- Önceki Mesaj 11:52 ----------

bende de tam tersi hızda bir düşme oldu. properties den gpu yu kullan seçtiğimde daha hızlı render yapıyor bende.

hocam ekran kartı olursa gpu yu kullanacağından daha hızlı yapacaktır tabi :)

[MENTION=8094]yakamoz01[/MENTION] ekran kartı render'a uyumlu olabilir o yüzden daha hızlı alıyodur
[MENTION=8078]brocker[/MENTION] Benimkide dedicated işlemci intel core i7 975 extreme belki biostan filan bi ayarı varsa başka bilemeyeceğim dün yilmazserver da kullanmış olduğum vds de bir ayar yaptı render alırken %95 altına inmiyor sorduğumda işlemlerden sağ tıklayıp önceliğini yükselttik diyorlar fakat değil onlar o ayarı yapmadan önce vds de camtasia kurulu bile değildi
[MENTION=11207]specialseko[/MENTION] hem sunucu hemde vds kullanıyorum

[MENTION=8094]yakamoz01[/MENTION] ekran kartı render'a uyumlu olabilir o yüzden daha hızlı alıyodur
[MENTION=8078]brocker[/MENTION] Benimkide dedicated işlemci intel core i7 975 extreme belki biostan filan bi ayarı varsa başka bilemeyeceğim dün yilmazserver da kullanmış olduğum vds de bir ayar yaptı render alırken %95 altına inmiyor sorduğumda işlemlerden sağ tıklayıp önceliğini yükselttik diyorlar fakat değil onlar o ayarı yapmadan önce vds de camtasia kurulu bile değildi
[MENTION=11207]specialseko[/MENTION] hem sunucu hemde vds kullanıyorum

Nvidia geforce gtx 780 ekran kartım var. sanırım bundan dolayı ekran kartı ile daha hızlı render alıyorum

Bende pek fark etmiyor ekran kartınıda kullansa cpuyuda kullansa birbirine yakın değerler çıkıyor

Ayarları yapıp değişim yok diyen arkadaşlar windows 7 veya 8 kullanıyorsa güç seçeneklerine baksın bazen cpu nun en fazla ne kadar kullanılacağı ordan ksılmış olabilir

Son düzenleme:
Görev yöneticisi üzerinde camtasia'ya gelip sağ tıklayıp özelliklere gelince aşağıdaki resimdeki seçeneklerden herhangi birine tik koymamızın render üzerinde bir etkisi olur mu ?

Arkadaşlar iyi bir sunucu aldım ortaksız tek başıma.Camtasia render yapıyorum 23 saatlik video var elimde.18:45 render başladım 21:45 oldu render resimde gösterdim 15 saate bitecek tahminim.60 liralık vds 23 saat falan sürüyordu.Ayrıca sunucu işlemciyi %30 kullanıyor.

Denediğim yollar.Camtasia Gpu ayarı var onun tıkını kaldırdım.Görev yöneticisinde camtasia gerçek zamanda ayarınıda yaptım.

Sunucu Özelliklerim.
Intel® Xeon® İşlemci E3-1245v2 (8M Cache, 3.40 GHz) 8 Çekirdek
16 GB Ram
1 x 240 GB SSD
2 x 3 TB Harddisk
1 IP Adresi
1 Gbit Port / 200 Mbit Garanti Bağlantı
Almanya Lokasyon

Sunucu görev yöneticisinde sunucunun işlemci performansı:
223.jpg

Son düzenleme:
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri