Camtasia Video Çıkışı İçin Saatlerce Beklemeyelim

nisyantv

Yasaklanmış
Selamun Aleyküm Arkadaşlar bir çoğumuzun kullandığı program,bana göre youtube için en hızlı ve basit işlem yapan program.Fonksiyonel olarak belki tartışılabilir ama hem timeline pratik olması açısından benim ilk tercihim.

Bir çoğumuzun yakındığı kısa süreli videolar için bile aşırı bir boyut,ısınma vb gibi aksaklıklar...Aslında camtasia çektiği sunumları dev ekranlarda oynatabilmek için düşünülmüş olsa da bizim işimiz 17" Bilgisayarlar ile vel-hasıl-ı kelam videonun çözünürlük ve karelenme değerlerini düşürerek bu işten sıyrılıcağız.

Anlatımda yanlışlıklar ve gözden kaçan bir şeyler varsa kusura bakmayın :)

1.İşlem: Belgelerimden Camtasia Studio klasöründeki Custom Production Presets 8.0 klasöründe düzenlemek istediğimiz formatı sağ tıklayıp not defteri ile açıyoruz. Benim önerdiğim "MP4 only (up to 480p)" bundaki değerleri düşürmeniz ama istek size kalmış.

2.İşlem: Resimde Sarı ile İşaretlediğim yerlere bu değerleri giriyoruz.Burada amaç, elimizdeki videoyu 9600000 gibi bir çok yüksek kaliteye çevirmesini önlemek ve bu sayede hızlı çıkış olanağını sağlamak.​

3.İşlem: Değerleri girdiğimiz dosyayı var olanla değiştirip, Tüm Dosyalar seçip ve .xml Ekleyin, değişikliği onaylayın.

Hayırlı uğurlu olsun.
ekte metin belgesi ekledim onuda inceleyebilirsiniz. Kendi yöntemim ve Çalışmaktadır.

Elimden geldiğince basit anlatmaya çalıştım .
Umarım Faydalı olur.

konu için teşşekkürler peki videoyu dışarıya çıkarırken hangi formatı seçicez ?

konu için teşşekkürler peki videoyu dışarıya çıkarırken hangi formatı seçicez ?

düzenlemiş olduğun formatı
diyelim ki "MP4 only (up to 480p) txt" bu formatı seçti isen çıkış almak istediğinde ise bunu seçeceksin
yok HD seçeneğini düzenlemişsen onu seçeceksin yani değerleri düşürdüğümüz formatı ;)

ya mesala 100 video yu toptan düzenleyen program var mı.ücretli ücretsiz farketmez bildiğiniz

Dostum bu bitrate ayarlarını programın içindende değiştirebiliyorsun. Produce and share dedikten sonra, custom production settings e oradan video settingsde bitrate kısmı var, bitrate arttırdığında dosya boyutu artar azalttığında azalır.

Hocam bilgi için tesekkurler ancak bir ssd hardisk alırsa eger %80 kadar daha kısa surede ısımızı hallederız.hatta %90 kadar daha hızlı olur.ve format factory de tam canavar :)

Hocam bilgi için tesekkurler ancak bir ssd hardisk alırsa eger %80 kadar daha kısa surede ısımızı hallederız.hatta %90 kadar daha hızlı olur.ve format factory de tam canavar :)

bulduğum ilk 500 Tl ile ssd almayı düşünüyorum hem oyun performansı için de ideal :)

video kalitesinde gözle görülür bir fark oluşturur mu?

Kalite olarak düşüş olmuyosa çok güzel bi şey eyvallah. :)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri