Merhaba,
Eğer sigara içiyorsanız zaten yanmış en kavrulmuş herhangi bir kahve işinizi görür.
Çay ve kahve'den ve keyif için tüketilecek bir çok gıda maddesinden aromaları ayırdedip gerçekten keyif almak için öncelikle sigara içiyorsanız bunu bırakmanızı 15 yıl sigara içmiş ve 4 yıldır da içmeyen bir kişi olarak tavsiye ediyorum.
Sigara içenler için de sigaranın tadı keyfi aroması elbette muhteşemdir, saygı duyuyorum ama diğer bir çok şeyin tadını çok az almaya razı olmanız gerekir. keşke tad alma duyusunu öldürmeyecek kadar günde 1 2 tane sigara içmeyi becerebilseydim ve aynı zamanda tabii bu kadar sigara içmek sağlığa hiç zararlı olmasaydı. Ancak ne yazık ki bir fırt zararlarına maruz kalmanız için ciddi bir başlangıç
Sigara edebiyatımızdan sonra tavsiyeye geleyim:
Starbucks Veranda Çekirdek Kahve İncelemesi ~ Kahvebaz
Aromaların içine edecek kadar kavrulmamış bu güzel kahveyi starbucks'tan alıp mümkünse french press çekip sadece 1 2 dk demleyip içmelisiniz. Lütfen deneyin ve kahvenin tadına varın.
Espresso tekniği ne kadar iddia ile evlere girdiği ve artık başarılı italyan cafelerin çizgisine geldiği söylense de gerçek kaplan köpüklü espresso'nun ne evlerde ne de cafelerde pek yapılabildiğini düşünmüyorum. Çok özenilmesi ve teknik imkanın iyi olması lazım. bardağı ısıtılmadan sunuluyor çoğu yerde geldiğinde buz gibi oluyor o derece başarısız ne yazık ki bir çok yer.
French press için biraz fazla kahve kullanın ve kısa süre demleyin.
Kahvenin yanında şeker getirenleri de anlayamıyorum. kahve çay asla şeker kullanılmadan içilmeli.
Eğer şekersiz içemiyorsanız şunu tavsiye ederim. Kullandığınız şekeri yarıya azaltıp acı da gelse 2 gün bu şekilde bolca çay kahve için. Sonra tamamen bırakarak en az 1 hafta tadı acı da gelse günde 3 4 çay 1 2 kahve için.
Toplam 10 gün sonra süper aromaları alabilen bir gurme olacağınıza emin olabilirsiniz.
Afiyet olsun...