Çerçevesiz-Görsel Eşleşenden Kurtulma(Tartışma)

nisyantv

Yasaklanmış
Selamünaleyküm Arkadaşlar :)

Uzun zamandır Camtasia da çerçeve yöntemi ile çalışıyorduk lakin o yöntem de çöp oldu...Neyse ki denemelerime Adobe Premiere 6 İle devam ediyorum.

Geçen yine bir konuda tartışması geçti. Arkadaşın biri( [MENTION=8055]Space[/MENTION] )görsel eşleşeni geçtiğini söyledi bende buradan yola çıkarak kurcaladım sonuç böyle bir şey çıktı.

Arkadaşın mesajı da bu:( 23.06.2014, 19:41)

Video editleme programında, videoyu öne arkayada herhangi bi resmi yerleştirip render alıyorsunuz.

Arkadaşlar biriniz sesi geçmeyi biliyor biriniz görüntüyü herkes bildiğini anlatsa sorun kalmayacak aslında :) Googlede para bitmez korkmayın anlatın

acaba siyah olan resime mi opacity ekliyorum yoksa vdeoya mu bu yöntemde video ortalıkta yok siyah ekran var

Şimdi Gören, Duyan, Bilen kim varsa yani bilip de söylemeyen arkadaş varsa Yanlış sularda yüzüyor :D

şaka bir yana da Programdan anlayan veya yöntemi bilen arkadaş varsa söylesin lütfen, yoksa işlemci kaybından yeni pc alana kadar denemelere devam edeceğim :)

25.06.2014 04:09 İLK DENEME SONUÇ VERMİŞTİR. YÖNTEM GELİŞTİRİLİP ÜCRETSİZ OLARAK ANLATILACAKTIR.
ytpara seviyore :) [MENTION=9659]cakirturk[/MENTION] e Çok TEŞEKKÜRLER :D

Deneme 1: Amatörde olsa sonuç Başarılı :)
link

Son düzenleme:
Her 3 saniyede 1 saniyelik siyah aralık bırakırsanız geçersiniz.

Her 3 saniyede 1 saniyelik siyah aralık bırakırsanız geçersiniz.

1 saatlik bir filime nasıl ekliyeciz peki :D
Artı hocam mantığa göre video saydam olduğu için arkadaki siyah görünüyo ama renderden çıkınca siyah beli olmuyacak ama taramada siyah olduğu için youtube amca da bunu yiyecek :) buna benzer camtasiada yapmıştım, görüntüye saydam renk katma sonuç olumsuz

Son düzenleme:
Videonun arkasına herhangi bi wallpaper atıp(fazla göz yormayan), videonun şeffaflığını 100 üzerinden 90 veya 95 yapıp deneyin. Ek olarak indirdiğiniz videonun mutlaka min 2-3 sn sini kesin veya ekleme yapın

şimdi videonun çıkış formatı önemli bu tarz yöntemlerde.
eğer arka plana renkli bir resim atıp ön plana videoyu atarsanız ardından mpeg codec'i ile render alırsanız eşleşeni geçemezsiniz.

tahminime göre: yapılması gereken;
transparan kısımları olan bir png resmi arka plana koyun.
üzerine videoyu koyun.
ardından "alpha channel" destekli bir formatta videoyu render edin.
Örnek:
cNrj2.png

Adobe premier pro için anlatımı: exporting video with an alpha channel (transparency) | Premiere Pro work area

Bu yöntem işe yarar mı, yararsa neden? (muhtemelen işe yarar şöyle ki:)
Videolar bildiğiniz üzere resimlerden oluşmaktadır.
Resimler piksellerden, her bir piksel de genelde "R,g,b" (kırmızı, yeşil, mavi) değerlerini barındırır. Örneğin: jpeg ve bmp formatı. Bu resim formatları üzerine geliştirilen video formatlarında da aynı durum söz konusudur. (mp4, mpeg vb).
Yukarıda anlattığım yöntemde ise piksel değerlerinin yanına bir de alfa (parlaklık) değeri geliyor (ARGB). Yani pikselin parlaklık değerini değiştirebiliyoruz.
(ilk mesajda sözü geçen opacity muhabbetinde bu alpha değeri ile oynuyoruz).

google'ın cms'inin çalışmasını basitçe aktaracak olursam: her bir video bir hash fonksiyonndan geçiriliyor ve sonuçta bir özüt değer elde ediliyor. bu özüt değerler saklanıyor ve daha sonra aynı video yüklendiyse eğer aynı özüt değeri üretileceğinden anlık olarak videoların yüklenip yüklenmediği anlaşılabiliyor.

Peki biz bu arka plana transparan png koyarak ne işlemi yaptık?
videonun görünen kısmında pek bir değişiklik yapmadık, "r,g,b" yani renkleri oluşturan değerler aynı kaldı, ancak parlaklık değerlerinde oynama oldu. bu da özüt değerin değişmesini sağlayarak benzersizmiş gibi google'a yutturmamızı sağladı.

not: deneyin işe yarayabilir :)

not 2: normal şartlar altında işe yaraması lazım.

Dünya engeli veren 2-3 dakikalık bir şey var mı beyler bi şey denicem belki işe yarar

....tahminime göre: yapılması gereken;
transparan kısımları olan bir png resmi arka plana koyun....

1-Photoshop ile Sade Transpan oluştursak atsak olur mu(Saydam renkte eklenebilir)

2 transparan kısımları olandan kastınız, normal kullandığımız çerçeveler gibi mi yoksa başka bir türlü

3-elnizde kullanmamı istediğiniz bir görüntü varsa atabilirsiniz

4-elimde %60 oranında saydam siyah renkli Photoshop ile yapılmış transparanlar mevcut bunları kullansam ne olur

geçirirsinde biraz karanlık görünür video.karanlık görünmesin diyosanda renk ayarlarıyla oynamak lazım o zamanda biraz yapay duruyo

1-Photoshop ile Sade Transpan oluştursak atsak olur mu(Saydam renkte eklenebilir)

2 transparan kısımları olandan kastınız, normal kullandığımız çerçeveler gibi mi yoksa başka bir türlü

3-elnizde kullanmamı istediğiniz bir görüntü varsa atabilirsiniz

4-elimde %60 oranında saydam siyah renkli Photoshop ile yapılmış transparanlar mevcut bunları kullansam ne olur

png uzantılı ve 24 bit kodlanmış (a,r,g,b her biri 8 bit) tamamı renkli (r,g,b'nin bir önemi yok) (video boyutu kadar) bir resim atın. çerçeve vs olmasına gerek yok.
r,g,b değerlerini video'dan alması; a değerlerini de renkli değerlerden alması gerekir).

bir deneyin bakalım sonuç ne olacak :)

şimdi videonun çıkış formatı önemli bu tarz yöntemlerde.
eğer arka plana renkli bir resim atıp ön plana videoyu atarsanız ardından mpeg codec'i ile render alırsanız eşleşeni geçemezsiniz.

tahminime göre: yapılması gereken;
transparan kısımları olan bir png resmi arka plana koyun.
üzerine videoyu koyun.
ardından "alpha channel" destekli bir formatta videoyu render edin.
Örnek:
cNrj2.png

Adobe premier pro için anlatımı: exporting video with an alpha channel (transparency) | Premiere Pro work area

Bu yöntem işe yarar mı, yararsa neden? (muhtemelen işe yarar şöyle ki:)
Videolar bildiğiniz üzere resimlerden oluşmaktadır.
Resimler piksellerden, her bir piksel de genelde "R,g,b" (kırmızı, yeşil, mavi) değerlerini barındırır. Örneğin: jpeg ve bmp formatı. Bu resim formatları üzerine geliştirilen video formatlarında da aynı durum söz konusudur. (mp4, mpeg vb).
Yukarıda anlattığım yöntemde ise piksel değerlerinin yanına bir de alfa (parlaklık) değeri geliyor (ARGB). Yani pikselin parlaklık değerini değiştirebiliyoruz.
(ilk mesajda sözü geçen opacity muhabbetinde bu alpha değeri ile oynuyoruz).

google'ın cms'inin çalışmasını basitçe aktaracak olursam: her bir video bir hash fonksiyonndan geçiriliyor ve sonuçta bir özüt değer elde ediliyor. bu özüt değerler saklanıyor ve daha sonra aynı video yüklendiyse eğer aynı özüt değeri üretileceğinden anlık olarak videoların yüklenip yüklenmediği anlaşılabiliyor.

Peki biz bu arka plana transparan png koyarak ne işlemi yaptık?
videonun görünen kısmında pek bir değişiklik yapmadık, "r,g,b" yani renkleri oluşturan değerler aynı kaldı, ancak parlaklık değerlerinde oynama oldu. bu da özüt değerin değişmesini sağlayarak benzersizmiş gibi google'a yutturmamızı sağladı.

not: deneyin işe yarayabilir :)

not 2: normal şartlar altında işe yaraması lazım.

bu arkadaşın dediklerine tamamiyle katılıyorum benimde çerçevesiz geçmek ile ilgili açacağım konu bununla ilgili olacaktı. Olay kısaca siz youtube olsaydınız nasıl bir sistemle çalışırdınız diye sormaktan geçiyor kendinize, bende youtube eşleşen gönderme algoritmasının bu veya buna benzer şekilde çalıştığını düşünüyorum. Yani bu video tanıyan yazılım önce videoyu parçalara ayırıp katmanlarına bakıp kaydediyor ardından daha önce buna benzer bir eşleşen var mı diye arşivinden taratıyor. Benim yöntemim ise kısaca önce her beş on dkya bir resim koyup üstüne bir başka sesi kısık video koyup onun üstüne esas videomuzu yerleştirmek. Bu yöntem şu ana kadar bende işe yaradı ancak render süresi aşırı uzun sürüyor.

Ben de bir sinema filmi üzerin de çalışıyorum dünya engelli geçersem köşeyiz :D telif gelene kadar indireyim bunu da deniyeyim bari sonucu yazarım ama eski sistem pc+uzun video derken test sonuçları sabahı bulur heralde hatta öğleni :D

bu arada madem konu yardım konusu oldu hadi bende bi kaç şey anlatayım ses eşleşeniyle ilgili. (aslında ayrı bir konu açacaktım ama neyse)
Şimdi arkadaşlar, shazam tarzı programlarla aynı şekilde çalışıyor esasen youtubeun ses eşleşen yazılım aslında bu kadar basit. Shazam programı, içindeki algoritması sayesinde parçayı kaba tabirle en tiz en bass en mid frekansları seçerek bir spektrum oluşturuyor kendine ve veritabanıyla karşılaştırıyor, uyan parça varsa da aha işte bu senin şarkı diye gönderiyor. Bunu anlatmamın nedeni hangi ses eşleştirici program olursa olsun sesin frekans spektrumunu kullanarak eşleştirir sesleri, başka yolu yok çünkü bunun. Sizin yapmanız gereken şey basitçe o bazen winampta falan şarkı çalarken görsel seçersiniz hani şarkı çalarken o renkler, resimler falan şarkıya göre oynar, hah onu değiştireceksiniz ki youtube farklı bi ses bu diye yutsun. Bunu yapmanız için de (camtasia veya video edit programlarında var mı bu efektler bilmiyorum o yüzden bildiğim şekilde anlatacağım) bazı programlara ihtiyacınız var. Fruity Loops Studio en basit ve en anlaşılır olanı. Bu programdaki bazı pluginler sese reverb,decay,delay efekti vs vs vermenize olanak sağlıyor. Bu programı kullanarak ses dosyasına bazı efektleri hafif olarak verip spektrumu değiştirirseniz(biraz bozulacak tabii ki ses ama en azından hızlanmayacak) ses eşleşenini yüzde yüze yakın oranla geçersiniz.
Not:Bunu ebook yapıp satmayı planlıyordum ancak şu forumda azıcık olsun bilgi paylaşılsın istiyorum ve uzun uzadıya yazacak halim yok şuncacık mesaja bile sığdı anlatacaklarım, o yüzden buyurun afiyetle bu yöntemi uygulayın.

edit: ses eşleşenini hızlandırarak geçmenin olayı ses spektrumunu ve anahtarını pitchle değiştirmektir esasen. ben yukarıda bunu nasıl hızlandırmadan geçebileceğinizi anlatmaya çalıştım.

Son düzenleme:
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri