Benim şahsi düşüncelerim..
Çözüm süresi boyunca süreci tehlikeye sokan 6 bölge vardı
1- Cizre
2-Yüksekova
3-idil
4-Sur
5-lice
6-nuseybin
PKK içinde sürece karşı çıkan PKK üst düzey komutanlarıda bu bölgeye gönderildi yeni süreçte oluşabilcek tüm karşıt sesler bastırılıcak bundan sonra benim düşüncem 2 bölge idil ve yüksekova operasyonları başlıycak Buralarda bittikten sonra muhtemeldir süreç yeniden başlıyacak Erdoğana Başkanlık Yolu HDP ile açılacak...
çözüm süreci pkknında , hükümetinde işine geliyordu . Ama Türkiye suriye ye çok mudahil olmaya '' bende burdayım '' demeye başladı . Amerika zaten işin aktif içindeydi , Rusya geri kalmaz zaten . Çin gemileri akdenize çekti . İran biz burdayken kimse heveslenmesin dedi .Ortalık karışınca Amerika eğit donatı bıraktı, pyd -ypg ye silah - mühimmat ve erzak verdi uzaktan izlemeye başladı .
Türkiye kendi derdine düşürülmeliydi , sur ve cizre jeopolitik konum olarak çok musaitti zaten . Amerikanın pyd ye verdigi silahlar iceriye çok rahat sokulabiliyordu . Türkiye kara kuvvetlerinin bir kısmını buraya konuşlandırdı . Bir yandanda mültecilerle uğraşırsak Suriyede istedikleri gibi at koşturabilirlerdi ...
Pkk azıtınca Türkiye sınır ötesi hava harekatlarına başladı . Çok kritik bölgeler bombalandı ve gerçekten çok başarılıydı . Kimse Türkiyeden bunu beklemiyordu ve bu engellenmeliydi .
Rusya sınır ihlalleri yaparak kaşınmaya başladı . Amacı ucagını düşürtüp Ortamı germekti . Nato ve u.s.a gazı verdi . '' Türkiye istese Rus uçağını düşürebilirdi '' . Bu gazı alan Güzel ülkem 2. sınır ihlalinde uçağı düşürdü ve Sınır ötesi hava harekatlarına son vermek ve ortamı Rusyaya bırakmak zorunda kaldı .
Rusya işidle mucadele adı altında , pydeye destek cıkarken bir yandan da ne kadar sivil varsa bombaladı ve Türkiyeye kaçmalarına sebep oldu. Son 1 ayda Türkiyeye gelen ve gelmeye başlamış 50.000 Suriyeli daha ...
Bu arada içerdeki vatan hainleri de boş durmadı , sur ve cizreden alabildikleri görüntüleri , TC sivilleri katlediyor başlıgıyla yabancılara servis etmeye başladı . Sanıyorlar ki TC ye bişey oldugunda kafalarını sokacak yerleri var .. Ne avrupa ne amerika onları it yerine koymaz ama bunu bilmiyorlar .
Doğuda çeşitli ilçelerde bu olaylar devam edecektir . Allah'ın izniyle Bunlarında üstesinden gelinecektir. Doğudaki insanlar göç etmek zorunda kalacaktır . Bu sayede doğu tekrardan inşa edilmeye gidecektir.
Erdoğanın şöyle bir planı var : Doğuyu tekrar inşa edip , Amerikaya Suriyede de böyle bir yapılanmada bulunabiliriz. Uçuşa kapalı güvenli bölge olusturun . Konutlar , okullar hastaneler yapalım Suriyelileri oraya yerlestirelim ...
Ancak hiç kimse aylardır bu çağrıya yanaşmadıgı gibi bundan sonra da yanaşacagını sanmıyorum . Ancak Rusya Abd ye gerçek anlamda kafa tutarsa işte o zaman ABD Türkiye ittifakı kurulabilir ...
Yani yeni çözüm süreci imkansızdır. Pkk eskisinden kat kat güçlü ve eğitimlidir. Bunu çözmenin yoluda sınır ötesi harekattan geçmektedir. Bu da Türkiye - Rusya arası savaşın eşiği demektir
Bu vatanın ekmegini yiyen herkese düşen görev, bir ve beraber olmaktır . Vatana hiç olmadıgı kadar sahip çıkmaktır.
Benim şahsi düşüncemde bu şekilde .