Clickbank ve Amazon Para Kazanma Yöntemleri

• Kullanıcı f1b0n4cc1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Farklı Kazanç Yolları

f1b0n4cc1

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar , vaktinde 1 kez ödeme aldığım , sonrasında benim için kabusa dönen Clickbanktan para kazanmak için bildiğim bütün herşeyi burdan paylaşacağım . Konu açmaktaki amacım , bu kazanması zor , kazancı büyük olan Clickbanktan para kazanma meselesinde bilinen bütün herşeyin ortak bir başlıkta incelenmesi

Amazon konusunda da benzer yöntemler uygulanabileceği için ikisini aynı grup altında topladım .

Verilecek linkler site kuralları gereği Refli / Refsiz olarak verilecektir , birbirimize destek olmak adına Refli linkleri kullanmamızı öneriyorum ama tercih tabiki size kalmış .

Lütfen bu konuda bildiğiniz veya düşündüğünüz bir yöntem varsa bizimle paylaşın . Şimdi konumuza geçelim

Clickbank 1998 Tim Barber tarafından kurulmuştur ve 190 ülkede faaliyet gösteren , kuruluşundan bu zamana milyarlarca dolar ödeme yapmış ve halen eksiksiz / sorunsuz ödeme yapan satış ortaklığı sitesidir

Nasıl çalışır ?

Genel anlamda siteye üye olduktan sonra Marketplace e gelip , herhangi bir kategoriden herhangi bir ürün seçersiniz .

rg0YqV.jpg

gkPjNb.jpg

Sonra ürünümüzü inceleyelim . Varsayılan olarak sıralama popüler ürün başta olmak üzere aşağı doğru sıralanır . Ben e-bussiess and e-marketing ana kategorisine tıkladığımda ilk başta şöyle bir ürün çıktı

kjMY3r.jpg

Bu ürün satış başına ortalama 138.36 dolar veriyormuş . Initial $ /sale yazan yerden ise ilk satıştan ne kadar kazanacağınız yazar : 52:37 dolar

Peki neden birbirinden farklı ? Çünkü bir ürün , satın alınınca başka bir versiyon önerebilir , mesela pro version , premium version vs . Kullanıcı bunu almak zorunda değildir . Opsiyoneldir bu .

Bir ikinci ihtimal ise recurring yani yinelenen ödemeli ürünler . Burdaki bot fiyatları gibi , her ay ödemeniz gerekiyorsa bu recurring payment tir.

İşte bu yüzden , bütün dünya ortalaması alındığında , şu an için , bu ürün ortalama satış başına 138.36 kazandırıyormuş .

Bu da şu demektir ki , bu ürünü alan kullanıcılar , ürünün ekstralarını da alıyormuş ya da ürün içerisinde tekrar eden ödeme gerektiren bir paılanma vardır , örneğin VIP kısmına girmek için aylık 200 USD ödeyin yazıyordur kullanıcı bunu da ödüyordur , dolayısıyla siz ilk satışınızdan 52.37 usd kazansanız dahi ilerleyen günlerde sattım bitti gitti dediğiniz üründen size komisyonlar akmaya devam eder

AVG %/Sale yazan kısım ürünün satış başına size kalacak komisyon miktarını gösterir . Bazı kullanıcılar buna şaşırabilir ama bu gerçek . Ürün sahibi ücretin %40 ını alırken siz %60 ını alırsınız .

Mantıklı düşünenler için sebebi çok açıktır . Bu bir dijital üründür , kargolaması vs yoktur , siz ürünün tanıtımını yapıp sattırsanız da sattırmasanızda dijital kodlardan ibaret bu şey , sahibi için potansiyel kayıp demektir

O yüzden Clickbank vs satış ortaklığı sitelerinde satış başı alınan komisyonlar çok yüksek abartılı görünsede gerçektir.

Siz bu üründen 10 tane sattırsanız direk hesabınıza 523.7 dolar geçecektir !

Peki nasıl satış yapılıyor ?

Daha önce gördüğümüz Promote butonuna tıklayalım

7oB8ma.jpg

Açılan pencerede Account Nickname: yazan yere Clickbank kullanıcı adımızı yazalım . Zaten login olduysanız kullanıcı adınız otomatik yazılmıştır

Tracking ID (Optional) yazan yer takip bilgisi . Yani oraya ytparacom yazarsanız , ürününüzün ytpara da açtığınız bir konudan yapıldığını anlarsınız . Oraya donanimhaber yazarsanız , aynı ürünü orda da tanıttıysanız satış ordan geldiğini anlarsınız.

Takip kodu 24 karakterden fazla olamaz ve sadece ingilizce karakterler ve/veya sayılardan oluşturulmalıdır

AAOYZQ.jpg

Gerekli bilgileri yazıp Create butonuna tıkladığımızda bize şifrelenmiş affiliate linkimizi verecektir .

Yvd53D.jpg

Gördüğünüz üzere tracking id olarak ytparacom kullandığım için linkin sonuna eklendi.

Linkler neden şifreleniyor ?

Sebebi şu . İnternet üzerinde pek çok kişi onbinlerce clickbank ürünü tanıtıyor . Ve bazı botlar , yazılan bu makaleleri olduğu gibi alıyor ve sadece kullanıcı adını değiştirerek başka sitelerde yayınlıyor . Bunun önüne geçmek için böyle bir önlem alınmıştır

Normal Refsiz link : gsniper.com

Şifrelenmiş Refli link : Finally revealing my $2,556 a day system - Google Sniper 3.0

Şifrelenmemiş refli link :Finally revealing my $2,556 a day system - Google Sniper 3.0

Linklerin çalıştığını nasıl anlarız ?

Linke tıkladığınızda açılan sayfanın sonunda ?hop=kullancı_adınız gelir

Mesela , yukardaki referans linklerinden birisine tıklarsanız açılana sayfadaki linki şu şekilde görürsünüz :

blv4J8.jpg

DİKKAT :BU REFERANS LİNKİNİZ DEĞİLDİR !

Genelde yeni başlayan clickbank kullanıcıları bu hatayı yapıyor ve linke tıklandıktan sonra açılan sayfadaki ?hop=kullanıcı_adı ile biten linki referans linki zannedip onu kullanıyorlar . O sizin referans linkiniz değildir , ondan para kazanamazsınız.

Linkin Çalıştığını Nasıl Anlarım ?

Yukardaki şifreli veya şifresiz referans linkinizden herhangi birisini tıkladığınızda biraz önce bahsettiğim gibi ürünün kendine ait orijinal websitesi sonunda ?hop=kullanıcı_adınız olacak şekilde açılır .

Eğer linkiniz doğru ise ödeme sayfasına gittiğinizde en altta kendi clickbank kullanıcı adınız ve varsa tracking id yi görmeniz lazım

lkQzvX.jpg

Para kazandıktan sonra nasıl ödeme alırım ?

Ödemeleri ister çek ile isterseniz 2 kez ödeme aldıktan sonra açılacak olan bank hesabınıza isteyebilirsiniz .

Ben birkaç yıl önce çek ile almaya çalıştığımda baya bir gezmiştim banklarda , hem kimse anlamıyor hem de çok uçuk fiyatlar istiyorlar bozmak için

Ben de Payoneer diye bir ödeme yöntemi öğrendim . Bu sayede amerikada banka hesabı açtım ve ödemem direk oraya gönderildi beklemeden .

Teb atm leri döviz ödüyor , ordan da çok küçük bir komisyon ödeyerek paramı çektim .

Payoneer üye olmak için ;

Refli Link
Refsiz Link

BZO9Pg.jpg

vgao5v.png

rg0dM7.jpg

Satış Ortaklığı Linklerimizi Nerede ve Nasıl Tanıtacağız ?

En can alıcı ve can yakıcı soru . Eğer bu konuyu yıllar önce açmış olsaydık şu an çoğumuz zengin olacaktı . Çünkü , 2008-2011 yılları civarında kullanıcılar google adwords kullanarak küçük reklam meblağları harcayarak büyük paralar kazanıyorlardı .

Örneğin , 5 dolar clickbank linkini tanıtmak için harcarken , karşılığında 100 lerce dolar kazanabiliyor . bu mümkündü çünkü tıklama başı maliyet 0.1 TL olsa o zamanda yüzlerce tıklama yaptırabiliyordu . Bunlardan bir kaçı bile satış olarak dönse 100-200 dolar kazanıyorlardı

Ama facebook , google adwords , bing gibi şirketler artık direk clickbank veya muadili satış ortağı sitelerinin linklerini kabul etmiyorlar

Bu ise burdan ekmek yiyenlere çok büyük bir darbe idi .

Geriye fazla bir seçenek kalmıyordu . Ya site kurulacak seo yapılacaktı , ya da adwords'ten ban yemeden linki tanıtmanın bir yolu bulunacaktı

Önceleri , link cloaking yani link gizleme ile bu aşılabiliyordu , mesela clickbank linkini tinyurl arkasına maskelemek ve google adwords'e tiny url linki eklemek

Daha sonraları kısmi de olsa google bunlara da ban vermeye başladı

İşin kötü tarafı , google sizi banlayana kadar para kazanabiliyordunuz , lakin ban bir kez gelince aynı isim ile artık adwords e dönmek çok zordu , hatta imkansız

Bunun için neler yapabilirz sorusunun cevaplarından birisi site kurmak.

Genelde kullanıcılar şu 3 lü kombinasyonu kullanır

Bir web sitesi , email toplamak için bir email marketing hesabı , bir de ara geçişleri kurmak için landing page.

Ben hosting için;

aonBn7.jpg

hostgator { Refli link / Refsiz link )

email marketing için

DlOkOZ.jpg

aweber { Refli link / Refsiz link }

tema ve landing page / squeeze page için

oAdzyQ.jpg

optimizepress { Refli link / Refsiz link )

kullanıyorum .

Eğer bir websiteniz varsa optimizepress i kesinlikle tavsiye ederim , ben bu kadar güzel hazırlanmış bir tema görmedim. Hatta sadece bir tema değil , ister landing page , ister açılış sayfası , ister ücretli üyelikler , ne isterseniz var . İstediğiniz profesyonel tasarımı bir kaç tıklama ile yapabilirsiniz .

Örnek landing page : Open U.S. / Europe Bank Account to Receive Payments — make money online

Burada email marketing ilk etapta şart değil . İşin en profesyonel kısmı da o diyebilirim . Çünkü aylık ödemeniz gereken bir masraf vardır . Mesela aylık 19 dolar gibi .

Satış yapamazsanız bunu boşa ödemiş olursunuz . Peki artısı ne ? Olayın koptuğu nokta burası . Eğer kullanıcıların kendi rızaları ile email lerini toplayabilirseniz , o kitleye kişiler listenizden çıkana kadar istediğiniz reklamı bedavaya gönderirsiniz

Mesela youtube tan para kazanma ile ilgili bir ürün satacaksınız , ürünün alınması için veya da test etmek için email yazma mecburiyeti koydunuz diyelim

Kullanıcı email adresni kendi rızası ile girer , email adresine gelen onay linkine de tıklar . Artık listenizdedir .

Siz bu kullanıcıya youtube ile ilgili başka bir ürün ya da servis linki gönderirseniz para kaybetmeyeceksiniz ama o kişi ürüne ilgi duyar da alırsa komisyon kazanacaksınız

Bu olay incelik gerektirir , çünkü çok sık email gönderirseniz , kullanıcı listeden çıkar , değersiz bilgi gönderirseniz görse de okumaz , hiç açmaz yani . Bu tekrar ederse email leriniz artık direk çöp kutusuna gelmeye başlar boşa göndermiş olursunuz

İşte sizin , sitelerde neden devamlı email yazmanızı istediklerini anladınız .Sizin email adresiniz bir kez alınca , artık siz listeden çıkana kadar bedavaya reklam gönderecektir size .

İşte bu noktada , bir kısım kullanıcı sadece clickbank ürününü satmaya odaklanırken bir kısmı hem ürünü satmaya hem de sizin email adresinizi almaya çalışacaktır.

Bunu çeşitli yollardan yapabilir , örneğin bedava kitap indirmek için email adresinizi girin , 1 hafta deneme sürümünü kullanmak için email adresinizi girin yazmaları gibi ...

Wordpress Tabanlı Sitenin Farkı Ne ?

Eğer bu işi ciddi yapacaksanız , wordpress sizin vazgeçilmeziniz olacaktır . İnanılmaz seo gücü , geliştirilebilirlik olanakları , geniş tema ve plugin dünyası ile istediğinizi yapabilirsiniz.

Örneğin , yukarda bahsettiğim şekilde bir site açtınız . Hosting , domain , tema tamam.

Şimdi size wordpress in gücünü göstermek için bir plugin tanıtacağım .

CBPress { Refli Link / Refsiz Link }

58NRqD.jpg

Bu plugin sayesinde bütün Clickbank ürünlerini tek tıklama ile sitenize entegre edebilirsiniz ! İlk okuduğumda inanmak istemedim çünkü binlerce ürünü benim siteme eklemesi çılgınlık gibi geliyordu.

Ürünü ünlü clickbank analiz sitesi

CBEngine {
Refli Link / Refsiz Link }

Yvd5VA.png

çıkarmıştı . Dolayısıyla aklımda güvenilirmi acaba sorusu kalmamıştı . Bu iki ürünü indirimli olarak birlikte almıştım ve ömür boyu cbengine üyeliğim de aktifleştirilmişti . Bir taş ile iki kuş vurmak gibi

CBEngine pro versiyon ile bedava version arasındaki farklar şu tabloda mevcuttur

yPGG8L.jpg

Basitçe cbpress şu şekilde çalışıyor . Plugini siteye yükleyip aktifleştirdikten sonra , import işlemi var , bütün clickbank ürünlerini xml den veriyi çekerek bir kaç saniye içerisinde sitenize uygun hale getiriyor

Yapmanız gereken sadece bir sayfa oluşturmak ( post / yazı değil ) , html kodlarına geçip [cbpress ] yazmak .

Bu bütün clickbank ürünlerini açtığınız sayfaya gömmenize yarıyor .

vgaoNm.jpg

Ben istemediğim ürünleri categories kısmında kaldırdıktan sonra , bütün clickbank ürünlerini marketplace isminde bir sayfa açarak ekledim

Görüldüğü üzere , sadece tek bir sayfa içerisine bütün clickbank ürünlerini tek tıklama ile eklemiş oldum .

Bu örnekten görüldüğü üzere , wordpress tabanlı bir site ile imkanlarınız çok fazla . Geriye sadece bu sayfanın reklamını yapmak kalıyor .

Bedavaya trafik çekmek ve üzerine cüzi de olsa para kazanmak istiyorsanız , kaydettiğim şu videoya göz atabilirsiniz

https://www.youtube.com/watch?v=6VUiFypgVRo

Niche Marketing nedir ?

Eğer sadece tek bir ürün üzerine site yapmak ve sadece ona odaklanmak istiyorsanız buna niche marketing deniyor .

Mesela diablo 3 oyunu . Sadece diablo 3 oyuncularını ilgilendiren , diablo oyunu için ipuçları , hileler veya kullanma klavuzu pazarlamak istiyorsanız onunla ilgili bir site kurarsınız ve sizin hedeflediğiniz kitle artık diablo 3 oyuncularıdır .

Artısı , kafanızı başka birşeye yormanıza gerek yoktur . Sadece diablo 3 ile ilgili makaleler , yazılar ürünler arayacağınız için , sitenizin bu alanda rank alması genel anlamdaki sitelere veya yöntemlere nazaran daha iyidir .

Yukardaki adımlardaki gibi , marketplace e girmek ve bu sefer arama kısmını kullanarak diablo yazmak

XBbYgo.jpg

Site Adı İle Ürün Adı Arasındaki Korelasyon Nedir ?

Ben dahil pek çok kullanıcı , site alacağı zaman domain adı olarak hemen kendi adını veya saçma sapan ilginç bir isim seçer.

Bu yeni site kuracaklar için oyuna 1-0 yenik başlamak gibi birşey . Çünkü ilk kurduğum site xmbx.net , sonrasında 19fx.net , sonrasında aldığım bilalfx.com ve en sonda aldığım bilalyucel.com , isim olarak herhangi birisinin aramak isteyeceği birşey değil

Peki bu ne demek ? Geç öğrendiğim çok önemli bir bilgi , google ın arama motorunda domain adı ile aranan kelime arasında bir korelasyon bulunması idi . Bu google algoritmasına göre , aranan kelime eğer bir domain isminde bulunuyorsa ve içerik de örtüşüyorsa , arama sonuçlarında başlarda çıkartıyordu

Bu size altın değerinde bir bilgi . Çünkü , eğer rekabeti düşük bir ürün bulup , onun için niche odaklı bir site kurabilirseniz , google da ziyaretçiler ürünle ilgili arama yaptığında sizin sitenize gelebilir ve ürünü alabilirler.

Özet : Domain ismi ile ürün ismi örtüşmeli

Bunu kategori bazlı da yapabilirsiniz . Mesela kilo kaybı ( weight loss ) dünya genelinde bir problemdir ve yaklaşık olarak her ülkenin her şehrinde bir problemdir . Özellikle avrupa ve amerikada obezite inanılmaz boyutlara ulaşmıştır

Bir de buna onların ekonomik gücü eklenirse , satmaya çalıştığınız ürünün de kendi dillerinde olması satışınızda patlama yapacaktır

Bunun için örnek vermek gerekirse ;

Ben 3 tane bir biri ile alaklı anahtar kelimeyi içerisinde bulunduran bir domain aldım

healthy lose weight

healthy weight loss

lose weight

bunları harmanladım ve

http://healthyloseweightloss.com/

sitesini aldım . Peki neden bu isim ? Bize ne gibi birşey ifade etmesi gerekiyor .

Kullanıcı yukarda bahsettiğim anahatar kelimelerden birisini girerse , bir ihtimal benim siteme de gelebilir di düşüncem.

Peki çok mu süper bir adım ? Hayır . Burdaki hatam, rekabeti çok ama çok fazla olan bir alanda site kurmam . Çünkü healthy lose weight yazdığında benim sitemin çıkması için profesyonel arama motoru optimizasyonu yapmam veya da yaptırmam lazım . Burdaki yanlışım bu .

Siz de rekabet edemeyeceğiniz alanlarda site kurup hem vaktinizi hem de paranızı boş yere harcamayın

Aksi bir örnek ? Hemen

daha önce belirttiğim gibi arama motorlarında hiç alakası olamaycak şekilde kendi ismim ile site aldım .

fakat yazdığım özgün makaleler ve rekabeti çok az olan konularda yazdıklarım ile günlük düzenli ziyaretçi çekebiliyorum .

Birkaç örnek ;

fxopen payment proof

58NRlq.jpg

cointellect payment proof

6ZD6VW.jpg

Görüldüğü gibi , domain adım konu ile alakasız olsa bile sırf rekabeti az olduğu için bu iki anahtar kelimede websitem ilk sıralarda çıkıyor . Sonuç ;

22OQzv.jpg

20 tane referans arama motorlarında gelip üye olmuş . Benim yaptığım sadece özgün makale yazmak , makalenin etikeltlerine ve meta keyword lerine uygun kelimeler yazmak ( cointellect payment proof ) , Jetpack plugini ile yazdığım makaleyi otomatik olarak facebook, twitter, tumblr , linkedin ve google+ a göndermek .

Rekabeti Az Olan Clickbank Ürünü Nasıl Bulunur ?

Bunun için eskiden beri kullanılan bir yöntem var . Öncelikle http://www.cbgraph.com/marketplace.php sitesine gidiyoruz ve sağ üstten Edit Filters butonuna tıklıyoruz

Sonra stats bölümünün yanındaki + işaretine basıp aktif hale getiriyoruz ve gravity at least 100 , %referred At most 60 olarak ayarlayıp apply butonuna tıklıyoruz

1Yp651.jpg

Çıkan sonuçlardaki ürünler çok sattığı halde, az satış ortağı tarafından tanıtımı yapılan ürünler olacaktır. Bu sadece bir fikir , kesin odaklanacağınız bir strateji değildir

Movers & Shakers Nedir ?

Kısa sürede satış patlaması yapan ürünler için kullanılan bir tabir . Eğer yukarda bahsettiğim cbengine sitesini ziyaret ettiyseniz , sitenin en altında bu özel alanı görebilirsiniz.

Unutmayın ki , Clickbank ile ciddi paralar kazanmak için bu tür sitelerden paralı üyelikler edinmek lazım . Bu sayede en ince detaylara kadar ürün hakkında bilginiz olacaktır .

Hangi Ürünler Hangi Ülkelerde Daha Çok Satar ?

Bildiğiniz üzere , ingilizce konuşan ülkeler genellikle ekonomisi yüksek olan ülkelerdir . Dolayısıyla , ingilizce dilinde hazırlanmış bir ürünü , japonyada yayınlamak anlamsız ve para kaybı demektir

O yüzden , Başta Amerika ve Kanada olmak üzere , ürünlerinizi Avustralya, İngiltere ve Singapore da yayınlayabilirsiniz

Almanca için ise Almanya, Avusturya , Lüksemburg ve İşviçre yeterli olacaktır

İspanyolca ürünler , İspanya, Güney Amerika, Meksika, Venezuela ülkelerinde yayınlanabilir

Fransızca için ise Fransa ve Kanadanın kuzeyi , Quebec fazlasıyla tatmin edecektir.

Son düzenleme:
Clickbank da adword s reklam verip de kazanamayan var midir acaba bende bunu merak edediyorum.Videolarda hep reklam verilirse kazaniliyor denilmis.Varmi bir bilginiz hocam.

Devamı ...

Yenilenen ( Recurring ) Faturalandırmalı Ürünler Nasıl Bulunur ?

Daha önce , inital sale ve AVG sale farkını anlatırken , orda ürünün ortalama komisyonunun neden ilk aldığımız komisyondan fazla olabileceğine değinmiştim.

Bunun en büyük sebebi , ürünün sunduğu hizmetin tek ödeme ile değil , tekrar eden , yenilenen ödeme ile yapılmasıdır . Bu çok önemli çünkü , sadece bu tarz ürünleri pazarlamaya odaklanırsanız bir kez kullanıcı ödeme yapınca artık devamlı size komisyon gelecektir .

Bunun için , yine clickbank marketplace ten , arama yapmadan direk Advanced Search linkine tıklayalım ve açılan pencereden Recurring seçelim

rg00MV.jpg

j4qq39.jpg

Otomatik Blog Nedir ? Para Kazandırıyor mu ?

Güzel soru , cevap hem evet hem hayır . 2013 yazına kadar auto bloglar para kazandırıyordu , ben de clickbank ve amazondan ödemelerimi bu yoılla almıştım . Ama sonradan google algoritma değiştirdi ve auto blog kullanıcıları büyük hasar aldı

Auto blog denildiği zaman akla ilk gelen plugin

WP-Robot { Refli Link / Refsiz Link }

WVXXGq.jpg

Bu plugin ile nerelerden otomatik içerik çekebilirsiniz ?

P577lv.jpg

Görüldüğü üzere , ihtiyacınızdan fazlası var . O kadar gelişmiş bir plugin ki , belirlediğiniz bir anahtar kelime ( keyword ) için bile başlı başına bir blog kurabilir . Örneğin , diablo 3 oyunu üzerine blog kurmak istiyorsunuz .

Bu muhteşem plugin ile , amazondan diablo 3 ile ilgili ürünleri ekleyebilir , youtube dan diablo3 ile ilgili videoları sitenize ekleyebilir , ezine articles gibi dev makale merkezlerinden diablo 3 üzerine makaleleri çekebilirsniz . Bunları ve daha fazlasını sadece bir kaç tıklama ile yapabilirsiniz.

Sadece 1 kez ayarladıktan sonra , sizin belirleyeceğiniz periyotlarda ya da rastlantısal olarak sizin yerinize blog güncellenecektir.

Şimdi kendi kendinize kopya içerik meselesi ne olacak diyebilirsiniz . Bunun da çaresi var

Makale özgünleştirme servislerinin API leri yardımıyla bu plugin , başkalarının makalelerindeki eş anlamlı kelime ve kelime gruplarını değiştirerek sanki makale size aitmişcesine özgünleştirir öyle yayınlar .

Örneğin , "Merhaba nasılsın ?" cümlesini alıp , "Selam naber ?" e çevirmek gibi. Dolayısıyla google kopya içerik olarak algılamayacaktır

Piyasadaki en iyi makale özgünleştirici

The Best Spinner { Refli Link / Refsiz Link }

RJggDj.jpg

Peki 2013 ten sonra ne oldu ? Google algoritmayı değiştirdikten sonra auto bloglar darbe yedi , ama bunu da aşmanın yolları var . Mesela , bloga arada bir kendi yazdığınız özgün makaleleri ekleyebilirsiniz , veya ingilizceniz yoksa yazdırabilirsiniz . Kimisi de backlink satın alıyor , o şekilde aşmaya çalışıyor.

Makaleleri Sosyal Ağlarda Nasıl Yayınlarım ?

Wordpress in vazgeçilmez plugini Jetpack . Bu plugin ile pek çok özelliğe para vermeden sahip olabilirsiniz . Mesela ziyaretçi davranışlarını incelemek , ilgili konuları makalenin altına eklemek vs . Bizi şu anda ilgilinediren özelliği Publicize

Bu özellik sayesinde , websitenizde yayınlanan herhangi bir makale , yayınlandığı anda otomatik olarak belirleyeceğiniz facebook , twitter, linkedin, tumblr, ve google+ adreslerinize gönderilecektir .

RJgg81.jpg

Link Cloaking ( Link Maskeleme ) Nedir ?

Yukarda da gördüğümüz üzere , clickbank satış ortaklığı linkleri de diğer referans linkleri de kullanıcıya itici gelen bir görünüme sahip . Bunun için profesyonel kullanıcılar hem güzel görünmesi hem de güvenlik açısından linklerini daima maskelerler . Dolayısıyla , birisi linki görmek istediğinde ona tıklamak zorundadır .

Kendi kullandığım ve araştırmalar sonunda diğer profesyonel online marketer diye adlandırılan kişilerin de kullandığı plugin

ThirstyAffiliates { Refli Link / Refsiz Link }

JpVVGJ.jpg

Artık linklerinizi gizleyebilir ve hoş görünmesini sağlayabilirsiniz .

Ucuza Reklam Yapılabilir mi ?
Bunun için yukarda eklediğim videodaki adımları takip edebilirsiniz . Ayrıca google adwords alternativi Bidvertiser denenebilir . Referans linki kullanılınca 20 dolar bedave reklam parası veriyor

Bidvertiser { Refli Link / Refsiz Link }

ZL58Ma.jpg

Buranın artısı direk clickbank linklerine izin vermesi . Eğer referans linki doğru şekilde çalışırsa ekranın ortasında şöyle bir yazı görmelisiniz , kayıt olacaksanız o yazıyı görmeden devam etmeyin

blvnrb.jpg

Ayrıntılı bilgi için başka bir sitede eskiden yazdığım bidvertiser inceleyebilirsiniz

Bunun yanında tıkla kazan sitelerinde çok mükemmel sonuçlar yakalayabilirsiniz . Neden ? Çünkü reklam ücretleri çok ama çok düşüktür . Fakat etkili değildir , onu etkili kılacak kişi sizsiniz .

Neobux { Refli Link / Refsiz Link }

nAbXJV.jpg

Burada hem reklamlara tıklayarak , task/offer tamamlayarak para kazanabilir, hem de ucuzu reklam verebiliriz . Bizim şu andaki konumuz ucuza reklam vermek

XBbaE3.png

Resimden de görüleceği üzere sadece 5 dolara 5000 tıklama alabiliriz ! Peki ama etkili mi ? Hayır . Neden Hayır ? Çünkü burdaki trafik organik değildir , yani kişiler kendi istekleri ile değil , 0.001 dolar kazanmak için reklamınıza tıklayacaktır ve 5 saniye sonra kapatacaktır.

Bizim burdaki amacımız , 5 saniyeyi satışa dönüştürmek . Bunun için dikkat edilmesi gereken iki nokta var . Birincisi , kendi sitenizin reklamını verecekseniz saniyede binlerce kullanıcının girebileceği kadar güçlü bir server olması lazım , dedicated veya vps gibi.

Yok eğer direk clickbank vs linki verecekseniz zaten sorun yok. Aşağıdaki tablodan hangi reklam türünün kaç saniye verileceği ve ekstra özellikler hangilerinde açık onu görebilirsiniz.

Fixed reklamların 12 saati 60 dolar , 1 günlüğü 100 dolar . Kendi tecrübelerimden gördüğüm kadarıyla günlük ortalama 250,000 kişi reklamınıza tıklıyor . 250,000 kişiden 5 kişi bile alsa zengin olursunuz ama işte mesele para için reklam tıklayan zengin-fakir dünya genelinde herkesi reklamınıza inandırabilmek

070YEZ.jpg

Bir de Neobux gibi piyasa liderlerinde ve eskilerden Clixsense var

Clixsense {Refli Link / Refsiz Link }

ZL5853.jpg

Burda da aynı şekilde hem para kazanabilirsiniz hem reklam verebilirsiniz . Tabiki bizim konumuz reklam verme kısmı . Bu sitede benim sevdiğim en güzel özellik seçtiğimiz ülkelere , üyenin premium olup olmamasına ve cinsiyete göre reklam verebilmemiz.

Bu harika çünkü güzellik veya kilo kaybı ile ilgili bir ürünü sadece belirli ülkelerdeki bayan kullanıcılara gösterebilirsiniz , boş yere para harcamazsınız

Mesela benim sadece rusyadaki premium erkeklere verdiğim reklama bakabilirsiniz

oAdbyR.jpg

Burda da reklam ücretlendirmesini yanyana koydum :

j4q9ND.png

Yüksek Trafiği Karşılayacak Splash Page Nasıl Hazırlanır ?

Shared ( paylaşımlı / ucuz ) hosting kullanıyorsanız PTC gibi tıkla kazan sitelerinden yüksek trafik çekemezsiniz , bir kaç saniye içerisinde siteniz geçici / kalıcı bloke edilir ve verdiğiniz para boşa gider . Bunun iki tane çözüm önerebilirim .

Birincisi blogger dan blog açamak , trafiği oraya göndermek . Bu ilk başlarda sağlıklı , arkasında Google var gibi dursa da öyle değil . Sabah bir uyanıyorsunuz emek verip hazırladığınız blog kapatılmış , sebep işte para kazanma vs . İtiraz da etseniz açılmıyor Blogger kullanacaksanız eğer , google ın blogunuzu kapatma ihtimaline karşı kısa vadeli reklamlar verin . Mesela fixed reklamlar durdurulamaz , bunu blogger da kullanmanızı tavsiye etmiyorum .

Ayrıca blogun içerisinde sayfa oluşturup , blogu oraya yönlendirip reklam verirseniz , sayfanın yedeğiniz almayı unutmayın , mesela html kodlarına geçin , komple bir txt ye kaydedin , bilgisayarınızda dursun . Google kapatırsa yeni bir blog açıp , yapıştırıp devam edersiniz.

rg0Av1.jpg

Bir diğer yöntem Easyhits4u ile splash page oluşturmak

Easyhits4u {Refli Link / Refsiz Link }

N5LzdY.jpg

Site kısaca , başkalarının sitelerini gezdikçe onlarında sizin sitenizi gezmesini sağlayan , bunun yanında 1000 site gezmenize 0.30 dolar para veren , bunların yanında da pek çok eşsiz özellik ve bonus sunan 12 yıldır aktif bir site . Burda da premium ve ultimate gibi üyelikler var. Kazandığınız para ile günlük premium üyeliğe geçip daha hızlı surf yaptırabilir , daha çok trafik çekebilir ve ekstar özelliklerden yararlanabilirsiniz .

Bu kısa bilgiden sonra Easyhits4u nun splash page özelliğini nasıl kullanacağımıza geçelim

WVXNyN.jpg

Sitenin sol tarafından Easy SpLash Page Builder ı seçip bir tane Splash page oluşturuyoruz . Size pek çok özellik verecektir , bu sayede istediğiniz sayfayı oluşturabilirsiniz . Bu bir Clickbank ürünü için ön tanıtım sayfası olabilir .

lkQMDp.jpg

Splah page tamam , resimleri nereye atabiliriz ? Ben blogspot kullanıyorum. Önce sanki bir makale yazacakmış gibi bloggerda yazı yazacağım yeri açıyorum , sonra resimleri upload ediyorum , sonra html kodlarından resimlerin linklerini alıyorum . Makaleyi yayınlamıyorum , kapatıyorum.

Burdaki tek amacımız HIZ ! Bize hız lazım çünkü reklamlarımızı izleyecekler 5 saniye bakacak , eğer tıkla kazan sitelerinde veya traffic exchange sitelerinde ürün satmaya çalışacaksak bu bizim için en önemli öncelik. İzlemeniz gereken en önemli yöntem her resim için thumbnail diye adlandırılan küçük hallerini oluşturmak , mümkün mertebe kalitesiz ama seçilebilir olsun . Ve küçük resimi büyük resime linkleyelim . Dolayısıyla , reklam verdiğimizde sayfa çok hızlı yüklenecek ve kullanıcı boştan yere beklemek zorunda kalmayacak . Resimlerin büyük hallerini görmek isterse üzerine tıklayacak ve resim ayrı bir pencerede / sekmede açılacak . Ben ödeme kanıtlarını eklerken böyle yapıyorum

Son düzenleme:
gerçktende adworse reklam verip kazanan varmı
ben 2011 yılında bu işe girdim goomass ve birkaç daha eğitim seti aldım,
bikaç denemeler yapmıştım ozamanda adworsle, hep adwors hesaplarım askıya alınmıştı

şuanda durumu bilen arkadaşlar bizi aydınlatırsa sevinirim

bikaç denemeler yapmıştım ozamanda adworsle, hep adwors hesaplarım askıya alınmıştı

Adwords'un clickbank'a dokunmadığı zamanlarda iyi paralar kazanıyordum ama sonradan işler karıştı bıraktım site falan uğraşamadım

benim adwords reklam yayınlanmadan tıklanma ya da gösterim almadan kapandı , para da içerde kaldı .20 tl

İtitraz edip istemedim , belki birgün açarlar adwords lazım olur diye . Çok naneli bu adwords , o yüzden bildiğimiz her yöntemi konu altında paylaşarak başarıya ulaşmayı hedefliyorum . Uzun bir aradan sonra ben de herkes gibi 0 dan başlıyorum clickbank ve diğer satış ortaklığı programlarına

Amaç beraber kazanmak , bildiklerimizi paylaşmak

Mükemmel bir yazı olmuş.

Ben çok uzun süredir seo ile ilgilenen biriyim. İngilizcemde fena sayilmaz. Bu konularla çok karşılaştım ancak girmeye pek fırsatım olmadı. Zaman zaman ingilizce kelimelerdeki rekabeti gördüğümde, daha çok soğumama neden oldu.

Ancak son zamanlarda yanlış dusundugumu anladim. Tum olay ilgili bir anahtar kelimeyi 1. Siraya sokmak. Gerisini google yapicak zaten. Ben yine anahtar kelime bulunacagini dusunuyorum. Yeni cikan bircok urun var. Illaki bulunur. Ancak katiliyorum google eski google degil. Konti garanti gitmek gerekiyor. Isi hakkiyla yapmak gerekiyor.

Bu arada ben daha once ingilizce sektorde ve satis ortakligi sektoruyle calismadim. Ancak verdiginiz bilgiler cok guzel. Mesela payoneeri ilk kez duydum. Optimize press sistemini ilk kez duydum. Bunlar ustune belki sizden bilgi isteyebilirim.

Bu piyasada pasta cok buyuk. Karlar cok yuksek. Hani bir ing siteden adsense araciligi ile kazanacaginizin kat ve katini kazanabilirsiniz.
Misal 100 hitli tam uyumlu bir urun siteniz olsa, gunde 10 satis yapsaniz, dehset paralar kazanmak mumkun. Bence yinede gec degil.

Bende bu ise girmeyi dusunuyorum.

Bu arada payoneer ve optimise press hakkinda bilgi verirseniz sevinirim.

Bu arada, su makaleyi okumanizi oneririm
Otoblog ve niche siteler
Burda sadece satis ortakligi linki ile dolu bir sitenin cezalandirilmasinin yuksek oldugu ve eskisi gibi kolay olmadina iluskin bir bolum var.

Bunun disinda bir kac sorum olcakti

1) Optimise press wordpress icin tema hazirlama sitesimi? Ucreti nedir. Sanirim satis tabanli tema kuruyor?

2) payoneer sanirim paypal gibi bir sistem. Anlamadigim su 2 odeme disinda diger odemeler turkiyedeki bir bankaya havale yapilmiyor mu?
anladigim yada tahmin ettigim su: clickbank odemeyi oraya aliyorsunuz ancak teb dolar davasini pek anlamadim. Bilgilendirirseniz sevinirim.

3)2. Satis net kazanc nasil hesaplaniyor.
% avarege sale sabil olsada, ortalama kazanc yani $ avarage sale sabit bir rakam olmadigindan neye gore hesaplaniyor acaba?

4)

gJ4K3Hj.png

- gravity nedir, ne cesit bir rekabettir
- birde Attributes kismindaki basliklara kisaca deginirseniz sEvinirim.

Simdiden cok tesekkur ederim

Clickbank ile gerçekten üzerine düşerek çalışırsanız güzel paralar kazanmanız çok zor değil. Fakat şunu da söylemeden geçmiyim; artık ücretli ağlar özellikle adwords bu konuda sıkıntı çıkarıyor ve pazarlaması zorlaşıyor ürünlerin. Eğerzoru görünce kaçacaksanız bence hiç bulaşmayın, emeğinize ve zamanınıza yazık etmeyin. Youtube ile kolay ve hızlı kazanç sağlayanlara zor geleceğini de biliyorum:) Web site üzerine yoğunlaşmak çok mantıklı ve artıları,getirisi sağlam.

Satış başına %50-75 komisyon almanız mümkün ve $ olarak alıyorsunuz ödemeleri. Eğer websitenizi oturtur ve odaklı, sağlam trafik alırsanız tek satışta 65 $ - 70 $ upsell satışlarla beraber almanız sizi şaşırtmasın:)

Ödemeleri döviz banka hesabınıza eft ve payoneer ile alınabiliyor. Payoneeri sonradan duydum, ben havale alıyorum, banka 35-40$ masraf kesip hesabınıza yatırıyor.

Bazı sorulara bildiğimce yanıt vereyim; Avg sale sizin alacağınız komisyon tutarıdır. Gravity, o üründeki rekabeti gösterir deniyor ve 50-120 arası gravity öneriliyor yeni başlayanlara. Optimize presse bende rastlamıştım ücretli bir wp eklentisi fakat güzel iş çıkarıyor videolarda gördüğüm, websitenizde satış sayfaları oluşturabilirsiniz.Attributes, filtreleme özelliği yani istediğiniz kriterlere göre listelersiniz seçeceğiniz ürünleri.

Hemen iştahınız kabarmasın, bodoslama dalmayın derim ben tavsiye olarak. Beklediğinizi bulamazsanız, rekabete girmeyecekseniz,zoru görünce kaçacaksanız, para kazanmak için para harcamadan kaçacaksanız, kendinizi geliştirmeyecekseniz, reklamlara soğuksanız bence hiç denemeyin. Bol kazançlar hepimize..

Edit;güzel yazı devamını bekliyoruz bilal hocam..

Son düzenleme:
Ben de bu konuya epeyden beri ilgiliyim.İlk denemelerim de adwors hesaplarım hep banlandı.Ama 1 ürün satmayı - nasıl oldu bilmiyorum -Sanırım satışı facebook sayfası açmıştım ürün ile ilgili oradan yaptım. Başardım 13 dolar hesabıma yattı.Tabi 100 dolar olmadan çek yollanmıyormuş.Bu arada parada azalıyor.Baktım hesabıma 9 dolara düşmüş.
Bu konuda kopya site yapımı ile ilgili bir video var.Hatta bununla ilgili ben yine clickbank konusu vardı oraya yazmıştım kopya site yapabilen var mı diye ama kimse cevap yazmadı.
Bu konuda ister kopya site yapımı ister diğer konularda site açmak v.b yardımcı olabilecek varsa, yukarıda anlatılanlarla ilgili ücretini bildirerek bana pm atabilirsiniz.Çünkü gerçekten bu işten para kazanılabileceğine inanıyorum.
Ama tek site yapıp seo ile üst sıralarda çıkmak en akla yatkını bence.Bu konuda yardımcı olacaklardan üstte de dediğim gibi ücretini bana pm den bildiren olursa memnun olurum.
Kopya site yapımı videosu :

https://www.youtube.com/watch?v=2fKRPvGBHRw

Bu videolara bende rastladım. Kopya site öneriliyor veriliyor da sanırım fakat yakalanırsanız yine ban konusu. Bence özgün bir site ile review tarzı makalelerle şansınızı deneyin derim. Şu anda bazı denemeler yapıyorum ve eğer sonuç alırsam blogumda paylaşmayı düşünüyorum. Bu uğurda ücretli-ücretsiz kaynaklar edindim ve edinmeye de devam edeceğim. Siz de farkındasınız sanırım; bu işte güzel para var. İş, satış ortaklığı/affiliate marketing.

Mukemmel otesi bir paylasim.Zamaninda bende azcik ucundan calistim burasi ile.Yani bu kadar temiz guzel anlatim da gormedim helal sana.Sabitlenmeli bu konu.

Ben bu saatten sonra yani şuanda halı hazırda youtube varken bu işe girmenizi önermiyorum, uzun vadede 4 haneli kazançlar yakalarsınız seo ile vs
buna ayıracağınız zamanı yutuba ayırın, ve düzenli hergün çalışın kanallar açın
kısa sürede 5 hanelere ulaşırsınız

Arkadaşlar , sorularınız konuya sorarsanız herkes için faydalı olur , ben bildiklerimi paylaşacağım , siz de bildiklerinizle destek olursanız hepimiz kazanırız .

Payoneer ile çekince komisyon alınıyormu diye sorulmuş . Ödemeyi 2013 gibi aldığım için şu an durumu bilmiyorum ama komisyon vs alınmamış

Lpv9MG.png

Bu da o zamanlarda amazondan aldığım ödeme

blvNd8.png

ikisinden de komisyon alınmamış o zamanlarda , şu an nedir durum bilmiyorum . Ben de sizin gibi uzun yıllardan sonra tekrar başlamak ve bildiklerimi paylaşmak için konuyu açtım :)

Arkadaşlar , sorularınız konuya sorarsanız herkes için faydalı olur , ben bildiklerimi paylaşacağım , siz de bildiklerinizle destek olursanız hepimiz kazanırız .

Payoneer ile çekince komisyon alınıyormu diye sorulmuş . Ödemeyi 2013 gibi aldığım için şu an durumu bilmiyorum ama komisyon vs alınmamış

Lpv9MG.png

Bu da o zamanlarda amazondan aldığım ödeme

blvNd8.png

ikisinden de komisyon alınmamış o zamanlarda , şu an nedir durum bilmiyorum . Ben de sizin gibi uzun yıllardan sonra tekrar başlamak ve bildiklerimi paylaşmak için konuyu açtım :)

hocam konuda amazondan bahsetmemişsiniz, amazonda fiziksel ürünler satıldığı için sanırım adwors sorun çıkartmaz
hiç denediniz mi amazon ürünlerini adwors ile satmayı

amazon anlatmaya daha geçemedim , çayı yeni demledim :)

Adwords ü denemeye hiç fırsatım olmadı çünkü , reklam ekledim para ekledim , ne gösterim aldı ne de tıklama hesap direk kapatıldı . Ne kadar email atsamda adwords gruıbuna yazsam da hesabım aktif edilmedi

İtiraz edip parayı da almadım . Aynı şey facebook ta da başıma geldi , reklam onayladım başladı gösterim , facebook kartımdan para çekemedi limit olduğu halde , neteller kartını eklemiştim .

Reklamlarım devam etti , 280 dolarlık , sonra hesabı kapattılar . Diyorum para var çekemediniz , benim ne günahım var , reklamı bari yayınlamasaydınız . Onda da cevap yok

Adwords u geçtim de facebook hesabım olsa sanırım iyi bir para kazanabilirdik , tekrar açmaya çalışsam da yine farkediliyorum . İsimden mi doğum tarihinden mi siteden mi bilmiyorum .

O yüzden ben odaklanmak istesem , facebook a odaklanırdım reklam vermek için , google chrome kullanınca power editor diye ek bir menu çıkıyor

Ordan bir kaç numara ile ucuza reklam verme yöntemleri denemiştim ve başarılı olmuştum

Hesabım olsa anlatırdım , ezbere yapamam maalesef

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri