Cnn videomun telifini almak istiyor

• Kullanıcı tngu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular

tngu

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar yaklaşık 3 gün önce yüklediğim videom için cnn bugün mail attı ve telif haklarını alarak sitelerinde yayınlamak istiyorlar ne cevap vereyim? bu işler nasıl olur ve telifin ücreti ortalama ne kadardır?

video hakkında biraz detay ver tamamen sanamı ait?

uzunlugu vs vs. biraz videoyu belli etmicek şekilde ! burası önemli bak:D

anlat biraz yardımcı olmaya calısalım.

ya bana ait değil ama cep telefonu kamerası çekimi özgün bi video, adam bisiklet sürerken takla atıyo ve bunuda karşı bankta oturan biri telefonuna kaydediyo diyelim :) bi haber sitesinden alıp kendi kanal logomu ekledim yeni çıkmıştı ve bana ait olmaması için hiçbir sebep yok, o bankta oturan benim :D

cnn embed olarak video almaz. kendi sunucularına player ve logo ekleyerek atarlarki o yüzden telif istiyorlar.

Ama şöyle bişi var eğer daha sonradan video'yu asıl çeken adam yada asıl nete düşüren haber sitesi bunun farkına varır ve peşine düşerlerse fena bir ceza da yiyebilirsin. Çünkü belkide o aldığın haber sitesi de asıl videoyu çeken kişiden parasını ödeyerek aldı bilemezsin sonuçta.

Telif hakkı ihlali 150.000 $ bence riske girmeyin cnn de görmezden gelin derim, kendinize ait diye satmaya kalkacağınız bir video getirdiğinin kaç katını bile alır bir düşünün öyle karar verin..

Ama şöyle bişi var eğer daha sonradan video'yu asıl çeken adam yada asıl nete düşüren haber sitesi bunun farkına varır ve peşine düşerlerse fena bir ceza da yiyebilirsin. Çünkü belkide o aldığın haber sitesi de asıl videoyu çeken kişiden parasını ödeyerek aldı bilemezsin sonuçta.

öyle birşey olacağını pek sanmıyorum. adam videoyu görecekte, kendinin çektiğini ispat edecekte, uluslararası mahkemeye başvuracakta, dava açacak falan. ben olsam uğraşmazdım, elin adamınında uğraşacağını pek sanmıyorum. benim asıl merak ettiğim şey ne kadarlık bir ücret talep etmeliyim? bide videomun ismini youtube'de aratınca ilk sırada çıkıyorum.

öyle birşey olacağını pek sanmıyorum. adam videoyu görecekte, kendinin çektiğini ispat edecekte, uluslararası mahkemeye başvuracakta, dava açacak falan. ben olsam uğraşmazdım, elin adamınında uğraşacağını pek sanmıyorum. benim asıl merak ettiğim şey ne kadarlık bir ücret talep etmeliyim? bide videomun ismini youtube'de aratınca ilk sırada çıkıyorum.

Sen olsan uğraşmazdın ama telif hakkı ihlallerinin ne kadar olduğunu bilmiyorsun sanırım :) LigTv'den bile 15,000$'dan bahsediyor. Senin sattığın 1000-2000lira için değil ama telif hakkı ihlali cezası işin ucunda varsa bu ve buna benzer yüksek tutarlar olduktan sonra herkes uğraşır bununla :) Kendinin çektiğini ispatlaması o kadar zor değil. Diğer verdiği kanal eğer para ödeyerek aldıysa muhtemelen ellerinde de bunun kanıtı vardır al parayı ver videoyu yapmamışlardır.

bu yüzden bahsetmiştim. bu yönünü de bir düşün derim.

Sen olsan uğraşmazdın ama telif hakkı ihlallerinin ne kadar olduğunu bilmiyorsun sanırım :) LigTv'den bile 15,000$'dan bahsediyor. Senin sattığın 1000-2000lira için değil ama telif hakkı ihlali cezası işin ucunda varsa bu ve buna benzer yüksek tutarlar olduktan sonra herkes uğraşır bununla :) Kendinin çektiğini ispatlaması o kadar zor değil. Diğer verdiği kanal eğer para ödeyerek aldıysa muhtemelen ellerinde de bunun kanıtı vardır al parayı ver videoyu yapmamışlardır.

bu yüzden bahsetmiştim. bu yönünü de bir düşün derim.

anladım, öncelikle yorumun için teşekkür ederim. şimdi bu işlerin piyasası 1000-2000$ arası bir şey mi yani o kadar para isteyebilir miyim?

anladım, öncelikle yorumun için teşekkür ederim. şimdi bu işlerin piyasası 1000-2000$ arası bir şey mi yani o kadar para isteyebilir miyim?

yok yok yanlış anladın :) hiç bilmem o işleri ben anlamam da yani. Onu öyle misal anlamında söyledim ben :)

Madem satmakta inatçısın bu işin piyasası yoktur cnn in de senin verdiğin teklifi illa kabul etme gibi bi durumuda yoktur sen gözünde ki miktarı sunacaksın adamlar değerlendirecek bu iş böyle eğer youtube üzerinde 100bin bulmuş bi videoysa ki ben öyle umuyorum 1000 lira çek bakalım para olarak, ne diyecekler.

20-50 dolar vs bi para iste.Sebebinide,ben youtube uzerinden bu videom uzerinden kazanc sagliyorum de.Salla biseyler.Ok derlerse ver gitsin.Videonun izlenim sayisini dikkate alarak bi fiyat ver.Ama fazla abartma.

Madem satmakta inatçısın bu işin piyasası yoktur cnn in de senin verdiğin teklifi illa kabul etme gibi bi durumuda yoktur sen gözünde ki miktarı sunacaksın adamlar değerlendirecek bu iş böyle eğer youtube üzerinde 100bin bulmuş bi videoysa ki ben öyle umuyorum 1000 lira çek bakalım para olarak, ne diyecekler.

anladım. telif olayına gelincede şuan inceledim, benim aldığım siteyede bir kullanıcı tarafından yüklenmiş yani sitenin kendi yüklediği bi video değil, aynı youtube gibi kullanıcı yüklediği için sitede gözüküyor ve sitenin herhangi bir telif hakkı aldığını düşünmüyorum. bakalım 2000$ dan başlayıp, pazarlık sünnettir hesabı 1000 e kadar inmeye çalışacağım ne kadar çingenler göreceğiz :D

20-50 dolar vs bi para iste.Sebebinide,ben youtube uzerinden bu videom uzerinden kazanc sagliyorum de.Salla biseyler.Ok derlerse ver gitsin.Videonun izlenim sayisini dikkate alarak bi fiyat ver.Ama fazla abartma.

vermeyi düşünmüyorum. adamların sitesindeki videolarında baktımda hepsinde deli gibi reklam var ve cnn gibi büyük bir kuruluş benim alacağım 40-50$ dan çok daha fazla kazanacaktır yani bana devede kulak kalacak :( bu arada bana attıkları mail şu şekilde;

I'm a producer for CNN.com and would love to feature this video on our website for a segment we call the CNN Distraction. We've really enjoyed watching this guy amazingly land on his feet, so I'm hoping you can give us permission to use the clip.
If this is OK with you, please EMAIL me at [email protected] to confirm.
You can literally copy the following paragraph, paste it into your email, fill in the blanks, and it will be sufficient:
My name is ___________ and I agree that CNN can use my video footage on all CNN media, worldwide in perpetuity along with affiliate distribution. Please courtesy me as ___________. I also confirm that I am in fact the actual ORIGINAL owner of the video at this url: https://www.youtube.com/.....
Please note that the video would still be yours - you would just be giving CNN permission to use it. So, that shouldn't be a concern.
I don't have an exact date and time for when this will go live on our site, but when I do I will absolutely let you know.
Please don't hesitate to contact me if you have further questions. Looking forward to hearing back from you.
Thanks so much,
Jarrett Bellini
Producer, CNN
PS: Here are four examples of the CNN Distraction

Ne alaka abi biz herkesin videosunu biraz kesip biçip ekliyoruz.Ne yani adam görse videosunu youtube koydugumuzu bize dava mı açacak

olayın gidişi ve cnn in cevabı geldiği zaman bilgilendirirseniz memnun olurum
nacize fikrim fazla fiyat abartmaya gerek yok
belki ilk anlaşma size devamlı bir kapı açar
bunuda göz önünde bulundurun derim

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri