Coin'ci arkadaşlar, bu gelen maliyenin ayak sesleri mi?

weberesice

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar btctalk forumunda gördüm, burada da paylaşmak istedim.

İstanbuldaki bir arkadaşa ikameti olduğu vergi dairesi, hesabına gerçekleşen bitcoinle ilgili transferler için tebligat göndermiş.
Vergi dairesi ilgili memur adıyla gelen yazıda sayın xx banka hesabınıza bitcoin trading limited şti tarafından gönderilen transferlerin mahiyeti hakkında görüşmek üzere vergi dairemize bekliyoruz.

Sanırım yüksek tutarlı işlemler yapmamak gerekiyor.
Son zamanlarda o kadar çok dillendi ki bu Bitcoin ve Krypto para işi, haliyle de buradan neler çıkarırız diye düşünmeye başlamış olmalılar.

Bazıları bir yandan bitcoin haram mıdır, bitcoin ponzidir uzak durun diye tartışmalar yaparken de elin nakamotosunun icat ettiği sistemden vatandaş 3-5 bir şey kazanınca ona göz dikmeleri insanın zoruna gidiyor hele hele de ağa babaların milyon milyonluk vergi borçları tek kalemde silinirken.

Neyse fazla yorum yapmıyorum.

Yüksek meblağlarda işlem yapanların da bilgisi olsun diye paylaşıyorum. Fikir alış verişi olur :o

Bu arada tebligatta geçen 213 sayılı VUK'un 134. maddesi der ki : "Vergi incelemesinden maksat, ödenmesi gereken vergilerin doğruluğunu araştırmak tespit etmek ve sağlamaktır. "

Kaynak: https://bitcointalk.org/index.php?topic=2568348.0

tartışıldı bu belge sahte.kontrol ettirin

Konuda zaten neyin ne olduğu ortaya çıkmıştı keşke yorumlara baksaydın.Fakat yakında bir vergilendirme geleceğini düşünüyorum

bugün degilsede çok sürmez bikaç aya zaten vergi alırlar bundan,sürpriz olmaz.sen para kazanacaksında,devlet oraya el atmayacak.mümkün mü böyle bişey :)

3 gün önce Almanya da yaşıyan kuzenim ile sohbet ederken Bitcoin konusu geçti..Söylediğine göre Almanyada da baya popüler miş, Çalıştığı yerde 1 kaç kişinin 30 ile 50 arası bitcoini olduğunu söyledi hatta (ucuz olduğu dönemde almışlar)

Yine söylediğine göre tam emin olmamak ile birlikte bitcoin den vergi alınıyormuş..

Aramız da Almanya da yaşayıp Alman bitcoin borsasını kullanan var mı acaba ?

tartışıldı bu belge sahte.kontrol ettirin

Konuda zaten neyin ne olduğu ortaya çıkmıştı keşke yorumlara baksaydın.Fakat yakında bir vergilendirme geleceğini düşünüyorum

Aynen arkadaşlar orada 2. ve 3. sayfada bahsedilmiş gözümden kaçmış affınıza sığınırım :) Belge epey orijinal gibiydi, hangi işsiz böyle bir senaryo yazıp böyle bir belge oluşturur hiç aklıma gelmedi.

Ben de denedim şimdi belge bulunamadı
Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı - Kurumsal Elektronik Belge Yönetim Sistemi üzerinde girilen bilgilere uygun evrak bulunamadı.

Olmazsa bir de Tenzile ablaya soralım :D :p

Şaka bir yana yine de bu konu üzerinde biraz beyin fırtınası falan estirmek lazım. Olası bir durumda ne yapmak lazım nereden nasıl işlemler yapmak lazım :o

Bu arada yazıda ismi geçen Tenzile Ersoy harbi vergi müfettişi gibi duruyor :)
17.12.2005 tarihinde yazılısı, 02-06.01.2006 tarihlerinde sözlüsü yapılan Gelir İdaresi Başkanlığı Vergi Denetmen Yardımcılığı Giriş sınavında başarılı olan 200 (iki yüz) aday adına göre alfabetik olarak aşağıda gösterilmiştir.
....
SIRA NO ADAY NO ADI SOYADI
184 1897 TENZİLE ERSOY

Son düzenleme:
dert etmeyin kazanıyorsanız kenara atın vergi çıkarsa ödersiniz basit

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri