Çok önemli ailevi konu! (Lütfen Yardım)

hayır dostum evde iki tv varsa birini alabilir ikinci ne varsa alabilir. ..
pc hakkında durumu bilmiyorum çünki yaşamak için gerekli olan herşeyden ikincisini alır ama pc ne durumda bilmiyorum..
çok sıkmayın kendinizi ... borçtan ceza alan yok ama tahattüt verirde ödemesseniz disiplin cezası var bir ay mı ne Allah yardımcınız olsun zor bir durum

ekleme yapıyım
pc nin faturasına göre değişir babanın üzerine değilse vermezsin... ben vermemiştim :)
hocam daha önce defalarca haciz yaşayan bir ailenin çocuğu olarak söyleyebilirim ki bu tür şeyler insanın ailesiyle daha iç içe girmesini kenetlenmesini sağlıyor sen yıllar sonra fark ediyorsun ama öyle oluyor,
bu arada babanı annen veya bir yakını "sen değil" psikoloğa götürmenizi tavsiye ediyorum...

Selam arkadaşlar. Ailevi bi konu hakkında bilgisi olan arkadaşların bi takım yardımına ihtiyacım var. Babam iyidir hoşdur biraz sinirlidir eften püften seylerı kafaya takar ve bu sıkıntısınıda birayla geçirir. Biraz içer yani. öyle böyle derken bi sekılde emekli oldu. Bazı ailevi konulardan dolayı babam sıkıntı yaptı kredi cekti emekli maasını ptt'den alıyor bi miktar ptt'den bi miktar da bankadan kredi cekerek 1 bucuk sene boyunca 30 40 milyar civarı borç oldu. Ve şimdi yaptıgı hatanın farkına varıp büyük pısmanlık duyuyor ve bunalıma girmiş durumda. Nabıcam nasıl yaptım böyle bir şey diyip dert yanıyor. Eş dost akraba falan borc alma durumuda yok nabıcam nabicaz dıye dusunuyo. Annem ve ben cok söledik ama dinlemedı sımdı pısmanlıgının farkında. Benım tedirgın oldugum annem ve bana zararı olmasından korkuyorum neticede oda babam anneme ne kadar cok cektırsede yine babadır benımde canımı sıkıyor illa ki intihar etmeyı bıle dusundum dıyor ama kolay olsa yaparım diyor. ama olmuyo diyor. Şimdi benım asıl sorum bunun cezası nedir? haciz durumu hala var mı ? haciz kalktı hapis cezası olarak var diye biliyorum. Bu konuda fikriniz neler arkadaşlar.

Korkmaya gerek yok neredeyse 2008 yılında babam ben askerdeyken nasıl becerdiyse battık.. (otopark işletmeciliği yapıyorduk batmak imkansız :)
Neyse hala oturduğumuz ev hacizde hatta ipotekler vardı mahkeme kararıyla aile şerhi koydurduk. (hanımın izni olmadan ipotek edilemez kanunu çıkmıştı ondan yırttık) Anlayacağın banka satamaz.. Kardeşlerimin ve annemin imzası olmadan. Artık evlere gelip herşeyi alıp götüremiyorlar lüks eşya yoksa.. Emekli maaşına dokunamıyorlar 10 yıl dolarsa tmsf ye aktarılıyor borç genelde.. Yani korkacak birşey yok
Tek mağduriyet eğer Allah korusun baban vefat ederse borç size kalıyor. Reddi miras yaparsanız borç sadece annenizin üzerinde kalıyor diye biliyorum. Yine az parayla borca girmişsiniz sıkıntı olmaz ilerde sadece ana parayı isterler elinizde varsa kapatırsınız.. Biz yüzbinlerle ifade edilen parayla battık.

Son düzenleme:
valla ilk evlendiğimde digitürk den icralık oldum birazını ödedim sonra az beklettim.o arada 10 tane icra dosyası kapattım.tabi bu arada işin her yönünü kavradım.digitürk avukatındaki sekreter kız;yok hapis,cart curt diye korkutmaya çalıştı.doğru düzgün konuş bu şekilde ayak yapma karşında cahil yok dedim uzattı ....bende hadi sıkıyorsa gel al bakalım ödemiyorum dedim.2009 dan beri bir halt yapamadı.adresim belli yerim belli.dosya borcu eşimin üstüneydi ve çalışmadıgı için de bir halt yapamıyorlar.

Önemli olan hatalardan ders çıkarabilmek ve aynı hatayı tekrarlamamak.Hepimizin başından bu tür olaylar geçmiş ve geçiyordur.Allah yardımcınız olsun.

Bu konuda ne olur hiç bir fikrim yok yalnız babana bir oğul olarak öğüt ver bence. Boş boş durmakla ne borç kapanır ne harç. Herkes hata yapar ama iyi niyet göstergeside önemlidir. Yani baban emekli olmuş ama çalışmaya devam etmeli. 3-5 de olsa kazanıp en azından bu konuda iyi niyetli olduğunu göstermeliki elinde bir kozu olsun..

dörtte biri diye birşey yok hocam
zırnık koklatmıyorlar emekli maaşından
annemin maaşına kesinti geldi ...ayrıca ek olarak çalışıyordu,ek yaptıgı işten doğan maaşın hepsine el koyma hakkı var....

ama emekli maaşından kesmemesi için mahkeme kararı çıkarmalı babası.o zaman kesemiyor.kanun bu şekilde

valla ilk evlendiğimde digitürk den icralık oldum birazını ödedim sonra az beklettim.o arada 10 tane icra dosyası kapattım.tabi bu arada işin her yönünü kavradım.digitürk avukatındaki sekreter kız;yok hapis,cart curt diye korkutmaya çalıştı.doğru düzgün konuş bu şekilde ayak yapma karşında cahil yok dedim uzattı ....bende hadi sıkıyorsa gel al bakalım ödemiyorum dedim.2009 dan beri bir halt yapamadı.adresim belli yerim belli.dosya borcu eşimin üstüneydi ve çalışmadıgı için de bir halt yapamıyorlar.

Sizin gibi insanları seviyorum.

hayır dostum evde iki tv varsa birini alabilir ikinci ne varsa alabilir. ..
pc hakkında durumu bilmiyorum çünki yaşamak için gerekli olan herşeyden ikincisini alır ama pc ne durumda bilmiyorum..
çok sıkmayın kendinizi ... borçtan ceza alan yok ama tahattüt verirde ödemesseniz disiplin cezası var bir ay mı ne Allah yardımcınız olsun zor bir durum
Beyanname vermeyi unuturlarsa 10 gün hapis cezası var..

bütün yorumları okudum da herkes benim yaşadığım şeyleride yaşamış çok zor bu babanın borcu çocuğu inanılmaz etkiliyor ya :(

[MENTION=10703]takatezuaril[/MENTION] devletlerin birbirne borcu var hacim takma kafana kimse birsey yapamaz.

Ben babama nabıcagı konusunda, illa ki evlat olarak akıl verdim. 'Ben nasıl böle oldum nasıl o kadar içkiye kaptırdım kendimi nasıl yaptım' pişmanlıgını kabullenmesınden dolayı. Bende ona tabi ki öğüt verdım senın yapman gereken camiye gidip allaha dua etmen yardım istemen elbette sana bi şans daha verir allah kımseye kaldıramıcagı yük vermez elbet dedim bi sekılde böyle motive etmeye calıstım içtiği zamanlar annemle hep kavga etti hep kızdım yerı geldı sogudum yeri geldi ölse bile üzülmem o derece sogudum kendınden dedim ama babadır yine vijdanı el vermıyor insanın. Allah yardım eder ınsallah herseyde bi hayır vardır allah razı olsun arkadaslar sizdende degerlı yorumlarınız için çok sağolun.

Olabilir hocam genelde benim bir yakınım ilgileniyordu şimdi hakim oldu gitti ama arkadaşları halen ilgileniyor tüm davalarımızla o yüzden bilgim yok son dönemde neler oldu artık o kadar alıştık ki takip etmiyoruz. :)
beyanname vermek zorundasın ama vermediğin için hapis yok hocam icrayı iyi bilirimde söylemesi ayıp :D :D

Gecmis olsun.

Bu konuyla baglantili benim de merak ettigim bir soru var.
Babanin borcuna karsilik haciz icin gelen memurlar, ayni evde yasayan baska bir sahisa ait mallari haciz edebilir mi?

Veya cocugun borcu icin hacize gelinince, babanin veya diger kardeslerin malina el konulabilir mi?

Gecmis olsun.

Bu konuyla baglantili benim de merak ettigim bir soru var.
Babanin borcuna karsilik haciz icin gelen memurlar, ayni evde yasayan baska bir sahisa ait mallari haciz edebilir mi?

Veya cocugun borcu icin hacize gelinince, babanin veya diger kardeslerin malina el konulabilir mi?
eğer borçlunun dışında birine aitse faturası edemez

Mal beyanında bulunsun eve gelen avukat katibine hiçbir kağıt imzalamasın piizi bıraksın birşey olmaz.

Hocam emekli maaşına haciz konulamaz taahhüt vermediğiniz sürece.
İcra takip aşaması icra takibi başlar size tebligat gelir sonrasında bankaların çalışma şekli telefon aracılığı ile tahsilat yapmaktır biz öyle yapıyorduk bir çok ofiste o şekilde yapıyordu. Eğer ödenmezse en son çare haciz. Hacize gelindiğinde de bir maldan evinizde 2 tane varsa onu alabilirler yalnız gelen icra memurunun insayatifine kalmış mesela bir tane plazma var lüks olarak onu yorumlarsa kaldırır ihtiyaç derse kaldırmaz. Şikayet etme hakkınız var icra memurunun işlemini şikayet ederin. mahkeme karar verir.
Eğer ödeyecek durumunuz yok ise sakın taahhüt Vermeyin. Anneniz siz yada bir başkası haciz esnasında kefil olmasın varsın eşya götürürlerse götürsünler.

Babanız ikamegahını başka bir yere aldırırsa evinizede hacize gelemezler. Birisi sizin orada oturdugunuzu söylemezse.

Dosyada tahsilat yapamayacaklarını anladıklarında Girişim Varlık şirketine satılır dosyalar. Onlarda aynı şekilde işlem yaparlar.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri