- Web sitesi
- www.derinajans.com
Niye küfür edecen ki ? Hiç gerek yok. Hiç takmayın, birşey yaptığını zannetsin.
Tabi ki etmem, kendini begenmis birine ne pm atacam
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Niye küfür edecen ki ? Hiç gerek yok. Hiç takmayın, birşey yaptığını zannetsin.
Vallahi en kötü ihtimal ile 1600 tlye askeri ücretle calışırsın + burdanda her ay 100-150 dolar gelse hemen hemen 2600tl eder geçim zorda olsa az cok yeter dye düşünüyorum + benimde elimde 200bin tl vardı %28 faizle yatırdım bankaya aylık 4,800tl üstü kar veriyor acaba çokmu haram ediyorum düşüncesindeyim önerisi olan varmı arkadaşlar bu konu hakkında
Niye mesela kufur etmek icin atabilirler![]()
hocam bakın gidip kuveyttürk kar payına yatırsanız aşağı yukarı aynı parayı alırsınız ve helal olmuş olur niye giidp faize yatırıyorsunuz.
Böyle bir kafa yapısı
Pm lere cevap vermem
![]()
Gelirim düşse ne olur düşmese ne olur bu rakamları görmek çok kolay değil mi?Üye kendi kendini zaten eleştirmiş.
Sözde gelirinin arttığını iddia ediyor.
Ağustos kazancı = 4884$
Eylül kazancı = 2902$
- Sadece 1 aydaki gelir düşüşü = 4884-2902 = 1982$
Sadece 1 ayda nerdeyse 2k geliri düşmüş.
Kasım ayından sonrada bir %30 düşse = 2902-870=2095$
Kasım ayı kazancı kabaca 2100$ seviyelerine inecek, 3 aydır sürekli gelir daralması yaşarken kazancını arttırdığını iddia ediyor.
Evet bende bu kafa yapısını sormuştum cevabını buldum.
( kabaca hesaplanmış hesaplardır, üyenin attığı KAPS neticesinde gelirini ortalama hesapladım)
Hesaplayan adamlar sundu.
![]()
Üye kendi kendini zaten eleştirmiş.
Sözde gelirinin arttığını iddia ediyor.
Ağustos kazancı = 4884$
Eylül kazancı = 2902$
- Sadece 1 aydaki gelir düşüşü = 4884-2902 = 1982$
Sadece 1 ayda nerdeyse 2k geliri düşmüş.
Kasım ayından sonrada bir %30 düşse = 2902-870=2095$
Kasım ayı kazancı kabaca 2100$ seviyelerine inecek, 3 aydır sürekli gelir daralması yaşarken kazancını arttırdığını iddia ediyor.
Evet bende bu kafa yapısını sormuştum cevabını buldum.
( kabaca hesaplanmış hesaplardır, üyenin attığı KAPS neticesinde gelirini ortalama hesapladım)
Hesaplayan adamlar sundu.
![]()
Ya abi şuna cevap vermeyin Allah aşkına. Bırakın kendi haline. Gördükçe fena oluyorum. Şu tavra hala daha yazıyorsunuz. Hayır, yazdıklarına bir bakın. Yenebilecek misin yorum yaparak.
Faiz demiyorlar da o da faiz demek bir nevi.
Hocam kesin bilgim yok ama bu tür şeyleri ben de zamanında araştırdım çoğunluk olarak bankacıların aldatmasıyla alakalı bir olay olduğunu söylüyorlar müslüman kişiler için. Bana kalırsa kişi kendi içinde nasıl rahat ediyorsa öyle yapsın.hocam bakın şu kullandığınız cümle çok tehlikeli. Helal olan birşeye haram dersen dinden çıkıyorsun bundan haberin var mı ? Bir konuda ilmin yoksa kafana göre fetva çıkaramazsın. Bu benim içinde geçerli. Ben ehli sünnet alimlerin açıklamalarına baktım. Kar payı olayının helal olduğunu belirtiyorlar. aman dikkatli olalım hocam söylediğimiz kelimelere.
Herkes kendine yakışanı yapar, düşüncen dışına vurmuş kaybol yorum yapma
Yapamayanlar çekilsin bi kenara bu işi bilenler yapsın
Böyle bir kafa yapısı
Pm lere cevap vermem
Edit; yeter bu kadar![]()
Hadi lan ordan dallama, sana mi soracam kime yorup yapip yapmayacagimi.![]()
Kafan güzelmiş.
Güle güle kullan..
Kimseden banane bana yorum yapma yeter andaval
---------- Spam Engelliyici 15:32 ---------- Önceki Mesaj 15:32 ----------
Sende de var ama kullanamadığın belli oluyor
hocam bakın gidip kuveyttürk kar payına yatırsanız aşağı yukarı aynı parayı alırsınız ve helal olmuş olur niye giidp faize yatırıyorsunuz.
Faiz demiyorlar da o da faiz demek bir nevi.
Nerden kar ediyorlar sormak lazım, ne yatırımı var ve bu oranda kar yapıyorlar acaba. Bunun yıllardır bir kandırmaca olduğunu anlamadı insanlar. Bunlar üretim değil finans kuruluşları. Git bakalım kredi veriyorlar mı, veriyorlarsa nerden veriyorlar. Kar payı diyen yatıranların parasını kredi diye satıyorlar.hocam bakın gidip kuveyttürk kar payına yatırsanız aşağı yukarı aynı parayı alırsınız ve helal olmuş olur niye giidp faize yatırıyorsunuz.
Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.
Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.
Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.
Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.
Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.
Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.
Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.
Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.
Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.