DGS Tercihi Bilgisayar Bölümleri Önerileriniz

Devlete girmek istiyorum şirketler almaz beni yazılım bilmiyorum :)

Allah razı olsun hocam saolun inşallah. malesef çok düşük puan aldım. ilkokul matamatik bilgisiyle girdim sınava matamatik temelim hiç yok maddi imkansızlıklardan dolayı hi.bizaman dershaneye gidemedim sonuç 200 puan hüsran...

onu ben listedn kaldırayım ozaman yazılımdan nefret ediyorum artık teşekkürler

sizce hangsi daha iyi öğretmenlikmi mühendislikmi ?

Bizde torpil ne gezer hocam hiçbir partiye mensupta değilim bi torpilim olsun. torpil yapacakları olsada mensup olmam ankarada dayımızda yok kendi başımızın çaresine bakıcaz :)

hiçbişey bilmeyen mühends iş buldumu peki ?

şirketlerde muhammed gelsede işe alsak diyodur :)
Türkiye de bilgisayar.mühendisliği demek zaten yazilim mühendisliği gibi birşey. PC mühendisi olup Türkiye de anakart RAM CPU uretmek için daha vakit var sanirim:)

Devlete girmek istiyorum şirketler almaz beni yazılım bilmiyorum :)

Allah razı olsun hocam saolun inşallah. malesef çok düşük puan aldım. ilkokul matamatik bilgisiyle girdim sınava matamatik temelim hiç yok maddi imkansızlıklardan dolayı hi.bizaman dershaneye gidemedim sonuç 200 puan hüsran...

onu ben listedn kaldırayım ozaman yazılımdan nefret ediyorum artık teşekkürler

Bizde torpil ne gezer hocam hiçbir partiye mensupta değilim bi torpilim olsun. torpil yapacakları olsada mensup olmam ankarada dayımızda yok kendi başımızın çaresine bakıcaz :)

hiçbişey bilmeyen mühends iş buldumu peki ?

şirketlerde muhammed gelsede işe alsak diyodur :)

Oldu hocam şuan 2500$ maaş alıyor.

Ben de tercih yapıcam aynı bölümleri düşünüyoruz haberleşelim hocam.

ekledim faceden

Merhaba, etiketlediğin satırda Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri & Mühendisliği yazmışsın fakat Yönetim Bilişi Sistemleri okuyorum. yine de bilgi vereyim.

İşletme ve Bilgisayarın birleştiği bir bölümdür. Eğer kendini geliştirebilirsen oldukça fazla iş imkanı bulabilirsin. Zaten Türkiye de yeni yaygınlaşan bir bölümdür. Mezun sayısı azdır. Okuması bilgisayar temeli olmayan kişiler için oldukça zordur. senin için sorun olacağını sanmam. Güzel bir bölüm, bölümümü seviyorum ve ilerisi için umutluyum. Bu güveni bana veren bi bölüm. Hakkında hayırlısı olsun..

Bölüme özendiren video :
Geleceğin Meslekleri ve Yönetim Bilişim Sistemleri - YouTube

çok teşekkürler hocam bu bölümü detaylı araştırayı peki mühendislikmi bu bölümmü ?

Bende bilgisayar mezunuyum. Mal gibi dgs kazanıp bilgisayar müh geçtim ısparta süleyman demirel üniversitesine sonra okuduğum dersleri muaf tutmadılar 2 yıl daha üste okumam gerekirken 3.5 yılda zor bitiriyordum okulu bende kpss çalıştım türkiye 67. si olmuşum (nasıl oldu bende bilmiyom) MEB'e atandım ve canavar gibi bilgisayar verdiler elime aksama kadar da pek iş olmuyor (okullar kapalı) mühendisin kazanacağı maaşı oturarak youtube ve site işlerinden rahat alıyorum. Senin yerine olsam ilk kpss abanırım daha sonra da aynı ildeki üniversiteye gider orada müh okurum. Devlet okumana imkan sağlıyor.

malesef çoğu ünide durumlar böyle baştan okutuyolar :S
dediklerini bende düşünüyorm tercihi ypayımda kppss yt ful kasıcam artık

puan ve sıralaman kaç [MENTION=12679]Hemedo[/MENTION] ?

200 puan 168.000 sıralama

Geçmiş olsun hocam. Sizi kırmak gibi olmasın ama puan bi hayli düşükmüş. Sanırım anca vakıf üniversitelerine yetecek.

Konuyla alakası varmı yokmu tam bilmiyorum. Sizce altyapısı olmayan ama istekli olan biri bilgisayar programcılıgını bitirebilirmi ? Özel bi üniversiteyi kazandım aslında. Amacım rahat bi puanla kazanıp (mat iyi değil) 2 yıl okuduktan sonra dgs ile rahatca aynı üniversitede 4 yıllıga tamamlama? bu konu hakkındaki düşünceleriniz nedir beyler.

Konuyla alakası varmı yokmu tam bilmiyorum. Sizce altyapısı olmayan ama istekli olan biri bilgisayar programcılıgını bitirebilirmi ? Özel bi üniversiteyi kazandım aslında. Amacım rahat bi puanla kazanıp (mat iyi değil) 2 yıl okuduktan sonra dgs ile rahatca aynı üniversitede 4 yıllıga tamamlama? bu konu hakkındaki düşünceleriniz nedir beyler.

Hocam bu sene yeni bitti 2 yıllık bilgisayar programcılığı hani istiyorsan hevesli isen yazılıma her gün konu tekrarı yapıcaksan biter güzelce ancak dgs sınavı için çok çalışman lazım 60 mat sorusu var iyi bir üniverste istiyorsan en az 40 net yapman lazım

Hocam bu sene yeni bitti 2 yıllık bilgisayar programcılığı hani istiyorsan hevesli isen yazılıma her gün konu tekrarı yapıcaksan biter güzelce ancak dgs sınavı için çok çalışman lazım 60 mat sorusu var iyi bir üniverste istiyorsan en az 40 net yapman lazım

ov. yandan artık mat kursu alacam yapcak bişe yok. Düz lisede yabancı dil bölümü okudum 3 sene mat görmedim diyebilirim.

Bilgisayar öğretmenliğine gitme atanamazsın, öyle bilgisayar müh. bitir işin hazır diyenlerede inanma iyi araştır. Artık sadece diploma yetmiyor dil lazım,işinde uzman olman lazım,kendini geliştirmiş olman lazım lazımda lazım... Üni bitir işin hazır olayları bitti artık

İstatistik okuyorum ama kendi işimi sadece araştırmalarımda iş görüyor :) Stajımı TUİK Bursa'da yaptım.
PHP , HTML bildiğimden genelde internet üzerinden iş alıyorum.

Bölüm hakkında : VB , C++ Temellerinden başka bişey öğrenmiyorsun.Aşırı zor Matematik ve Olasılık dersleri var..Eskişehir Osmangazi Üniversitesindeyim.

Son düzenleme:

Kardeşim inan matematiği gözünüz de büyütmeyin. Ben de hiç yapamazdım, bu yüzden de hiç sevmezdim. Ama mecburiyetten öğrenmek zorundaydık. Bir sene dershaneye gittim şuan kendime hayret ediyorum. Gerçi dershaneye gitmeden de yapabilirdim. İnanırsan başarırsın. Yapılmacak bir şey yok.

sen nerde okudun hocam ? senle özeldeki eğitim ile devletteki 2 yıllık eğitim aynımı bilgisayar programcılıgında ?

Akdeniz üniverstesinde okudum hocam ancak öyle bir üniverste ortamı yok aynı lisede ki adamlar orda aynı lise kafasında adamlar var tam bir üniverste ortamı yok keşke 1 sene daha çalışıp sınava tekrar girseydin.

Akdeniz üniverstesinde okudum hocam ancak öyle bir üniverste ortamı yok aynı lisede ki adamlar orda aynı lise kafasında adamlar var tam bir üniverste ortamı yok keşke 1 sene daha çalışıp sınava tekrar girseydin.

Ben aslında lys bilerek girmedim. 2 yıllık okuyup ordan 4 tamamlamayı düşündüm. çünkü hiç altyapı olmadan bir bilgisayar mühendisliği bölümüne gitmekten korktum açıkçası. biraz basitten başlayıp kendimi geliştirip öğrenip 4 yıllığa tamamlamayı düşündüm ve matematiğim harbi hiç yok ders görmediğim için haliyle unuttum herşeyi

Ben aslında lys bilerek girmedim. 2 yıllık okuyup ordan 4 tamamlamayı düşündüm. çünkü hiç altyapı olmadan bir bilgisayar mühendisliği bölümüne gitmekten korktum açıkçası. biraz basitten başlayıp kendimi geliştirip öğrenip 4 yıllığa tamamlamayı düşündüm

Çok önyargılı davranmışsınız keşke çok kolay olsaydı dgs girip hemen müh.olmak ancak öyle değil erken karar vermeseydiniz keşke artık matematiğinizi geliştirmeye bakın.

özel sektör için bilkent bilgisayar teknolojisi ve bilişim sistemleri. dersler çok zor değil, okul dışı çok rahat iş yapabilirsin. Bu bölümden çıkıpta İşsiz kalan %2-3 falandır. 3. sınıfta zaten 1 dönemlik staj var. o sırada çevre edinebilirsin. 2-4 arası maaşla başlayabilirsin.

devlet için bilgisayar mühendisliği. Bu sırada alabilirsen dba belgesi. (tabi öncesinde alınması şart belgeler var). bu belgeyle devlette A düzeyinde bilişim uzmanı olarak, 9-20 bin tl arası maaşlı bir işe girebilirsin. başka türlü programcı kadrosu var, 3 alıyorlar sanırım şuanda. özel sektörde 5 yıl deneyim ile gelindiğinde, sözleşmeli bilişim personeli olarak gelirsin 4-8 arası bişey alırsın.

torpilden falan bahsetmişsin, evet doğru. bu ülkede her sektörde olduğu gibi çevren varsa rahat iş bulabiliyorsun. Tanıdığın yoksa çok çalışacaksın, çok çabalayacaksın, insanların x abisi sayesinde girdiği yere alnının teriyle geleceksin. Ama bir şekilde ilerleyeceksin. çok kafana takma, bir şekilde önüne fırsatlar geliyor. tecrübeyle sabittir.

sakın ola ki bilgisayar mühendisliği veya bilkent bilgisayar teknolojisi ve bilişim sistemleri harici herhangi bir bölüm düşünme, puan tutmuyosa hazırlanabiliniyosa 1 sene daha hazırlan öyle gir. diğer türlü önündeki 2 seneni heba etmiş olacaksın. 3 yıl 5 yıl sonra kafama sıcayım dememek için iyice düşün taşın.

Teknokentlerde alt level şirketler vardır, cayır cayır yeni mezun ararlar, işi dayayıp senin her gece mesaiye kalmanı beklerler. bir şirkete girmeden önce ne iş yaptıklarını, çalışanlarına nasıl davrandıklarını, en önemli konu olan yan haklarını iyice bir araştır. özel sağlık sigortası var mıdır? bireysel emeklilik var mıdır? yol + yemek karşılıyorlar mı? bunların hepsinin cevabını bilerek gir. çünkü oradaki adamların amacı seni en ucuza kapatmak. 1.5 veririm der hayır dersin direk 2.5a çıkar adam. (yürü git de diyebilir tabi =) )

Yazılımı sevdikçe, okul dışı bir çok proje yap, tecrüben artar ve bunların hepsi cv'ni ön plana çıkarır, hem de o işlerden kazandığın para okul harçlığın olur.
Hitabet yeteneğin çok iyi olsun, kendini bilgisayarın başına bağlayıp insanlardan uzak kalma, gerekirse günde 5 saat uyu ama 2sini bir arada götür.

benden bu kadar. umarım yazdıklarım faydalı olur. kolay gelsin :)

çok teşekkür ederim hocam çok faydalı oldu siz baya bilgilisiniz bu konuda izniniz olursa size sonradan pm atarım :)

Hocam bilgisayar mühendisliği okursunuz iş bulursunuz diye bir şey yok, sağlam maaş ve iş istiyorsanız sadece 1 yabancı dil (ingilizce) yetmez. Yalnızca tek programlama dili yetmez bence ve en önemlisi yurtdışında da geçerliliği olan bir üniversitede okuyun. Yüksek teknoloji üniversiteleri veya teknik üniversiteleri seçin mühendislik okuyacaksanız mutlaka ve kesinlikle TÜRKÇE okumayın! Çevremdekilerden edindiğim ve rehberlikçilerden edindiğim bilgileri yazdım hocam, umarım yardımcı olmuşumdur.

malesef dilde yok tanınmış ünilere gidebilcek puanımda yok

Türkiye de bilgisayar.mühendisliği demek zaten yazilim mühendisliği gibi birşey. PC mühendisi olup Türkiye de anakart RAM CPU uretmek için daha vakit var sanirim:)

yazılım mühendisliğinde yazılıma fazlasıyla ağırlık veriyolar..

Oldu hocam şuan 2500$ maaş alıyor.

çok iyimiş :)

Geçmiş olsun hocam. Sizi kırmak gibi olmasın ama puan bi hayli düşükmüş. Sanırım anca vakıf üniversitelerine yetecek.

saolu hocam malesef mat temelim yok sınava geç kaldım sonuç hüsran yt işine güvenerek tüm özelleri yazıcam devlettn ümidim yok

istekli olan yapar bu iş istekle oluyor temelin zamanla oluşur

Bilgisayar öğretmenliğine gitme atanamazsın, öyle bilgisayar müh. bitir işin hazır diyenlerede inanma iyi araştır. Artık sadece diploma yetmiyor dil lazım,işinde uzman olman lazım,kendini geliştirmiş olman lazım lazımda lazım... Üni bitir işin hazır olayları bitti artık

tamam hocam pc öğrenmenliğini sildim kafamdan yorum için teşekkürler

Bu senin isteğine göre değişir şayet devlette çalışıp rahat bir hayat süreyim diyorsan öğretmenliği tercih etmende yarar var mühendislikten de devlete geçebilirsin ama bence o kadar kasmana gerek yok :D Ama eğer benim bu alana ilgim var diyor ve diğer mezunlara karşı kendini öne çıkaracak bilgi ve becerilere sahip olabileceğine inanıyorsan bilgisayar mühendisliğini tercih edip özel sektörde devam etmeni tavsiye ederim. Ama bir bilgisayar öğretmenine göre çok çok daha zor şartların seni beklediğini unutma. Ekonomik açıdan bakıldığında tabiki bilgisayar mühendisi çok daha önde olur 4-5 yıl tecrübeli bir bilgisayar mühendisi 5k civarı maaş alıyor. Örnek verecek olursam abim 5k kuzenim 6k maaş alıyor çok mu iyi üniversitelerden mezunlar dersen değiller ilk 2-3 yıl okuduğun üniversiteye bakarlar sonrasında hangi projelerde çalıştın derler. Bir bilgisayar öğretmeni de bildiğim kadarıyla 2-2.5 civarı maaş alıyor.

verdiğin listeye göre bilgisayar mühendisliği iyi sayılır fakat mekatronik mühendisliği zorlayabilirsin :)
Dersanede bir seminer vardı ortalama bu tip bölümler hakkında bilgi veriyorlardı bilgisayar mühendisliği iyi görünüyordu hedefim o bu sene :)

Son düzenleme:
ekledim faceden

çok teşekkürler hocam bu bölümü detaylı araştırayı peki mühendislikmi bu bölümmü ?

200 puan 168.000 sıralama

Yazılım bilgisi mühendislik kadar değildir. ama Mühendislerin bilmediği kısım olan işletme ile Yazılım bilgisinda kendini geliştirirsen bana göre daha iyi bi bölüm olabilir. Mühendislik daha iyi tabi ama bence bunlar boş. herşey kişinin kendisini geliştirmesine bakar. bugün git saçma sapan arkeoloji oku kendini çok iyi geliştir.yurtdışına git orda çok iyi paralar kazanabilirsin. tamamen insanın kendisini geliştirmesine bağlı herşey. Yoksa bilgisayar mühendisi olup format atamayan bile vardır belki.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri