Dilencilerin kucağındaki bebekler neden sürekli uyur?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

cemocan03

Kayıtlı Üye
s.a arkadaşlar bilgilendirme amacıyla bu mtni paylasıyorum . gercekten tuylerım dıken dıken oldu. bnımde aynn bu skıld tanıdıgımbırı var ve metnı okuyunca aklım basıma geldı

Metro istasyonu yakınında yaşı tam olarak belli olmayan bir kadın oturuyor. Kadının saçı karışık ve kirli, başını kederli bir şekilde öne eğmiş. Yanında bir çanta duruyor. İnsanlar çantaya para atıyor.

Kadının kucağında uyuyan iki yaşında bir bebek var. Bebek, kirli bir şapka ve kirli giysiler içinde habersizce uyuyor.

Yoldan geçen sayısız insan ona para veriyor. Kötü bir niyeti olduğunu düşünmeden, her zaman cebindeki son kuruşu ve üzerindeki son kıyafeti hayırlı bir iş yaptığını düşünerek vermeye hazır olan insanlar.

Bir ay boyunca bir dilencinin yanından geçtim. Bunun çete kontrolünde bir aldatmaca olduğunu bildiğim için dilenciye para vermedim. Bir ay sonra dilencinin önünden geçerken aniden bir şey fark ettim…

Her zamanki gibi pis bir eşofman giydirilmiş bebeğe baktım. Sabahtan akşama kadar kirli bir metro istasyonunda bir çocuğun bu kadar sakin durmasını garipsedim. Bebek uyuyordu. Ağlamıyordu, hıçkırmıyordu veya bağırmıyordu, sadece başını annesinin dizlerine gömmüş uyuyordu.

Sevgili okuyucular, aranızda çocukları olan var mı? 1-2-3 yaşlarındaki bebeklerin ne sıklıkta uyuduğunu hatırlarsınız. İki veya en fazla üç saatlik( ardışık olmayan) öğleden sonra şekerlemesi yaparlar ve bu aralıklarla tekrar eder. Fakat ben bir ay boyunca dilencinin kucağındaki bebeği bir kere bile uyanık görmedim! Dilencinin dizlerine gömülü olan bebeğin yüzüne baktım ve içimde beliren kuşku daha da arttı. Gözlerimi bebeğe dikerek dilenciye sordum: “Neden sürekli uyuyor?”

Dilenci beni duymamış gibi yaptı. Gözlerini indirdi ve yüzünü perperişan ceketinin yakasına sakladı. Soruyu tekrarladım. Kadın tekrar yukarı baktı. Ardından arkamdaki bir yere iğrenmiş bir şekilde baktığını fark ettim. Bas git, diye mırıldandı. Ben adeta çığlık atar gibi “neden sürekli uyuyor?” diye sordum bir daha.

Arkamdaki kişi omzuma elini koydu. Arkamı döndüm. Yaşlıca bir adam, tasvip etmeyen bir tavırla bana bakıyordu:

“Ondan ne istiyorsun? Ne kadar zor bir hayat yaşadığını görmüyor musun?”

Eh… Cebinden biraz para aldı ve dilencinin çantasına attı.

Dilenci tevazu ve büyük bir keder ifadesi belirmiş yüz ifadesi takınarak istavroz çıkardı. Adam omzumdan elini çekti ve metro istasyonundan dışarı çıktı. Bu yaşlıca adamın eve gittiğinde, ev halkına metro istasyonunda gördüğü ruhsuz bir adama karşı fakir, perişan bir kadını nasıl savunduğunu anlatacağından eminim.

Ertesi gün bir arkadaşımı aradım. Bu arkadaşım zeytin gibi gözleri ile Romen uyruklu komik bir adamdı. Eğitiminin sadece üç buçuk yılını tamamlamayı başarmıştı. Eğitimini tamamlayamaması, onun pahalı ve yabancı arabalarla şehrin sokaklarında gezinmesini engellemiyordu. Arkadaşımdan bu işin bariz bir şekilde organize edilmiş olduğunu öğrenmeyi başardım. Kullanılan çocukların ailelerden “kira”landığını veya en basit deyişiyle kaçırıldığını öğrendim.

Bebeğin bütün gün uyuması için bu kişiler tarafından ona votka ya da uyuşturucu verildiğini de şaşkınlıkla dinledim. Tabii ki, çocukların vücutlarının böyle bir şok ile baş etmesi mümkün değildir, bu yüzden çocuklar genellikle ölür. En korkunç şey ise – bazen bu çocuklar “iş günü” içerisinde ölür. Ve sözde annenin akşama kadar kucağında ölü bir çocuğu tutması gerekir. Bu bir kuraldır. Yoldan geçenler torbaya biraz para atar ve bunun ahlaki ve doğru bir şey olduğuna inanır, bunun “yalnız” bir anneye yardım etmek olduğunu düşünür. Ama değildir.

Ertesi gün aynı metro istasyonunda yürürken gazeteci kimliğimle konuşmaya hazırdım. Kadın aynı yerde oturuyordu ve kucağında dünkünden farklı bir bebek tutuyordu. Ona bu çocuğun belgelerini ve dünkü çocuğun nerede olduğunu sordum. Cevap vermedi. Fakat yanımdan geçen insanlar neden çocuklu ve yoksul bir dilenciye bağırdığımı sorup aklımı kaçırdığım imasında bulundular. Bunun üzerine metro istasyonundan bir koruma eşliğinde zorla çıkarıldım. Yapmam gereken tek şeyin polisi aramam gerektiğini biliyordum ve aradım. Fakat polis geldiğinde ortada ne dilenci ne de bebek vardı.

Eğer siz de sokaklarda çocuklarıyla dilenen kadınlar görüyorsanız, para vermeden önce bir kez daha düşünün. Para vermediğiniz takdirde sektörleşmiş bu tür kötü niyetli işler bir süre sonra bitecektir. Böylece çocukların votka ve herhangi bir ilaç verilerek kullanılmasına ve sömürülmesine de engel olacaksınız.

Dilencilerin kucağında uyuyan bebeğe sakın şefkat ile bakmayın. Bu korkunç gerçeği görün!

İşte artık bu yazıyı okuduğunuz için dilencilerin kucağındaki çocukların neden sürekli uyuduğunu biliyorsunuz.

Daha önce okumuştum böyle bir şey. Okuduğumda kafamda şimşekler çaktı.

'' Ulan harbiden bu bebekler niye hep uyuyor? '' diye sordum kendime.

Okuduktan sonra yolda ne zaman bir dilenci görsem ufaktan takip etmekten alamıyorum kendimi... Özellikle kucağındaki bebekleri inceliyorum kıpırdıyor mu falan diye...

aynen kardes. daha once hp uyudugunu goruyordum ama dıkkat etmıyordum. metnı okuyunca anladım neden uyudugunu ve gerceklık payı % 1000

Yazıyı baştan sona okudum. Bebeklerin neden surekli uyuduğu hiç aklıma gelmemişti ama bunun bi sektör haline geldiğini biliyordum. Tamam belki orada oturan mağdur olabilir ama onu çalıştıranların da ekmeğine yağ surmemek lazım ve insanlar bunlara para veridği surece bu sektör devam edecek. Bu yazıyı herkesin okuması lazım bence.

Yazıyı baştan sona okudum. Bebeklerin neden surekli uyuduğu hiç aklıma gelmemişti ama bunun bi sektör haline geldiğini biliyordum. Tamam belki orada oturan mağdur olabilir ama onu çalıştıranların da ekmeğine yağ surmemek lazım ve insanlar bunlara para veridği surece bu sektör devam edecek. Bu yazıyı herkesin okuması lazım bence.

malesef kardeşim

şu güne kadar sokakta dilenen hiç kimseye para vermedim. zaten gerçekten ihtiyacı olanlar kurumlardan yardım alıyor. sokakta gördüğümüz insanlar inanın sizden bizden daha zenginler.

cogunu kacırıp özellıkle sakat yapanlarda mevcut

İşin garip tarafı gördüğüm tüm bebekli dilenciler bebeğin yüzünü kendi koynuna doğru çevirir. Hiç yola doğru bakan bebek görmedim. Doğru olabilir kardeşim, uyuşturucu verilen bebek ölmese bile sakat kalır, çeteler için daha iyidir bu sakat çocuğu dilendirmek...
Tekrar rastlarsam para verme bahanesiyle eğilip bebeği kontrol edicem.

şu güne kadar sokakta dilenen hiç kimseye para vermedim. zaten gerçekten ihtiyacı olanlar kurumlardan yardım alıyor. sokakta gördüğümüz insanlar inanın sizden bizden daha zenginler.

evet. nerede bı yerdeydı tam hatırlamıyorum ölen dılencının evınde 2 trılyon para cıkmıstı

İşin garip tarafı gördüğüm tüm bebekli dilenciler bebeğin yüzünü kendi koynuna doğru çevirir. Hiç yola doğru bakan bebek görmedim. Doğru olabilir kardeşim, uyuşturucu verilen bebek ölmese bile sakat kalır, çeteler için daha iyidir bu sakat çocuğu dilendirmek...
Tekrar rastlarsam para verme bahanesiyle eğilip bebeği kontrol edicem.

bendensın .... bnd kontrol etcm para vrmek bahanesıyle uyuyorsa polıı cagıcam

Tiri viri bunlar alkol alan adam bilirki veya yanindaki ufakliga azda olsa alkol iciren insan sunu gorurki cocuklarin bunyeleri alkolu sindiremez evet uyutur ama sonrasi cok daha fazla huysuzluktur.farkli maddeler kullaniliyorn olabilir ama alkol olamaz. Suda bir gercekki yolda tek bir dilenciye para verdim. Ondada elini acmis duruyordu kostum smac basar gibi 50 kurusu vurdum eline , kufur etti bende dovdum:)
Ozellikle kapiya gelen dilencileri acimadan tutup kolundan atmak gerekiyor. Ekmek parasi bahanesiyle dilenenede ekmek koyun eline sonrasi zaten karakolda biter.

Tiri viri bunlar alkol alan adam bilirki veya yanindaki ufakliga azda olsa alkol iciren insan sunu gorurki cocuklarin bunyeleri alkolu sindiremez evet uyutur ama sonrasi cok daha fazla huysuzluktur.farkli maddeler kullaniliyorn olabilir ama alkol olamaz. Suda bir gercekki yolda tek bir dilenciye para verdim. Ondada elini acmis duruyordu kostum smac basar gibi 50 kurusu vurdum eline , kufur etti bende dovdum:)
Ozellikle kapiya gelen dilencileri acimadan tutup kolundan atmak gerekiyor. Ekmek parasi bahanesiyle dilenenede ekmek koyun eline sonrasi zaten karakolda biter.

dilncıye para verıp dovuyorsun .snd acayıp ınsansın ha.... cokmu kmal sunal fılmı izledın bana mazlumu getırın der gıbı ????

Dilencilere para veririm kimin iyi niyetli kimin kötü niyetli olduğunu bilemeyiz ama verdiğimiz 3 kuruş para bizden bişey eksiltmez . Biz insanı görevimizi yapalım gerisini Allah bilir zaten insan nerde nasıl verirse daima kazanır hersey paylaştıkça güzellesir herzaman verdikçe kazanirsiniz bunları düşünmeyin

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Türkiyedeki dilencilerin bunu düşündüğünü sanmıyorum.
Diğer taraftan bu dilenci olayı çok saçma, merkez caddelerin ortasında kadın/yaşlı adam dileniyo turistler falan geçiyo moral bozucu, bunlara bi el atılmalı.

вєякαη;416447' Alıntı:
Dilencilere para veririm kimin iyi niyetli kimin kötü niyetli olduğunu bilemeyiz ama verdiğimiz 3 kuruş para bizden bişey eksiltmez . Biz insanı görevimizi yapalım gerisini Allah bilir zaten insan nerde nasıl verirse daima kazanır hersey paylaştıkça güzellesir herzaman verdikçe kazanirsiniz bunları düşünmeyin

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

tebrik ederim hocam ... aynen bende öyle düşünüyorum.. ki tamam dilencidir belki parası çoktur bilmem ne ama çocuguna heleki ufacık çocuguna alkol uyusturucu verecek kadar alçaldıklarını sanmam... çocuk bu uyuyordur .. ayrıca ben izmirde işim geregi çokça geziyorum çok nadir çocugu uyuyan.. oralarda nasıldır bilmem...
üç beş kuruş için kimsenin günahını almaya değmez.. zaten elinizden de birşey gelmez . ayrıca forumda da bu şekil bir konu açılmasını tasvip etmedim ... kalın sağlıcakla...

Nitekim Resûlüllah (A.S.) Efendimiz şöyle buyurmuştur:

«Yarım hurmayla da olsa miskini boş olarak geri çevirme!»

«Dilenciyi, yanık hayvan tırnağıyla da olsa (bir şey verip öylece) çevirin.»

tebrik ederim hocam ... aynen bende öyle düşünüyorum.. ki tamam dilencidir belki parası çoktur bilmem ne ama çocuguna heleki ufacık çocuguna alkol uyusturucu verecek kadar alçaldıklarını sanmam... çocuk bu uyuyordur .. ayrıca ben izmirde işim geregi çokça geziyorum çok nadir çocugu uyuyan.. oralarda nasıldır bilmem...
üç beş kuruş için kimsenin günahını almaya değmez.. zaten elinizden de birşey gelmez . ayrıca forumda da bu şekil bir konu açılmasını tasvip etmedim ... kalın sağlıcakla...

Nitekim Resûlüllah (A.S.) Efendimiz şöyle buyurmuştur:

«Yarım hurmayla da olsa miskini boş olarak geri çevirme!»

«Dilenciyi, yanık hayvan tırnağıyla da olsa (bir şey verip öylece) çevirin.»

gorusune saygım var ama mtnı ıyı okursan sevınırım orda kndı cocugu dmıyor ama . kım bılır hangı aılenın evladını kacırdı hıc duymadınmı vya cocuklarım kayboldu dıy feryat eden annelerı gormedın mı sn

hocam benım kardeşimde kaçırlmştı 2.5 yaşındayken pazarda gidiyoduk oyuncak gördü kalabalık bir de oyuncak bakıyordu orda kafamı bi çevirdim yok annem bi yöne doğru gitti 1 km flen yürümüş polisin önünde görmüş kardeşimi kesin kaçıran polisi gördü çocuğu bıraktı allah kimsenin başına böyle bişey vermesin o an şok geçiriyodum ağlaya ağlaya

Arkadaşlar bu yazı rus bir gazeteci tarafından yazılmıştır. Bu yüzden de Rusya'da yaşandığını tahmin ediyorum. Çünkü ilk okuduğumda bu olayın kahramanı konuyu açan arkadaş sandım biraz araştırınca fark ettim ) Tamam Türkiye'de de oluyor ama bilin istedim :)

Bu arada bunun gibi çok çeşitli yöntemler var dilencilik yapması için gözleri yakılan mı dersin ayakları kolları kırılan veya kesilen mi dersin. Böyle şeyler maalesef hayatta var. Eğer karakter tanımlama yeteneğiniz var ise(öyle çok havalı gelmesin gözünüze yüzüne bakınca anlarsınız aç çok) kimin gerçekten ihtiyacı olup olmadığını anlayabilirsiniz zaten.
Bkz: Ben .

Anlarım hemen :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri