Dilencilerin kucağındaki bebekler neden sürekli uyur?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
gorusune saygım var ama mtnı ıyı okursan sevınırım orda kndı cocugu dmıyor ama . kım bılır hangı aılenın evladını kacırdı hıc duymadınmı vya cocuklarım kayboldu dıy feryat eden annelerı gormedın mı sn
hocam o dediğiniz çok eskilerde kalmaya başladı elbette var ama çok çok azaldı eskiye nazaran artı bu gibi çocuk kaçırma olaylarının tamamını da dilenen insanlara yüklemek ne derece etik tartışılır...

artık teknoloji zaman ve emniyet artık eskisi gibi değil ... elbette var ama bir şekilde bulunuyor eskisi gibi kalmadı bu çocuk dilendirmeleri falan...

sadece benim görüşümü söyledim hoş bir konu değil dedim o kadar ...

вєякαη;416447' Alıntı:
Dilencilere para veririm kimin iyi niyetli kimin kötü niyetli olduğunu bilemeyiz ama verdiğimiz 3 kuruş para bizden bişey eksiltmez . Biz insanı görevimizi yapalım gerisini Allah bilir zaten insan nerde nasıl verirse daima kazanır hersey paylaştıkça güzellesir herzaman verdikçe kazanirsiniz bunları düşünmeyin

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Para vererek bu kadınları sakatları çalıştıran haysiyetsizlere parakazandırmış oluyorsun. Sen kazandırdıkça da bakıyolar bu işte para var nerde sahipsiz birini gorurse boyle dilendirecekler( Kole gibi kullanacaklar.)

hocam o dediğiniz çok eskilerde kalmaya başladı elbette var ama çok çok azaldı eskiye nazaran artı bu gibi çocuk kaçırma olaylarının tamamını da dilenen insanlara yüklemek ne derece etik tartışılır...

artık teknoloji zaman ve emniyet artık eskisi gibi değil ... elbette var ama bir şekilde bulunuyor eskisi gibi kalmadı bu çocuk dilendirmeleri falan...

sadece benim görüşümü söyledim hoş bir konu değil dedim o kadar ...

hocam ınsanlar bilgilnsin ibret alsın ders alsın gıbısın paylastım neden saptırma gıbı bı gırısım ıcındesınız anlamadım... auk subuk seyler paylasam dahamı ıyı ???? suda bı gercekkı marktın kapısında dvamlı gordugum dılencı var ve metındkı gıbı sureklıde uyuyor hıc uyanık gormdım kac snedır tuhaf yanı ......

Para vererek bu kadınları sakatları çalıştıran haysiyetsizlere parakazandırmış oluyorsun. Sen kazandırdıkça da bakıyolar bu işte para var nerde sahipsiz birini gorurse boyle dilendirecekler( Kole gibi kullanacaklar.)

Orasını sen bilemezsin orasını sadece Allah bilir, Dünya büyük bir denge ve adalet düzeni içersinde kurulmuştur merak etme bazı konularda :)

hocam ınsanlar bilgilnsin ibret alsın ders alsın gıbısın paylastım neden saptırma gıbı bı gırısım ıcındesınız anlamadım... auk subuk seyler paylasam dahamı ıyı ???? suda bı gercekkı marktın kapısında dvamlı gordugum dılencı var ve metındkı gıbı sureklıde uyuyor hıc uyanık gormdım kac snedır tuhaf yanı ......

hocam saptırma gibi bir durum sözzkonusu değil dikkatini çekerim...

sen açmışsın konunu fikrini görüşünü söylemişsin...
Bende konunu okudum fikrimi ve görüşümü yazdım.. Bunun kadar doğal birşey varmı ?
Yani neden bizim insanımız da bu var anlamıyorum.. Herkes senin görüşünü onaylamak yada sana katılmak zorunda değilki... Yine söylüyorum ben sadece görüşümü söyledim... Sana yalan söylüyorsun yanlış yapıyorsun vs demedim...

hocam saptırma gibi bir durum sözzkonusu değil dikkatini çekerim...

sen açmışsın konunu fikrini görüşünü söylemişsin...
Bende konunu okudum fikrimi ve görüşümü yazdım.. Bunun kadar doğal birşey varmı ?
Yani neden bizim insanımız da bu var anlamıyorum.. Herkes senin görüşünü onaylamak yada sana katılmak zorunda değilki... Yine söylüyorum ben sadece görüşümü söyledim... Sana yalan söylüyorsun yanlış yapıyorsun vs demedim...

Kesinlikle katılıyorum size :)

sagol be kardes her sey yt degilmis bunu anlamayanlarda anladi bizim ulkede de cok vardir boyleleri cingenemi desem ne desem bilmiyorum hatta mercedesi bmw si olan dilenciler de var gozumle gordum adam sabah erkenden baska semtden aliyor ailesimi ne bilmem artik indiriyor arabadan 5 6 cocuk 1 kari dileniyorlar aksama kadar

ıkınızde bırsey dmıyorum????? ana fikir ne siz n anlıyorsunuz ve nreye cekıyorsunuz ???? ya ders almıyorsunuz ibrt almıyorsunuz yada hayatı dolu dolu yukseklerde yasıyorsunuz ıyı aksamlar ..
bak kardeşim ben bunu biliyorum gerisi benim için hikaye kal sağlıcakla

DUHÂ suresi - 10. ayet
وَأَمَّا السَّائِلَ فَلَا تَنْهَرْ
Ve emmes sâile fe lâ tenher.

Ve dilenciye gelince, sakın (onu) azarlama!

dunyada bılmem ama ulkemızde hakketten yardıma muhtac olupta dılenenler muhakkak ki var,yaslı kadın goruyoruz yardım edıyoruz veya yaslı adam ve sakat bır ınsan.bu iştede artk cetemı dersınız mafyamı dersınız var.cunku onların kazandıgı parayı calısarak kazanamazsınız.sırf bu sebepler yuzunde mılletın duygularını somurup yardıma muhtac ınsanlara yardım edemıyoruz.sanıyoruzkı hepsi çakal ama degıl,ben yardımı once allah ıcın ve sonra vicdanım ıcın ederım.kandırılmam hıc sorun degıl.kendımı kerız gıbı hıssetmem cunku dınımız sadaka vermemızı ve yardım etmemızı soyler.ben hayır duaları ıcın verıyorum.

dunyada bılmem ama ulkemızde hakketten yardıma muhtac olupta dılenenler muhakkak ki var,yaslı kadın goruyoruz yardım edıyoruz veya yaslı adam ve sakat bır ınsan.bu iştede artk cetemı dersınız mafyamı dersınız var.cunku onların kazandıgı parayı calısarak kazanamazsınız.sırf bu sebepler yuzunde mılletın duygularını somurup yardıma muhtac ınsanlara yardım edemıyoruz.sanıyoruzkı hepsi çakal ama degıl,ben yardımı once allah ıcın ve sonra vicdanım ıcın ederım.kandırılmam hıc sorun degıl.kendımı kerız gıbı hıssetmem cunku dınımız sadaka vermemızı ve yardım etmemızı soyler.ben hayır duaları ıcın verıyorum.

Aynen hocam çok süper konuştun Allah razı olsun bazı arkadaşlara kapak olsun

bak kardeşim ben bunu biliyorum gerisi benim için hikaye kal sağlıcakla

DUHÂ suresi - 10. ayet
وَأَمَّا السَّائِلَ فَلَا تَنْهَرْ
Ve emmes sâile fe lâ tenher.

Ve dilenciye gelince, sakın (onu) azarlama!

ya ben bilgilndırıcı metın paylastım kalkta sana dılncı mı azarla dedım ya .. adama bak ya... paylasımları dılncıyı döv kov dmişim gibisine yapıyo.

вєякαη;416548' Alıntı:
Helal olsun hocama yüreğine sağlık
hocam keşke bunların çocuk kaçırıp dilenenlerini düşüneceğimize gerçekten yardıma muhtaç olup sokakta yatanları düşünsek... haklı olabilir konuyu açan arkadaş ama bize emredilen kusur aramak değildir. aralarında gerçekten yardıma muhtaç olanlarda var .. ve bizlerin kazandıgı sadece yt değil heryerde bütün fakirlerin kimsesizlerin de hakkı var .. ben verirken ona buna şuna bakmıyorum. belki gerçekten ihtiyacı var kim nerden bilebilir. bizim için öenmli olan kusur aramak değil paylaşmak. Eğer ben bunun için keriz olacaksam olayım hiç öenmli değil .. hergün sigaraya 10tl verirkende keriz oluyorum. bu kez o düşünsün 3 günlük dünyada kimin ne zaman ne halde olacagını kimse bilemez...

allah ıslah etsin bunları eski günler nerede kaldı ihtiyacı olan insan para istemeye utanırdı değilki dilenmek allah belasını versin bunlarında bunlara bu işi yaptıranında milletin duygularını ve ceplerini sömürüyolar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri