diyanete sordum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ikinci sordugum sitede reklamlarda islama uygun reklemlar cikarsa helal diyor ve ben diyanete soruyu biraz eksik sordum heralde direk gidip baskasinin videosunu almak dedin kisisel videosunu zaten buna youtube izin vermiyir telif atiyirlar ben ikinci sorumu diyanete gonderdim duzenleyerek acaba simdi ne cavap verecekler cevap vermeleri 1 hafta suruyor bakalim artik ne olucak ama en iyi cevabi bu isi saglam bir hocaya konusarak anlatirsak saglikli bir cevap alacagimiz kanatindeyim

arkadaslar peki biz video aldigimiz siteyi yada kanali kendi kanalimiza burdan alinti yaptigimizi belirtsek yine hakkini yemis olurmuyuz bir nevi reklamini bile yapmis oluyoruz sitelerdede boyle yapiliyor nerden alinti yapildigiji belirtilmesi isteniyir boylr sorun olurmu

Diyanet'e eksik falan sormamış arkadaş. Fetvayı veren Diyanet görevlisi de çok güzel anlamış olayı. Güzel anladığı kadar da güzel anlatmış.
Başlıktaki yazıları okuyunca aklıma şu hikaye geldi

İki kişi bir çöle düşüyorlar. Yanlarında tek bir elma var. Adamlardan biri elmayı yiyecekken diğeri "Kusura bakma ben demin yere işedim elma da yerdeymiş. Elmayı görmeden üstüne işemişim." diyor. Diğeri üzülüyor ama "Olsun şurasına gelmemiş" diyor. Orasını yedikten sonra. "Aaa şurasına da gelmemiş diyor". Devamında: "Buraya da gelmemiş diyor" Son olarak elinde sadece elmanın çöpü kalıyor :)

Sizinki de o hesap. Haram ama +16 değil. Helal değil ama emek yok vs vs. Başlığa yazılanlar tam da bu menkıbeyi onaylıyor.

Ben ateistim. Ancak her konuya dine de tarafsız yaklaşabilirim. Bana göre Diyanetteki hocamız çok güzel cümlelerle soruya cevap vermiş.

arkadaslar peki aldigimiz siteden yada kanaldan alinti yaptigimizi yazsak boyle herhangi bir sorun olurmu

Konu çok yanlış yerlere gidiyor. Tüm yazılanlar okunup diğer yönetici arkadaşlarca incelenip gereken yapılacaktır. Gerekli düzenlemeler ve yaptırımlar sonucu tekrar konuyu açabiliriz.

Herkesi sakin olmaya davet ediyorum.

Bu forumdaki okuma yazma bilipde buraya giren herkes gunahida,sevabida,Helalide Haramida bilecek yasda hatta gecmis durumda.Bu yuzden vicdani rahat olan yapar,olmayan yapmaz.Boyle derin konulara girerseniz kafayi yersiniz.

Ona bakiyorsaniz Yumurtada Haram niye yiyosunuz,niye yiyoruz. ? (Tavuklara verilen yemin icinde Domuz kemikleri oldugu icin Tavugun yumurtasina domuz ile ilgili bazi maddeler karisiyormus.Test edilmis onaylanmis,kafadan uydurma degildir)

---------- Mesaj saat 13:25:40 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 13:06:20 civarında gönderildi. ----------

Ben yukarıdaki cümleyi kuramayacak kadar şerefli bir insanım. Felsefi bakış açım, mizacım, arım, terbiyem buna müsade etmez.

Muslera07 dusuncene fikrine kimligine herkes saygi gostermek zorunda,bu konuda istedigini yazmakda ozgursun ancak lutfen sende karsi tarafdan mesajina saygi beklerken,birazda sen karsi tarafa saygi gostererek mesajlar yaz.Yukardaki altinti yaptigim mesajinla asagidaki linkdeki mesajinin birbiri ile hic uzakdan yakindan alakasi yok.

Mesela asagidaki mesajin amaci ne,neyi ispatlamak istiyorsun..

Kisaca yazamazmisin "ickili mekan olursa gelirim" diyede sen tutup "Ramazan ayi icerisinde ickili mekan olursa gelirim" diye Ramazan ibaresini koyuyorsun.Bunu yazmakla ispat etmek istedigin,kanitlamak istedigin sey ne.Karsi tarafin sana saygi duymasini istiyorsan,once sen saygi duymasini ogreneceksin.

http://www.ytpara.com/42083-post36.html

---------- Mesaj saat 13:35:59 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 13:25:40 civarında gönderildi. ----------

Gereksiz tartismaya sebeb olacak konular silinmistir.Daha dikkatli mesajlar yazarak fikrinizi belirtiniz.Konuyu yeniden aktif ettim,ayni amacla konu disina cikildiginda gerekli cezalar uygulanacakdir.

Muslera06 benim mesajlarımı neden sildiniz?Bir tane yanlış veya hakaret içeren bir şey varmıydı?Anlamadım.İyi niyet göstermek ne zamandan beri suç oldu?
Bu forumdaki okuma yazma bilipde buraya giren herkes gunahida,sevabida,Helalide Haramida bilecek yasda hatta gecmis durumda.Bu yuzden vicdani rahat olan yapar,olmayan yapmaz.Boyle derin konulara girerseniz kafayi yersiniz.

Ona bakiyorsaniz Yumurtada Haram niye yiyosunuz,niye yiyoruz. ? (Tavuklara verilen yemin icinde Domuz kemikleri oldugu icin Tavugun yumurtasina domuz ile ilgili bazi maddeler karisiyormus.Test edilmis onaylanmis,kafadan uydurma degildir)

---------- Mesaj saat 13:25:40 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 13:06:20 civarında gönderildi. ----------

Muslera07 dusuncene fikrine kimligine herkes saygi gostermek zorunda,bu konuda istedigini yazmakda ozgursun ancak lutfen sende karsi tarafdan mesajina saygi beklerken,birazda sen karsi tarafa saygi gostererek mesajlar yaz.Yukardaki altinti yaptigim mesajinla asagidaki linkdeki mesajinin birbiri ile hic uzakdan yakindan alakasi yok.

Mesela asagidaki mesajin amaci ne,neyi ispatlamak istiyorsun..

Kisaca yazamazmisin "ickili mekan olursa gelirim" diyede sen tutup "Ramazan ayi icerisinde ickili mekan olursa gelirim" diye Ramazan ibaresini koyuyorsun.Bunu yazmakla ispat etmek istedigin,kanitlamak istedigin sey ne.Karsi tarafin sana saygi duymasini istiyorsan,once sen saygi duymasini ogreneceksin.

http://www.ytpara.com/42083-post36.html

---------- Mesaj saat 13:35:59 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 13:25:40 civarında gönderildi. ----------

Gereksiz tartismaya sebeb olacak konular silinmistir.Daha dikkatli mesajlar yazarak fikrinizi belirtiniz.Konuyu yeniden aktif ettim,ayni amacla konu disina cikildiginda gerekli cezalar uygulanacakdir.

Muslera06 benim mesajlarımı neden sildiniz?Bir tane yanlış veya hakaret içeren bir şey varmıydı?Anlamadım.İyi niyet göstermek ne zamandan beri suç oldu?

"Gereksiz tartismaya sebeb olacak konular silinmistir." diye not dusmustum ustad.Bu konunun disina cikmayalim.Bir mesaj isildigimde digerinde alintisi kaliyor buda benim sevmedigim ve eksik yaptigim olarak algiladigim bir durum bu yuzden.Lutfen daha fazla konu ile alakasi olmayan mesajlar yazmayalim.

muslera06 hocam peki hangi siteden veya kanaldan alinti yaptigizi belirtsek boyle bence sorun olmaz cunku sitelerde dahi bilgi alirken kaynaginin gosterilmesi isteniyor bizde kaynak gostersek yine gunah oluyormu acaba

arkadaslar diyanet disinda bir cok yerde konu actim ve herkez dine aykiri icerik ve reklam yoksa sorun olmaz dedi onun icin bu isi yapmak bencede sakinca olmuyor onun icin ben bu isi yapacagim sadece diyanet bu is dogru degildir dedi bir cok hoca ve kisilere sordum sorun olmaz dedi

soru

selamun aleykum benim sorum şu youtube uzerinden para kazanıyorum ve
başkalarının videolarını yüklüyorum ve böylece para kazanıyorum dinen bir
sıakıncası varmı ve youtube telif hakkı olan videoları şikayet etmeye izin vermiş
video sahipleri telif hakkı şikayeti yapmasa bu videolardan para kazanmamız sorun
olurmu veya haberi olmadan videoyu yükledi ama o izin vermiyor ve onun videosunu
yuklemiş bir kaç kişi ama o kontrol etmiyor haram olurmu olmazmı

cevap

İslam dini kişilerin meşru işlerle uğraşmalarını ve geçimlerini helal yollardan elde
etmelerini emreder. Dinimizde haram kılınan şeylerin yapılması günah olduğu gibi,
bunların yapılmasına yardımcı ve aracı olunması ve bunlara rıza gösterilmesi de
günahtır (Maide, 5/2). O halde, Müslümanın yaptığı her iş, İslam inanç, ahlak ve
adabına uygun olmalıdır. Bu kurallara riayet edilerek elde edilen kazanç da helaldir.
Ancak, başta kul hakkı ihlalleri olmak üzere bir takım yapılan yanlış işler dinen
uygun olmadığı gibi bu işlerden elde edilen kazanç da helal olmaz. E-postanızda
belirttiğiniz şekilde söz konusu videoların İslam inanç, ahlak ve adabına uygun
olmak, telif haklarına riayet etmek koşulu ile hak sahiplerinin veya kanuni
temsilcilerinin iznine bağlı olarak bunları meşru bir şekide edindikten sonra ilgili
sunucuya yüklemek suretiyle kazanç elde etmenizde bir sakınca yoktur. Ancak, bu
meşruiyet kurallarının ihlal edilmesi durumunda ise kul hakkı ihlali olduğu gibi bu
yolla elde edilen kazanç da helal olmaz. Hakkı ihlal edilen kişinin kendi hakkında
yapılan işlemi bilmemesi veya hakkını aramaması yapılan çirkin işe meşruiyet
kazandırmaz.

---------- Mesaj saat 10:40:16 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 10:28:53 civarında gönderildi. ----------

ama benim dusuncem islam dininde baskalarina zarar vermeden kazancininetkilemeden kazanilan para haram olmaz mesela youtubede bizim gibi kanallardan video almak soru. olmaz ve baska sitelerden youtubeye video yuklemeyen sitelerden yukledigimiz surece sikinti olacagini dusunmuyorum baskasinin kazancina engel olmuyoruz ve baskalarina zarar verecek bisey yapmiyoruz ve zaten izleyiciler kimin videosunu izleyecekse onu seciyor zaten ve istemeyenler telif hakki gonderiyorlar zaten yorumlarinizi bekliyorum

kardes islamda bi dogru vardır.o dogru hicbir kosulda degısmez.diyanet sana dogru olanı yazmıs bu konuda seın dusuncen benım dusuncem dıye bırsey olmaz

kardesim her kez farkli seyler yaziyor diyanette yanilmis olabilir ben diyanetin cevabina katiliyorum ama icimde bir yerde beni rahatsiz eden bir durum var ve bird soyle dusun diyanet telif ihlali olmadiktan sonra sorun yok demis biz simdi gidip film muzik vs telifli olan videolari kullanirsan sorun olur ona taman diyorum ama hicbir ucret istemden internette paylasilan videolardan kazanc saglamamizda nasil bir sorun oldugunu anlamiyorum ki ben zaten o pylasan kisi videosuna herhangi bir bedel istemiyor bizim bunu kullanmamizda nasil bi sakinca var ki zaten dianette telif ihlali olmadan kazanmakda bir sakinca olmadigini soyluyor

Senin bir evin var ve boş, kullanmıyorsun hatta unutmuşsun bile, yıllar sonra öğreniyorsun ki; o evi biri sahiplenmiş ve o ev üzerinden gelir elde ediyor. Razı olur muydun?

Sen ne yapardın?

Senin bir evin var ve boş, kullanmıyorsun hatta unutmuşsun bile, yıllar sonra öğreniyorsun ki; o evi biri sahiplenmiş ve o ev üzerinden gelir elde ediyor. Razı olur muydun?

Sen ne yapardın?

tek kelimeyle bu şekilde. kesinlikle evden o adamı döver dısarı atar. bugune kadarda kac para kazandıysan ver derdı

dur dur dur cok yanlis ornek veriyorsun ben simdi bir video cektim ve bu videoyu yukledim youtubeye simdi ben bu videoyu ne icin yukledim birileri izlesin diye degilmi simdi benin videomu baskasi paylasti bana bir zarari hayir daha fazla izlendigi icin video benin icin daha oluyormu olmuyormu ben bu videodan bir gelir elde etmek isteseydim videoya sifre koyardim sadece sifreyi alanlar videoyu izlerdi bu videoyu crack olarak izleyenler benim hakkima girmis olur arada baya fark varmi yokmu yoruna cok acik bir konu ya

Bak güzel kardeşim, madem inançlısın, madem kul hakkına önem veriyorsun o zaman, sahibinden izin istersin ona göre yoluna devam edersin.

Diyanet sana gerekli bilgiyi vermiş zaten, burada senin ya da benim yorumumla kul hakkı ya da haklı/haksız kazanç durumunu değiştirmez.

Şu bir gerçektir ki; kişinin rızası olmadan yapılan tüm eylemler, kul hakkına girer.

2x2=4 Bu kadar basit.
Yoruma da açık değildir.

sizin verdiginiz ev ornegiylede aciklayayim su isi simdi sizin eviniz var ve ben bunu kopyalayip ayni evden bir tane daha baska bir yere yapistirdik ordan para kazanmaya basladim ona bir zararim var orjinalli ile bir alakasi varmi
birde soyle aciklayayim youtubedeki her kanali bir dukkan olarak dusun simdi ben bir pekmez yaptim diyelim bunu gelip dukkanda hic bir icret istemeden koyarsam ve birileri gelip elinde kopyalama cihazi var ve benin pekmezin aynisini kopyaladi ve aldi gitti ve ondan para kazanmaya basladi simdi o kisinin kazanci harammi oluyor eger onu bir ucret karsiligi satsaydi telif hakkini ihlal ettigimiz icin haram oluyor

Sanki hiçbiriniz internetten oyun,film,müzik vb. şeyler indirmediniz de sadece video attınız diye günaha giriyorsunuz. Merak etmeyin orda çok olursak birbirimizi yelleriz :)

kardesim kul hakkina girmek ayri kul hakkina girip haram para kazanmak ayri biz zaten korsani yapan kisinin yaptigini indiryoruz yani butun meshuliyet onda gun icerisinde bir cok gunaha giriyoruz ama kul hakkina girmeyelim ya :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri