Dizel mi Benzinli mi ?

Bence

• Benzinli

Oy: 46 32,4%
  • Dizel

Oy: 96 67,6%

• Kullanılan toplam oy
    142

DamlaHosting

Kayıtlı Üye
Web sitesi
www.damlahosting.com
Merhabalar YTpara ailesi, nasipse ilk aracımı yarın alacağım ancak iki araç arasında sürekli gidip geliyorum kafam karıştı sizlere danışmak istedim,

Alacağım araç sıfır ;

Polo 1.4 Dizel - Comfortline Manuel - 58.000 TL (Özel Fiyat)
Polo 1.2 Benzinli - Longe Paket Manuel - 50.000 TL (Özel Fiyat)

Sıkıntım şurada : Benzinli olan araç ucuz olmasına rağmen full bir paket ne ararsanız var yağmur sensörü, karartılmış camlar, yorgunluk tespiti, hız sabitleyici.

Dizel olan araçta bu saydığım özellikler yok.

Yakıt olarak;

Benzinli araç : KM'de : 0.23 Krş. (Ort.)
Dizel araç : Km'de 0.12 Krş. (Ort.)

Yılda yapacağım 25.000 Km.

Sizce full bir paket alıp benzinli araç tercih etmek mi yoksa ufak tefek özelliklere bakmadan dizel alıp ekonomi yapmakmı?

Edit (11.12.2015) : Tüm yorumda bulunan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum anket sonuçlarınıda göz önünde bulundurarak. Polo 1.4 Dizel DSG Şanzuman otomatik vites aracı aldım. 2 Hafta sonra teslim edecekler.

Teşekkürler.

Son düzenleme:
benzinli al kardeş, benzinin zamlanması bizi ilgilendirmiyo nasılsa biz hep 50liralık alıyoz

edit: 0.12krş güldürdü bu arada, şirketlerin yazdıklarına bakma sen

hayırlı olsun da o kuruşları 2 ile çarp.. hiç bir araç 12 kuruş yakamaz.. :) ortalama 19 20 kuruş diye hesaplamalısın.. 1.2 alacağın için benzinli de çok yakmaz ve full özellikler olacağı için tabiki benzinli..

Dizel almanı öneririm,yakıt oldukça az hemde 1.4 dizel iyi gider.Benzinde binmek çok zor tüp taktıracağım felan dersin 3-4bin gider.

polo için kilometre ne olursa olsun benzinli. Zaten hafif ve az yakan bi araç ne gerek var diesele

Değerler tutarsız hocam . kim söylediyse aldanmayın

Son düzenleme:
Dizel her ne kadar ucuz da olsa o değerleri yakalamak çok zor,fabrika değerleri mi onlar?açıkçası o şaşırttı beni yoksa direct 1.2 benzinli derdim.

benzinli araç almalısınız, o rakamlarıda tutturanı görmedim şahsen :) 1,4 benzinli var bende 2015 passat 100 km de 7,5 litre yakıyor

Dizel her ne kadar ucuz da olsa o değerleri yakalamak çok zor,fabrika değerleri mi onlar?açıkçası o şaşırttı beni yoksa direct 1.2 benzinli derdim.

Aracı sıkıştırıp kullanan birisi değilimdir.

Bi hesap yaptım 150 bin km olduğunda

Dizel 18.000 TL yakıttan kar ettiriyor

Fark fazla olsa benzinli tavsiye ederdim fakat dizel için 8 bin tl iyi.1.2 de olsa o araç çok az yakmıyor ,lpg takayım derseniz tsi motora 6000tl .Fiyatlar gerçekten iyiymiş yılbaşı indirimi heralde.Hayırlı olsun hocam.

- Fabrika yakıt değerlerini unut hocam ort dizel 20kuruş benzin 35 kuruş civarları yakacaktır.

Son düzenleme:
benzinle dizel kafa kafaya gidiyo ankette . Kafa iyice karışıcak :D

Şu anlarda WV'den uzak durmak lazım diye düşünüyorum . Malum skandallarla çalkalandı .Toyotaya yönelebilirsin .Bende Dizel var gayet memnunum. Ondan önce benzinli vardı para yetiştiremiyordum . 12kr olayı yalan bence öyle bir araba yok . Bacanakta vardı benzinli polo 2013 idi sanırım 38 kuruş yakıyordu .

Şimdi verilen değerlere bakarsak hocam, benzinlide yıllık yakıt giderin 5750 TL, dizelde 3000 TL, benzinli alırsanız yılda 2750TL daha fazla yakıt gideriniz olacak. Dizel alırsanız 8000 TL fazla vereceksiniz. Bu hesaba göre benzinli alırsanız 3. yıl sonuna kadar dizelden daha uzuca kullanmış olcaksınız artı özellikleri de cabası :D 3 yıl sonrada arabayı satarsınız hocam bence benzinli alın.

İktisat bölümünden selamlar.. :D

150 km.de 18k kar ediyor gözükseniz bile o km.deki dizel aracı benzinli kadar rahat satamayacağınızı da düşünmenizi öneririm.polo jettadan daha hafif bir araç;1.2 benzinli ile kesinlikle 25-30 krş bandını yakalarsınız hele de sakin kullanıyorsanız altını bile görebilirsiniz bu değerlerin....sürüş keyfi,yol tutuşu vs.vs. saymaya gerek yok ,benzinliyi al geç hocam.Hadi hayırlı olsun:D:D

150 km.de 18k kar ediyor gözükseniz bile o km.deki dizel aracı benzinli kadar rahat satamayacağınızı da düşünmenizi öneririm.polo jettadan daha hafif bir araç;1.2 benzinli ile kesinlikle 25-30 krş bandını yakalarsınız hele de sakin kullanıyorsanız altını bile görebilirsiniz bu değerlerin....sürüş keyfi,yol tutuşu vs.vs. saymaya gerek yok ,benzinliyi al geç hocam.Hadi hayırlı olsun:D:D

Adam vw benzinli sahibi beyler dağılın :D

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri