Doğa'da Tek Başına Temalı Projem

• Kullanıcı edius
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Klasik Video Kanalları & Üretim Rehberi
bunların hepsinde önce, hayatı kolaylaştıracak, zor şartlarda lazım olacak olan pratik bilgileri öğrenmen gerekli, bunları öğrendikten sonra ver elini ormanlar :)
sürekli bir yerleri gezmek gerçekten çok güzel. Stres, zorluklar vs. hiçbirşey olmadan yaşamak.

Gecen gün trt de öyle bir doğa programı vardı.benim bile canım çekmişti.adam karınca yuvalarındakı yumurtaların kalorisinden bahsediyordu:)

üstündeki kıyafetlerin dondugunda kıyafetlerini kıracak bir dost eli ararsın sonrada sıcak bir yuva ama tavsiye ederim hayatın ne kadar degerli oldugunu aslında sahip oldugun imkanların hiç te azımsanmayacak nimetler oldugunu anlarsın.
ben arasıra bunaldıkca 1 hafta 3 gün 5 gün vs daglara kaçarım.

cok kaliteli bir bot ve yedegi
av malzemelerin kısa sürede harap olacagı için dogal ortamda hazırlayabilecegin tuzak ve av taktiklerini ögrenmen lazım. kıldan kuş tuzagı - çalı dikeninden olta gibi

onun haricinde kara canavar ( domuz ) belasına bulaşmamanı tavsiye ederim diger hayvanlar pek saldırgan degiller ayı kurt vs siz özellikle üstlerine gitmedikce size karşı tavır almazlar.

yatmak için taşlık alanları degilde çayırlık alanları tercih edin akrep cıyan vs cayırlık alanda gezmez kolay kolay taşlık alanda siz uykudayken vucudunuzun bilimum nemli bölgelerine sokulmak isticeklerdir ve ters bir hareketinizde zehirlerini boşaltacaklardır

uzar gider tavsiyeler
kolay gelsin

Hocam düşüncen için tebrik ederim, bende 3 gündür doğadaydım yeni geldim eve otostopla gezdim gezebildiğim kadar tavsiye ederim çok macera oluyor. Genel olarakta şu sorunları yaşadım, sırt çantasını alırken büyük litreli al hemen doluveriyor, gündüzleri yanan bir yer gece dondurucu olabiliyor ben yaz diye fazla bişi almadım donduk tabiri caizse..

tıbbi malzeme ağrı kesici, kas gevşetici, pamuk tentürdiyot yeterli oluyor.
yiyecek balık tuttuk yedik ayrıca konserve + kamp ocağı iyi gidiyor. Ekmek normal ekmek yerine bazlama fazla yer kaplamıyor.

Ayrıca güvenlik için yanına birşeyler almanı tavsiye ederim, doğada çok yırtıcı yaşıyor ki 3 kere karşılaşıp kaçtım 3 günde..

doğada yaşam mucadelesini en iyi bordo berelilerden öğrenirsin. varsa tanıdığın fln gidip bi ön bilgi al yada bordo bereli ol :)

Belki biliyorsunuzdur discovery de bear grylls var.Bu adam cok profesyonel ama size bir cok noktada ilham verebilir.

Kusura bakmayın hocam ama İyice kafayi yemişsiniz siz. Youtube en son delirtti milleti :) Ya ne işin var dağda tepelerde tek başına.

Doğada vahşi hayvanlar sizi ziyarete gelebilir çantanızda savunma için ekipmanlarınız olsun

ne tür savunma ekipmanları olması gerekiyor? Bununla alakalı bi öneriniz var mı? Mesela işaret fişeği bir savunma ekipmanı olabilir mi? Ya da bir el feneri? Bazı hayvanlar sesten ürküp kaçabiliyorlar.

Hocam tek başınıza mı gidiyosunuz yanınıza birini alsanız(yakın arkadaş,sevgili,kardeş) gibi çok daha eğlenceli ve rahat geçer kamerayı tutar en azından :)

tek başıma gidiyorum. Kime gel desem gelmeyeceğini biliyorum. Ben formatı tamamen tek başıma yapmak istiyorum. Takip edildikçe bi şekilde formatta da değişiklik yapabilirim. Örneğin akşamları podcast ya da vidcast yapılabilir, o güne kadar yaşadıklarımı anlatırım. Tabi bunun için arada bir internet bağlantısı da lazım. Hoş, onun için de bir sponsor bulabilirim. Vınn tarzı bir modem için sponsor bulsam hiç fena olmazdı.

her aklınıza geleni söyleyin, zevkli olur. dervişin fikri misali.

Bu fikir benim de kafamda var ama farklı bir yapıda.Türkiye'de gidilmemiş görülmemiş yerlere gidip inceleyebilmek videolar resimler çekebilmek.Oralarda 1-2 günlük yaşam mücadelesi yapmak.Soğuk hava şartlarında.Farklı farklı şeyler yapmak doğayı tanımak.
Tabi ilk önce bu işten kazanmam gerek.Yanına arkadaş ihtiyacı duyarsan pm yollaman yeterli ;)

hocam sizin fikrinizle benim fikrim birleştirilse de güzel şeyler çıkar. ama gel gelelim birisi gezelim görelim ötekisi biraz daha merak uyandırıcı. mesela ben tüm gün aç kalsam ve yemek arasam daha ilgi çekici hale gelir diye düşünüyorum. Görüşelim istersen, skype ekler misin? Projeyi yazmaya başladım. Güzel sponsorlar geliyor aklıma.

hocam senelerce televizyonda calıstıysan bu projeni söyle böyle bir program yapmak istiyorum de.. belki sponsor olacak televizyon bulabilirsin..

Hocam tv işinde ben hep kamera arkasında kaldım. Böyle bir program yapmak istiyorum desem muhtemelen bütçe çıkmayacaktır. ama yavaş yavaş adımı duyuyursam kendileri ayaklarıma gelecektir.

hocam bear adına bir resmi kanal yok heralde hepsini discovery yüklüyor ama ytden
Man vs. Wild diye aratırsanız hemen hemen bütün videolarını bulursunuz.

Bu tarz videolarda bekliyoruz sizden :D Man vs. Wild - Eating Giant Larva - YouTube
@edius

ben de düşündüm. böcek yesem mesela, bir Türk'ün bu tarz videolar çekip açlıktan çekirge yemesi güzel olurdu. Çekirge v.s şeyler insana zarar vermiyor aksine yararlı da :) Yani bir şey kaybetmezdim.

umarım başarılır olursunuz başarılı olmanızı da isterim çünki bu videoları ben kendi adıma söyliyeyim çok izlerim,eski bir kanalımdaymış eleman bahsettiğim çocuk bu kendine göre pratik çözümler buluyodu doğada

https://www.youtube.com/watch?v=WfRovJ1KcCg&list=UU7s5WAyhEdqv-huwhR0HjVA

ben de düşündükçe kafamda çok şey şekilleniyor. Türkiyede gezilecek görülecek çok şey var. Bunların yanında bir çok macera da var. Bakayım programlara, ilham gelir belki.

Ben Redbull'la falan görüşmeni öneririm Dünya da bu tür extrem olaylara en çok önemi redbull veriyor sponsor bile sağlayabilirsin kendine aslında. Projeni kafandakini anlat bir şey kaybetceğini sanmıyorum

Redbull, Turkcell ya da herhangi bir gsm şirketi (gps ya da görüntü aktarımı için modem), Ekipmanlar için muhteşem firmalar var onlardan bir kaçı v.s görüşeceğim. Gitmeden evvel her şeyi yapıp kendimi iyice garantiye alacağım. YArı yolda kalmak istemem.

uludağ'a falan gelirsen sana katılabilirim :D

uludağdan nereye kadar katılabilirsin :) Belki program olarak tutarsa, sana özel bir bölüm de yapabiliriz :)

bunların hepsinde önce, hayatı kolaylaştıracak, zor şartlarda lazım olacak olan pratik bilgileri öğrenmen gerekli, bunları öğrendikten sonra ver elini ormanlar :)
sürekli bir yerleri gezmek gerçekten çok güzel. Stres, zorluklar vs. hiçbirşey olmadan yaşamak.

Hocam, önemli olan güçlü kaslı birisinin kahramanlığı değil, basit sıradan bir insanın kahramanlığı. ben formatı ona göre ayarladım. projeyi birkaç aydır düşünüyordum. başlangıç noktam biraz sıkıntılarımdı ama her şeye rağmen bu macereya çıkacağım.

Gecen gün trt de öyle bir doğa programı vardı.benim bile canım çekmişti.adam karınca yuvalarındakı yumurtaların kalorisinden bahsediyordu:)

bir gün doğada kalırsak diye bahsediyordur herhalde :D ben de az çok hangi böcek lezzetli hangisi değil, belgellerden biliyorum.

üstündeki kıyafetlerin dondugunda kıyafetlerini kıracak bir dost eli ararsın sonrada sıcak bir yuva ama tavsiye ederim hayatın ne kadar degerli oldugunu aslında sahip oldugun imkanların hiç te azımsanmayacak nimetler oldugunu anlarsın.
ben arasıra bunaldıkca 1 hafta 3 gün 5 gün vs daglara kaçarım.

cok kaliteli bir bot ve yedegi
av malzemelerin kısa sürede harap olacagı için dogal ortamda hazırlayabilecegin tuzak ve av taktiklerini ögrenmen lazım. kıldan kuş tuzagı - çalı dikeninden olta gibi

onun haricinde kara canavar ( domuz ) belasına bulaşmamanı tavsiye ederim diger hayvanlar pek saldırgan degiller ayı kurt vs siz özellikle üstlerine gitmedikce size karşı tavır almazlar.

yatmak için taşlık alanları degilde çayırlık alanları tercih edin akrep cıyan vs cayırlık alanda gezmez kolay kolay taşlık alanda siz uykudayken vucudunuzun bilimum nemli bölgelerine sokulmak isticeklerdir ve ters bir hareketinizde zehirlerini boşaltacaklardır

uzar gider tavsiyeler
kolay gelsin

bunları araştırıyorum tek tek, özellikle yaban hayatını az çok zorluğunu biliyorum. bu yüzden gitmeden her türlü önlemimi alacağım. ev sıcak güzel de, insan kafasına koyduğu şeyleri yapmalı. sıkılıyorsa kaçmalı, kaçıyorsa bir yerde durmalı. hayat böyle ben ne yapayım. 1 iş için 1 ay sonrasına bile randevu alamıyorsun. o 1 ayda insan ne yer ne içer düşünmüyorlar. hiç hareket etmeden dursam ne faturalar duruyor, ne kira ne hacizler. böyle hayat mı olur.

Hocam düşüncen için tebrik ederim, bende 3 gündür doğadaydım yeni geldim eve otostopla gezdim gezebildiğim kadar tavsiye ederim çok macera oluyor. Genel olarakta şu sorunları yaşadım, sırt çantasını alırken büyük litreli al hemen doluveriyor, gündüzleri yanan bir yer gece dondurucu olabiliyor ben yaz diye fazla bişi almadım donduk tabiri caizse..

tıbbi malzeme ağrı kesici, kas gevşetici, pamuk tentürdiyot yeterli oluyor.
yiyecek balık tuttuk yedik ayrıca konserve + kamp ocağı iyi gidiyor. Ekmek normal ekmek yerine bazlama fazla yer kaplamıyor.

Ayrıca güvenlik için yanına birşeyler almanı tavsiye ederim, doğada çok yırtıcı yaşıyor ki 3 kere karşılaşıp kaçtım 3 günde..

sırt çantasını doldurmada acele etmeyeceğim. askerler dağlarda 1 aydan fazla kalıyorlar. tek başıma kaldığımı düşünerek buna göre davranacağım. gitmeden her türlü önlemi; benden önce yaşanmış tüm tecrübelerden ders alarak hareket etmeliyim.

hiç yt için çalışma yaptın mı peki? cep telefonun ya da gps in çekmediği yerler oldu mu? yoksa sen otoban kenarlarında mı hareket ettin. ben daha içerilere girmeyi düşünüyorum.

Hocam gitmeden önce bu sitede biraz takılın :)

teşekkürler, buraya da üye oldum.

doğada yaşam mucadelesini en iyi bordo berelilerden öğrenirsin. varsa tanıdığın fln gidip bi ön bilgi al yada bordo bereli ol :)

üst mesajlardan birisinde bundan bahsettim. 1 ay dağda kalan askerler var. hatta bunlardan sadece 1-2 kişilik timler de tek başına kalıyorlar. en güzel onların bilmesi gerekiyor bunu. ayrıca ben Anadolu insanının misafirperverliğine de inanıyorum. bir yerleşim yerine geldiğimde ya da bir çobana rastladığımda onunla da hareket edebilirim. hepten de tek kalmam galiba. :)

Yanına bi arkadaş bul derim gerisi kolay

yanıma arkadaş olsa buradan teklif gelse hayır demem.

Belki biliyorsunuzdur discovery de bear grylls var.Bu adam cok profesyonel ama size bir cok noktada ilham verebilir.

arşılaştığım hayvan, ağaç v.s neyse bunlara katacağım insan unsuruyla ben ne aç kalırım ne de açıkta.

Özgürlük Yolu (2007) - Sinemalar.com

Şu filmi izleyin size çok şey kazandıracaktır. Ben bile bunu izledikten sonra sizin yapmak istediğinizi yapmak istedim.

bunu izlemiştim, sonu da yazık çocuk öldü. biraz da şöyle düşünmek lazım. bizim coğrafyaya nereye gitsen elini sallasan insana çarparsın. amerika gibi bir kıtada hiçbir şeye rast gelmeden aylarca gidilebilir. benim amacım tam olarak insanlıktan kopmak değil, işin içine biraz doğa biraz insan katmak.

[MENTION=14929]edius[/MENTION]

Bunu Türkiye'de Bolu çevresinde, Balıkesir, Doğu Karadeniz ve Toroslarda yapabilirsin.

1. Bolu Çevresinde ormanda yiyecek bulman oldukça zor, çok iyi avcı olman lazım, ilk başlarda çok sıkıntı çekebilirsin, yada nerede dere, kanyon vs var iyi öğrenmen lazım, kuş tavşan vs bulamadığın zaman bu derelerde balık koşturacaksın. Birde Yedigöller, Abant tarafında denetimler fazla olduğu için av konusunda sıkıntı olabilir, ayrıca kış dönemi çok soğuk, hayatta kalman baya bir sıkıntı olacaktır.

2. Balıkesir Bolu'ya göre biraz daha ılıman bir iklim ama oranında dağında taşında insan yaşıyor anlamadım. 2 günde 52 km yürüdük ve biz zirveye çıkacağız derken, zirvenin eteklerinde Türkmen köyüne varnmıştık şoke olmuştum. Burada derelerde alabalık çok var, birde çok çeşitli av hayvanları var ama Milli Parklara uzak olman lazım başına iş almaman için.

3. Doğu Karadeniz, Artvin tarafı yaza doğru süper oluyor. Kışın soğukta dayanmak zor ama baharda süper olur, yaz aylarında herkes yaylaya gittiği için kalabalık ve sıkıcı olacaktır. Burada ayıve domuz olduğu için korunaklı bir kamp yeri seçmen lazım.

4. Toroslar bence muhteşem bir yer, ben bir motor grubu ile 4 sene evvel burada oldukça kaldım, hayatta görebileceğin en güzel manzaraları görürsün, aç kalmazsın ama yemek bulmanda kolay olmaz. Dağlık alanlarda çok fazla göl olmadığı için nadir bulunan derelerden balıkla besleneceksin, yada av hayvanları ile. Birde yörük göçebelere denk geldinmi, suda ıslatılmış yufka ekmeğinin arasına deri peyniri iste, o peynir nasıl birşeyse yerden dudaklarımı buruşturuyor yüzün ifadesi değişiyor bir anda ama süper ötesi lezzetli. Zirvelere yakın yerlerde olacaksan sorun yok ama alçaklarda yılan olabiliyor birde domuz korunaklı bir kamp yeri bulman lazım.

Yanına alacağın en güzel şey güzel bir avcı bıçağı seti, bunaverecegin paradan asla kaçma, en iyisini al çünkü, o senin silahın, o senin agaç kesme makinan, o senin ev yapacagın malzemen, kısaca o senin herşeyin olacak.

Alacagın cadır kesinlikle su geçirmez olmalı hatta yalıtımlı olmalı, yedek çadır sikkelerini mutlaka bulundur.

Tripot büüyk birşey alma, yük edersin, orada herşeyden kendine bir malzeme yapacaksın ki zaman geçtin, mutlu olasın. 3 agac dalından kendine bir tripot yapınca alacagın mutluluk, hatunun öpücügünden daha iyi olcaktır. :)

Neyse dahası aklıma geldikçe yazarım.

bölüm işi olabilir fakat uludağdan çıkıp başka yere gidemem aile var artık öğrenci değilim eskisi gibi gezemiyorum :D

@edius

Bunu Türkiye'de Bolu çevresinde, Balıkesir, Doğu Karadeniz ve Toroslarda yapabilirsin.

1. Bolu Çevresinde ormanda yiyecek bulman oldukça zor, çok iyi avcı olman lazım, ilk başlarda çok sıkıntı çekebilirsin, yada nerede dere, kanyon vs var iyi öğrenmen lazım, kuş tavşan vs bulamadığın zaman bu derelerde balık koşturacaksın. Birde Yedigöller, Abant tarafında denetimler fazla olduğu için av konusunda sıkıntı olabilir, ayrıca kış dönemi çok soğuk, hayatta kalman baya bir sıkıntı olacaktır.

2. Balıkesir Bolu'ya göre biraz daha ılıman bir iklim ama oranında dağında taşında insan yaşıyor anlamadım. 2 günde 52 km yürüdük ve biz zirveye çıkacağız derken, zirvenin eteklerinde Türkmen köyüne varnmıştık şoke olmuştum. Burada derelerde alabalık çok var, birde çok çeşitli av hayvanları var ama Milli Parklara uzak olman lazım başına iş almaman için.

3. Doğu Karadeniz, Artvin tarafı yaza doğru süper oluyor. Kışın soğukta dayanmak zor ama baharda süper olur, yaz aylarında herkes yaylaya gittiği için kalabalık ve sıkıcı olacaktır. Burada ayıve domuz olduğu için korunaklı bir kamp yeri seçmen lazım.

4. Toroslar bence muhteşem bir yer, ben bir motor grubu ile 4 sene evvel burada oldukça kaldım, hayatta görebileceğin en güzel manzaraları görürsün, aç kalmazsın ama yemek bulmanda kolay olmaz. Dağlık alanlarda çok fazla göl olmadığı için nadir bulunan derelerden balıkla besleneceksin, yada av hayvanları ile. Birde yörük göçebelere denk geldinmi, suda ıslatılmış yufka ekmeğinin arasına deri peyniri iste, o peynir nasıl birşeyse yerden dudaklarımı buruşturuyor yüzün ifadesi değişiyor bir anda ama süper ötesi lezzetli. Zirvelere yakın yerlerde olacaksan sorun yok ama alçaklarda yılan olabiliyor birde domuz korunaklı bir kamp yeri bulman lazım.

Yanına alacağın en güzel şey güzel bir avcı bıçağı seti, bunaverecegin paradan asla kaçma, en iyisini al çünkü, o senin silahın, o senin agaç kesme makinan, o senin ev yapacagın malzemen, kısaca o senin herşeyin olacak.

Alacagın cadır kesinlikle su geçirmez olmalı hatta yalıtımlı olmalı, yedek çadır sikkelerini mutlaka bulundur.

Tripot büüyk birşey alma, yük edersin, orada herşeyden kendine bir malzeme yapacaksın ki zaman geçtin, mutlu olasın. 3 agac dalından kendine bir tripot yapınca alacagın mutluluk, hatunun öpücügünden daha iyi olcaktır. :)

Böyle bir şey düşündüğüm zaman hepten insanlardan kopup gitmek de istemiyorum. Kaz dağında rastladığım bir Türkmen ile oturup keçi sütü içebilmeliyim ya da Toroslarda balık tutarken yerli halktan yardım almalıyım. Ben bunları düşünerek yola çıktım. Söylediğin birkaç yer benim de gitmek istediğim yerler arasında. Noktalar arası ulaşımı nasıl yaparım bilmiyorum. Gps şart mı mesela, bazı yerlerde gruplara katılabilir miyim? kimi zaman da yalnız kalmalıyım -ki zaten podcast kısmını da burası oluşturuyor.

Av bıçağının yanında ne tür ekipmanlar almalıyım? Pil doldurma v.s nasıl yapacağım? Buna uygun olarak kaç gün yabanda kalmalıyım? Bu konularda bilginiz var mı? Çadır v.s çanta kaç kg tutuyor?

Çok soru sormuş olabilirim :) Vaktiniz olduğunda cevaplar mısınız?

geçen tarlada yaban domuzu gördüm 350 kilo vardı. bu saldırısa ne bıcakla ölür nede tabancayla. tek yolu slug namlu otomatik av tüfeği. 1350 tl ye alabilrisin. üstelik namlusu çıkıyor ikiye katlanıyor ebat olarak.

sırt çantasını doldurmada acele etmeyeceğim. askerler dağlarda 1 aydan fazla kalıyorlar. tek başıma kaldığımı düşünerek buna göre davranacağım. gitmeden her türlü önlemi; benden önce yaşanmış tüm tecrübelerden ders alarak hareket etmeliyim.

hiç yt için çalışma yaptın mı peki? cep telefonun ya da gps in çekmediği yerler oldu mu? yoksa sen otoban kenarlarında mı hareket ettin. ben daha içerilere girmeyi düşünüyorum.

Hocam ben gezi amaçlı yaptım sadece, video kamera felan hiç uğraşmadım. Sadece macera benim ki.

geçen tarlada yaban domuzu gördüm 350 kilo vardı. bu saldırısa ne bıcakla ölür nede tabancayla. tek yolu slug namlu otomatik av tüfeği. 1350 tl ye alabilrisin. üstelik namlusu çıkıyor ikiye katlanıyor ebat olarak.

dostum benim domuz öldürmekle ne işim olur :) Eğer silah şansım olsa alırdım da , ne bileyim benim formata uymaz :)

Böyle bir şey düşündüğüm zaman hepten insanlardan kopup gitmek de istemiyorum. Kaz dağında rastladığım bir Türkmen ile oturup keçi sütü içebilmeliyim ya da Toroslarda balık tutarken yerli halktan yardım almalıyım. Ben bunları düşünerek yola çıktım. Söylediğin birkaç yer benim de gitmek istediğim yerler arasında. Noktalar arası ulaşımı nasıl yaparım bilmiyorum. Gps şart mı mesela, bazı yerlerde gruplara katılabilir miyim? kimi zaman da yalnız kalmalıyım -ki zaten podcast kısmını da burası oluşturuyor.

Av bıçağının yanında ne tür ekipmanlar almalıyım? Pil doldurma v.s nasıl yapacağım? Buna uygun olarak kaç gün yabanda kalmalıyım? Bu konularda bilginiz var mı? Çadır v.s çanta kaç kg tutuyor?

Çok soru sormuş olabilirim :) Vaktiniz olduğunda cevaplar mısınız?

Edius ilk hafta çok keyifli geçecektir. Kendi Rambo filmlerinde bir karakter gibi yada komando gibi hissedeceksin. Çok keyifli olacak ama 8.günden itibaren bazı şeyler sıkmaya gelecek çünkü vücudunda daha önce biriken enerji azalacak, her zaman yemek bulmak mümkün olmayacak.

Soğuk dönemle gideceksen kesinlikle 10.000 mmSS üzerinde kayak pantolonu ve montu al, termal içlikleri, çorapları yazmama gerek varmı bilmiyorum.

Yakınlarında araba yada motor gibi birşey olacaksa 12 voltu 220'ye çeviren inverter alman gerekecek, Pc, kamera, telefpn vs gibi tüm ihtiyaçlarını karşılar. (Akım Çevirici 12 VOLT / 220 VOLTA GittiGidiyor'da 32574905)

Eğer araç olmayacaksa güneş enerjisi ile telefonu hatta tableti doldurabilirsin. Ama pc de normal elektrik ihtiyacın olur. (güneş enerjili şarj cihaz , güneş panel GittiGidiyor'da 121761122) bunu değil ama biraz daha iyi bir marka bulursan buna pek güvenemedim.

Bölgeler arası geçişi en güzeli outdoor navigasyonu ile yapman, bir hata yaptın mı kilometrelerce yürümek adama öyle bir koyuyor ki. Gruplara Millipark benzeri yerlerde katılabilirsin, onun içinde bu tür aktiviteler üzerine kurulmuş forumlardan onlarla iletişime geçmen lazım.

sen aklına geleni sorar bende aklıma geleni yazarım.

Bu işi video çekmek için yapacaksan, Toroslar süper olacaktır, zaman zaman o muhteşem deniz manzarası ömre bedel. dayana bilirsen 1 ay gibi bir zamanda 10+ bölümlülk video çekersin.

Yayınlayacak odluğun zamanda videoları nasıl yayınlaman gerek bilgi veririm.

[MENTION=14929]edius[/MENTION]

.................

valla mesajın tamamını okudum kirlilik olmasın diye sildim okurken bile içim bir tuhaf oluyor,en son arkadaşla günü birlik gitmiştik karadenizde gece yaktığın ateş bile bir başka oluyor alet edevat şart,ben avcı bıçağı bir kere aldım sonra elimi bile sürmedim babamın arkadaşı sürmene bıçaklarını göstermişti bana onlara kılıf yaptım maaşallah jilet gibi körelme yok et ve ağaç için birebir hele o domatesleri incecik doğramaz mı karnım acıktı benim sanırım:)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri