Doğalgaz Kullanırken Tasarruf Yapma

crazykanka61

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar eve doğalgaz aldık.Bu konularda çok söylenti var halkın ağzından nedeni malum herkes kullanıyor.Kimi fazla aç kapa yapma diyor kimi heryeri yakma diyor kimi yak diyor kimi full yakk birşey olmaz diyor.

Ev 3 oda 1 salon mutfak banyo ve evin arası şuanda açık.İlk peteği 42 ayarladım ve şohben 40 idi.Şimdi peteği 60 yaptım arkadaşlar.İlk başta fazla yakmamız lazımmış.Odam cidden soğuk bir oda hani dışarda pohlarsın buhar çıkar ya aynı benim odam :D düşün youtube ne zor şartlarda yapıyorum.Kış geldi odamın sıcak olmasını istiyorum.Evet arkadaşlar tavsiyleriniz neler.Unutmadan kullanmadığımız odalar için bu petekleri nasıl kapatcaz saat yönüne doğru mu yoksa tersi mi yapıcaz çünkü iki işlemide yaptım soğumadı petek kapatmak istediğim kulllanmadığımız yerleri Acemilik işte bilmiyoz tavsiyleriniz neler

normal bir şekilde 40-45 arası yak ve sabit kalsın.ancak çok sıcaklarda 36-38 lere getir ve tamamen kapatma. petekleride sağa kapatır sola doğru açarsın.

kombi markası cok önemli. bir önceki evimizde kombi baymaktı 3 tane petek yakardık derece 45e ayarlardık. fatura 350 civarı gelirdi
simdiki evimizde kombi markası eca. aynen 45 dereceye ayarladık. hatta gecen ay 4-5 gün cok soğuk oldu 50ye ayarladık. fatura 190 tl geldi. eca almanızı tavsiye ederim.

Aç kapadaki maksat şu hocam faturada açıp kapadın sana fazla yazalım diye bişi yok :D Kapatırsan belli bi süre geçtikten sonra peteğin içindeki su soğar , tekrar ısıtması için 2 kat gaz yakar...tavsiyem kombiyi kapama en düşük derece olsn yani peteğin içindeki su soğmayacak şekilde.

---------- Mesaj saat 16:48:02 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 16:44:15 civarında gönderildi. ----------

kombi markası cok önemli. bir önceki evimizde kombi baymaktı 3 tane petek yakardık derece 45e ayarlardık. fatura 350 civarı gelirdi
simdiki evimizde kombi markası eca. aynen 45 dereceye ayarladık. hatta gecen ay 4-5 gün cok soğuk oldu 50ye ayarladık. fatura 190 tl geldi. eca almanızı tavsiye ederim.

Bilakis hocam en tasarruflu combidir baymak.Bu işi yapıyorum zaten... 5 petek yakıyoruz gündüzleri 50derece geceleri 40 derece fatura 220lira geldi.

---------- Mesaj saat 16:49:42 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 16:48:02 civarında gönderildi. ----------

Tabi illere göre farklılık gösterebilir faturalar.

Kesinlikte mantolama olmalı binada.Biz geçen sene kış gelmeden apartmanca yaptırdık.Şuan acayip fark ediyor.Geçenlerde -15leri görmüştük ülkece o ara 45 de yandı mesela bu aralar 41-42 yetiyor.

Aç kapadaki maksat şu hocam faturada açıp kapadın sana fazla yazalım diye bişi yok :D Kapatırsan belli bi süre geçtikten sonra peteğin içindeki su soğar , tekrar ısıtması için 2 kat gaz yakar...tavsiyem kombiyi kapama en düşük derece olsn yani peteğin içindeki su soğmayacak şekilde.

---------- Mesaj saat 16:48:02 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 16:44:15 civarında gönderildi. ----------

Bilakis hocam en tasarruflu combidir baymak.Bu işi yapıyorum zaten... 5 petek yakıyoruz gündüzleri 50derece geceleri 40 derece fatura 220lira geldi.

---------- Mesaj saat 16:49:42 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 16:48:02 civarında gönderildi. ----------

Tabi illere göre farklılık gösterebilir faturalar.

hocam ben yaşadığımı yazdım. belki baymakın bir yöntemi vardır onu bşz bilmiyorduk orasını bilemeyeceğim. ama şimdilik ecadan son derece memnunuz :)

Arkadaşlar Kombi markası DemirDöküm 40 dakka önce 60 dereceye aldım daha bugün aktif oldu doğalgaz evde 7 petek var şuanda 2 tanesi çalışıyor diğer 5 kapattım

makine mühendisi olarak sana şunu söyleyebilirim kombi ne kadar az açık kalırsa o kadar az doğalgaz harcarsın.

mutfakta peteği açma zaten yemek pişirme ısısı ile mutfak sıcaklığı artar.

banyo ve tuvalette havalandırma açık olduğundan ve anlık kullanıldığından oralardaki petekler kapalı olsun.

kullanılmayan fazla oda varsa o peteği yakma.

bir odada birden fazla petek varsa 1 tanesini yakabilirsin.

evden 2,5 saatten fazla ayrı kalacağın zamanlarda kombiyi kesinlikle kapat. geceleri uyumadan kombiyi kapat.

Arkadaşlar 60 derecede olan bir petek odayı ne kadar zamanda ısıtır

arkadaşlar biz kombiyi 8 yıldır temizlettirmiyoruz bu yüzden fatura kaparık olur diyorlar doğrumu?

Arkadaşlar Kombi markası DemirDöküm 40 dakka önce 60 dereceye aldım daha bugün aktif oldu doğalgaz evde 7 petek var şuanda 2 tanesi çalışıyor diğer 5 kapattım

Demirdöküm Yetkili Servisi'yim.

Bütün petekleri kapatıp sadece kullandığınız petekleri tek açmayı asla önermiyorum.
bütün petekleri açıp kombiyi 40 dereceye alıp gece/gündüz kapatmamak kaydıyla 24 saat boyunca yakmanız hem çok tasarruflu hemde size yetecek derece bir sıcaklığı yakalamış olursunuz.
Diğer petekleri kapatmanız zararınıza. Kapattığınız oda soğuk kalacağından dolayı duvar aracılığıyla sıcak odanızın sıcaklığını soğuk oda çekecektir.

Şöyle düşünün: 1 çaydanlığı su dolduruyoruz kaynaması için en büyük ocak gözüne koyup en fazla miktarda yakıyoruz çaydanlık hızla kaynamaya geçer ve kaynamaya geçtikten sonra büyük gözden alıp küçük göze koyuyoruz küçük gözüde en kısığa alıyoruz ama o çaylıktaki su bitene kadar kaynamaya devam eder..

mantık şu: çok soğuk zamanlarda kombiyi alın 60 dereceye ev ısıtın sonra çekin 40 dereceye 24 saat fazlasıyla size yeterli sıcaklığı korumaya devam eder..

AYRICA: DAHA TASARRUFLU VE VERİMLİ KOMBİ İÇİN İNCELEYİNİZ.
1450932_496264153804281_764082474_n.jpg

Demirdöküm Yetkili Servisi'yim.

Bütün petekleri kapatıp sadece kullandığınız petekleri tek açmayı asla önermiyorum.
bütün petekleri açıp kombiyi 40 dereceye alıp gece/gündüz kapatmamak kaydıyla 24 saat boyunca yakmanız hem çok tasarruflu hemde size yetecek derece bir sıcaklığı yakalamış olursunuz.
Diğer petekleri kapatmanız zararınıza. Kapattığınız oda soğuk kalacağından dolayı duvar aracılığıyla sıcak odanızın sıcaklığını soğuk oda çekecektir.

Şöyle düşünün: 1 çaydanlığı su dolduruyoruz kaynaması için en büyük ocak gözüne koyup en fazla miktarda yakıyoruz çaydanlık hızla kaynamaya geçer ve kaynamaya geçtikten sonra büyük gözden alıp küçük göze koyuyoruz küçük gözüde en kısığa alıyoruz ama o çaylıktaki su bitene kadar kaynamaya devam eder..

mantık şu: çok soğuk zamanlarda kombiyi alın 60 dereceye ev ısıtın sonra çekin 40 dereceye 24 saat fazlasıyla size yeterli sıcaklığı korumaya devam eder..

anladım hocam zaten yetkili servissiniz ama şuanda fazla açmamız iyi çünkü ilk gün doğalgaz için ev normal sıcaklığı yakaladığında 40-45 dereceye açmak mantıklı dediğiniz gibi şuanda 42 dereceydi 60 aldım sonra 50 düşürdüm acemilik işte:)bütün heryerin ısınması evi sıcak eder 7 petek var 2 kullanılıyor dediklerinizi deniycem

Valla kişisel kanaatimi ve tecrübemi söyleyeyim, eğer binada mantolama yoksa tasarruf edecem diye ne yaparsan yap hikaye ve bizde mantolama yok malesef :(

Valla kişisel kanaatimi ve tecrübemi söyleyeyim, eğer binada mantolama yoksa tasarruf edecem diye ne yaparsan yap hikaye ve bizde mantolama yok malesef :(

Hocam tasarruf elbet lazım ama yapamassakda en azından uçuk rakam gelmesin razıyız 150 tl ev sıcacık olsun yeter

Bilader Trabzonda hava nasıl bilmiyorum ama aylık 150 TL' ye ev sıcacık oluyorsa faturayı bana gönder ben öderim :D

Hocam doğalgaz Trabzon'a yeni geldi.Trabzon halkı olarak bu konu yeterli bilgiye sahip değiliz.Kullanan arkadaşlar o dediğim miktarlar ödüyorlar 200 TL ödeyen gördüm 250 TL ödeyen gördüm.

bende bir kimya mühendisi olarak görüşlerimi belirteyim ;

Kendimden yola çıkarak 3 öğrenciyiz. sadece odalarımız ve giriş kapısının orası yani ara yer çalışıyor. Salon boş kullanmıyoruz kapalı, banyo yu saymıyorum bile. Birde mutfak kapalı dursun. Kombinin sıcaklıgı + yemek pişince sıcaklık yeter size bir süre :)

Kombiyi hiç kapatmassanız daha iyi olur. Örnegin gece yatarken çok düşük sıcaklıga alıp sabitleyin. O şekilde daha tasarruflu olur. Bize bu şekilde fatura 250 lira geldi. Ama Elazığdayım çok soğuk burası yani :)

anladım hocam zaten yetkili servissiniz ama şuanda fazla açmamız iyi çünkü ilk gün doğalgaz için ev normal sıcaklığı yakaladığında 40-45 dereceye açmak mantıklı dediğiniz gibi şuanda 42 dereceydi 60 aldım sonra 50 düşürdüm acemilik işte:)bütün heryerin ısınması evi sıcak eder 7 petek var 2 kullanılıyor dediklerinizi deniycem

BİNA yeni ise, ev fazlasıyla soğumuşsa söylediğim yöntemi denemenizde ilk 2 gün fazla yakıyor gibi görünebilir sizin gözünüzü korkutmasın dokunmadan yanmasına izin verin. 2 veya 3. günün sonunda evin sıcaklık dengesi tam oturacaktır ve yakıt sarfiyatı düşecektir.

---------- Mesaj saat 21:28:39 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 21:26:33 civarında gönderildi. ----------

arkadaşlar biz kombiyi 8 yıldır temizlettirmiyoruz bu yüzden fatura kaparık olur diyorlar doğrumu?

Bakım fazlasıyla faydalıdır: Fakat bakım yapan servislerden özellikle gaz yanış ayarı yapmalarını taleb ediniz.
minimum ayarlarını yaptırıp genleşme tankı havasını kontrol ettiriniz. her yıl bakım yaptırmayı muhakkak aksatmayın.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri