Dolandırıcı Taktiği !!! Sakın Kanmayın !!!

beyto33

Yasaklanmış
Merhaba Arkadaşlar :

Son 2 yıldır Ülkemizde bir dolandırıclık taktiği gelişmiş durumda...babamın başına geldi zorla teli aldım kapattım...inana o kadar çok kişi oluyor ki zorla vazgeçiriorum...sizde kanmayın

OLAY NEDİR ?

Arıyorlar fakrlı farklı no'lardan.Biz A bankası merkezinden arıyoruz (tüm bankalar olabilir) - Biz B sigorta firmasdından arıyoruz (Tüm sigorta firmalarının adı kullanılabilir) geçen sene ilk yılı ücretsiz olmak üzere hayat sigortası yaptırmışssınız ve bugun ilk yıl dolmuş.Şimdi siz bu si,gorta paketinizi - hayat sigortasınızı vb uzatmak istiyorsmunuz diye soruyorlar ! haliyle insanlar benım öle bişeyden haberim yok felan desede adam şu şu tarhite şu şu T.C nolu kişi olartak şu bankadan yaptırmışssınız felan diyor haliyle tam hatırlayamıyorsunuz vb ve sonunda bunu ben yenilemek istemiyorum diyorsunuz karşıdaki hatun peki ozaman diyor iptal etmek için kredi kartınızın son 4 hanesi ve arka yüzündeki güvenlik numarasını söleyin 3 rakam olan diyor ? nedne bunlar bu adamlar bizlerin herşleyini buluyor nerden buluyorlarsa TC-isim soy isim-ana adı-baba adı-iş-yaş-telefon vbvbvb ama KREDİ KARTI SON 4 RAKAM VE ARKA YÜZDEKİ GÜVENLİK NOSU 3 RAKAMI BİLEMİYORLAR....

Karşıdaki hatun iptal etmek için bu bilgileri verin bir defalık 200-300-400 tl vb bir miktar kartınzıdan keslicek ve iptal olucak diyor...nasıl olur vermem felan deyince vermesenız sigortanız otomatik olarak uzatılacak ve 700-1000-1500 TL kartınzıdan çeklicek biz sizin iyiliğniiz için uğraşıyoruz yoksa kartınızdan büyük meblağ çekilecek haberiniz olsun deyince millet tutuluyor aman nasıl yapsak durun çekin kartımdan yoksa 1500 çekmesinler vbvb

İnsanlar acayip inanıyorlar korkuyorlar kartımdan para çekilmesin diye...aman diyim anlatın bunu insanlara kanmasın kimse....

yuh :( az önce ben de benzer konu açtım.Devletin kesin çözüm bulması gerekiyor bunlara...

hocam kartın son 3 4 hanesiyle hiçbir şey yapılamaz ki?

aynen benide aradılar bide inandırıcı konuşuyo kadın görmeniz lazım :D bende bütün bilgileri sallayarak verdim bunları baya bi oyaladım salak gibi davrandım sonrada bi güzel azarladım :D Bide evinize fatura gelince görürsünüz falan diye tehdit ediyolar.Şaka gibi.

aynen benide aradılar bide inandırıcı konuşuyo kadın görmeniz lazım :D bende bütün bilgileri sallayarak verdim bunları baya bi oyaladım salak gibi davrandım sonrada bi güzel azarladım :D Bide evinize fatura gelince görürsünüz falan diye tehdit ediyolar.Şaka gibi.

bilerek bayan konuşturuyorlarmış insan psikolojik olarak bayana güveniyormuş :(

adamlar kartın 10-12 hanesini biliyor zaten...hangi banka-hangi kart vb hepsinin biliyorlar...sadece son 4 hanesini ve arkadaki 3 haneyi bilmiyorlar

bence bizim bilgileri bişekilde sızdırıyorlar.Büyük şirketler özellikle telefon şirketlerine hiçbir şekilde güvenmiyorum.

İlginç bu kadar bilgiye ulaşabiliyorlarsa bir yerden sıkıntı çok büyük bankalarda mı sıkıntı var yada bankalarla konuşmaları alıyorlar bir yerlerden

1 gün arayla bana ve bir arkadaşıma geldi aynı olay, Finansbank dan yaptılar dediler, bende Finansbank 2 senedir kullanmıyorum diyince vay ... diyip yüzüme kapadı :)

GT-I9505 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Biz Türk milleti olarak bu alanda harikalar yaratiyoruz.Dolandiricilik nobeli olsa bizden baska hic bir millet alamaz.

Banada öyle yaptılar 6 ay önce kart almısım neymiş canım 2 sene önce almısım o bankadan sigortayı kıllandım tamm dedim kardeşimin numarası bu akşam gene ararsınız kalktım araştırdım seresizleri öğrendim sonra akşam aradı azıma geleni söledim polise vercem dedi dedim siktir git :) bi dahada ne arayan oldu ne soran :)

geçmış olsun hocam bende anlamıyorum ınsanlar nasıl inanıyor bunlara hemde korkuyorum bir gün başıma gelır diye.

daha bu sabah aradılar. dedim adresinizi,ve vergi numaranızı verin,hangi sigorta şirketinisiniz? söyleyemedi maille iletiriz dedi :D dolandırmayın kardeşim artık 3.dür arıyorsunuz sıkılmadnız mı dedim, öyle bir şey yok diye kızgın ses tonuyla yanıt verdi kezban :) mesela oyle bir giriyor ki yapıkredi bankasınıdan yaptırmış oldugunuz vs.,bankadan arıyor zannediyorsunuz. anladığım kadarıyla,internetten alış veriş yaptıysanız,bilgilerinizi alış veriş yaptıgınız şirket bunlara satıyor. banka bu bilgileri hiç bir şekilde dağıtamaz.

arkadaşlar işte adamalr günde 1000 kişi arasa 50 kişli verse bilgileri 500 tl çekseler 25.000 tl eder....Allah zehir zıkkım etsin boğazlarında kalsınlar inşallah

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri