Dolandırıcılık yaptığını sananlar okusun

Whois

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar. Başlık biraz ilgi çekici oldu evet lakin dolandırıcılık yaparak milletin 3 kuruşuna göz dikenleri tedirgin etmek için böyle bir başlık seçtim.

Özellikle ytpara ve r10da, mobil kazanç garantisi adı herkese benzer veyahut aynı uygulamaları vererek, manuel tıklamalar ile göz boyayarak 100binlerce tl vurgun yapıp kayıplara karışan bir şahıs var.

R10da mağdur edilen yaklaşık 10 kişi toplanıp avukat aracılığıyla suç duyurusunda bulunduk. Paramızı geri almaktan öte bizi saf yerine koyduğundan dolayı en ağır cezaya çarptırılması için uğraşıyoruz ve uğraşacağız. Bu sonucunu paylaşacağım dava bu tür dolandırıcılara ibret olsun.

Evet arkadaşlar siz de mağdur olduğunuz bu tür konularda direk gidin savcılığa suç duyurusunda bulunun. Bilişim,internet dolandırıcılığının üstünde artık eskisinden 10 kat daha fazla durulmaya başlandı.

-------------------
İnternet Dolandırıc.lığı Yapan Murat Aydın İsimli Bir Kişiye Rekor Hapis Cezası!

İnternette verdiği sahte ilanlarla dolandırıc.lığı yapan Murat Aydınisimli bir kişiye hem rekor hapis hem de para cezası verildi.
İnternet ortamında çeşitli alışveriş portallarını ve sosyal ağları sahte ilanlarla dolduran Murat Aydın isimli bir kişi, mali boyutu toplam 4.6 bin TL olan 7 ayrı dolandırıc.lık suçundan dolayı yargılandığı davada 32 yıl 8 ay hapis, 22 bin 800 TL para cezasına çarptırıldı.

Türkiye’deki çeşitli illerden ücretini peşin olarak ödeyip alışveriş yapan kişilerin ödemeyi yaptıkları halde satın aldıkları ürünlein teslim edilmemesinden dolayı Cumhuriyet başsavcılığına yaptığı şikayetler, sanığın aleyhinde sonuçlandı. Toplam 7 başvurunun değerlendirildiği mahkemede, Murat Aydın isiki kişinin alışveriş portalları ve sosyal medya üzerinden koltuk kılıfı, oto teybi, cep telefonu, dizüstü bilgisayar, tişört, kampanya kartı, hediye çeki, jant ve araç lastiği gibi ürünleri, farklı isim ve iletişim bilgileri kullanarak satışa sunduğu tespit edilmişti.

Ülke genelinde 40’ın üzerinde soruşturması bulunan Murat Aydın, bilişim sistemleri ve kredi kurumlarını kullanıp dolandırıc.lığı yaptığı gerekçesiyle içlerinde maddi değeri 60 TL olan toplam 7 ayrı dolandırıc.lığı için toplam 32 yıl 8 ay ve 22 bin 800 TL para cezasına çarptırıldı.

Savcılıktan yapılan bilgilendirmede, miktarın önemli olmadan bu tarz mağduriyet yaşayan kişilerin mutlaka ellerindeki belgelerle savcılığa başvurmaları gerektiği belirtildi.
KAYNAK AA

Burada birisi dolandırdı benimle birlikte 4 kişiyi haram ettik Allah büyüktür çıkar bir yerinden

Bu Kişinin Nereli Olduğunu yazarmısın.. Benimde Bir tazminat davam devam ediyor.. Acaba aynı kişimi..

Böylelerini artık Allah'a havale etmek yerine, direkt olarak konu sahibinin de dediği gibi savcılığa, bilişim suçlarına vs şikayet etmek gerekiyor. Eskiden beri millet olarak, "mahkemelerle uğraşmamak" için hep sineye çektik. İnsanımızın korkmaması, hakkını savunabilmesi lazım ki bu tür olaylar azalsın.

çok doğru bir karar vermişsiniz

Son düzenleme:
2013 yılında 36 dolar paypal bozdurmak için bir forumda biriyle anlaştım. Öyle parasızdımki talep etsem en az 3 gün sonra gelecekti normal 50 tl ise 30 tl ye anlaştım o kadarda altında uzun lafın kısası beni dolandırdı. O kadar zoruma gittiki ertesi sabah kalktım savcılıga suç duyursunda bulundum 1 ay sonra bir telefon çaldı savcılıktan aradılar gel adamı bulduk diye olayı unutmuştum neredeyse. bakırköy adliyesine gittim ismi verilen savcının odasını buldum bana dediki bulduk diyarbakırda yaşıyor evine çağrı kagadı gönderildi felan sen şimdi şikayetinde ısrarcımısın dedi evet dedim.. çıktım aynı günün gecesi telefonum çaldı beni dolandıran çocugun babası ağladı sızladı yapmış bir cahillik felan dedi gittim geri çektim çocuga değil babaya üzüldüm

en sevdiğim konudur bu :D
kötülük yapana misliyle güzellik yapacaksınız.

İnternet alışverişlerinizde;
1- ödeme yaparken açıklamaya herşeyi yazın
2- skype konuşmalarını muhakkak saklayın
3- alabilirseniz cep telefonu ev adresi alın
4- size en yakın Cumhuriyet Başsavcılığında bulunan Bilişim Suçları savcısınıa gidip suç duyurusunda bulunun (ücretsizdir) gerisini savcıya bırakın canına okuyacaktır. Bilişim Suçları savcısı internetle ilgili tüm bilgiye sahiptir, paypal, payoneerden tut forumlar, web siteleri, youtube, dailymotion vs. herşeyi biliyorlar.

6rolzl.jpg

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri