Dolar 2.30 TL

• Kullanıcı zQrrQ
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Konu Dışı
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
evet düşüremez bağzı incelikleri var bunun dolar düşer faiz artar faiz artar altın düşer (istisnalar kaideyi bozmaz) ben yakından inceliyorum borsayı iş gereği yaz bi kenera yarın gün içierisinde altında 3 lira dolayı düşmesi lazım

bende düşüremez demek istedim üstteki mesajta zaten neyse senle biz anlaşamayız :)

Dün gece radikal bir kararla MB ciddi oranda faiz arttırımına gitti. Başta döviz beklenen tepkiyi verdi ve 2.19'a kadar indi. Şuan dolar 2.25 seviyelerinde yani günün başlangıcına göre yine arttı. Maalesef ekonomi hakkında ilerleyen günler için pek iyimser olamayacağım. Şuan doların bu denli yükselmesinin sebebi başta; yaşanan politik olayların yabancı yatırımcılar tarafında siyasal risk olarak algılanması. Siyasi güvenin olmadığı ortamda yabancılar paralarını geri çekerler tıpkı bu dönemde olduğu gibi. Paralarını döviz üzerinden çektikleri için piyasanın arz-talep dengesini bozarlar. Dolar'ın piyasadan çekilmesi arzın talebi karşılayamamasına dolayısıyla da dövizin yükselmesine sebep olur. Geçtiğimiz hafta MB piyasaya dolar sattı ancak çok fazla bir etkisi olmadı. Şimdi de yabancıların tekrar Türkiye'ye dönmesi için faiz arttırımına gitti ancak bu da yeterli olmayacak. Ekonominin temeli siyasi istikrardır. Şuan seçim dönemindeyiz, harcamalar artıyor, siyasi gerilimler artıyor haliyle istikrarda bozuluyor. Böyle bir dönemde yabancıların Türkiye'de yatırım yapması ya da paralarını Türkiye'de değerlendirmesi beklenemez. Bir de bu gece Türkiye saati ile 21:00'de FED'in toplantısı olacak. Beklentiler FED'in tahvil alımlarında sınırlamaya gideceği yönünde. Bunun anlamı da şudur, dünya piyasasında doların azalması. Bu da tıpkı bugün ülkemizde yaşadığımız gibi dünya genelinde arz-talebin bozulması anlamına gelir. Tabi bu karardan en çok etkilenecek olanlar Türkiye gibi gelişmekte olan ülkeler. FED eğer beklenen kararı verirse doların yükselmesi kaçınılmaz. Şuan için bir tahminde bulunmak zor ancak doların 2.5 seviyelerine gelmesi muhtemel bir durum. Türkiye şuan hem iç hem de dış olayların etkisi altında. Dış olaylara müdahale etmek mümkün değil ancak bir takım önlemler alınabilir fakat iç olaylar halkın sağduyusu ile biraz daha yatıştırılabilir. Politik risklerin ortadan kalkması seçim sonuçlarına bağlı. Özellikle 30 Mart seçimleri Türkiye'nin yol haritasını çizecek bir seçim olacaktır.

hem faizler arttı hem 10 milyar dolar rezerv sattılar hem fiyatlar yine yükseldi.durup dururken fakirleşti yine ülke :D

peki faiz arttıysa vadeli mevduatımıza aldığımız faizde mi artmış oldu?!
mesela 100.000 tl ye aylık alınan faiz ne kadardı?
ve şimdi ne kadar oldu?

peki faiz arttıysa vadeli mevduatımıza aldığımız faizde mi artmış oldu?!
mesela 100.000 tl ye aylık alınan faiz ne kadardı?
ve şimdi ne kadar oldu?

Mevduatınızın hangi bankada olduğuna bağlı. Ancak takip ettiğim kadarıyla, bankalar henüz yeni faiz oranlarını açıklamamış.

dolarda da pek düşüş olmadı ne anladım bu faiz arttırımından

bu gün amerikada fed toplantısı var inş ülkemiz için hayırlısı olur

bu gün amerikada fed toplantısı var inş ülkemiz için hayırlısı olur
Zor gibi Dolar -a girmedim fed öncesi korkudan ama dolar 2.3 u rahat geçecek gibi kısa bir sure içerisinde. Fed tahvil alımında sınırlamaya giderse bide çok çabuk gerçekleşecek bu süreç. Hiç yoktan zararımı çıkartırım ama hiç içimden gelmiyor dolar dan kar yapmak çünkü ülke için durumlar kötüye gidiyor. Gerçi doğru düzgün yapamadık 500 kaptırdım bu öğlen 100 aldım çıktım )

Beklenen karar geldi. FED aylık tahvil alımlarında 10 milyar dolar kesintiye gitti. Bu, sıcak para ile piyasasını çeviren ekonomileri sıkıntıya sokacaktır. Türkiye'nin şuan ki politik riski de hesaba katılırsa yarından itibaren piyasalar kritik bir döneme girebilir. Borsa da kayıplar yaşanır dövizlerin özellikle de Doların 2.45'i zorlaması muhtemel. Altın fiyatlarında düşüş başlayacaktır. Eğer altından karı olan varsa tavsiyem ellerinden çıkartmaları, çünkü geçtiğimiz 1 hafta içerisinde resmen ralli yapan altın artık seyrini değiştirecektir. Altın için öngörülen 85-88 Lira dolayları. Şuan için kar getirecek yatırım dolar alımıdır ancak ben şahsi düşüncelerimi ifade ederek dolar alınmaması taraftarıyım. Dolardan belki bugün kar edebilirsiniz ama kurun yükselmesi enflasyonu ciddi anlamda yukarıya çekecektir. Ettiğiniz kar kısa süre içerisinde yediğiniz, içtiğiniz, giyip kuşandığınız mallardan fazlasıyla çıkacaktır. Burada tabi kimsenin vatanseverliğini sorgulamak haddim değil ancak, bu ülkenin bir ferdi olarak ben elimi taşın altına koyup döviz alımı kesinlikle yapmıyorum ve yapacak olanlara da yapmamaları konusunda telkinde bulunuyorum. Günü kurtarmak adına 3-5 lira kar edeceğim diye ülke ekonomisinin zarar görmesine destek çıkamam.

dolar için gidişat iyi değil. 2015 ilk çeyreğinde 3.00 ila 3.25 arasında olacağı konuşuluyor.Umarım o rakamlara ulaşmaz.Dolar artık eski güçlü günlerine dönüyor.Ülkemiz de durum ne kadar iyi olursa olsun artık 2 tl nin altına inmesi zor.

Beklenen karar geldi. FED aylık tahvil alımlarında 10 milyar dolar kesintiye gitti. Bu, sıcak para ile piyasasını çeviren ekonomileri sıkıntıya sokacaktır. Türkiye'nin şuan ki politik riski de hesaba katılırsa yarından itibaren piyasalar kritik bir döneme girebilir. Borsa da kayıplar yaşanır dövizlerin özellikle de Doların 2.45'i zorlaması muhtemel. Altın fiyatlarında düşüş başlayacaktır. Eğer altından karı olan varsa tavsiyem ellerinden çıkartmaları, çünkü geçtiğimiz 1 hafta içerisinde resmen ralli yapan altın artık seyrini değiştirecektir. Altın için öngörülen 85-88 Lira dolayları. Şuan için kar getirecek yatırım dolar alımıdır ancak ben şahsi düşüncelerimi ifade ederek dolar alınmaması taraftarıyım. Dolardan belki bugün kar edebilirsiniz ama kurun yükselmesi enflasyonu ciddi anlamda yukarıya çekecektir. Ettiğiniz kar kısa süre içerisinde yediğiniz, içtiğiniz, giyip kuşandığınız mallardan fazlasıyla çıkacaktır. Burada tabi kimsenin vatanseverliğini sorgulamak haddim değil ancak, bu ülkenin bir ferdi olarak ben elimi taşın altına koyup döviz alımı kesinlikle yapmıyorum ve yapacak olanlara da yapmamaları konusunda telkinde bulunuyorum. Günü kurtarmak adına 3-5 lira kar edeceğim diye ülke ekonomisinin zarar görmesine destek çıkamam.

Hocam her çıkışın bir inişi, her inişin bir çıkışı vardır.

O değilde adsense 1 haftadır girmiyordum bir girdim dolar hesabı TL olmuş görünüm değişmiş o değilde 3.pin isteme aktif olmuş hemen isteyip kimliği yolladım az önce onayladılar hemen google çalışanları pttden hızlılar helal olsun :D

ne dolarmış beee.... fed tutanaklarına gore tahvil alımları 10 milyar dolar dağa azaltılıyor....
bu şu demektir, abd ekonomisi toprlanıyor, toparlandığı içinde karşılıksız basılan nakıt usd paraları abd ye geri çağırıyor demek...
özetle dunya genelinde karşılıksız basılan krizden dolayı sıcak para olarak gelişmekte olan piyasalara giren usdlere abd gel benım bankamda toplan düdüğü çalmış oluyor...

ulkemizdede dolar sıcak para çekıldığı için yukseliyor... yani borsada altında yada alternatıf yerde durak bu paralar once ulkemizde usd ye donuyor. sonrasında ulke dışına çıkıyor.. aynı anda çok fazla dolar talebi oluştugunda piyasada azalan dolar tl karşısında değer kazanıyor... mantık budur ;)
bence bu kargaşalı anlık değişen ortamda kumar oynamaya gerek yok... en guzeli sular durulsun....
not: altın denmiş.. altın =ons olarak bakılır .. ons=dolar karşılığı vardır.. ulkemizde dolar arttıgında altınada bu yansır ;) reel bakılan olaylar bunlardır...
ulkemizde dun faizler arttırıldı neden =? piyasada satan yabancılar heyy sattınız dolar alıp çıkmayın, gelın faize girin direkt paranız ulkemde kalsın, dunyaya gore guzel ve iyi faiz veriyorum dedi... ki usd ye donupde para kıtlık yaratmasın diye... aman neyse.. uzun hikaye...

Türkiye ekonomisi zaten iyi değildi hiç bir zamanda iyi olmadı.Dolar 1 kuruş yükseldiyse benzine 3 kuruş zam yapılıyordu.Bu seferde baktılar benzine zamla da durduramayacağız durumu bizde faizleri arttıralım dediler.Kimse kusura bakmasın askeri ücret 800 TL oldu diye ülke ekonomisi gelişmiş sayılmıyor önemli olan o 800 TL'nin alım gücü.800 TL ile 2 çocuklu bir ev bile geçindirilmiyor.

ne dolarmış beee.... fed tutanaklarına gore tahvil alımları 10 milyar dolar dağa azaltılıyor....
bu şu demektir, abd ekonomisi toprlanıyor, toparlandığı içinde karşılıksız basılan nakıt usd paraları abd ye geri çağırıyor demek...
özetle dunya genelinde karşılıksız basılan krizden dolayı sıcak para olarak gelişmekte olan piyasalara giren usdlere abd gel benım bankamda toplan düdüğü çalmış oluyor...

ulkemizdede dolar sıcak para çekıldığı için yukseliyor... yani borsada altında yada alternatıf yerde durak bu paralar once ulkemizde usd ye donuyor. sonrasında ulke dışına çıkıyor.. aynı anda çok fazla dolar talebi oluştugunda piyasada azalan dolar tl karşısında değer kazanıyor... mantık budur ;)
bence bu kargaşalı anlık değişen ortamda kumar oynamaya gerek yok... en guzeli sular durulsun....
not: altın denmiş.. altın =ons olarak bakılır .. ons=dolar karşılığı vardır.. ulkemizde dolar arttıgında altınada bu yansır ;) reel bakılan olaylar bunlardır...
ulkemizde dun faizler arttırıldı neden =? piyasada satan yabancılar heyy sattınız dolar alıp çıkmayın, gelın faize girin direkt paranız ulkemde kalsın, dunyaya gore guzel ve iyi faiz veriyorum dedi... ki usd ye donupde para kıtlık yaratmasın diye... aman neyse.. uzun hikaye...

en kötü muhabbette o işte abdnin borcu var parasımı bitti yarın ödemesimi var bu gece dolar basar yarın öder sen bu dolar dün gece basıldı demezsin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri