Dolar 3 Tl Olur Mu ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

sorunumvar

Kayıtlı Üye
Dolarda ki dengeyi biliyorsunuz. Malum youtube'dan da dolarla geliyor para. Şahsen webmoney çalışıyorum. Şuan doları bozdurmak mantıklı mı ? Çünkü 1 haftada 0,14 tl değer kazandı dolar. Daha devam eder mi, düşüncelerinizi bu konuda tecrübeli arkadaşların fikrini almak istedim ?

max. euroya eşitlerinir. ondan fazla çıkmaz abd mudahale eder

Rahat 3 TL yi görür bizle alakası yok yükselişin dünya genelinde yükseliyor + seçimler var.

dolar hazirana kadar iner çıkar . 2.65e kadar inebilir. haziranda 2.80-85 bandına oturur. seçime kadar da 3 tl olur...edit seçim hazirandaymış seçime kadar 3 tl olması zor ama önümüzdeki haftanın sonunda belli olur ne oranda artacağı

Son düzenleme:
olmasın lütfen

1.5 tl olsun bizim paramız değer kazansın

ülke olarak ihtiyacımız olan bu

Rahat 3 TL yi görür bizle alakası yok yükselişin dünya genelinde yükseliyor + seçimler var.

Başta bizimle alakası yoktu, dolar dünya genelinde artış gösterdi. Ancak izlediğimiz yanlış ekonomik politikaları sonucu şuan TL, neredeyse tüm para birimlerine karşı ciddi seviyede değer kaybetti. Sterlin 4 TL oldu. Son 1 yılın grafiklerini incelerseniz durumun ne kadar vahim olduğunu göreceksiniz.

eğer 3 tl veya üzeri olursa allah korusun büyük bir ekonomik kriz ve cari açık oluşur.İthal ettiğimiz her ürünü çok yüksek fiyattan alıcaz.Bu her sektörde kendini gösterince türkiyenin milyarlarca tl zarar etmesi kaçınılmaz olur.Tükürürüm benim burdan youtube dan alcağım paraya yetekri devletim zarar etmesin dolar düştüğü kadar düşsün.Ayrıca her alanda olduğu gibi para kurlarının değişmesinde ülkemizin zarar görmesini sonsuza kadar engelleyecek tek şey yerelleşmedir.Her ürünün yerelleşmesini sağlarsak eğer dışa bağımlılık biter ve böylelikle ekonomimiz diğer ekonomilerin çalkantıları yüzünden hasar görmez.

Son düzenleme:
max. euroya eşitlerinir. ondan fazla çıkmaz abd mudahale eder

hocam yanlışınız var. abd niye müdahale etsin dolara. adamların para birimi zaten. onlar yükselmesi için uğraşıyor.

doların yükselişi türkiyedeki faiz lobisinin işi. seçimler yaklaştı hükümeti düşürmeye çalışıyorlar fakat olan halka oluyor. yani dolar yükselmeye devam eder. özellikle haziranda zirve yapacak buraya yazıyorum.

hocam yanlışınız var. abd niye müdahale etsin dolara. adamların para birimi zaten. onlar yükselmesi için uğraşıyor.

doların yükselişi türkiyedeki faiz lobisinin işi. seçimler yaklaştı hükümeti düşürmeye çalışıyorlar fakat olan halka oluyor. yani dolar yükselmeye devam eder. özellikle haziranda zirve yapacak buraya yazıyorum.

FED faiz arttırımı yaparken, sen merkez bankana her gün faiz düşür baskısı yaparsan kusura bakmayın ama ne lobi ne dış güç hepsi yalandır. Mağdur edebiyatını bırakın.

3 olmaz ama 2.90'ları görebilir seçimlerden sonra yavaş yavaş 2.50'lere iner ondan sonrası artık dünyadaki ekonomik gelişmelere bağlı. bizimkilerin bi halt yapacağı yok çünkü

1. sınıf iktisat okurken biz de öyle düşünürdük ama o işler öyle olmuyor işte. Hiç bir ülke para biriminin çok fazla değerlenmesini istemez. Dolar tüm dünyada yükseliyor şu an, he sizin faiz lobisi sırf bizim hükümet düşsün diye bütün dünya ekonomisiyle oynuyorsa başka tabi :D

hiç güleceğim yoktu valla.2dk ekonomi kanallarını izlerseniz dolardaki artışın dış kaynaklı oldugunu görürsünüz.dışarının etkisi dinince bu seferde seçimin etkisi devam eder.kolay kolay durmaz.

sadece dolara abd müdahale etmez kısmı doğru.adamların uğraşları sonucunda dolar çıkıyor zaten.

Yanlış anlaşılmak istemem konuyu açtım diye, dolar yükselsin diye bakmıyorum yani. Dolar 3 tl'ye gelirse ülke adına büyük bir darboğaza giricez, şurda 2 kuruş için yükselsin istemem. Ama sonuç olarak bu işi bilenler var yükselip yükselemeyeceğini kestiremiyorlar. E borçta dize kadar olunca ister istemez yükselecekse buraya yönleneyim bari diyorsun.

petrol kuyularını kuruttular galiba. dolar çok değerlenirse dünya piyasasındaki onemini yitirir,alternatif para birimlerine yönelir ülkeler. Para piyasada eşit oranlı dönsün ki ekonomi çarkı dönsün.yoksa piyasada dolar kalmazsa,hepsini abd'ye çekerlerse bu abd den cok bizim gibi "ithal"ürünlerle geçinen ülkelere olan olur. Zygna parası gibi meret.

FED faiz arttırımı yaparken, sen merkez bankana her gün faiz düşür baskısı yaparsan kusura bakmayın ama ne lobi ne dış güç hepsi yalandır. Mağdur edebiyatını bırakın.

bikerede olayı siyasete çekmeden objektif yorum yapsanız şaşardım. benim objektif gördüğüm bu. ben burda hükümetide savunmuyorum diğer partileride. kimseye mağdur edebiyatı yapacak değilim banada bi yararı yok zaten edebiyat yapmamın. sizde at gözlüğünü çıkarında ülkenin üstünde oynanan oyunları görün.
her seçim öncesi olan şeyler bunlar. siz bunları tesadüf olarak görürsünüz biz sandıkda oy alamayan zavallıların oyunu olarak görürüz.

Dolar 3'ü görürse kriz çıkar demedi demeyin. Son 6-7 yıldır krizin eşiğinden dönüyoruz. Siyasete gerek yok ancak her ne kadar hükümet partiyi desteklemesem de adamlar ne yapıyor ediyorlar bir yerden parayı bulup ülkeyi krizden kurtarıyorlar ancak artık yapacakları bir şey yok. Dolar 3 olduğu an batar ülke demedi demeyin.

bikerede olayı siyasete çekmeden objektif yorum yapsanız şaşardım. benim objektif gördüğüm bu. ben burda hükümetide savunmuyorum diğer partileride. kimseye mağdur edebiyatı yapacak değilim banada bi yararı yok zaten edebiyat yapmamın. sizde at gözlüğünü çıkarında ülkenin üstünde oynanan oyunları görün.
her seçim öncesi olan şeyler bunlar. siz bunları tesadüf olarak görürsünüz biz sandıkda oy alamayan zavallıların oyunu olarak görürüz.

FED' in faiz arttırdığını söyledim, objektif bir gerçek.
Merkez bankamıza her gün "faiz düşür" baskısı olduğunu söyledim, objektif bir gerçek.

Ancak sizin düşünceleriniz objektif olarak algılanmıyor malesef. Zaten hep yaptığınız bu. Her konuda haklısınız, hep size oyun oynanıyor, her konuda da objektifsiniz. Uzatmayacağım.

FED' in faiz arttırdığını söyledim, objektif bir gerçek.
Merkez bankamıza her gün "faiz düşür" baskısı olduğunu söyledim, objektif bir gerçek.

Ancak sizin düşünceleriniz objektif olarak algılanmıyor malesef. Zaten hep yaptığınız bu. Her konuda haklısınız, hep size oyun oynanıyor, her konuda da objektifsiniz. Uzatmayacağım.

senin feed dediğin, merkez bankası dediğin adamların yahudi lobisi olduğundan haberin yok buda bir gerçek. adamlar ellerindeki finans gücüyle dünyayı yönetiyor istediği ülkede ekonomik kriz çıkarıyor siz hala burda konuşun. yahudi lobisi isterse sen buraya o mesajı bile yazamazdın oda bi gerçek.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri