Dolar, Altın,Euro Nereye Yatırım Yapılmalı?

crazykanka61

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar hepimiz para kazanıyoruz.Paramızı daha fazla değerlenmesi için dolar,euro,altın para yatırıyoruz.

Şuanda durum dolar son 1 ayın en düşük seviyesine doğru geriledi.Euro bariz bir şekilde düşüş var.Altın ise dolar ve euro gibi değil iyi durumda yükselişte.

Siz nasıl değerlendiriyorsunuz.Paramızı nereye yatıralım.Ne olur önümüzdeki zaman içinde.

Hocam çok uzun vaadede elinde tutabileceksen dolar altın yap kısa vaadede hiçbir yararı olmuyor.Altın değilde euro ve dolar yapmanı tavsiye ederim

eur/usd paritesinin 1,15leri görebileceğinden bahsediyorlar, bu da euro nun daha da değer kaybedeceği demek. altın ise son 25-30 yıldır hep yükselmiş. onsu 200 dolarlardan 1900 küsür dolarlara dayanmış, 1900 lü seviyelerde çoğu analist altının 2500-3000 dolar/ons seviyelerine ulaşacağından bahsediyordu ama tam tersi oldu. yine 5-6 yıl önce petrolün varili 147 usd seviyelerindeydi ve yine çoğu analist 200-250 dolara varabileceğini söylüyordu ama petrol tepetaklak şekilde düşüşe başladı 35-40 dolar seviyelerini gördü

uzun lafın kısası ben şahsen altının o eski günlerdeki gibi, yani çoğumuzun bildiği gibi çok da güvenli olmadığı kanaatindeyim. çünkü 25-30 yıldır çıkmış ve illaki her çıkışın bir inişi de olacak. bu günlerdeki çıkışın da anlık çıkışlar olduğunu, tepki çıkışları olduğunu düşünüyorum. şuan altının ons fiyatı 1230 usd civarı ve 6 aydır 1300 doları geçememiş fakat aşağıya doğru yeni bir dip yaparak 1130 seviyelerini görmüş. bence düşüş trendi baskın olarak devam edecektir

benim kendi yaptığım parayı değerlendirme konusu, tl de durup, borsa daki aşırı düşüşlerde Ulusal100'e dahil büyük firmalardan hisse senedi alıp beklemek ve kâr hedefine (%10 civarı) ulaşınca da ayrılmaktır

not: yukaradaki yadıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değil, kişisel fikirlerimdir

ben yatırımlarımı 2-3 yıllık yaptığım için düşükken altın alırım çıktığında bozdururum

Altina sakin bulasma suan altin durum vahim cikabilirde inebilirde ve suanda alim fiyati yuksek. Altin alacaksan 82 83 yakalarsan yada 86 makden almalisin.

Euro girmek yurek ister avrupa bolgesi krizde ve euro vuran vurana bugun dibi gordu ve duracak gibide saha degil 2.64 gordu bugun sen dusun artik

altını şuan al ağustos eylül gibi bozdurursun bence kar edersin,

İngiliz sterlini deneyebilirsin şu aralar alım için uygun, euro ve dolara göre daha az dalgalanma gösteriyor ,paranı sterline yatırıp bekleyebilirsin duruma göre de sterlinden dolara veya euro ya geçebilirsin.

Altın hesabı açtım geçen gün internet üzerinden al sat yapmak için dün bozdurdum 90.50 den bu sabah 90.15 di alış alsammı almasammı dedim işim çıktı almadım şimdi 91.2 olmuş al sat yapmış olsaydım bugün 80tl gibi bi karım olucaktı.

Gücün varsa betona yatırım yap(ev), yetmiyorsa altın

insanlık tarihinde asla yanıltmadı bu ikisi ;)

Yatırım için asla kısa vade düşünme, çünkü kısa vade iniş çıkışları sade vatandaş asla bilemez ve hep kaybeder..

Ben dolar derim enazından enflasyona ezdirmezsin paranı

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri