Dolar / Euro Kuru [Sabit Konu]

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Dün dediğim gibi beklediğimiz düşüş devam ediyor, şimdilik 3.70'in hemen altında yazdığım gibi destek bulmuş gibi duruyor. Eğer üstüne atamazsa aşağıda 3.65 ilk hedef olabilir. Yatırım Tavsiyesi Değildir.

3.65 lik hedef tahminin tuttu :)

dolar düşmeye devam ediyor

Borsaya Suni para basıyorlar.
Ptt-Ziraat bankası vs gibi kurumları Varlık fonuna devredip, bu kurumlardaki dolarları piyasaya sürdüler, Tl bazlı aldıkları paralarıda Borsaya sokuyorlar.
Ekibin başında da Ekonomi Danışmanı yiğit bulut var.

Herşey Referanduma kadar, Suni bir ekonomi hareketi, yıl sonu en az dolar 4tl ve üstü.
Daha öncede yazdım.
Doları 3-5 kuruş artınca kar yapıcaz diye beklemeyin, o 2-3 kuruşla batıp çıkanlar Forex oynayanlar.
Eğer sağlam yatırabileceğiniz bir paranız varsa alıp bekleyin.

Daha yükseğe sıçramak için daha çok dibe batmak gerekir dolar aynen bunu yapıyor,15 yılda bir tane bile fabrika kurulmamış hiçbir elle tutulur firma yok üstüne devlet kurumlarının devredilmesi arkadaşın dediği gibi herşey suni şuan.

Son düzenleme:
3.65 lik hedef tahminin tuttu :)

dolar düşmeye devam ediyor

Evet :)

Eğer 3.65 üstüne atamazsa sıradaki hedef 3.60 olabilir gibi gözüküyor. Benim uzun vadede yönün yukarı olması beklentim devam ediyor hala her şeye rağmen. Çünkü ülke ekonomisi olarak reel bir gösterge yok bence TL'yi güçlendirmek için.

Asla yatırım tavsiyesi değildir, olamaz.

3.64 ü bile gördü öğlen , referandumdan sonra sene sonuna kadar yükselerek bende 4 ve üstünü göreceğini düşünüyorum ama referanduma kadar ne olur fikrim yok

referanduma 2 ay var 3.75-3.80 arasını görürse birçok insan zarardan kurtarır kendini

3.64 ü bile gördü öğlen , referandumdan sonra sene sonuna kadar yükselerek bende 4 ve üstünü göreceğini düşünüyorum ama referanduma kadar ne olur fikrim yok

referanduma 2 ay var 3.75-3.80 arasını görürse birçok insan zarardan kurtarır kendini

Hükümet referanduma ne kadar kuvvetli bir TL ile girebilirse kendini daha güçlü gösterme şansı yakalayacak. O yüzden tüm gücüyle TL'deki değer kayıplarını önlemeye çalışacaktır. Neler yaşanacağını kestirmemiz hiç mümkün değil.

Şunu unutmamak lazım, TL bir tek dolara karşı değil. Abuk subuk ülkelerin para birimlerine karşı bile ciddi değer kaybetti. Suudi Arabistan Riyali'ne karşı bile değer kaybettik.

Yapısal reformlar yapılmadıkça da bu değer kayıpları devam edecektir. Ekonomide yapısal reformlar yapılması şart. Lafla yürümez bu işler, 3 ay sonra yine aynısı olur bu kafayla gidilirse.

Yatırım tavsiyesi değildir.

Şu dünya da bi ekonomiden gercekten anlayip konuşan bir de otobüs ve kamyonu oyuncak gibi kullanan insallara hayranım valla :)
İki kesimde gözümde cok büyük isler yapiyor olarak gözüküyor

An itibariyle yine 3.70 i geçti

C6833 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Evet :)

Eğer 3.65 üstüne atamazsa sıradaki hedef 3.60 olabilir gibi gözüküyor. Benim uzun vadede yönün yukarı olması beklentim devam ediyor hala her şeye rağmen. Çünkü ülke ekonomisi olarak reel bir gösterge yok bence TL'yi güçlendirmek için.

Asla yatırım tavsiyesi değildir, olamaz.

Eski mesajdan bir alıntı yapayım. :)

bazı yönlerde artık sonunda bizde yapıyoruz dedirten şeyler oluyor

ASELSAN'ın sipariş listesi büyüdü - Bloomberg HT

Milletce biraz romantik yaklasiyoruz boyle haberlere. Dunya pazari buyuyor zaten. Bizim inanilmaz basardigimiz bir sey yok. Ornek olarak Cezayir'in silah ve askeri satislarina bakin mesela gorun. O da ornek verdigim ulke bizden cik geride olan bir yer.

Aselsan'in siparisinin artmasi dolari duzeltmez. Yapilacak gercek ekonomik reformlar dolari ve ekonomiyi duzeltebilir. :)

Milletce biraz romantik yaklasiyoruz boyle haberlere. Dunya pazari buyuyor zaten. Bizim inanilmaz basardigimiz bir sey yok. Ornek olarak Cezayir'in silah ve askeri satislarina bakin mesela gorun. O da ornek verdigim ulke bizden cik geride olan bir yer.

Aselsan'in siparisinin artmasi dolari duzeltmez. Yapilacak gercek ekonomik reformlar dolari ve ekonomiyi duzeltebilir. :)

duygusal yaklaşmıyorum sonuçta aselsan olmasa şuan ne yapacaktık? yani sizinde en iyisi yapamıyoruz diye en kötüsünüde mi yapmayalım diyecem ama aselsan birçok işte çok iyi işler yaptığını biliyoruz.

cezayirin silah yapması beni ilgilendirmez fransa sömürgesi altında olan bir ülkenin silah satışı pek ilgilendirmiyor çoğu ülkenin nedenli ayakta durduğu çok açık insanları sömürerek buralara geliyorlar onlara göre bizde kötü sayılmayız yeter ki destek olunsun

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri