ara hedef deldi geçti geçen gün yaptığı 4.39 hareketi düzeltme kabul edilirse 4.80 ve sonrası 5 lirayı görecek
burada belirttiğim
cds gösterge şuanda 282,23 seviyelerinde ayrıca 2 günde global değil bu sefer gerçekten negatif ayrışıyoruz
kan kokusu dağıldı köpek balıkları saldırıyor ama sen spekülatif ortamı yaratacak imkan tanırsan böyle olur zaten krizlerde böyle gerçekleşir.
daha önce para politikasını ve ülkeyi yönetenlerin aklına nedense dış güçler gelmemiş..
o sıcak para kesildiğinde asıl olay başlayacak zaten demiştim, dediğim nokta yavaş yavaş gerçekleşmeye başlıyor.
Ayrıca yukarıda aylar önce belirttiğim cds göstergesi ile kolay borçlanma yolunun kapanmasından ötürü yatırımcının ilgi odağı kesileceği ve yabancı kredi kuruluşlarının da notlarımızı düşüreceğini belirtmiştim
o zamandan beri neredeyse her kurumdan 2 puan düşürüldük son kale Fitch kaldı oda geçen hafta ve bugün tekrar uyarı yaptı.
Fitch : Türkiye'de para politikası bağımsızlığının azalması not üzerinde baskı yaratır
yapılması beklenen müdahale her gün geciktikçe beklentide o oranda değişiyor şuan bu volatilite ve kuru dizginleyecek seviye
politik faiz olarak 400 baz puanlar iken bu oran gitgide büyüyecek ve gerçekleşmedikçe yangına bi kova şekline dönüşecek.
gece kapanışı öncesi son güncel seviyeleri paylaşalım
http://prntscr.com/jlbkbm
Bir ikide kardeş önerisi bırakayım, borcunuz varsa kapatın gitsin önünüzü görün lüks düşkünlügünü bırakın, teknolojik ihtiyaçlarınızı hızlı ve borçsuz şekilde almaya bakın.
Arabanızın modelini düşürün arta kalan parayla nakit fırsat beklentisi için dövize koyun.
Ayrıca döviz cinsinden garanti geliriniz varsa kesinlikle krediye gömün ileride faizler daha yüksek olacak ama sizin ödediğiniz para dolar cinsinden daha değerli kalmış olacak.
İhtiyaçlarınızı böyle giderebilirsiniz.
Ayrıca sadece beyin göçü degil gerçekten işçi göcü olarakta yurtdışı imkanı olan varsa gitsin 10 senesini iyi degerlendirse Türkiye şartlarına hayatını kurtarıp dönmüş olur.
70*80 lerde gidenler gibi bugün hala ekmegini yiyorlar