Dronelar Hakkında

carmeena

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar bu droneların son zamanlarda ülkemizde popülaritesi artmış durumda. Kimi hobi olarak kimi daha profesyonel şekilde kullanmakta. Bu aletlerin arıza yapma ya da vurup kırılma vs gibi olasılıkları nedir acaba? Bir de ne kadar yaygınlaşmış durumda ve ileride daha da yaygınlaşır mı sizce? Drone yedek parça satan pek fazla alternatif göremedim ben. Herhangi bir sorunda baya beklenir ya da çözümlenmez diye düşünüyorum. Acaba drone yedek parça satış işine girilse uzun vadede karlı çıkılır mı? Düşünceleriniz nelerdir?

Drone kullanımı kısıtlandığı için yaygınlaşacagını sanmıyorum.

Son düzenleme:
Drone yedek parça yerine , drone nin kendisini satarsan bence daha iyi gibi. Çünki dediğin gibi daha yaygınlaşma aşamasında ve bu demek oluyor ki yedek parça satışı pek işe yaramaz şuan için. Önce dronenin kendisini satarak bir süre yaygınlaşmasını sağlayıp ondan sonra satış sitenize veya nerden satıyorsanız oraya yedek parça satışını da eklerseniz bence tatmin olabilirsiniz

Aliexpress'ten drone getirip birleştirebilirsin 76 dolara racing dronelar var bayağı ilgi görür fiyatlar çok uygun bende getirtmeyi düşünüyorum kendim toplayacağım fat shark gözlük falan çok eğlenceli alet. yedek parca ülkemizde var fakat biraz pahalı çinden getirtirsen çok uygun olur incelemeni tavsiye ederim.

parça satan çok yer var, ikinci el piyasasında da sıkıntı yok dji-yuneec gibi yaygın markalarda. yeni çıkan drone düzenlemesi insanları biraz soğuttu bu işlerden,şu an drone alırsanız sivil havacılık genel müdürlüğünden pilot numarası almanız ve drone u bu pilot kaydına işlemeniz lazım hepsi online yapılabiliyor,hobi olarak yapacaksanız belge gerekmiyor.Ticari uçuşlar sıkıntılı çok fazla prosedür var, uçuş izni alma,sigorta yaptırma gibi.Hobi amaçlı uçuyorsanız şehir dışında izin almanıza gerek yok,zaten şehir içi uçmayın her türlü aksilik olabilir.Uçuracağınız bölgeye yakın havaalanı-heliport varsa 9 km den yakında uçamazsınız.

Şu an uçuş limitleri 120 metre irtifa- 500 metre mesafe şeklinde.Ben genelde aşıyorum bu değerleri çoğu kişide aşıyor zaten ama yönetmelik bu şekilde.Kayıtsız drone uçururken yakalanırsanız cezası 17 bin lira.

---------- Spam Engelliyici 13:52 ---------- Önceki Mesaj 13:48 ----------

@Hepter1453

cihaz kayıtlı olmadıktan sonra her türlü ağırlığa ceza veriliyor.

Ağırlığın cezaya bir etkisi yok,sadece kayıt kategorisini değiştirir İHA0,İHA1 gibi.

---------- Spam Engelliyici 13:56 ---------- Önceki Mesaj 13:52 ----------

@redwind

Şu an öyle birşeyi aklından bile geçirme,drone ile ilgili en ufak parçalar bile gümrükten geri çevriliyor,boş yere uğraşırsın,pervane bile sokmuyorlar içeri.

parça satan çok yer var, ikinci el piyasasında da sıkıntı yok dji-yuneec gibi yaygın markalarda. yeni çıkan drone düzenlemesi insanları biraz soğuttu bu işlerden,şu an drone alırsanız sivil havacılık genel müdürlüğünden pilot numarası almanız ve drone u bu pilot kaydına işlemeniz lazım hepsi online yapılabiliyor,hobi olarak yapacaksanız belge gerekmiyor.Ticari uçuşlar sıkıntılı çok fazla prosedür var, uçuş izni alma,sigorta yaptırma gibi.Hobi amaçlı uçuyorsanız şehir dışında izin almanıza gerek yok,zaten şehir içi uçmayın her türlü aksilik olabilir.Uçuracağınız bölgeye yakın havaalanı-heliport varsa 9 km den yakında uçamazsınız.

Şu an uçuş limitleri 120 metre irtifa- 500 metre mesafe şeklinde.Ben genelde aşıyorum bu değerleri çoğu kişide aşıyor zaten ama yönetmelik bu şekilde.Kayıtsız drone uçururken yakalanırsanız cezası 17 bin lira.

@Hepter1453

Ağırlığın cezaya bir etkisi yok,sadece kayıt kategorisini değiştirir İHA0,İHA1 gibi.

@redwind

Şu an öyle birşeyi aklından bile geçirme,drone ile ilgili en ufak parçalar bile gümrükten geri çevriliyor,boş yere uğraşırsın,pervane bile sokmuyorlar içeri.
17 Bin lira mı dronun kaydını yaptırayım o zaman :D

@pynrs

kayıtsız uçuş direk 17 bin lira.

kayıtlı olup irtifa-mesafe ihlali yaparsan emin değilim doğrulamak lazım ama sanırım 1000 lira cezası var.

Drone yakında zamanda görüceksiniz.Yemek siparişlerinde özellikle Amerika'da ya da küçük alış verişlerde.İlaç sektöründe artık drone olucak.
Bunun projeleri şuanda yapılıyor.Hatta coin piyasasında dao coin amacıda bu gibi projeler sunulması kullanıcılarda iyi bulduğu projelere oy vermesi.

Bu haberde de var drone 3 sene sonra yada daha erken belki de kullanılmaya hizmet vermeye başlayacak.Türkiye ne zaman gelir bilemem.Artık dominos yada başka bir sipariş verdiğinizde balkonda siparişini alabilirsiniz (:

Avustralyalı Girişimci, İnsansız Uçaklar İçin Ethereum Platformu Kuruyor

@Hepter1453

@redwind

şimdi yanlış anlamayında brushless motoru ben belki dronda kullanmayacağım gümrük bunu bilmediği için anca toplanmış halini alırsanız gümrükte kalma olasılığı olabilir yoksa motoru pervanesi vs. ayrı geçince bir sıkıntı olması saçma olur drondaki örnek veriyorum 5x3 pervaneyi belki ben hovercraft yaptım onda kullanıcam gümrük bunları bilmesi biraz saçma olur her parçası başka farklı yerde kullanılbildiğniden belki frame geçmesi sıkıntı olur oda plastik veya karbonfiber vs. türevi olduğundan ona da laf etceklerini sanmıyorum yanlışım varsa bilgilendirin ben 250 sınıfı kullanıyorum daha gümrüğe takılan bir parçam olmadı belki şans vs. ancak 20 taneye yakın kargodan birisi bile takılmadı :) gecen aylarda 40 tane pervane sipariş verdiydim hepsi sıkıntısız geldi yanlışım varsa düzeltin hocam :) hayırlı günler

250 class ile alakalı olduğunu sanmıyorum,tek gelen parçada o ayrımı yapmazlar muhtemelen.

---------- Spam Engelliyici 16:50 ---------- Önceki Mesaj 16:44 ----------

@Brkngn

uzun bi cevap yazmıştım ama kayboldu:D

hocam ben toplama kullanmıyorum o yüzden yurtdışı alışverişim olmadı hiç ama dji gruplarında bazı arkadaşların çok saçma sapan parçaları gümrüğe takıldı,gümrük baya bilgili bu konuda sanıldığı gibi değil,en azından yeni başlayanlar için yurtdışı alışveriş önermiyorum zaten bu işi sürekli yapanlar hangi parçaların riskli olduğunu bilerek yapıyor bu işi.

Son düzenleme:
@pynrs

kayıtsız uçuş direk 17 bin lira.

kayıtlı olup irtifa-mesafe ihlali yaparsan emin değilim doğrulamak lazım ama sanırım 1000 lira cezası var.

Hocam 500gr - 25kg arası dronelar kayıt yaptırmak zorunda 500gr altı oyuncak olarak görülüyor :)
Burada güzelce anlatılmış : Drone kaydı nasıl yapılır? Kimlere zorunlu?

---------- Spam Engelliyici 17:08 ---------- Önceki Mesaj 17:06 ----------

Aliexpress'ten drone getirip birleştirebilirsin 76 dolara racing dronelar var bayağı ilgi görür fiyatlar çok uygun bende getirtmeyi düşünüyorum kendim toplayacağım fat shark gözlük falan çok eğlenceli alet. yedek parca ülkemizde var fakat biraz pahalı çinden getirtirsen çok uygun olur incelemeni tavsiye ederim.

76 dolara (80 dolar altı lazım ancak hiç yok) bulamadım ben de düzmek istiyorum bir tane link atarmısınız :)

@aemin

evet hocam 500gr altı gerek yok,o sınıf genelde düşük menzil-irtifaya sahip olduğu için tehlike yaratcak cihazlar değil o yüzden kayıt edilmesi de gereksiz,oyuncak olarak görülmesi normal.Tabi 500 gr altı yüksek peformanslı modellerde mevcuttur büyük ihtimal ama şimdilik gerek yok kayda.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri