E-Ticaret sitesi olan veya kullanmış olanlar

Dostum yıllık sıfır satış yaptığını varsayarak masrafını söyliyim sen hesapla.

Muhasebe aylık 130 tl (daha altında alanlar usulsüzlük yapıyordur)
kdv aylık 30 TL
3 ayda bir damga vergisi ve stopaj 350 tl.
Defter tastik ücreti yıllık 400 TL

Satışlarında şöyle oluyor %18 kdv ve yüzde 15 gelir vergisi.

neden sizce ben 100tl veriyorum :)

Dostum yıllık sıfır satış yaptığını varsayarak masrafını söyliyim sen hesapla.

kdv aylık 30 TL
3 ayda bir damga vergisi ve stopaj 350 tl.
Defter tastik ücreti yıllık 400 TL

Satışlarında şöyle oluyor %18 kdv ve yüzde 15 gelir vergisi.

Anladım hocam aylık nereden baksan 100-130 arası bir masraf var hiç birşey yapmasak bile.Fakat devletin eylülde yürülüğe giren kanunda genç girişimciler 3 vergi döneminden muaf vs gibi bir durum vardı bilginiz varmı ?

anladım hocam aylık nereden baksan 100-130 arası bir masraf var hiç birşey yapmasak bile.fakat devletin eylülde yürülüğe giren kanunda genç girişimciler 3 vergi döneminden muaf vs gibi bir durum vardı bilginiz varmı ?

gelir vergisinden bu şartlarda zaten gelir yapamayacağını biliyordur.

---------- Spam Engelliyici 00:31 ---------- Önceki Mesaj 00:30 ----------

neden sizce ben 100tl veriyorum :)

muhasebecini söyle baktırayım olurmu

gelir vergisinden bu şartlarda zaten gelir yapamayacağını biliyordur.

---------- Spam Engelliyici 00:31 ---------- Önceki Mesaj 00:30 ----------

muhasebecini söyle baktırayım olurmu

usulsüzlükten kastın nedır dostum anlayamadım,

ndn sıtenızden satıs yapmıyorsunuz

---------- Spam Engelliyici 00:25 ---------- Önceki Mesaj 00:18 ----------

stopaj muhasebe ve vergıler cıkıyor
dukkan kırası var
ıs veren kendı sıgortasını odemesı lazım o sadece 600tl

İsim değişikliği ve yazılım değişikliği yapıcam hocam. Özel yazılım alıcam..

Merhaba hocam,

Daha önce yazdığım yazıyı kopyala yapıştır yaptım. Şirket açmayın. Bilanço defteri açılışı da yapmayın. İşletme Defteri olarak açılış yapın. Yoksa masraflarınız artar. Altından kalkamazsınız. Şirket açarsanız zaten işiniz çok zor. Şirket kapanışı hemen olmaz. Zarar etseniz bile 1,5-2 yıl tasfiye işlemleri sürer. Aynı aylık masrafları ödeme devam edersiniz. O yüzden işletme defteri açılışı yapın.

İşletme Defterinin Aylık Masrafları (Zarar Edersen. Kâr edersen kâra göre değişir)

Her ay KDV nin EKP si : 31,50 TL
3 ayda bir Muhtasar EKP si: 60 TL
3 ayda bir Peşin Vergi EKP si: 50 TL
Yıllık Gelir Vergisinin EKP si: 50 TL
Her ay Bağkur: 500-600 TL (560 TL civarı olması lazım) (Yeni yasaya göre erken ödeyenlere +80 küsür TL de indirim var)
Her ay Muhasebe: 100-150 TL (Muhasebeciye bağlı)
NOT: Bu şahıs işletmesi masrafları. Yani işletme defteri tutanlar için

Açılış için muhasebeci bulmalısınız. Açılış için gerekli bilgileri muhasebeci verir. Muhasebeci 500 TL açılış masrafı alabilir. Bu masraf muhasebeciye göre değişir.

AÇILIŞTA YAPILACAKLAR
1-İşe başlama formu doldurulur.
2-Kira kontratı doldurulur. İşyeri sana aitse tapu fotokobisi. (Babanın, amcanın, vs vs adına olan şey seni ilgilendirmez. Babanın adınayla göstermelik kira kontratı doldurmalısın.)
3-Noterden İmza Beyannamesi
4-Kimlik fotokobisi

+4 Yıllık Muhasebe Elemanı.
Bulut-57

Merhaba hocam,

Daha önce yazdığım yazıyı kopyala yapıştır yaptım. Şirket açmayın. Bilanço defteri açılışı da yapmayın. İşletme Defteri olarak açılış yapın. Yoksa masraflarınız artar. Altından kalkamazsınız. Şirket açarsanız zaten işiniz çok zor. Şirket kapanışı hemen olmaz. Zarar etseniz bile 1,5-2 yıl tasfiye işlemleri sürer. Aynı aylık masrafları ödeme devam edersiniz. O yüzden işletme defteri açılışı yapın.

İşletme Defterinin Aylık Masrafları (Zarar Edersen. Kâr edersen kâra göre değişir)

Her ay Bağkur: 500-600 TL (560 TL civarı olması lazım) (Yeni yasaya göre erken ödeyenlere +80 küsür TL de indirim var)

Açılış için muhasebeci bulmalısınız. Açılış için gerekli bilgileri muhasebeci verir. Muhasebeci 500 TL açılış masrafı alabilir. Bu masraf muhasebeciye göre değişir.

AÇILIŞTA YAPILACAKLAR
2-Kira kontratı doldurulur. İşyeri sana aitse tapu fotokobisi. (Babanın, amcanın, vs vs adına olan şey seni ilgilendirmez. Babanın adınayla göstermelik kira kontratı doldurmalısın.)
4-Kimlik fotokobisi

Bulut-57

dostum arada muhasebeyle ılgılı seyler sorabılırmıyız mumkunse sana

Merhaba hocam,

AÇILIŞTA YAPILACAKLAR
4-Kimlik fotokobisi

Bulut-57

Hocam yazınız için öncelikle çok teşekkürler.Şimdi aklıma takılan bir sorun var.Şirket açmadan mı işletme defteri tutuyorum bu bölüme takıldım ? Fatura kesimi vergilendirme vs nasıl olacak tam olarak anlayamadım. ? Mükellef olmuyormuyum ?

Hocam hazır e-ticaret scriptlerine baktım ideasoft vs şuan benim için pahalılar açıkçası en düşük paketler ortalama yıllık 1000-1500 lira civarı.R10 dan vs sciprtlere baktım 200 liraya ömürlük lisans var :D Yavaş yavaş ilerlemek istiyorum.Aynı zamanda dediğin gibi n11 hepsiburada vs heryere ulaşmak lazım.Şirketide sırf fatura için istiyorum instagramda vs millet cayır cayır satıyor ama ben yinede faturasız vs iş yapmak istemiyorum :p
hocam faturasız satın demiyorum ordanda sitenizin adına hesap açığ satış yapın artı google adw şart ve çapraz satış yapın farklı sitelerle maddi durum anladığım kadarıyla iyi değil ilk üye olanlara 20tl verin mesela sizi zorlar heralde

hocam faturasız satın demiyorum ordanda sitenizin adına hesap açığ satış yapın artı google adw şart ve çapraz satış yapın farklı sitelerle maddi durum anladığım kadarıyla iyi değil ilk üye olanlara 20tl verin mesela sizi zorlar heralde

Hocam tam tersi bende haksız hukuksuz satmak istemiyorum.Vergimi vermek istiyorum fakat vergi vermek için o şirket süreci çok uzun ve masraflı o yüzden merak ettim [MENTION=33537]bulut57[/MENTION] hocama sordum fatura olmadan vergimi nasıl vericem diye.

dostum arada muhasebeyle ılgılı seyler sorabılırmıyız mumkunse sana

tabikide sorabilirsiniz hocam.

---------- Spam Engelliyici 01:11 ---------- Önceki Mesaj 01:01 ----------

Hocam yazınız için öncelikle çok teşekkürler.Şimdi aklıma takılan bir sorun var.Şirket açmadan mı işletme defteri tutuyorum bu bölüme takıldım ? Fatura kesimi vergilendirme vs nasıl olacak tam olarak anlayamadım. ? Mükellef olmuyormuyum ?

Merhaba hocam

Şirket; Aş. Ltd. vs vs olmak üzere farklı bir tüzel kişiliktir. Şirketlerin masrafları ağırdır. Bilanço defteri olarak açılırlar. Şirketi anlatmaya kalksam bi sayfa yazı yazarım. O yüzden kısa tutacağım. :D Kapanış esnasında tasfiyesi 1,5-2 yıl sürer. Şirketlerde daha fazla detaylı işlem yapılır. Muhasebe ücreti +500 TL den başlar.

Şahıs: Basit, İşletme ve Bilanço defteri olarak 3 gruba ayrılır. Bi kağıt parçasıyla açılır. Bir kağıt parçasıyla kapatılır. İşletme defterinde fazla işlem gerekmez. Muhasebe ücreti +100 TL den başlar.

İşletme defteri tutmak sizin için daha mantıklı. Açılış işlemlerini muhasebeciyle birlikte yaptıktan sonra sizin işyerine bikaç gün içersinde yoklama memuru gelecek. Bi çayınızı içecek. Eleman çalışıyor mu diyecek. Hangi makinalar var diyecek. Eleman çalıştırmıyorsanız eleman çalışıyor falan demeyin. Çünkü yoklama formuna eleman çalışıyor yazar. Sonra ssk dosyası açmak zorunda kalırsınız. Neyse bunları geçelim. Yoklama memuru yoklamayı yapıp size yoklama fişi kesecek. Sonra siz matbaadan fatura koçanı bastıracaksınız.

Fatura koçanı basıldığında mal sattığınızda hizmet bedeli olarak fatura kesebilirsiniz.

Kdv çıkmaması için bol bol gider faturası toplamalısınız. Zaten muhasebeci söyleyecektir. Dükkana ait olacak; Telefon, internet, su, doğalgaz, yemek, demirbaşlar, sistemle ilgili yazılım olabilir. Yani aldığınız malın kdv si sattığınız malın kdv sinden yüksek olsun. Öyle olursa kdv çıkmaz. Sadece 31,50 Ödersiniz. Eğer sattığınız malın kdv si yüksekse o zaman kdv ödersiniz.

NOT: Vergi Levhası olan herkes vergi mükellefi sayılır.

Son düzenleme:
opencart neden kullanmıyorsunuz?

konu acan arkadas kusura bakmasın

Niye kullanıyım basit yazılımları. :) Müşteri artık sağlam tasarım ve kolay yazılım istiyor. Ben büyük oynarım oynarsam. Özel yazılım yaptırıyorum. Ne kadar prof olunursa satışta o kadar iyi olur.. Bu benim tarzım.

tabikide sorabilirsiniz hocam.

---------- Spam Engelliyici 01:11 ---------- Önceki Mesaj 01:01 ----------

Merhaba hocam

Şirket; Aş. Ltd. vs vs olmak üzere farklı bir tüzel kişiliktir. Şirketlerin masrafları ağırdır. Bilanço defteri olarak açılırlar. Şirketi anlatmaya kalksam bi sayfa yazı yazarım. O yüzden kısa tutacağım. :D Kapanış esnasında tasfiyesi 1,5-2 yıl sürer. Şirketlerde daha fazla detaylı işlem yapılır. Muhasebe ücreti +500 TL den başlar.

Şahıs: Basit, İşletme ve Bilanço defteri olarak 3 gruba ayrılır. Bi kağıt parçasıyla açılır. Bir kağıt parçasıyla kapatılır. İşletme defterinde fazla işlem gerekmez. Muhasebe ücreti +100 TL den başlar.

İşletme defteri tutmak sizin için daha mantıklı. Açılış işlemlerini muhasebeciyle birlikte yaptıktan sonra sizin işyerine bikaç gün içersinde yoklama memuru gelecek. Bi çayınızı içecek. Eleman çalışıyor mu diyecek. Hangi makinalar var diyecek. Eleman çalıştırmıyorsanız eleman çalışıyor falan demeyin. Çünkü yoklama formuna eleman çalışıyor yazar. Sonra ssk dosyası açmak zorunda kalırsınız. Neyse bunları geçelim. Yoklama memuru yoklamayı yapıp size yoklama fişi kesecek. Sonra siz matbaadan fatura koçanı bastıracaksınız.

Fatura koçanı basıldığında mal sattığınızda hizmet bedeli olarak fatura kesebilirsiniz.

Kdv çıkmaması için bol bol gider faturası toplamalısınız. Zaten muhasebeci söyleyecektir. Dükkana ait olacak; Telefon, internet, su, doğalgaz, yemek, demirbaşlar, sistemle ilgili yazılım olabilir. Yani aldığınız malın kdv si sattığınız malın kdv sinden yüksek olsun. Öyle olursa kdv çıkmaz. Sadece 31,50 Ödersiniz. Eğer sattığınız malın kdv si yüksekse o zaman kdv ödersiniz.

NOT: Vergi Levhası olan herkes vergi mükellefi sayılır.

Hocam cevabınız için çok teşekkürler açık ve net olmuş.Ben şu işi bir daha düşüneyim aydınlattınız beni tekrar teşekkür ederim :D

Niye kullanıyım basit yazılımları. :) Müşteri artık sağlam tasarım ve kolay yazılım istiyor. Ben büyük oynarım oynarsam. Özel yazılım yaptırıyorum. Ne kadar prof olunursa satışta o kadar iyi olur.. Bu benim tarzım.

opencart kullanıyorum cokta memnunum yınede sen bılırsın,

Hocam cevabınız için çok teşekkürler açık ve net olmuş.Ben şu işi bir daha düşüneyim aydınlattınız beni tekrar teşekkür ederim :D

Sormak istediğiniz başka sorular varsa sorabilirsiniz.

Ayrıca kosgeb desteklerini araştırabilirsiniz. Kosgeb 30 yaş altı ilk defa işyeri açanlara 50.000 TL hibe vereceğine dair teşvik vardı. ;) Kosgeb desteklerini yaşadığınız bölgedeki kosgeb bürosundan öğrenebilirsiniz. Kosgeb Destek almak isteyenlere eğitim verebilir, Sertifika verebilirler, Çeşitli evraklar isteyebilir. Hemen 50.000 TL yi vermezler. Biraz koşuşturursunuz. Tabii en önemli konu parayı önce siz cepten harcarsınız. Sonra masraf yaptığınız şeylerin faturalarını götürürsünüz. Kosgeb ona göre parayı verir. Tabii daha da önemlisi hiç bir şey yapmadan önce detayları kosgeb bürosundan öğrenmelisiniz. Kafanıza göre her şey bitince kosgebe gidip para istemeye kalkmayın.

Sormak istediğiniz başka sorular varsa sorabilirsiniz.

Ayrıca kosgeb desteklerini araştırabilirsiniz. Kosgeb 30 yaş altı ilk defa işyeri açanlara 50.000 TL hibe vereceğine dair teşvik vardı. ;) Kosgeb desteklerini yaşadığınız bölgedeki kosgeb bürosundan öğrenebilirsiniz. Kosgeb Destek almak isteyenlere eğitim verebilir, Sertifika verebilirler, Çeşitli evraklar isteyebilir. Hemen 50.000 TL yi vermezler. Biraz koşuşturursunuz. Tabii en önemli konu parayı önce siz cepten harcarsınız. Sonra masraf yaptığınız şeylerin faturalarını götürürsünüz. Kosgeb ona göre parayı verir. Tabii daha da önemlisi hiç bir şey yapmadan önce detayları kosgeb bürosundan öğrenmelisiniz. Kafanıza göre her şey bitince kosgebe gidip para istemeye kalkmayın.

esnaf kefalete uye olucam,kredı cekmeyı dusunuyorum,bu konuda bılgın varmı dostum

esnaf kefalete uye olucam,kredı cekmeyı dusunuyorum,bu konuda bılgın varmı dostum

Doğrusunu söylemek gerekirse o konuda pek bilgim yok. O tür konuları mükellefler ilgili kurumlardan araştırıyor. Çok nadir rastlıyoruz. Tek bildiğim faizsiz kredi alındığı. Krediyi çekecek kişinin Esnaf ve Sanatkarlar odasına kayıt olması gerekiyor sanırım. Sorunun En garantili çözümü Bulunduğunuz il veya ilçenin Esnaf ve sanatkarlar odasını arayarak bilgi almak.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri