E-ticaret ugrasan arkadaslar yardım lutfen?

• Kullanıcı ripdimebag
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - E-Ticaret ve Dijital Mağazalar

ripdimebag

Kayıtlı Üye
ınternet uzerınden urun satıcam kargo ıle kapıda odeme olucak,bu konuda bılgısı olan varmı?
kargo sırketıylemı anlasılması lazım?

pttkargo ile yapabilirsin diğer kargo firmaları şirket zorunluluğu koşuyor

cevaplar ıcın tesekkur ederım dostlar
[MENTION=11236]AyyildizCs[/MENTION]

---------- Spam Engelliyici 22:27 ---------- Önceki Mesaj 22:25 ----------

bellı bı ucret alıyor ptt 4 tl olams lazım kapdıa odeme oldunda peşin yada kredı kartıyla oder müşteri kapıda 40 gun ıcınde senın hesabına yatırıyor ptt kendı ucretını aldıkdan sonra

dostum pekıı ınternet uzerınden satıs yapsam fiş falan kesemıcam sıkıntı olurmu acaba

Gerçek mağazada prosedür neyse e-ticarette de odur.

cevaplar ıcın tesekkur ederım dostlar
[MENTION=11236]AyyildizCs[/MENTION]

---------- Spam Engelliyici 22:27 ---------- Önceki Mesaj 22:25 ----------

dostum pekıı ınternet uzerınden satıs yapsam fiş falan kesemıcam sıkıntı olurmu acaba

gerek var hıc yokdan musterı fatura ıstıyor onuda gectım maaliye arasıra kargo sırketlerıne gıdıp paketlerı acıp fatura varmı dıye kontrol edıyor etıcaret sıtesı yaptıgım cogu kısın basına geldı

yaş iş ozaman arkadaslar

---------- Spam Engelliyici 22:40 ---------- Önceki Mesaj 22:39 ----------

gerek var hıc yokdan musterı fatura ıstıyor onuda gectım maaliye arasıra kargo sırketlerıne gıdıp paketlerı acıp fatura varmı dıye kontrol edıyor etıcaret sıtesı yaptıgım cogu kısın basına geldı

sonuc olarak rısklı yanı

Fatura kesmeden 1 sakız dahi satamassın maalesef. 10-20 tl kazanıcam derken devlete borçlu olur ceza yersin. Faturasız ticaret yapılmaz maalesef.

[MENTION=14702]ripdimebag[/MENTION]
arkadaşlar belirtmiş zaten ...ama olur mu olmaz mı değil...kesin fatura kesmen lazım örneğin ptt kargo faturayı görmeden şirket bilgilerin olmadan sana hesap açmıyor kargoları göndermiyor...bu diğer kargolar içinde geçerli çünkü geçen yıl maliye bunu zorunlu hale getirdi ... sadece şöyle yapabilirsin kurye firmaları var motorlu onlarda bulunduğun bölgede yani istanbul içi v.s yada bazı kurye firmaları çokta umursamıyor o da karşılıklı sözleşmenize bağlı ...yalnız gönderi ücretleri pahalıdır vede günlük kotaları var onu yakalaman lazım

[MENTION=14702]ripdimebag[/MENTION]
arkadaşlar belirtmiş zaten ...ama olur mu olmaz mı değil...kesin fatura kesmen lazım örneğin ptt kargo faturayı görmeden şirket bilgilerin olmadan sana hesap açmıyor kargoları göndermiyor...bu diğer kargolar içinde geçerli çünkü geçen yıl maliye bunu zorunlu hale getirdi ... sadece şöyle yapabilirsin kurye firmaları var motorlu onlarda bulunduğun bölgede yani istanbul içi v.s yada bazı kurye firmaları çokta umursamıyor o da karşılıklı sözleşmenize bağlı ...yalnız gönderi ücretleri pahalıdır vede günlük kotaları var onu yakalaman lazım

evet dostum cok sag olun mevzu anlasıldı

evet dostum cok sag olun mevzu anlasıldı

Kardeş fatura kesmiceksen parayı elden almadığın sürece sıkıntılı paypal,banka,ptt havalesi hepsini takip ediyor maliye üç kuruş para kazanacam diye her sattığın maldan 168TL faturasız mal satmaktan ceza yersin ben söleyimde istersen sat.

Ben yıllardır gittigidiyorda satış yapıyorum.Ama kapıda ödeme sistemini kullanmıyorum.Kapıda ödeme sisteminin ayrı bir prosedürü var ve kargo şirketlerine ya da ptt kargo ya gidersen sana bu prosedürleri anlatırlar,sağlıklı bilgi alabilirsin.

4 ay kargoda çalıştım ismini vermiyorum en iyi kargo firmasi 1 ay once ayrıldım isten maliye falan olayi yok varda nasil var musteri faturayi gondermedi diye sikayet edebilir kapida odeme ise vergi levhan falan gerekiyor istedigin urunu yollaya bilirsin faturasiz sıkıntı cikmaz musteri bisey demesse

Ben yıllardır gittigidiyorda satış yapıyorum.Ama kapıda ödeme sistemini kullanmıyorum.Kapıda ödeme sisteminin ayrı bir prosedürü var ve kargo şirketlerine ya da ptt kargo ya gidersen sana bu prosedürleri anlatırlar,sağlıklı bilgi alabilirsin.

gıttı gıdıyorda satsam bır sıkıntı cıkarmı

Sıkıntı çıkmaz,şartlarına bakarsın uyarsa kar ederim dersen sorun yok.Belli kira bedelleri var ilana koyacağın ürün sayısına göre+ilan ücretleri var ve her sattığının % 10 gittigidiyorun.ben kendi sektörümde kazanıyorum az çok.Göndereceğin ürün yoğunluğuna göre kargo şirketlerinden ücret anlaşması yapıyorsun.Ben 3 TL ye gönderiyorum tüm Türkiye'ye.Bir bak siteye kaça satıyorlar seni kurtarır mı?

birçok e-ticaret sitesi zaten kargo firmaları ile anlaşmalı ve uygun fiyata gönderinizi gönderebilirsiniz.

birçok e-ticaret sitesi zaten kargo firmaları ile anlaşmalı ve uygun fiyata gönderinizi gönderebilirsiniz.

anladıgım kadarıyla sahıbınden veya gıttıgıdıyor tarzı etıcaret sıtelerınden satıslarda fiş makbuz gerekmıyor galıba

Fatura ya da fiş kesip kesmemen seni bağlıyor bu sitelerde.Bu siteler aracı,o kısma karışmıyorlar.Ama gayrımenkul,arazi ya da araç satmıyorsan sahibindende boşa zaman kaybedersin.Gittigidiyorda satabileceğin ürünü başka yerde satamazsın,çoğu sektörde bu ebayın sitesi bir numaradır.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri