Şikayetçi Üye: [MENTION=45894]Disturbed[/MENTION]
Şikayet edilen üye: [MENTION=52972]Edep[/MENTION]
Olayın Geçtiği Konu: http://www.ytpara.com/webmaster-paz...-100-kazancli-mobil-uygulama-calismalari.html
Merhaba, geçen aylarda "Edep" hakkında açtığım şikayet konusunu bazı forum üyeleri ve yöneticileri belki hatırlayacaktır. Mevzunun nasıl işlediğini açıkça belirttim, üyeler ve yönetimden arkadaşlarda bir an önce elimi çabuk tutmam konusunda uyarmışlardı. Günlerce Edep'e skype üzerinden yazmamdan sonra dönmemiş, savcılık olayları ve forum şikayet konusu açılınca hemen geri dönüş sağlamıştı. Bana forumdaki şikayet konumun silinmesini aksi taktirde benim hakkımda dava açacağını söylemişti
Bana ocak ayının 20'sine kadar beklememi bu süre içerisinde işimin %100 halledileceğini söylemişti. Bende forumdaki yönetici arkadaşlardan kendisine zaman tanıma amacıyla konunun silinmesini rica etmiştim ve silindi.
Ama gelin görün ki aylarca iyi niyetim suistimal edilmiş, bana vaadettiği tarihe kadar yine ödeme yapmamış üstüne birde günlerce kendisine skype'dan yazdıklarıma 1 kez olsun cevap vermemiş ve telefonlarıma bakmamıştır.
Önceki şikayet konuma değinecek ve neler olmuştu diye soracak olanlar için:
(yazımın devamı önceki şikayet konusunun alıntısının altında devam etmekte)
Alttaki resimde bana vaadettiği ödeme tarihi:
Burada da kendisinin bana bir türlü dönmediği yazışmalar mevcut:
Tekrar söylüyorum; cep telefonunu aradığımda açmıyor, yazdıklarıma cevap vermiyor.
Kendisinin iyi niyetimi çıkarları için kullandığı çok açık bir gerçek. Beni bu kadar oyalamasını hep benden haksız talep ettiği kdv ve kdv iadesini geri almayı beklemesi bahanesi oldu. Neden haksız kdv talep etti; kendisiyle görüştüğümüzde kdv'yi kendisinin karşılayacağını söyledi ama sonra dönüp bana ödetti bu bir. İkincisi ise satış yaptığı konuyu ilk açtığında kdv hakkında hiçbirşey belirtmeyip insanları yanılttı.
Şimdi bahane ne olursa olsun kabul edilemez bu bir gerçek. Neden diye sorulacak olursa be güzel kardeşim dönemiyorsun sekreterin çalışanın var onlar dönüp bana bilgi veremiyorlarmı? Sen söz verdiğin bir tarihte ödeme yapmamışsın neden dönüp 2 kelime edemeyesin? Buradan çıkarılacak sonuç tek kelime ile DOLANDIRILDIM.
Savcılık dosyası zaten hazırdı, bu son görüşmelerin ekran görüntüleri avukatıma iletilip bilgi verildi ve savcılık dilekçesi tekrar düzenleniyor şu an ve Allahın izniyle bu hafta içi kendisi ve şirket sahibi hakkında düzenlenen şikayet dilekçem savcılığa verilecek.
Benim bu noktada yönetimden talebim bir an önce bu üyenin forumdan uzaklaştırılması. Heleki üyesi olup satış yapmaya çalıştığı diğer forumlardan da uzaklaştırılması ele alındığında ve üyenin bu forumda aktif satış konusunun ve üyeliğinin olduğuda eklenince bu foruma zarar verebileceği açık ve nettir.
Olayın Geçtiği Konu: http://www.ytpara.com/webmaster-paz...-100-kazancli-mobil-uygulama-calismalari.html
Merhaba, geçen aylarda "Edep" hakkında açtığım şikayet konusunu bazı forum üyeleri ve yöneticileri belki hatırlayacaktır. Mevzunun nasıl işlediğini açıkça belirttim, üyeler ve yönetimden arkadaşlarda bir an önce elimi çabuk tutmam konusunda uyarmışlardı. Günlerce Edep'e skype üzerinden yazmamdan sonra dönmemiş, savcılık olayları ve forum şikayet konusu açılınca hemen geri dönüş sağlamıştı. Bana forumdaki şikayet konumun silinmesini aksi taktirde benim hakkımda dava açacağını söylemişti
Ama gelin görün ki aylarca iyi niyetim suistimal edilmiş, bana vaadettiği tarihe kadar yine ödeme yapmamış üstüne birde günlerce kendisine skype'dan yazdıklarıma 1 kez olsun cevap vermemiş ve telefonlarıma bakmamıştır.
Önceki şikayet konuma değinecek ve neler olmuştu diye soracak olanlar için:
(yazımın devamı önceki şikayet konusunun alıntısının altında devam etmekte)
Şikayetçi Üye: [MENTION=45894]Disturbed[/MENTION]
Olay:
Birçok kişininde kendince bildiği forum üyesi [MENTION=52972]Edep[/MENTION] ile kendisinin malum bilinen sözde Gelirli android yazılım satışı konusundan bende uzun süredir maalesef mağdur olmuş bulunmaktayım. Şu güne kadar bu konuda yorumsuz bulunmamın sebebi her zaman kendisinin yarattığı olumsuzlukları tatlı bir dille çözelim, uğraşmayalım, üzülmeyelim vs. mantığıyla çözme çabamdır. Ama gelin görün ki kendisinin olumsuzlukları arttırmakta, işleri yokuşa sürmekte ve insanların aklıyla oynamaya çalışmakta üstüne yok. Kendisinin beni oyaladığı, umursamadığı ve daha önemlisi suçlu davranışlar sergilediği tüm diyaloglarımızı aşağıda listeledim. Umarım bu konu herkese örnek olurda "ben dolandırıldım mı?" sorusunu aklımıza getirmeyiz.
Temmuz ayında kendisiyle Paket 1 (10.000 TL) için anlaştık, kendisi bana 1 eylülde uygulamar teslim edilir, 2 eylülde gelir elde etmeye başlarsınız demişti;
![]()
Bende hayatımda ilk kez bu kadar büyük bir işe giriyorsam bunu belgelemek adına fatura istedim ama kendisi fatura talep etmem durumunda kdvnin benim karşılamam gerektiğini söyledi. Sonrasında ise nedendir bilmem kdvyi de kendisinin karşılayacağını söyledi;
![]()
Teslimat tarihi olan 1 Eylülden 2 gün sonra yani 3 Eylülde kendisine uygulamaların teslimatının geciktiğini hatırlattığımda ise oyalamalar net olarak burada başladı;
![]()
Burada da 5 Ekimdeki uygulamaların gecikmesi hakkındaki konuşmamız;
![]()
Bu konuşmamızda da önceki konuşmalarda bahsi geçen fatura olayındaki kdvnin kendisinin karşılayacağı ile ilgili bir diyalog var. Faturadaki kdvyi kendisinin karşılayacağını söylediği halde bu konuşmada beni faturadan vaz geçirmeye, ben vaz geçmek istemeyince kdvyi bana ödetmeye zorluyor;
![]()
![]()
Alttaki konuşmadada kdv borcun olsun, uygulamalardan kazandıktan sonra ödersin ozaman. Diye bir söz söyledi ama bunu sonradan hiçbir şekilde gerçekleştirmedi. Hatta ve hatta ileriki günlerde kazancın düşük olmasının sebebinin benim 8.500 TLlik hizmet aldığımdan dolayı olduğunuda çekinmeden söyledi.
![]()
Alttaki konuşmada da kdv bedelini sonradan ödeme olayına beni ve kendisini o kadar inandırdı ki benim sözleşme talebini bile es geçip sözüme güvendiği söyledi;
![]()
Şimdi asıl olayın olduğu noktalardan bir tanesi. Burada açıkça şunu söyledi ve yaptı: Ben sana fatura kestim, 10klık hizmetten kdvyi düşünce çıkan tutarda hizmet alacaksın. Bu konuşma, anlaşma hiçbir zaman olmadığı halde pat diye kendince böyle bir kural koydu ve uyguladı;
![]()
Alttaki konuşmalardada uygulamaların 10 gün sonra teslim edilmesinin ardından geçen diyaloglar bulunuyor. Konuşmalarda hiçbir şekilde admoba gelir yansımamasını kendisine belirtiyorum. Kendisi ise adwords reklamlarının onaylanmadığını bahane edip duruyor. Hatta işler o kadar komik bir hal alıyor ki diyalog şu şekilde oldu özetle:
-Hocam gelirler neden düşük?
+Adwords reklamları onaylanmadı, bu gün onaylanacak.
(birkaç gün sonra)
-Hocam gelirler halen düşük.
+Adwords reklamları onaylanmadı, önümüzdeki hafta onaylanıcak.
(bir hafta sonra..)
-Hocam reklamlar bu gün onaylanıcak demiştiniz gelirler halen düşük.
+Reklamlar yarın onaylanıcak..
Evet gayet komik bir durum.. Yazının başında söylediğim gibi aklımla oynama, oyalama çabaları.. Şu oyalamaların üzerine bile daha fazla söz söylenemez aslında.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Alttaki konuşmada da iade talep edebilirim deyince saatlerce bazende günlerce dönmeyen bir insanın "avukatı" ile görüştükten sonra ani dönüş yapma görüntüsü;
![]()
Bu kadar olumsuzluğun üzerine benim artık sabrımın kalmaması kaçınılmaz, bizde insanız sabır taşı değil! Artık iade konusunu konuşmanın vakti gelmişti. Bundan sonraki konuşmalar maalesef ki öncekiler kadar yumuşak olmadı ara ara. Kendisi önceki konuşmalarda müşterilere iade yaptığını söylediği halde bana iade yapmamakta ısrarcı davranıyordu ama yinede iade konusunda anlaştık. Anlaşmamız şu şekildeydi;
- Kendisi ciddi masrafları olduğunu bu yüzden masrafları düşerek iade yapmayı kabul edebileceğini söyledi.
- Kabul ettim, bunun için sözleşme dahil imzaladım. Bu sözleşmede kendisinden aldığım hizmeti masrafların düşürülüp, google play console ve içerisindeki uygulamalar dahil kendisine bana 6.000 TL ödeme yapması karşılığında kabul edip kendisine verdim ve şifreleri değiştirdi.
- Kendiside bu sözleşmeyi ve faturayı kendisine kargo ile göndermemi istedi. Ayrıca ben kendisine ödeme ne yapılacak diye sorduğumda evraklar elimize geçmeden ödeme yapamayız demişti.
Olaylar bu şekilde gelişip ben zararın neresinden dönersem kar, adwords bakiyeside kendisinin olsun yeterki kurtulayım dedikten sonra kendisine kargo şirketiyle yaşadığım binbir koşuşturmalar yaşadığım olaylardan sonra evrakları teslim ettim ve tekrar ödemenin ne zaman yapılacağını sorduğumda 2 hafta oyaladı! 2 hafta sonundaysa günlerce skype yazışmalarıma bakmadı bile. Bana döndüğündeyse ödemenin yılbaşından sonra yapılacağını söyledi. Bende artık tamamen çileden çıktıktan sonra haklı olarak soluğu avukatımın yanında aldım. Ben ne zaman iade konularını, avukata danışacağımı söylediysem her zaman kendisinden gözdağı mesajları alıp durdum kendisine göre hep kendi haklıydı ama bu forumda kimin haklı olduğunu yönetime bırakıyorum.
İnanıyorum ki banlandığı diğer tüm forumlardaki sonuda böyle olacak ve artık başında benimde bildiğim onlarca dava dosyası varken başka insanların canını artık yakmaya fırsat bulamayacaktır çünkü avukatım vasıtasıyla ELİMİZDEKİ BURADA BULUNMAYAN DAHİL TÜM DELİLLERLE pazartesi günü savcılığa suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyoruz, kendisinden adli makamlarda şikayetçi olan tek kişide ben değilim ne yazık ki sadece benim bildiğim kendisi hakkında yaklaşık 15 adet dava dosyası bulunuyor. Şunuda belirtmeden geçemeyeceğim [MENTION=14214]doganuzun[/MENTION] kendisinden bir zamanlar hizmet alacak olup sonradan vaz geçmiş, ama [MENTION=52972]Edep[/MENTION] forumdaki satış konusunda halen doganuzunu referans üyesi olarak göstermekten çekinmiyorGerçekten komik bir durum.
Alttaki resimde bana vaadettiği ödeme tarihi:
Burada da kendisinin bana bir türlü dönmediği yazışmalar mevcut:
Tekrar söylüyorum; cep telefonunu aradığımda açmıyor, yazdıklarıma cevap vermiyor.
Kendisinin iyi niyetimi çıkarları için kullandığı çok açık bir gerçek. Beni bu kadar oyalamasını hep benden haksız talep ettiği kdv ve kdv iadesini geri almayı beklemesi bahanesi oldu. Neden haksız kdv talep etti; kendisiyle görüştüğümüzde kdv'yi kendisinin karşılayacağını söyledi ama sonra dönüp bana ödetti bu bir. İkincisi ise satış yaptığı konuyu ilk açtığında kdv hakkında hiçbirşey belirtmeyip insanları yanılttı.
Şimdi bahane ne olursa olsun kabul edilemez bu bir gerçek. Neden diye sorulacak olursa be güzel kardeşim dönemiyorsun sekreterin çalışanın var onlar dönüp bana bilgi veremiyorlarmı? Sen söz verdiğin bir tarihte ödeme yapmamışsın neden dönüp 2 kelime edemeyesin? Buradan çıkarılacak sonuç tek kelime ile DOLANDIRILDIM.
Savcılık dosyası zaten hazırdı, bu son görüşmelerin ekran görüntüleri avukatıma iletilip bilgi verildi ve savcılık dilekçesi tekrar düzenleniyor şu an ve Allahın izniyle bu hafta içi kendisi ve şirket sahibi hakkında düzenlenen şikayet dilekçem savcılığa verilecek.
Benim bu noktada yönetimden talebim bir an önce bu üyenin forumdan uzaklaştırılması. Heleki üyesi olup satış yapmaya çalıştığı diğer forumlardan da uzaklaştırılması ele alındığında ve üyenin bu forumda aktif satış konusunun ve üyeliğinin olduğuda eklenince bu foruma zarar verebileceği açık ve nettir.
Son düzenleme: