1. video süresi çok uzun, artık günümüz için 30 dakikalık videolar kolay kolay izlenmez gören adam da çıkar gider. 10-15 dakika aralığı idealdir. ( kanalın konseptinin bu olduğunu yazının sonrasında farkettim o yüzden bu maddeyi es geçebiliriz )
2. mikrofon kalitesi çok kötü, tok bi ses yok yankılı.
3. her telden çalınmış. sabit bir oyun yok her oyundan 1 tane eklemeye çalışıp hepsinden kitle çekmek istemişsin belli ki. ama bu işlerin membahlarını bile incelediğin zaman ( örn pewdiepie ) bu adamlar bu işleri ilk yaptığı sıra önce 1 oyuna başlayıp sabırla bu oyunu uzun uzun devam ettiriyorlardı seriler halinde. böylece o oyunda listelenme şansları daha fazla artıyordu. oradan çektikleri kitlelere de yeni oyunları tanıtıp böyle böyle devam ediyolardı. yani önce bi oyun seçmelisin ve bunda istikrarlı bi biçimde üretim yapmalısın. belli bi kitleye ulaştıktan sonra bu şekilde farklı farklı oyunlar deneyebilirsin çünkü rakiplerin arasından sıyrılmanı sağlayacak hazır bi kitlen mevcut olacak. bu haliyle zaten izlenen rakipler arasında tek videolarla sıyrılman güç. sana en doğru sonuçları zaten video analytic in verecektir.
neden oyunlarda 1 video yapıp bırakıyosun olayına açıklama yaptığın videoya da baktım, mantığı güzel ama tutması için uzun bi zaman lazım. sana tavsiyem bu açıklama videosunun linkini tüm videolarının açıklamasına göm. " neden her oyundan 1 video yapıp bırakıyorum >
www.youtube.com/blablabla " şeklinde. bunun bilinçli yapıldığını bilsin her giren.
4. 1 haftada hiç bi şey ortaya çıkmaz. 2 ay istikrarlı üretim yapmak gerekiyor en az. 1 haftaya göre neticeler de fena değil.
5. popüler bi oyun göremedim. hepsi eski oyunlar. outlast nedir allah aşkına milyon tane kopyası çekildi zaten. daha niye birisi outlast diye aratıp senin videona denk gelsin. zor.
fall out tarzı oyunları araştır, yeni ve güncel olmalısın.
6. oynadığın her oyun yarım saat madem. oynarken üşenmiyorsan o video hakkında açıklama girerken de üşenmemen lazım. bu işi severek yapıyorsan her şeyini detaylıca kurman lazım. otur oynadığın oyunu açıklama kısmında 10-15 satır halinde hikayeleştirerek anlat. kanalda ne kadar detaylı çalışma olursa o kadar + puan. youtube emek verilip verilmediğini anlıyor. ne kadar emek o kadar ekmek. 2 satır bi şey yazıp bırakman için önce belli bi kaliteye oturtman gerek. o zamana dek her içeriğini, videonun içini tanıt açıklamada. atıyorum şu dakika aralığında şunlara karşı çarpıştık gibi dakika dakika bilgi bile verebilirsin gelen kişi oralardan direkt ilgi duyduğu alanlara geçebilir zira 30 dakika oturup sıfırdan sonuna dek birinin rastgele izleme oranı düşüktür ama açıklamalarda içeriğe dair atlamalar olursa oralar ilgi çekebilir ve gelen kişi dakikalar üzerinden hemen görmek istediği bölümlere geçebilir. kanaldaki ilgiyi artırr. rakiplerin yaptıklarından ne kadar farklı ve extra şeyler yaparsanız o kadar katkısı olacaktır.
7. sosyal medya hesapları oluşturup yine video açıklamalarında subscribe butonun linki, sosyal medya linkleri vs olsun. twitter, insta, facebook vs. videolarınızı buralarda paylaşın. yine instada kısa kısa gerekli etiketlere yükleyebilirsiniz oyundan bazı bölümleri.