Efenim merhabalar, video sayım abone sayımı geçti sizce neyi yanlış yapıyorum?

hasqer

Onaysız Kullanıcı
Bir süredir oyun videoları çekiyorum elimden geldiğince de her şeyine dikkat ediyorum. Ama maalesef ki videolar izlenmiyor. Şuan Youtube'dan 1 izleyici bile edinemedim. Facebook paylaşımlarından falan biraz izlenim aldım o kadar. Abone de yok.

Diğer kanallardan oyun kanallarımdan farkım var. Bir oyunu seri olarak oynamıyorum. 1 oyundan sadece yarım saatlik bir video çıkarıyorum. İlk bakış da diyebilirsiniz inceleme de.

Tanıtım videosunda anlatıyorum izleyebilirsiniz.
Kanalı da inceleyebilirsiniz sizce ne yanlıştır?

https://youtu.be/2WecTGgyUwk

Kanalın abonesi ve kitlesi olmadığı için, başlık girişine oynadığın oyunun adıyla başlama, rekabet çok fazla olduğu için, bu şekilde önerilmezsin ve aramalarda çok sonlarda kalırsın. Abone ve izlenim kazandıktan sonra seo gereği popüler kelimelerle başlayan başlıklar atabilirsin.

Kitlem olmadığı için sadece oyunları arayanlar bulabilir diye düşünmüştüm.
Şöyle bir form kullanıyorum.

Oyunun Adı | Yorum

Siz sanırım şöyle yapmamı tavsiye ediyorsunuz.

Yorum | Oyunun Adı

Doğru mu anladım?

Kitlem olmadığı için sadece oyunları arayanlar bulabilir diye düşünmüştüm.
Şöyle bir form kullanıyorum.

Oyunun Adı | Yorum

Siz sanırım şöyle yapmamı tavsiye ediyorsunuz.

Yorum | Oyunun Adı

Doğru mu anladım?

ne fark eder hocam söylediğin iki şey arasında bir fark yok

Ben youtube'da ilk kanal açtığımda yardım sayfasında bu tarz bir yazı okumuştum. Yeni bir kanalın popüler bir konuda ön plana çıkması için özgün ve dikkat çekici bir başlık kullanması gerektiğini youtube'nin kendisi söylüyordu.
Şimdi ben "kuru fasulye" pişirip, tarifini anlatıp, bunu youtube'ye "kuru fasulye tarifi" diye atarsam, yüzbinlerce abonesi olan kanalların arasından sıyrılabilir miyim?
o yüzden anahtar kelime "kuru fasulye tarifi"ni başlıkta kullanacaksın yine, ama farklı şekillerde;
pratik kuru fasulye tarifi,
ustasından kuru fasulye tarifi
güveç tadında kuru fasulye tarifi vs... gibi gibi
benim anlatmak istediğim buydu. sana buraya bakmanı tevsiye ederim, en doğru bilgiyi yine youtube verir sana.
https://creatoracademy.youtube.com/page/course/get-discovered?hl=tr

Oyun kanalın varsa boşa kürek sallıyorsun, birincisi kazancın çok az, 2.si youtube oyun kategorisini tınlamıyor. Örneğin easter gamerstv Kanalına bak adamın 1M abonesi var, ama izlenimleri çok az. Youtube 2016'dan sonra oyun kanallarını öldürmeye başladı, eğer sen oyun kanalı üzerinden devam etmeye ısrar edeceksen, Türkçe içerik yapma derim. İngilizcen de yoksa maalesef boşuna kürek sallıyorsun. Youtube eski youtube değil.

Daha videoları yeni atmışsın. Bu kadar kısa zamanda izlenme bekleme. Zaten abonen yok, kanalın reklamını da yapamıyorsun sanırım, bu yüzden bu işi yapmak sıkıcı gelebilir. Bir de rekabet çok bu alanda. Hep popüler kanalların videoları üstte çıkar.

1. video süresi çok uzun, artık günümüz için 30 dakikalık videolar kolay kolay izlenmez gören adam da çıkar gider. 10-15 dakika aralığı idealdir. ( kanalın konseptinin bu olduğunu yazının sonrasında farkettim o yüzden bu maddeyi es geçebiliriz )

2. mikrofon kalitesi çok kötü, tok bi ses yok yankılı.

3. her telden çalınmış. sabit bir oyun yok her oyundan 1 tane eklemeye çalışıp hepsinden kitle çekmek istemişsin belli ki. ama bu işlerin membahlarını bile incelediğin zaman ( örn pewdiepie ) bu adamlar bu işleri ilk yaptığı sıra önce 1 oyuna başlayıp sabırla bu oyunu uzun uzun devam ettiriyorlardı seriler halinde. böylece o oyunda listelenme şansları daha fazla artıyordu. oradan çektikleri kitlelere de yeni oyunları tanıtıp böyle böyle devam ediyolardı. yani önce bi oyun seçmelisin ve bunda istikrarlı bi biçimde üretim yapmalısın. belli bi kitleye ulaştıktan sonra bu şekilde farklı farklı oyunlar deneyebilirsin çünkü rakiplerin arasından sıyrılmanı sağlayacak hazır bi kitlen mevcut olacak. bu haliyle zaten izlenen rakipler arasında tek videolarla sıyrılman güç. sana en doğru sonuçları zaten video analytic in verecektir.

neden oyunlarda 1 video yapıp bırakıyosun olayına açıklama yaptığın videoya da baktım, mantığı güzel ama tutması için uzun bi zaman lazım. sana tavsiyem bu açıklama videosunun linkini tüm videolarının açıklamasına göm. " neden her oyundan 1 video yapıp bırakıyorum > www.youtube.com/blablabla " şeklinde. bunun bilinçli yapıldığını bilsin her giren.

4. 1 haftada hiç bi şey ortaya çıkmaz. 2 ay istikrarlı üretim yapmak gerekiyor en az. 1 haftaya göre neticeler de fena değil.

5. popüler bi oyun göremedim. hepsi eski oyunlar. outlast nedir allah aşkına milyon tane kopyası çekildi zaten. daha niye birisi outlast diye aratıp senin videona denk gelsin. zor.
fall out tarzı oyunları araştır, yeni ve güncel olmalısın.

6. oynadığın her oyun yarım saat madem. oynarken üşenmiyorsan o video hakkında açıklama girerken de üşenmemen lazım. bu işi severek yapıyorsan her şeyini detaylıca kurman lazım. otur oynadığın oyunu açıklama kısmında 10-15 satır halinde hikayeleştirerek anlat. kanalda ne kadar detaylı çalışma olursa o kadar + puan. youtube emek verilip verilmediğini anlıyor. ne kadar emek o kadar ekmek. 2 satır bi şey yazıp bırakman için önce belli bi kaliteye oturtman gerek. o zamana dek her içeriğini, videonun içini tanıt açıklamada. atıyorum şu dakika aralığında şunlara karşı çarpıştık gibi dakika dakika bilgi bile verebilirsin gelen kişi oralardan direkt ilgi duyduğu alanlara geçebilir zira 30 dakika oturup sıfırdan sonuna dek birinin rastgele izleme oranı düşüktür ama açıklamalarda içeriğe dair atlamalar olursa oralar ilgi çekebilir ve gelen kişi dakikalar üzerinden hemen görmek istediği bölümlere geçebilir. kanaldaki ilgiyi artırr. rakiplerin yaptıklarından ne kadar farklı ve extra şeyler yaparsanız o kadar katkısı olacaktır.

7. sosyal medya hesapları oluşturup yine video açıklamalarında subscribe butonun linki, sosyal medya linkleri vs olsun. twitter, insta, facebook vs. videolarınızı buralarda paylaşın. yine instada kısa kısa gerekli etiketlere yükleyebilirsiniz oyundan bazı bölümleri.

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Dediklerinizin hepsine dikkat edeceğim.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri