Ehliyet ile ilgili bütün sorularınıza cevap verilir :)

B
  • Kullanıcı byc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Hoş Geldiniz (Tanışma Forumu)
Arkadaşlar 1 Ocak'tan sonra stajer ehliyet dönemi başlıyor. Önceleri yanınızda biri bulunmalı falan deniyordu fakat buna birçok kişi ve örgüt karşı çıkınca değiştirmek zorunda kaldılar. 2016dan itibaren ehliyet almaya hak kazananlar stajer ehliyet sahibi olacaklar. Peki nedir bu stajer ehliyet,

B sınıfı için konuşuyorum;

Ehliyetiniz 2 yıllık olacak, ceza puanınıız 75 olacak

Normal ehliyetler 100 ceza puanına sahip 10 yıllık olacaklar.

2 yıl sonunda stajer ehliyet sahipleri de ehliyetlerini değiştirerek 10 yıllık ehliyet alacaklar.
İçimi rahatlattınız hocam teşekkürler. Peki hocam 10 yıllık ehliyet olayı herkes için mi geçerli olacak? Ehliyeti olan kişiler ehliyet yenileyerek bu kurala sahip olacak mı?

Bugün gittim kursa yazıldım. 18 e gireli 7 yıl oldu. vakitsizlik imkansızlık derken biraz geç kaldık. Kurstaki eleman dedi eylül kayıtları tamamen dolmuş. Türkiye geneli bir sıkıntı varmış. Ayrıca yeni sistemde kurs ücretlerine zam da gelecekmiş. eleman bana kurs ücreti 600 dedi fakat yeni sistemde milli eğitimden gelen adamın dediğine göre 2bin liraya hazır olun demiş. yeni sistem hollanda da 5 senede oturtulmuş bizimkiler çabucak halletmek istiyorlar. bu sistemin bir diğer amacı öyle herkesin değil ihtiyacı olanın ehliyet alması imiş.

Ben ekim grubuna kayıt oldum kontenjan dolduğu için. elemanın dediğine göre stajer statüsünde olacağım fakat eski sistemden yararlanabilecekmişim.
[MENTION=9470]JocqeREmre[/MENTION] bana böyle söylendi hocam bi yanıltma falan var mı?

Bugün gittim kursa yazıldım. 18 e gireli 7 yıl oldu. vakitsizlik imkansızlık derken biraz geç kaldık. Kurstaki eleman dedi eylül kayıtları tamamen dolmuş. Türkiye geneli bir sıkıntı varmış. Ayrıca yeni sistemde kurs ücretlerine zam da gelecekmiş. eleman bana kurs ücreti 600 dedi fakat yeni sistemde milli eğitimden gelen adamın dediğine göre 2bin liraya hazır olun demiş. yeni sistem hollanda da 5 senede oturtulmuş bizimkiler çabucak halletmek istiyorlar. bu sistemin bir diğer amacı öyle herkesin değil ihtiyacı olanın ehliyet alması imiş.

Ben ekim grubuna kayıt oldum kontenjan dolduğu için. elemanın dediğine göre stajer statüsünde olacağım fakat eski sistemden yararlanabilecekmişim.
[MENTION=9470]JocqeREmre[/MENTION] bana böyle söylendi hocam bi yanıltma falan var mı?

Stajer olacaksınız fakat şuanki rakamdan ve dediği doğrudur, kurs ücretleri 2-2.5k arası olacak
[MENTION=38466]Convulsion[/MENTION] hocam normal ehliyeti olanlar da gidip 10 yıllık olarak değiştirecekler

Stajer olacaksınız fakat şuanki rakamdan ve dediği doğrudur, kurs ücretleri 2-2.5k arası olacak

[MENTION=38466]Convulsion[/MENTION] hocam normal ehliyeti olanlar da gidip 10 yıllık olarak değiştirecekler

hocam şimdi eski ehliyeti olanlarda 10 yıllık ehliyete mi dönüştürecekler?

hocam şimdi eski ehliyeti olanlarda 10 yıllık ehliyete mi dönüştürecekler?

aynen hocam herkesin ehliyeti değişecek, B sınıfı 10 yıllık olacak daha büyük ehliyetlerin süresi daha kısa olacak çekici ehliyeti 5 yıldı yanlış hatırlamıyorsam

hep para tuzağı bunlar bi doymadılar gitsin paraya.. arabaya vergi ver, ehliyete ver, vizeye ver, sigortaya ver verde ver :) şimdi her 5 yılda bir sınav vb masrafta çıkarır bunlar oo gelsin paralar..

[MENTION=9470]JocqeREmre[/MENTION] hocam ocakta yeni ehliyetler verilcekmiş biz şimdi eylüldeki kursla ehliyet alınca şimdi kullanılan ehliyet belgesinden mi verileck yoksa 1 ocakta ehliyetler kart şekilli olcak diyolar ondan mı vercekler?

@JocqeREmre bende b ehliyet 2004 ten bu yana var. Şimdi ben E ehliyete yükseltmek istersem bende mi stajyer olacam. Bir bilgin var mı bu konuda olmadı hemen yarın yer varsa ehliyete başvurayım.

Direksiyon sınavı 3 ekimde benim, c.tesi yani..

Sonuçlar ne zaman açıklanır sizce ve ne zaman dosyam falan emniyete gider yani ehliyeti ne zaman emniyetten alabilirim en erkan bilgisi olan ?
[MENTION=12796]byc[/MENTION]

Sonuçlar ne zaman açıklanır sizce ve ne zaman dosyam falan emniyete gider yani ehliyeti ne zaman emniyetten alabilirim en erkan bilgisi olan ?
@byc

Direksiyon sınavı ise 2 gün içerisinde açıklanır ve 1 haftada dosyanızı kurstan alırsınız trafik şubeye verirsiniz ordanda ehliyeti 3 gün içinde verirler bende aynen böyle oldu.

şöyle oldu ben geçen dönem aldım.

Sınav sonucu direksiyonu hemen aynı gun ogreniyorsun zaten parkuru bitirirsen muhtelemen geçiyorsun.Sonucu aynı gunun akşam 6 7 gibi kursu arayaarak ogrenebilirsin.
Dosyan kursa 15gün içinde geliyor.Dosyanı aldıktan sonra emniyete randevu alıyorsun 3 güne onlar randevu veriyor.Gidiyorsun dosyaları verdikten sonra sana gelecek hafta gel diyor o zamanda hliyeti veriyorlar.

Yani sınavı geçer isen 25 gün de filan alıyorsun ehliyeti eline.

şöyle oldu ben geçen dönem aldım.

Sınav sonucu direksiyonu hemen aynı gun ogreniyorsun zaten parkuru bitirirsen muhtelemen geçiyorsun.Sonucu aynı gunun akşam 6 7 gibi kursu arayaarak ogrenebilirsin.
Dosyan kursa 15gün içinde geliyor.Dosyanı aldıktan sonra emniyete randevu alıyorsun 3 güne onlar randevu veriyor.Gidiyorsun dosyaları verdikten sonra sana gelecek hafta gel diyor o zamanda hliyeti veriyorlar.

Yani sınavı geçer isen 25 gün de filan alıyorsun ehliyeti eline.

randevu falan gerek yok hocam bende babam emniyette görevli :) sınavı geçtikten sonra kursun vereceği dosya önemli o zaman ben kursa baskı yapayımda dosyamı hazırlasın hemen çünkü pek vaktim yok 1-4 gün daha antalya dayım sonra ayrılacağım antalyadan herkese teşekkürler görüşleri için

B sınıf ehliyet için 18 yaşını doldurmuş olmakmı gerekıyor 18 yaşına girmiş olmakmı 1 ekım 1999 doğumluyum ne zaman başvuru yapabılırım.

Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım ve katıldığım içinde çok memnunum :)
Ben izmir de bir sürücü kursunda direksiyon öğretmenliği yapmaktayım ehliyet ile ilgili sorularınızı bu konu başlığı altında fırsat buldukça cevaplayabilirim

randevu falan gerek yok hocam bende babam emniyette görevli :) sınavı geçtikten sonra kursun vereceği dosya önemli o zaman ben kursa baskı yapayımda dosyamı hazırlasın hemen çünkü pek vaktim yok 1-4 gün daha antalya dayım sonra ayrılacağım antalyadan herkese teşekkürler görüşleri için

direksiyon sınavından 1 hafta sonra elinde o zaman
edit : tabi geçersen :D

Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım ve katıldığım içinde çok memnunum :)
Ben izmir de bir sürücü kursunda direksiyon öğretmenliği yapmaktayım ehliyet ile ilgili sorularınızı bu konu başlığı altında fırsat buldukça cevaplayabilirim

11157554_10205536060792742_8575849108536402303_o.jpg

bu doğru mu? :)

Son düzenleme:
https://www.youtube.com/watch?v=xYgbVuW9lQY

---------- Spam Engelliyici 13:29 ---------- Önceki Mesaj 13:28 ----------

sınavı başarı ile tamamlarsanız dosyanızı kayıtlı olduğunuz kurstan 1 hafta için alabilirisniz.

---------- Spam Engelliyici 13:33 ---------- Önceki Mesaj 13:29 ----------

01.01.2016 tarihinden itibaren geçerli olacak yeni ehliyet sınıfları ve kullandıkları araçlar

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri