Eli kolu yormayan mouse önerileriniz

besalti56

Kayıtlı Üye
Arkadaslar malumunuz PC basinda saatler geciriyor cogumuz. Mouse elimizden dusmuyor. Binlerce defa tiklama yapiyoruz. Valla benim kolum kopacak yakinda herhalde tiklamaktan. Son gunlerde omuzumda ve avuc icimde agrilar basladi. Kaskati oldu. Bildiginiz kullandiginiz ergonomik agri yapmayan mouselar var mi? Ya da faydali egsersizler. Tecrubeleriniz paylasirsaniz sevinirim.

Hocam mouse işinden anlamam ama kablosuz olsun bence. Spor olarak ağırlık çalışması öneririm. Tıkla

Hocam çok ağrı yapınca yumruğunuzu hızlı hızlı sıkıp bırakın sıkıp bırakın. 5 dakika gidin gezin dolanın gelin. ben öyle yapıyorum.

Hocam mouse işinden anlamam ama kablosuz olsun bence. Spor olarak ağırlık çalışması öneririm. Tıkla
Kablosuz zaten de. Spora basliyorum yakinda. Sagolasin

---------- Mesaj saat 21:08:51 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 21:05:47 civarında gönderildi. ----------

Mouse la bitmiyor olay, sağlıklı bir vücut duruşu lazım ağrıları önlemek için :

Bilgisayar karşısında sağlıklı bir vücut duruşu
Dogru söyluyorsun aslinda. Ama su an elimin agrisindan duramiyorum

Bende logitech g300 gaming masue var oyun için almıştım bide bilek tutucu masue pad var mause oldukça rahat üzerindeki tuşlar(9 adet) programlanabiliyor kopyala yapıştır sil gibi işleri tek tuşla rahat rahat yapabiliyorsunuz ben 50 tl ye almıştım elim orta büyüklükte hiç ağrı olmadı şu ana kadar gerçe eski dandik mause varken de ağrı olmamıştı.

Kablosuz zaten de. Spora basliyorum yakinda. Sagolasin

---------- Mesaj saat 21:08:51 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 21:05:47 civarında gönderildi. ----------

Dogru söyluyorsun aslinda. Ama su an elimin agrisindan duramiyorum

Benim yazın öyle oluyordu, bilgisayarı bırakmaktan başka çare bulamıyordum.
Gamer mouse / Trakball mouse lar kullanıma daha rahat dır diye düşünüyorum

Örnek olarak :
Amazon.com: Logitech M570 Wireless Trackball: Electronics

Amazon.com: gamer mouse

logitech almanı öneririm. ben 2 çeşidini kullanıyorum. ikisi de kablosuz.
istanbuldaki evde Logitech M210 kullanıyorum bu model avuç içini rahat dolduruyor tıklamalar da gayet hafif, rahat yani.
izmitteki öğrenci evinde de Logitech Zone Toch Mouse T400 modelini kullanıyorum, bu M210 dan nazaran daha sert bir tuş yapısına sahip uzun süreli tıklamarda biraz parmak yorabilir ama zamanla alışılacak cinsten, ben alıştım şayet. şekli hoşuma gittiği için ve orta kaydırması dokunmatik ve bir kaç özelliği olduğu için bunu tercih ettim.
Bu 2 mousedan birini sana önerebilirim.

Masa yüksekliği ile sandalye yüksekliğini de iyi ayarlamak lazım. Benim bilekten çok omzum ağrıyor.

Benim yazın öyle oluyordu, bilgisayarı bırakmaktan başka çare bulamıyordum.
Gamer mouse / Trakball mouse lar kullanıma daha rahat dır diye düşünüyorum

Örnek olarak :
Amazon.com: Logitech M570 Wireless Trackball: Electronics

Amazon.com: gamer mouse
Ilk örnek iyiye benziyor. Tesekkurler

---------- Mesaj saat 21:41:21 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 21:39:31 civarında gönderildi. ----------

Bende logitech g300 gaming masue var oyun için almıştım bide bilek tutucu masue pad var mause oldukça rahat üzerindeki tuşlar(9 adet) programlanabiliyor kopyala yapıştır sil gibi işleri tek tuşla rahat rahat yapabiliyorsunuz ben 50 tl ye almıştım elim orta büyüklükte hiç ağrı olmadı şu ana kadar gerçe eski dandik mause varken de ağrı olmamıştı.
Benim el firinci kuregı gıbı oldugundan mouse kayboluyor icinde.

---------- Mesaj saat 21:43:05 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 21:41:21 civarında gönderildi. ----------

Herkese tesekkurler yardimlariniz icin

Ilk örnek iyiye benziyor. Tesekkurler

---------- Mesaj saat 21:41:21 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 21:39:31 civarında gönderildi. ----------

Benim el firinci kuregı gıbı oldugundan mouse kayboluyor icinde.

biraz tahmin ettim o yuzden elimin buyüklüğünü yazdım, mause küçük gelince siz de kavramak için elinizi yumuyor/büküyorsunuz bu da ağrı yapıyor bence gidin bi bilgisyar mağazasına teker teker deneyin mausları elinize hangisi tam oturuyor avucunuzu dolduruyorsa onu tercih edin

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri