Elimdeki laptop yazılım için uygunmu???

• Kullanıcı Slow
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Bilgisayar

Slow

Kayıtlı Üye
Bir sıkıntı çıkmazsa bu sene bilgisayar mühendisliği veya yazılımı tercih edeceğim.Açıkcası hiçde bilgim yok bu alanlarda ama istiyorum:D

Özellikle yazılımdan anlayan arkadaşlardan tavsiye bekliyorum
smile.png

Elimdeki laptopa Ram ve Ssd eklemelesi yapacağım.

Laptop bu ;
Acer ES1-512 Intel Celeron N2930 1.83GHz 2GB 500GB 15.6" Fiyatı

Laptop tavsiyesi edecek varsa yazabilir :)

Son düzenleme:
İşlemcin kötü ama idare edersin kuracağın ilk yıl eclipse buda ufak program pek sıkıntı çıkartmaz sonra visual studio + sql bunlarda da derlemelerde yavaşlar. Yavaş da olsa seni bi süre idare eder.

Eğer android düşünüyorsan, android studio epey ram dolduruyor.

işlemçin ve ram kötü. ramı en az 4 yada 6 yap. birde erkran kartin paylaşımlı ramdan yiyor. işlemçinse kod yazmak için ufak programlara sorun çıkarmaz yukaridaki arkadaşın dediği gibi ama o işlemçiyle CS:GO gibi oyunlar oynanmaz o derece.:D

İşlemcin kötü ama idare edersin kuracağın ilk yıl eclipse buda ufak program pek sıkıntı çıkartmaz sonra visual studio + sql bunlarda da derlemelerde yavaşlar. Yavaş da olsa seni bi süre idare eder.

Eyvallah hocam birinci sınıfta idare edirm artık gittiği yere kadar :D

işlemçin ve ram kötü. ramı en az 4 yada 6 yap. birde erkran kartin paylaşımlı ramdan yiyor. işlemçinse kod yazmak için ufak programlara sorun çıkarmaz yukaridaki arkadaşın dediği gibi ama o işlemçiyle CS:GO gibi oyunlar oynanmaz o derece.:D

İşlemci sıkıntı çıkarmaz umarım:)
Oyun işinide bıraklı 1 sene oldu bundan sonrada başlamam inşallah boş vakit kaybı :D

---------- Spam Engelliyici 15:28 ---------- Önceki Mesaj 15:21 ----------

Celeron tavsiye etmiyoruz, amd a8 işinizi görebilir. Mediamarkt'da kampanya vardı 4Gb ram 1tb hdd paylaşımsız 2gb ekran kartı 1600tl idi geçen hafta aldım sorun yok öneriyorum. Lenovo ideapad

https://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_lenovo-idepad-110-amd-quad-core-a8-7410-2-20-ghz-4-gb-1-tb-r5m430-2-gb-notebook-pc-1172962.html?rbtc=%7C%7C%7C%7Cp%7C%7C&gclid=CjwKEAjw85DIBRCy2aT0hPmS1jkSJAC1m9UvC-R0piV5scfhxKQYrJLTweoSoEGR-L3xHACAqmLeHxoCT37w_wcB

Eyvallah hocam tavsiyeniz için.
Bu arada ekran kartı paylaşımlı hdd paylaşımsız bunlar tam olarak nedir bilmiyorum :o
Laptop alırken bunlar önemlimi acaba dikkat etmem gerekirmi :confused:

Son düzenleme:
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri