Emirhost'tan aldığım VDS'ye Giren Kişi!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

espexx

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar. Bugun sabaha karşı saat 3 civarlarında [MENTION=31410]moneydad[/MENTION] tahir arkadaşımla tw'den vdsde render ayarlarını karıştırıyorduk bişiyleri ayarlamaya çalışıyorduk. O sırada vdsnin bağlantısı 2-3 kere koptu. Tekrar girdiğimde açık programların kapatıldığını gördüm. Hemen bir .txt dosyası açıp sen kimsin yazdım. Benimle resmen dalga geçer gibi işim var yarım saat vds de dur falan yazdı. Gene aynı şekilde sen kimsin nasıl girdin falan diye sorarken bişiyler denerken girdiğini ve sahur vakti biraz eğleniyim dediğini gördüm. Bir o giriyor bir ben. En sonunda savcılığa gideceğimi söyleyince iyi tamam çıkıyorum diyip bide trip atarak vdsden çıktı. 2-3 tane içeriğim tabikide gözüktü o sırada. Emirhost'la hemen iletişime geçtim.

Emirhost'un sahibi İbrahimle konuştum whatshapptan. Şunu öğrendim. Her müşterisine vdsleri kurduğunda tek şifreyle teslim ediyormuş ve bunu tabikide bana söylemedi. Bende random bir şifre zannedip ellemedim. Sayı harf sayı harf şeklindeydi pekde dikkat etmedim şifreye sağlıklı diye. Aklı sıra çakalın biri deneye deneye bu şekilde olan vdslere girmeye çalışmış ve benimkide denk gelmiş. Kim bilir başka kimlerin vdssine girmiştir.

Bu adamın ip adresini istedim İbrahimden. Bana bunun ip adreslerini tutan programın olmadığını söyledi. Bana biraz garip geldi. Koca sunucuya kimin girip kimin çıktığını bilinmemesi kafamı karıştırdı. Bu işi yapan diğer host şirketlerinin sahipleri veya bunu bilenlerden yardımcı olmalarını ve bu çakalın bu forumdan olup olmadığını bulmak ıstıyorum. İp adresini bu arkadaşın nasıl bulabılırız. Saat aralığı belli. Benim ip'm dışında sadece başka bir tane ip. Nasıl bulabiliriiz?

event viewer a bak vds de orada bağlanan ipler gözüküyor

İp adresini bulsan napıcaksın hocam.Şerefsizin teki işte.
Sana çok bir zarar vermemiş sanırım vds üzerinde.Önemli olan bu.
Sen adam ve firma hakkında şikayet konusu aç.Adamdan bir daha makina alma.

Sorun vds satıcısında. Büyük ihtimal ile dün vdsye giriş yapan o kişi bu forumdan ve emir hosttan vds alıyor. Herkese aynı şifre ile vds verdiği için adamda farkına varmıştır ve random ıplerde deneme yapmıştır. Gördüğüm ve duyduğum en büyük saçmalık bütün kullanıcılara aynı şifre ile vds vermek.

işe bak daha 3 gün önce vds aldım sabah telefonuma böyle bir mesaj gelmiş.

Muhtemelen liseli bebenin biri yapmıştır, yoksa bağlantı 1 kez kopunca tekrar denemez sakin zamanda hissettirmeden girer çıkardı.

Vds üzerinde oturum açık bırakmayın, çıkarken geçmişi silin çıkın...

Şuan kişinin ip adresini ve bilgisayar ismini buldum. ONUR-BİLGİSAYAR diye geçiyor ismi. İp adreside elimde. Yer olarak Ankara Kızılay metro tarafları gozukuyor. Kişi eğer forumdan ve bunu okuyorsa mesaj gondersin. Adminlerle iletişime geçip kim olduğunu kendim öğrenicem.

Şuan kişinin ip adresini ve bilgisayar ismini buldum. ONUR-BİLGİSAYAR diye geçiyor ismi. İp adreside elimde. Yer olarak Ankara Kızılay metro tarafları gozukuyor. Kişi eğer forumdan ve bunu okuyorsa mesaj gondersin. Adminlerle iletişime geçip kim olduğunu kendim öğrenicem.

Nasıl öğrendin, yaz da biz de kontrol edelim vdsleri...

[MENTION=9873]sasaleyte[/MENTION] hocam ilk başta olay görüntüleyicisini açın. Denetim masası yonetımsel araçların içinden gırebılırsınız. Ardından Windows gunluklerıne ordanda Guvenlıge tıklayın. Saat aralığı 2:30 3 civarıydı benımkı sizinde o cıvarlarda olabılır. Guvenlık kısmında bir suru şey gelcek onune o saat aralıklarına gel. Denetim Başarısı yazar yazıların başında sonundada Kimlik Bilgisi Doğrulama, Özel oturum açma, Oturum açma gibi yazılar olcak. Onları tek tek çift tıkla ayrıntılarına bak oralarda senin ip'den farklı ip gorursen bırı gırmıstır. Zaten o saatte girmediysen ve böyle şeyler varsa biri girmiştir sanırım.

forumda kaç defa yazıldı kaç defa söylendi vds aldığınızda ilk yapmanız gereken şifresini değiştirin diye. bu tür olaylarda şifresini değiştirmeyen kullanıcı suçludur kimsede kusur aramayın !

[MENTION=37380]deeper[/MENTION] sen nediyosun kardeşim ya? 2 senedir çeşitli yerden sunucu vds aldım bir kere böyle bişiy başıma gelmedi. Herkes kullanıcısına ozel şifreyi olusturur gonderırdı. Yani random. Tekrar şifre değiştirmeme gerek duymuyordum. Vds aldığım kişiye zaten guvenıyorum ki alıyorum şifreyi değiştirmiyorum. Ama herkese aynı şifreyle satma mantığını haklı bulupda benim şifre değiştirmeme suç bulmanız düşündürdü :)

Cok takilmayin hocam sifreyi degistirin yeter. Her yerde var troll pesinde kosan issiz ergenlerden.

forumda kaç defa yazıldı kaç defa söylendi vds aldığınızda ilk yapmanız gereken şifresini değiştirin diye. bu tür olaylarda şifresini değiştirmeyen kullanıcı suçludur kimsede kusur aramayın !

Kusura bakmayın ama herkes yazılanları görmek zorunda değil. İstenildiği kadar yazılsın şifreler değilsin diye. Benim güvenliğimi vds'yi satın aldığım şirket sağlamalı. İsim vermek istemiyorum fakat defalarca vds satıcılarıyla alakalı bir çok dolandırıcılık konusuda açıldı. Buna rağmen hala bu şekilde sorumsuzluk yapılıyorsa bu bizim değil satıcının suçudur. Benim sürekli iş yaptığım şirket sürekli bana özel şifreler belirliyor. Bir çoğu böyle ve böyle olmak zorunda.

[MENTION=37380]deeper[/MENTION] sen nediyosun kardeşim ya? 2 senedir çeşitli yerden sunucu vds aldım bir kere böyle bişiy başıma gelmedi. Herkes kullanıcısına ozel şifreyi olusturur gonderırdı. Yani random. Tekrar şifre değiştirmeme gerek duymuyordum. Vds aldığım kişiye zaten guvenıyorum ki alıyorum şifreyi değiştirmiyorum. Ama herkese aynı şifreyle satma mantığını haklı bulupda benim şifre değiştirmeme suç bulmanız düşündürdü :)

kardeş bizde yıllardır alıyoruz bi sorun yaşamadık ama forumda adsensesi çalınanları gördükçe değiştirme kararı aldım. vds yi aldığında zaman tut şifresini değiştirmen 1-2 dk bunu yapmayıpta başkasında suç bulman düşündürücü asıl :D sen eşşeğini sağlam kazığa bağla genede kaçarsa yapacak bişey yok..

[MENTION=37380]deeper[/MENTION] hocam anlamıyorsunuz ki anlamıcaksınızda neyse haklısınız suçlu benim siz çıkabilirsiniz konudan sağolun :)

---------- Spam Engelliyici 15:54 ---------- Önceki Mesaj 15:51 ----------

Şu inceyide anlamayanlar için tekrar belirtiyim. Kişiye özel random şifre zannediyorum. Bana herkese verilen şifre diye belirtilmedi. Bu yüzden değiştirme gereği duymadım. Random şifreyi kim hangi ip'ye girip deniyecekde bulacak. O yüzden hala suçu şifre değiştirmedin suçlu sensin diyen arkadaşlara bunu okumasını rica ediyorum :)

Herkese aynı şifreyi vermek satıcının suçu.Bunu soylememesi de garip. Söylese alışveriş yapanlar da ona göre hareket eder.

[MENTION=37380]deeper[/MENTION] hocam anlamıyorsunuz ki anlamıcaksınızda neyse haklısınız suçlu benim siz çıkabilirsiniz konudan sağolun :)

kardeş öncelikle konudan çıkıp çıkamayacağımı sana sormucam ikincisi insanların görüş açıları farklı olabilir ben vds alındığında herkese ayrı yada aynı şifre verilsin verilmesin 2dk şifresinin değiştirilmesinden yanayım. ama siz illa firma verecek ben 2dk mı harcayıp şifreyi değiştiremem diyenlerdensiniz :D illa random şifre olacak yoksa kullanmayız :) valla gariplik bende mi sizde mi anlayamadım :)

Adminlerle iletişime geçilip ip adresi verildi kim olduğunu öğrendiğimizde belirtirim buradan.

[MENTION=8050]Triqalx[/MENTION] aynı şekilde buldum hocam ip adresini arkadaşın. Pc ismide yazıyordu. Bir zararı olmadı sadece dalga geçerek çıktı gitti benim için değerli olan içeriklerimide görerek tabikide. Ben kim olduğunu merak ediyorum ve açığa çıkarmak istiyorum. Hemde diğer vds alan arkadaşları uyarı amaçlı bir konu açtım. Benim gibi aynı hataya düşmemeleri için.

En az 10 kere yazmışımdır, VDS aldıktan sonra o ŞiFREyi Değiştirin.
Geçmiş olsun.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri