Emirhost'tan aldığım VDS'ye Giren Kişi!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Host şirketin halt etmiş.gelip buraya şifrelerinizi aldığınızda değiştirin yazmasın.bu tek şifreden milletin ne kanalları,adsenseleri çalındı...1dk fazla uğraşıp farklı şifrelerle teslimini yapsın.bu şekilde çalışılmaz

Turk Telekom TT175 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Merhabalar şifrelerin aynı olması manuel ve telefondan kurmamdan kaynaklıdır. Tüm müşterilerim adına özür dilerim. Bu gün telefonum gün boyu kapalı olduğu için konuyu geç okuyabildim.Arkadaşa giren arkadaşın telefon numarası ve bilgileri verilecektir.Sabaha karşı bütün müşterilerimize sms ile şifrelerini değiştirmesi konusunda bilgi atılmıştır.Hayırlı Ramazanlar.

Host şirketin halt etmiş.gelip buraya şifrelerinizi aldığınızda değiştirin yazmasın.bu tek şifreden milletin ne kanalları,adsenseleri çalındı...1dk fazla uğraşıp farklı şifrelerle teslimini yapsın.bu şekilde çalışılmaz

Turk Telekom TT175 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

adam haklı benım diceğimi demiş gerçi ben sinirlenip farklı uslüpla yazıp banlanıyorum :D:D

vds aldıgınız zaman 2 seye dıkkat edın,sunucuya format atalabılecek panelı var mı
eger yoksa kullanıcı sıfresı olusturun

Çokta zorlanmamıştır. Ufak çocuklar bile yapar. Çoğu sunucu sahibi sıradan alıyor ip adreslerini. xxx.xxx.xxx.123 124 gibi gidiyor. sırayla istediği sunucuya girmiştir o kimse.. şifresini değiştirmeyenleri bi guzel.. :D

Şifreniz sizin belirlediginiz gibi gelmiyorsa değiştirin.. 2 dklık iş

Merhaba arkadaşlar. Bugun sabaha karşı saat 3 civarlarında [MENTION=31410]moneydad[/MENTION] tahir arkadaşımla tw'den vdsde render ayarlarını karıştırıyorduk bişiyleri ayarlamaya çalışıyorduk. O sırada vdsnin bağlantısı 2-3 kere koptu. Tekrar girdiğimde açık programların kapatıldığını gördüm. Hemen bir .txt dosyası açıp sen kimsin yazdım. Benimle resmen dalga geçer gibi işim var yarım saat vds de dur falan yazdı. Gene aynı şekilde sen kimsin nasıl girdin falan diye sorarken bişiyler denerken girdiğini ve sahur vakti biraz eğleniyim dediğini gördüm. Bir o giriyor bir ben. En sonunda savcılığa gideceğimi söyleyince iyi tamam çıkıyorum diyip bide trip atarak vdsden çıktı. 2-3 tane içeriğim tabikide gözüktü o sırada. Emirhost'la hemen iletişime geçtim.

Emirhost'un sahibi İbrahimle konuştum whatshapptan. Şunu öğrendim. Her müşterisine vdsleri kurduğunda tek şifreyle teslim ediyormuş ve bunu tabikide bana söylemedi. Bende random bir şifre zannedip ellemedim. Sayı harf sayı harf şeklindeydi pekde dikkat etmedim şifreye sağlıklı diye. Aklı sıra çakalın biri deneye deneye bu şekilde olan vdslere girmeye çalışmış ve benimkide denk gelmiş. Kim bilir başka kimlerin vdssine girmiştir.

Bu adamın ip adresini istedim İbrahimden. Bana bunun ip adreslerini tutan programın olmadığını söyledi. Bana biraz garip geldi. Koca sunucuya kimin girip kimin çıktığını bilinmemesi kafamı karıştırdı. Bu işi yapan diğer host şirketlerinin sahipleri veya bunu bilenlerden yardımcı olmalarını ve bu çakalın bu forumdan olup olmadığını bulmak ıstıyorum. İp adresini bu arkadaşın nasıl bulabılırız. Saat aralığı belli. Benim ip'm dışında sadece başka bir tane ip. Nasıl bulabiliriiz?

Ovh'den sunucu alın.Şu anda soyoustarda sunucular kurulum ücreti olmadan alınabiliyor.Rander canavarı 32gb ram li makina 50 euro şu anda (133 tl) ayrıca ip başı tek seferlik 2 euro (6 lira civarı).Daha ucuz paketlerde mevcut.Ayrıca ip bulamam diye bir şey olamaz bence vmware ile sanallaştırma yapmıştır çok büyük ihtimal.Root şifresi ile girip panelden kim nereye ne zaman girmiş bulabilir sanırım.

Not: kimsenin ekmeğine taş koymuyorum fakat arkdaşları bilgilendirmekde fayda var.

Mobil olarak gönderildi.

Emk bilişim serefsizlerine e kaptırdığım içinde araba parasi olan adsensenin yanında bu bir hiç hocam ucuz kurtulmussun vds de şifreyi herzaman değiştirin ve o arkadasa bir dhaa bulasmayin bence

Şöyle giriyorlar bu vds sağlayanların siteye üye oluyorsunuz yetkililerde üyeliğinizd vds bilgilerini yazıyor ip şifre vs vs oradan alıyor basit çözüm sunucu alınca şifresini anında değişin. Peki bu adam benim hesabıma nasıl ulaşıyor diyorsanız iki yolu var birincisi amatör yol tahminen böyle girmiştir sitelerde user:pass deneyen programlar var bazı forumlardan veya sitelerden açıklar sayesinde user:pass çekiyorlar o çektikleri bilgileri istedikleri sitelerde botla denetiyorlar. Şifrenizi sürekli kullandığınız şifre dışında birşey yapmanız çözüm olacaktır. Diğer olayda vds sahibinin sitesinde açıl vardır adamlar o açıkttan shell ile giriş yapıp bilgileri çekmiştir bu ufak bi ihtimal

Şöyle giriyorlar bu vds sağlayanların siteye üye oluyorsunuz yetkililerde üyeliğinizd vds bilgilerini yazıyor ip şifre vs vs oradan alıyor basit çözüm sunucu alınca şifresini anında değişin. Peki bu adam benim hesabıma nasıl ulaşıyor diyorsanız iki yolu var birincisi amatör yol tahminen böyle girmiştir sitelerde user:pass deneyen programlar var bazı forumlardan veya sitelerden açıklar sayesinde user:pass çekiyorlar o çektikleri bilgileri istedikleri sitelerde botla denetiyorlar. Şifrenizi sürekli kullandığınız şifre dışında birşey yapmanız çözüm olacaktır. Diğer olayda vds sahibinin sitesinde açıl vardır adamlar o açıkttan shell ile giriş yapıp bilgileri çekmiştir bu ufak bi ihtimal
Bu öyle olmuyor.adam vds alıyor.sonra ikinci vds siparişinde bakıyor ki aynı vds şifresi geliyor...hımm herkese aynı şifre verildigini farkediyor...bakıyor ip ler de birbirine yakın...işsiz güçsüz sıralı iplerden deneme çekiyor...

hocam normalde şifre değiştirmek en sağlıklı yöntem. artı bizim de başımıza geldi vds sunucusunu satan kişinin log tutması gerekiyor kanunen. Ben direk sibere gittim danıştım log tutmuyorsa sunucu aldığın yeri bile mahkemeye verebilirsin çünkü kanunen bu tutulması gereken birşey. Anladığım kadarıyla büyük bir zararın yok.biz de 3k gibi bi mebla uçtu.Geçmiş olsun diyeyim hocam.

[MENTION=37380]deeper[/MENTION] sen nediyosun kardeşim ya? 2 senedir çeşitli yerden sunucu vds aldım bir kere böyle bişiy başıma gelmedi. Herkes kullanıcısına ozel şifreyi olusturur gonderırdı. Yani random. Tekrar şifre değiştirmeme gerek duymuyordum. Vds aldığım kişiye zaten guvenıyorum ki alıyorum şifreyi değiştirmiyorum. Ama herkese aynı şifreyle satma mantığını haklı bulupda benim şifre değiştirmeme suç bulmanız düşündürdü :)

Olay tamamen senin suçun şifreni bile değiştirmekten acizsin gelmişsin firma kötülüyorsun.

[MENTION=47479]Caesar[/MENTION] terbiyesizliğin lüzmu yok acizsin falan sen kimsin? Değiştiririm değiştirmem sanane ? Benim gözümde ve bu olayı yaşamış diğer arkadaşlar gibi suç aynı şifreyle sunucuları kurmak. Suçu şifre değiştirmedin sende diyenlerede saygım var fakat böyle acizsin falan lafları sen kimsinde bana söyleyebiliyosun?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri