ENPARA Kredi ile İlgili Soru

sabah sabah ağır olacak ama youtube gibi nimet varken 1000 tl kazanamıyorsan ;1000 lira gibi bir parayla uğraşma.çünkü bu başına bela açar.emek verirsen 1000 tl kredi ödemek yerine 2000 tlyi tek ayda götürürsün.cepte harçlık dursun diye kazanmadan 1000 tl kredi çekilmez.bu ileride seni salakça risklere sürükler.bugün 1000 tl çeken ileride 250000 tll çekmek ister.bunu düşün derim.olgunca ddüşünürsen youtubeden kazanamzken beleş para bulmaya çalışmak tamamen çocukluk yada aptallıktır.sözlerim hakaret olarak algılanmasın ama dğrusu bu

Ayda 35 TL olduğu için beleş olarak görüyorum.Youtube nimetinden malesef uzun zamandır faydalanamıyorum zaten.Birde para çekme isteğim laptop alacağım yakın zamana ama bütçe 700-800 arası olduğundan acaba diyorum kredi çekip daha iyisinimi yapıştırsam.Harçlık olmucak yani boşa.

---------- Spam Engelliyici 07:23 ---------- Önceki Mesaj 07:22 ----------

Sana tavsiyem; Parasız kal, açlıktan öl ama kredi çekme ödeyebilme imkanın olduğu halde. Bu 100 lira dahi olsa.

Neden hocam?Ayrıca kredi çekilmeden ve çok çok iyi maaş almadığın sürece ev-araba almak imkansız gibi bişey zaten.Ömür boyu kira ödersin oturduğun eve.Yada ben karamsarım bilmiyorum

Ayda 35 TL olduğu için beleş olarak görüyorum.Youtube nimetinden malesef uzun zamandır faydalanamıyorum zaten.Birde para çekme isteğim laptop alacağım yakın zamana ama bütçe 700-800 arası olduğundan acaba diyorum kredi çekip daha iyisinimi yapıştırsam.Harçlık olmucak yani boşa.

Neden hocam?Ayrıca kredi çekilmeden ve çok çok iyi maaş almadığın sürece ev-araba almak imkansız gibi bişey zaten.Ömür boyu kira ödersin oturduğun eve.Yada ben karamsarım bilmiyorum
18 yaşında bile ufak düşünüyosun hocam 2 ay sık kendını bas spamı her gün 1 ay bin lirayı alırsın ya

Kredi çekip ev alsan ömür boyu ödemeyecek misin? Kendinizi bu kadar bankalara bağlamayın yahu, bütçenize göre hareket edebilirsiniz. Yapabileceğiniz kadar hayal edin, mesela araba olmasa da olur, neden kendini borca sokup araba alıyorsun ki? Kredi çekip her ay bir miktar para yatıracağına, her ay bir miktar para biriktirip araba fiyatına denk getirdiğinde al, emin ol daha rahat olursun.

senle anlaşma yapalım o zaman dostum.ben sana tam 1000 tl vereceğim ve 3 ay sonra bana 1200 tl olarak ödeyeceksin.ve senet yapacağım.noter onaylı sözleşme hatta.ödenmediği taktirde 12 ay hapiste yatacağına dair sözleşme.Kabul edecekmisin.aylık 35 tl ödeyip 1000 tlye krediyi unut.18 yaşında gibi davran kardeşim.emek et.kazanıyorsan bu işten ya çalışmıyorsundur yada normal insan seviyesinde bir zekaya sahip değilsinizdir.çalışıp emek edip sabredip bu işten para kazanmamak imkansız.dün cafede oturuyorduk bu forumdan arkadaşımlaküçücük çocuk 12-13 yaşında cafeye geldi gazete mendil satıyordu.inanır mısın çocuk o sırada bile 10 tl topladı rahatki ben bile uğraştı diye verdim.küçücük çocuk emek edip para kazanıyorken sen kazanamıyorsan bence utan hocam.herkes utansın kazanamıyorum diyen.inşallah o krediyi yada kredi kartı almak yerine az birşey kafanı kullanıp youtubeye verirsinde 1000 değil 2000 kazanırsın.ben daha fazla yazmayacağım.çünkü gerçekten içinde birazcık olgunluk varsa ne dediğimi anlayıp 25 gün boyunca adam giib çalışıp ocakta 1000 tlyi cebine atarsın.

1000 lira senin hiç bir derdine derman olmaz ve 1000 tl gibi küçük bir mebla için 36 ay kendini bankaya mahkum etmen kusura bakma ama çok cahilce.. 36 ay diyoruz kardeşim 3 YIL! bir çoğunun iflahını kesti bankalar krediler nedeniyle.. git ailenden iste onlara vereceğini söyle ya da ne alacaksan 2 ay geç al yt işiyle al.. heves uğruna bulaşma bu işlere.. bende üniversite zamanında 500 tl lik öğrenci kredi kartı çıkarttığımda seviniyordum sonra onu memur olana kadar ödeyememiştim.. ve diyordum altı üstü 500 tl ne olabilir ki ? bu benim iradesizliğimle mi alakalı ? hayır tabiki de keş para her zaman tatlı gelir buna aldanma.. 1000 tl için 3 yılını heba etme.. beni az çok tanıyorsun sözümü dinle kardeşim.. @ersan145

Son düzenleme:
Arkadaşlar Enpara'ya üye oldum öncelikle kaç günde gelirler bu ilk sorum.İkinci sorum ise düzenli bir gelirim yok.18 yaşındayım.İhtiyaç kredisi olarak sadece 1.000 (bin) tl çekebilir miyim?

Daha önce kredi kartı vs kullanmamışsan vermeleri çok zor.Bende öğrenciyim ama 4 yıla yakın kredi kartı kullanıyorum.1400 küsür kredi puanım vardı toplamda 4000 liralık bir kredi limitim var. 2 kredi kartı olduğundan bunların limitileri haricinde 3bin liralık kredi çektim.

En az 6 aydır bir yerde çalışıyor olman ve düzenli gelirinin olması lazım kardeşim.

Ben de çekmiştim zamanında 1000 lira şartlar bu şekildeydi, asgari ücretle çalışıyordum o yüzden verdiler.

Benim de tavsiyem ihtiyacın "hem var hem yok" durumundayken kredi gibi yüklerin altına girmemen yönünde.

arkadaşlar 1000 tl bizim için küçük bir miktar olabilir ama kazanamayan ve normal insanlar için(başk bir işte çalışan) oldukça iyi bir miktar

arkadaşlar 1000 tl bizim için küçük bir miktar olabilir ama kazanamayan ve normal insanlar için(başk bir işte çalışan) oldukça iyi bir miktar

özel sektörde çalışan çoğu insan 1000 lira alabilmek için 1 ay çalışıyor..
Allah bugünlerimizi aratmasın bize...

senle anlaşma yapalım o zaman dostum.ben sana tam 1000 tl vereceğim ve 3 ay sonra bana 1200 tl olarak ödeyeceksin.ve senet yapacağım.noter onaylı sözleşme hatta.ödenmediği taktirde 12 ay hapiste yatacağına dair sözleşme.Kabul edecekmisin.aylık 35 tl ödeyip 1000 tlye krediyi unut.18 yaşında gibi davran kardeşim.emek et.kazanıyorsan bu işten ya çalışmıyorsundur yada normal insan seviyesinde bir zekaya sahip değilsinizdir.çalışıp emek edip sabredip bu işten para kazanmamak imkansız.dün cafede oturuyorduk bu forumdan arkadaşımlaküçücük çocuk 12-13 yaşında cafeye geldi gazete mendil satıyordu.inanır mısın çocuk o sırada bile 10 tl topladı rahatki ben bile uğraştı diye verdim.küçücük çocuk emek edip para kazanıyorken sen kazanamıyorsan bence utan hocam.herkes utansın kazanamıyorum diyen.inşallah o krediyi yada kredi kartı almak yerine az birşey kafanı kullanıp youtubeye verirsinde 1000 değil 2000 kazanırsın.ben daha fazla yazmayacağım.çünkü gerçekten içinde birazcık olgunluk varsa ne dediğimi anlayıp 25 gün boyunca adam giib çalışıp ocakta 1000 tlyi cebine atarsın.

Yok Çok yere başvurdum marketler,fabrikalar vs. ama hiçbirisi çağırmadı.Youtube'dada nedense bi türlü dikiş tutturamadım.İnşallah dediğiniz gibi kazanırım.Bugün kursa başlıcam mesela bilgisayar sertifikası için.KPSS'ye girdim katip olmaya çalışıyorum sertifika lazımmış.Alımlara kadar sertifikayı felan yetiştirmem lazım.Aslında çabalıyorum ama işte.

---------- Spam Engelliyici 18:21 ---------- Önceki Mesaj 18:18 ----------

1000 lira senin hiç bir derdine derman olmaz ve 1000 tl gibi küçük bir mebla için 36 ay kendini bankaya mahkum etmen kusura bakma ama çok cahilce.. 36 ay diyoruz kardeşim 3 YIL! bir çoğunun iflahını kesti bankalar krediler nedeniyle.. git ailenden iste onlara vereceğini söyle ya da ne alacaksan 2 ay geç al yt işiyle al.. heves uğruna bulaşma bu işlere.. bende üniversite zamanında 500 tl lik öğrenci kredi kartı çıkarttığımda seviniyordum sonra onu memur olana kadar ödeyememiştim.. ve diyordum altı üstü 500 tl ne olabilir ki ? bu benim iradesizliğimle mi alakalı ? hayır tabiki de keş para her zaman tatlı gelir buna aldanma.. 1000 tl için 3 yılını heba etme.. beni az çok tanıyorsun sözümü dinle kardeşim.. @ersan145

Çok teşekkür ederim yorumunuz için :) Sözünüzü dikkate alıcağım yine.

Yorum yapan,yardım etmeye çalışan herkese teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunarım.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri