Enteresan Bir Şekilde Dolandırıldım

utkuyz

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar selam ve iyi geceler. Hayatımda ilk defa dolandırılmış bulunmaktayım. Mükemmel bir sosyal mühendislikle...

Şurada bir konu açmıştım. 380 TL Paypal bozdurmak için... Daha önceden defalarca Paypal bozdurdum. Her zaman bozdurduğum arkadaşlardan bozduramayınca konu açmak durumunda kaldım.

Her neyse. Skype 'dan bir arkadaşlık isteği aldım. Kendisi Paypal 'ı bozmak istediğini söyledi. Konuşma aşağıdadır.

PqWd9N.jpg

g50gaR.jpg

Elbette forumdan bir P.M istedim. Ve beklediğim P.M [MENTION=29252]Kozmik[/MENTION] adlı arkadaştan geldi.

MEGQ7Q.jpg

(Yanlış anlaşılmasın [MENTION=29252]Kozmik[/MENTION] adlı arkadaş durumun farkında değil. Beni dolandıran kişi eş zamanlı olarak kozmik ile de görüşmüş. Bana gönderdiği ekran görüntüleri aşağıda;

yMaWyj.png

Wnvzl8.png

RYZAaR.png
))

Tabii parantez içerisine aldığım konuşmadan benim elbette haberim yok.

Hal böyle olunca aşağıdaki konuşma aramızda geçti ve ben parayı gönderdim.

941zy3.jpg

Taktir edersiniz ki dolandırıldığımı anladım. :) Ve Paypal 'a durumu ibraz ettim. Peki parayı nereye göndermişim ? İşte bir başka sosyal mühendislik daha.. Benim parayı gönderdiğim mail adresi: [email protected] Böyle olunca daha da güvenim arttı haliyle...

Meğerse arkadaş bana alışveriş yaptırmış ve kendine ukash almış. Web sitesine baktığınızda ukash ile alakalı hiç bir şey yok. Başka bir web sitesinde daha hizmet veriyorlarmış.

Neyse.. Buradan beni dolandıran kişiye sesleniyorum. Acayip zekisin. Keşke bu zekanı daha karlı olabilecek işler için kullansan. Ama hamurunda böyle bir şey olmadığını biliyorum. Senden ricam parayı geri göndermen. Göndermessen Pazartesi zaten avukatımın yanında işim vardı sen de aradan çıkarsın. :)

Dolandırıcının teknik bilgileri;

BROWSER
Chrome 43.0.2357.124
PLATFORM
Windows 8.1
DEVICE
-
IP ADDRESS
217.131.180.44
USER AGENT
Mozilla/5.0 (Windows NT 6.3; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/43.0.2357.124 Safari/537.36

Adminlerden ricam forumdan kimmiş bu arkadaş öğrenebilir miyim ? [MENTION=11620]era[/MENTION] [MENTION=9224]mNote[/MENTION] [MENTION=9544]KaYZeRSoZe[/MENTION]
[MENTION=14908]Samsung[/MENTION]

Son düzenleme:
Bu karaktersiz geçenlerde benim bir arkadaşa da aynı olayı yaptı, [MENTION=11781]Süleyman[/MENTION] nickli arkadaş adına pm attıydı bizim forumdan birine, fakat ben süleymanla arkadaş oldugumdan mevzuya uyandım uyardım konu açacaktı arkadaş keşke açsaydı :(

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri