Erzurum'da Ramazanda Yemek Aramak

• Kullanıcı Invo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Geyik Resimler Videolar
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Niye böyle tepki veriyorlar anlamadım açık yer olmayabilir normaldir fakat bazı insanların sağlık durumları oruç tutmasına engel olabilir örnek: şeker hastaları garipsedim açıkçası.

Yobazlık işte başka bişey değil, herkes müslümanmı turisti var hasta var seferi olanı var.

Oruç tutanlara saygıları taktire şayan fakat oruç tutmayan insana düşman gibi davranmaları garip bi durum

Bir tane amca tabi sen seferisin şimdi falan diyor, adamın oruç tutmayı istememesi gibi bir şeyi düşünemiyor, beyin o kadar :D

yorumlara göre yazıyorum isteyen istediği gibi davranır kardeşim oruç tutmamak özgürlükse istediği gibi konuşmasıda özgürlüktür çünkü kusura bakmayın ama oruç tutana yemek sormak onun canını çektirmekteye tecavüz değilmidir

biri bana yemek dediği zaman acayip acıkıyom gelde güzel konuş sonrada yobaz desinler hey Allahım :)

yorumlara göre yazıyorum isteyen istediği gibi davranır kardeşim oruç tutmamak özgürlükse istediği gibi konuşmasıda özgürlüktür çünkü kusura bakmayın ama oruç tutana yemek sormak onun canını çektirmekteye tecavüz değilmidir

biri bana yemek dediği zaman acayip acıkıyom gelde güzel konuş sonrada yobaz desinler hey Allahım :)

yobazsın.

Bende hiç orucumu kaçırmam ama biri bana bu şekilde soru sorsa bildiğim şekilde cevap veririm. Adam hastadır, bilmediğimiz bir sebebi vardır. Canına mı susadın diyen var, bas git işine diyen var. Şimdi o kişilere ne desek bilinmez.

Yobaz diyen arkadaşların onlardan farkı olduğunu düşünmüyorum nedeni ise; kardeşim o adamlar düşünemiyor olabilir bazı şeyleri yada oruçlu olmanın vermiş olduğu bir sinirliliğe sahip olabilirler fakat kimseye de hakaret edilmemesi gerekir edersende seni onlardan ayıracak bir özellik kalmaz.

hayır kardesim neyini soruyorsun anadolu şehri burası zaten belli bir çarşısı vardır çık camı gazeteli olan lokantalardan birine gir illaki açık olanı vardır. buranın insanının zikri bu fikri bu hayvan bile kendinden olmayanı inine koymuyor işte nasıl avrupada kadınlar erkekler kadar rahatsa ve siz bunu yadırgamıyorsanız bu adamlarda din konusunda böyle yadırgamayın kimseyi provake etmeden gidin bir yerde yiyin yemeğinizi. bende oruç tutmuyorum ama gidip kimseyede gevşek gevşek sormuyorum nerde yemek yerim diye

Aslan memleketim işte buraya Ramazanda gelmeyen bilemez. Burada böyle kimse sokakda bişiy yiyip içemez ha dükkandada yiyemez çünki bilir dükkan sahibi iftardan önce yemek verirse camlarının aşağı ineceğini çok iyi bilir bizim burası, biz kimseye illede oruç tutun demiyoruz ki umrumuzdada değil ama tutana saygı göstermek zorundasın işte sorunda tam olarak orda başlıyor

Sent from my iPhone using Tapatalk

cekirdek-yiyerek-aycicegi-ithalatini-protesto-ettiler-IHA-20130905AW000642-4-t.jpg

Herkezin tuttugu kendine.bu adamlar yobazlik yapmis baska aciklamasi yok. Bir insan oruc tutmuyo diye ona kimsenin sinirlenmeye hakki yok.Allahla onun arasinda olan bisey

GT-I9060I cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Son düzenleme:
Verilen tepkiler cahilce. Ben yobazlik demicem cahillik le yobazlik farkli seyler bana gore. İslamda oruc nasil tutulur ve hangi hallerde oruc tutulmaz acikca anlatilmistir. Bu videoyu ceken kisi belkide yoldan gecen uzun yolculuk yapan bir insan olamaz mi? Veya hamile bir bayan da olabilirdi veyahut seker hastasi yemek yemezse kan sekeri dusup olecek bir insan olamaz mi? Allah bana guc kuvvet vermis orucumu tutabiliyorum ya bu saydigim kisiler ne olacak? Banene yaa olsun gebersin bana saygisi yok denebilir mi? Ozaman muslumanlikla alakan yok senin. Dine karsi geliyorsun demektir benim gozumde. Bu cahillik ten baska bisey degil. Dinimizi adam gibi okusak zaten kimse kimseye bisey ispatlmasina gerek kalmicak.

Ya komik durumlar gerçekten insanın sinirleri bozuluyor şu yorumları görünce. Saygı duymayı zorla yemek yememek anlamında anlıyorsunuz. Adam tutmuyor oruç işte saygı bu adamın tutmadığı halde tutuyormuş gibi davranmasıyla olmaz. Tutmaz ha gözüne soka soka da yiyip içmez açsa gider bir yerde doyurur işine gücüne bakar. Ha işin en önemli kısmı ise sen dayanamıyorsan birinin yediğini görünce bu sana tahrik gibi geliyorsa hiç kusura bakma senin 3 yaşındaki çocuk kadar iraden yok. Pis boğazın da tekisin. Bu bir ders ise, sınavsa ve olmayanın durumunu anlama haliyse senin bu durumu iyi anladığın için daha memnun olman lazım. Açlık mı çekiyorsun yemek yiyen birini görüp içten içe küfür edip biz açız o yiyor diyeceğine olmayanları da düşüneceksin. Pis boğaz herif akşam yemeğini yiyeceksin zaten insanlara kin güdeceğine milyonlarca insanın sokaklarda gezdiğini, aç susuz ve barınaksız yaşadığını düşüneceksin. Onun yerine gelip burada saygısız linç kafasıyla yetişmiş insanların davranışlarını öve öve anlatırsınız yok benim şehrim şöyle böyle diye. Aslanlar şu şehir kafasından kurtulun kimseye faydası yok. Sokaktaki cahil kafası hiçbir şeye basmayan adamlardan farkınız olsun. "aa helal olsun ne güzel sövmüş" veya dövmüş demek sokaktaki bu hareketi yapan vasıfsız bir sürü insanın sürüsüne sizi de dahil etmiş oluyor.

Her şeyde tabii ki tahrik unsurları saygısızlık unsurları hafifletici neden sayılır durum ve koşullara göre ama sen kendi tutacağın orucu bırakıp başkasının midesine giren lokmanın hesabını yapıyor da kinlenip, hırslanıp tahammül edemiyorsan senin oruçla falan alakan yok hemşerim, sen toplum bunu direttiği için tutuyorsun demektir. Sen kraldan çok kralcısın sen gösteriş için bu işi yapıyorsun. Gösteriş için yaptığın için de en ufak bir zorlukta tahammülsüzlük çekiyor oraya buraya saldırıyorsun demektir. Sen bence iyi bir düşün ne için tutuyorsun bu orucu? İnsanlar ne der diye mi yoksa zorunlu bir ibadet olduğu için ve bunun yanında en önemli alman gereken mesajın empati olması gerektiği için mi?

İyi düşün bak şu an karnın tok beyin fonksiyonlarına sunacağın bir bahane de yok. Yeter valla kutuplaştırmayın milleti. Tutmuyorsa sen saygılı ol bir de kardeşim sen laf atma dayanamıyorsan kafanı çevir neyin derdi bu ya. Saygısız bir kişiyse yine sabretmeye çalış kendini düşün ben ondan daha iyiyim de farkın bu olsun gelip boş boş sağa sola atarlanmanın kamu oyu oluşturmaya çalışmanın bir anlamı yok. Şiddet şiddeti doğuracaktır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri