Eşimle ilk youtube videomuzu çektik teknik hatalarımız için tavsiye bekliyoruz

MeteSla

Kayıtlı Üye
Web sitesi
silametedigital.com
Selamlar arkadaşlar

Eşim Sıla ile beraber bir karar verdik ve youtube işine girdik aslında ana amacımız para kazanmaktan ziyade kendimize güzel bir anı kalsın 5-10 yıl sonra açıp izleyelim diye başladık ama girmişken de elimizden geldiğince düzgün bir şeyler yapmaya çalıştık

İlk video olduğu için baya bir acemilik var ne konuşacağımızı bilemedik bazen takıldık kaldık editi de capcut üzerinden kendim yapmaya çalıştım fontlar falan biraz amatör kalmış olabilir ama ilk deneme olduğu için şimdilik bu kadar elimden geldi zamanla üzerine katarak ilerleyeceğiz inşallah

Bir de şöyle bir teknik sorun yaşadım video galeride cam gibi duruyor ama capcut veya premiere atınca görüntü kalitesi inanılmaz düştü çok kötü oldu mecbur o şekilde atmak zorunda kaldım çünkü tekrar çekme şansımız yoktu sonradan araştırdım meğer ayarlardan HDR açık kalmış o yüzden görüntü bozulmuş onu da çözdüm bir dahaki videolarda olmayacak bilginiz olsun

Kapak resmi altyazı fontları ve rüzgar sesi gibi konularda bazı eksiklerimiz olduğunu biliyorum siz bu işin mutfağında olan insanlar olarak bir göz atıp şurayı şöyle yapsan daha iyi olur dediğiniz teknik tavsiyeler varsa çok makbule geçer sadece gelip bir hayırlı olsun derseniz bile bizim için yeterli

Destek olarak ta video ya yorum yaparsanız çok mutlu oluruz

Şimdiden vaktini ayırıp destek olan herkese çok teşekkürler hayırlı forumlar

hayırlı olsun başarılar, eleştirmek için değil ancak iyileştirmek için tabi ki yapılması gerekenler var. öncelikle dediğin gibi görüntü çekim ayarları çok kötü kalmış. aslında bunlar video çekiminden önce kontrol edilmesi gereken, imkan dahilinde 3-5 parça 1 dk lık deneme kayıtları çekip onları izlemek. sonrasında asıl videoyu çekmek. ama bunlar zamanla olacak şeyler elbette hiç sorun değil. eğer uzun video konseptinde devam edecekseniz videonun şu an ki şartlarda en az 8 dk olmasına özen göstermen gerekiyor. onun haricinde bol bol keyif almanız dileğiyle. :)

hayırlı olsun başarılar, eleştirmek için değil ancak iyileştirmek için tabi ki yapılması gerekenler var. öncelikle dediğin gibi görüntü çekim ayarları çok kötü kalmış. aslında bunlar video çekiminden önce kontrol edilmesi gereken, imkan dahilinde 3-5 parça 1 dk lık deneme kayıtları çekip onları izlemek. sonrasında asıl videoyu çekmek. ama bunlar zamanla olacak şeyler elbette hiç sorun değil. eğer uzun video konseptinde devam edecekseniz videonun şu an ki şartlarda en az 8 dk olmasına özen göstermen gerekiyor. onun haricinde bol bol keyif almanız dileğiyle. :)
Abi değerli yorumun için çok teşekkür ederim. Bu yorumlar bizi daha da motive ediyor ve sizin sayenizde neyi nasıl yapacağımızı öğreniyoruz haklısınız ama telefondan çekerken hiç bir sorun yok selfie çubuğumuz var kamera da sarsıntı engelleyici var ama arka kamera dan çekersek kendimizi göremiyoruz onun için ön kamera da çektik Ayarlardan da HDR kapattık. Videoyu çektiğimiz telefon 17 Pro Max galeri de cam gibi ama dediğin gibi ayarlardan sonra böyle. Söylediklerini not aldım abi çok teşekkürler tekrar dan

Merhaba, onca yıllık tecrübemi paylaşacak olursam, eğer bir izlenecek içeriğe sahipseniz tost makinesiyle çekilen videolar bile delice izlenecektir. Nitekim güvenlik kamerasından aldığım videoları editleyip onbinlerce izlettiğim oldu. Kalite çok önemli, ama o kitleyi yakaladıktan sonra. Önce kitleye ulaşmak gerek ve şuan bir video görüyorum fakat bir içerik henüz yok. Bunu açık şekilde ifade etmemi heves kaybı olarak almayın üzerinize, aksine bir doping olarak düşünün. Şu gibi videoları mesela sen hiç tanımadığın biri olduğunda izler miydin? Ben izlemem, çoğu insna da izlemez. Sizi seven insanlar 50 100 max izleyici gelir ama sizi YOUTUBER yapmaz. Önce popülarizme hitap eden içeriklere yönelin, ufak tefek clickbaitler hatta ragebaitlerle süsleyin, etkileşim iyi kötü yorumlar da olsa iyidir. Dahilinde şansınız ve azminiz dahilinde işler ilerler. Bol şans.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri