Ev alıcam Kredi Tamamına çıkmama müteahhit sorunu !

• Kullanıcı TeBo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Konu Dışı
Öncelikle Allah gönlünüze göre versin hocam...
yakıın zamanda ev aldım 115 k ya anlastık ekspertiz geldi ben evı 125k ya alcagımızı söyledım ve evın degerını 125k gosterdı banka %75 ını odedı yanı 93750.Tapu harcı mevzusuda evı aldıgınızı ıddıa ettıgınız fıyat uzerınden %4+470 gıbı sabıt bı rakam eklenerek bulunuyo.bazıları mesela 125k ya almıs oluyo ama kredı 93750 olunca evın degerını 94 k gosterıyo tapu harcı fazla olmasın dıye.normalde tapuyla ılgılı kanunda yarısı satanın yarısı alanındır der ama emlakcının serefıyle alakalı:) bazıları tapu masrafı benım derken bazıları yarıyarıya bazıları tamamı senın dıyebılıyo...
asıl konuya gelırsek yaklasık 6 ay kadar ev aradım bırcok dengesız ınsanla karsılastım bunlardan bırıde mutahıttı evı kredıyle mı alıcan dedı tabıkı dedım 200 k olsa senle mı ugrascam dıye ıcımden gecırdım:) neymıs anca 50sını kredı cekebılırmısız gerısı nakıt olacakmıs yıllık vergı dılımıne gırmek ıstemıyomus:S
bazı emlakcılar,tapu masrafının tamamını odeyenler az kredı cekılsın dıye ekspertız eve gelınce beraber gıdıyo ben bu evı 50k ya satıyorum dıyıp kredı mıktarını dusuruyo dolayısıyla evı daha dussuk gosterıp tau harcından yırtıyo... vs vs bu ıste uc kagıt cok Allah yardımcın olsun :)

:) satilan evin arsa payi ve rais bedeli dusuk gosterildigi icin evin tamamina kredi. Cikmiyor zaten bankalarda % 70 gibisi odedigi icin para iyice dusuyor senin krediyi odiyemem halinde evenhaciz gelirse nanka hemen elinden cikartmak icin cok para vermiyor ama eve az kredi cikmasijin sebebi muteahhitin vergiden kacinmak icin arsa payini dusuk gostermesi

yok öyle bişey hocam normalde kredi o kadar yeni binalarda tamamına kredi vermiyorlar bende sordum 280 bin in 100k sına kredi veriyorlardı.müteahhit de değil binanın sahibinden alıyorduk.

Daha yeni ev aldim vergi ile kredinin alakasi yok banka bir exper gonderir eve oda evin fiyatini belirler mesela 200luk eve 150 de diyebilir 250 de o tamamen expere kalmis senin yapmam gereken exper eve gelince onu kafalayip 200 luk evi 250 falan yaptirman kazim ki %75 krediden sonra 200 kalsin eline bide sunu sorayim 200 k kredi cekersen o evin kredisi bitmez 200kya en az 350 odersin 10 senelik

Merhaba arkadaşlar,

Nasip olursa bu sene içinde evlenmeyi planlıyorum. Evim hazır olsun ki öyle evleneyeyim diye düşünüyorum bir kaç ev sorduk çoğundada aynı olay sanırım yeni moda bu .

Ev sıfır yeni bina fakat kredisi tamamına çıkmıyormuş , sebebini soruncada müteahhit vergiyi ödemiyormuş düşük gösteriyormuş o yüzden sen satın aldıktan sonra çıkan kredi miktarını ve vergisini ödeyince artık tamamına çıkacağını söylemidi. Kısacası ev 200.000 TL iken eve 110.000 tl kredi veriyor banka. Buda müteahhit bir üçkağıtımıdır diye merak ediyorum.

Bunu internettende araştırdım sağlıklı bilgi alamadım. Varsa konu hakkında bilgisi olan yardımcı olabilirmi.

Hocam müteahhitten kaynaklı bir sorun falan değil bu :) Evler uygulanan vergi sisteminden kaynaklanan bir durum bu :)
Olay tam olarak şöyle: Evler belli bir fiyat üstünde gözüktüğünde lüks kategorisine giriyor ve vergi artınca müteahhitin karı düşüyor. Müteahhitin karı düşünce haliyle oda ev fiyatına yansıtıyor ve 200 binlik ev sana 250 bin falan olur. O yüzden tamamına kredi çıkarttırmıyorlar. Tamına çıkmıyor değil, çıkar ama onlar izin vermiyor. Ama dersen 200 lük evi 300 e alıyım o zaman düşünürler.. Ama bu seferde binadaki bütün dairelere yansıyabilir falan filan. Yani kısacası artık yeni binalarda sistem böyle dolandırıcılıktan falan değil yani :) aradığın kesin ve net cevap bu :)

Daha yeni ev aldim vergi ile kredinin alakasi yok banka bir exper gonderir eve oda evin fiyatini belirler mesela 200luk eve 150 de diyebilir 250 de o tamamen expere kalmis senin yapmam gereken exper eve gelince onu kafalayip 200 luk evi 250 falan yaptirman kazim ki %75 krediden sonra 200 kalsin eline bide sunu sorayim 200 k kredi cekersen o evin kredisi bitmez 200kya en az 350 odersin 10 senelik

zaten çekmek istediğim kredi 70-80k arası. kardeş. okadar çekemem yemez yani

hocam ev alma karavan al
hayalci%2Bgezgin%2Ben%2Bg%C3%BCzel%2Bkaravan.jpg

Not : şimdiden eviniz hayırlı olsun

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri