evde köpek beslemek...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

astalawista

Kayıtlı Üye
arkadaşlar bilen bilir pakize adında bir canavara :D sahibim çok seviyorum hanımda çocuklarda seviyor...
yalnız çok ciddi bir konu var günlerdir kafamı kurcalıyor
evde köpek beslemek günahmı mekruh mu ?
yoksa beslenebilir mi _?
araştırmalarıma göre evde köpek beslenirse rahmet melekleri eve girmez yönünde yine aklımda kalan evde köpek beslemek zorunlu haller dışında dinen uygun değil....
bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yazabilirmi içim daralıyor bu yüzden ayrılmak zorunda kalabilriim ??

beslemek istiyorsanız besleyin pek takılmayın öyle konulara. dinen uygun olmayan çok şeyi yapıyoruz zaten :)
yok hocam takıldım ben ....
sıkıntı olmasın bile bile günah işlemek istemiyorum ,
aklımda karışık
mesela köpeğin oldugu yerde namaz kılınmaz diye bir şeyde okudum :(
bilemedim bilene sormak istedim

---------- Spam Engelliyici 04:58 ---------- Önceki Mesaj 04:54 ----------

Nihat Hatipoğlu - Köpek Beslemek Caiz Midir? - YouTube

edit: Tam açıklık getiriyor sandım izleyince havada kalmış soru :(
tam onu dieyecektim sen yazdın hocam

birşeyi bile bile yapmak istemiyorum ama bu süs köpeği bilemedim şaşırdım çokta seviyorum ama günahsa olmadı ya .... :(:(:(

186 mıydı 190 mıydı.
Bir numara vardı.
Bu tür konularda arayıp, sorabileceğimiz.
Diyanetin.
İsterseniz o numarayı bulup, bir arayın.

yok hocam takıldım ben ....
sıkıntı olmasın bile bile günah işlemek istemiyorum ,
aklımda karışık
mesela köpeğin oldugu yerde namaz kılınmaz diye bir şeyde okudum :(
bilemedim bilene sormak istedim

---------- Spam Engelliyici 04:58 ---------- Önceki Mesaj 04:54 ----------

tam onu dieyecektim sen yazdın hocam

birşeyi bile bile yapmak istemiyorum ama bu süs köpeği bilemedim şaşırdım çokta seviyorum ama günahsa olmadı ya .... :(:(:(

Hayvan besleme

Çoğu kez evde hayvan beslenip beslenemeyeceği tartışma konusu olmuştur. Hz. Peygamber (s.a.s.) döneminde sahabiden bir kısmının evlerinde kanarya veya serçe cinsinden kuş beslediği bilinmektedir. (Buhari; Edeb, 81,112.) Başka bir nakilde ise; yalnızlıktan şikâyet eden bir sahabiye de güvercin veya horoz beslemesini tavsiye etmiştir. İslam bilginlerine göre; eziyet etmemek, aç ve susuz bırakmamak şartıyla kedi ve kafeslerde kuş beslenmesinde sakınca görülmemiştir. Ancak bu tür hayvanlar evlerde beslenirken, çevre açısından rahatsızlık ve kirlilik riski teşkil etmemelidir. Avlanmanın yanı sıra ihtiyaç duyulan alanlarda değerlendirilmek üzere köpek de beslenebilir. Ancak ihtiyaç olmadığı takdirde evde köpek beslemenin doğru olmadığı görüşü daha yaygındır. Ne var ki günümüzde aile, akraba, komşu ve arkadaşlık bağları oldukça zayıflamış, ferdiyetçi, maddeci ve bencil bir hayat tarzı ortaya çıkmıştır. Bu olumsuz gelişmelerden etkilenen fert ve toplumların sayısı her geçen gün artmaktadır. Buna paralel olarak her geçen gün evlerde süs ve eğlence olarak köpek besleme geleneği yaygınlaşmaktadır. İlk bakışta hayvan sevgisinin uzantısı gibi algılanabilecek bu âdetin, insan sağlığı, ev içi ile çevre temizliği ve maddi imkânların israfı açısından çeşitli sakıncalar oluşturduğu söylenebilir. Diğer taraftan bu tür uygulamalar insanın mesai, sevgi ve ilgisinin yanlış yere odaklanmasına neden olabilir.

Özetlemek gerekirse, insan gibi ruh taşıyan, acı hisseden, yiyeceğe ve suya muhtaç olan hayvanlar âlemi, toplumun bir emanetidir. Dili yok, konuşması yok, kendini ifade edemez. fiikâyet edemez. Bir şey verirsen alır, yoksa beklemede kalır. Oysaki bunların her biri insanlığın bir ihtiyacını gidermek üzere görevlendirilmiştir. Bal arısının gayreti, eti yenen, sütü içilen ve yününden istifade edilen diğerleri… Suda yüzen balıklar, dalda öten kuşlar, tarlada, bağda ve bahçede gezen böcekler… Allah bütün bunların yaratılış sebeplerinde; hikmet, ibret ve iman ilişkisine de işaret etmiştir. Nitekim Yüce Allah, bir sivrisineği, ondan daha da ötesi bir varlığı örnek olarak vermekten çekinmemiştir. (Bakara, 26)

Kaynak: http://www.diyanet.gov.tr/tr/icerik/insanin-diger-canlilara-saygisi/6689

hocam net bir şekilde haramdır helaldir diye birşey bulamadım en iyisi diyanetin fetva hattından yardım alın.

Hayvan besleme

Çoğu kez evde hayvan beslenip beslenemeyeceği tartışma konusu olmuştur. Hz. Peygamber (s.a.s.) döneminde sahabiden bir kısmının evlerinde kanarya veya serçe cinsinden kuş beslediği bilinmektedir. (Buhari; Edeb, 81,112.) Başka bir nakilde ise; yalnızlıktan şikâyet eden bir sahabiye de güvercin veya horoz beslemesini tavsiye etmiştir. İslam bilginlerine göre; eziyet etmemek, aç ve susuz bırakmamak şartıyla kedi ve kafeslerde kuş beslenmesinde sakınca görülmemiştir. Ancak bu tür hayvanlar evlerde beslenirken, çevre açısından rahatsızlık ve kirlilik riski teşkil etmemelidir. Avlanmanın yanı sıra ihtiyaç duyulan alanlarda değerlendirilmek üzere köpek de beslenebilir. Ancak ihtiyaç olmadığı takdirde evde köpek beslemenin doğru olmadığı görüşü daha yaygındır. Ne var ki günümüzde aile, akraba, komşu ve arkadaşlık bağları oldukça zayıflamış, ferdiyetçi, maddeci ve bencil bir hayat tarzı ortaya çıkmıştır. Bu olumsuz gelişmelerden etkilenen fert ve toplumların sayısı her geçen gün artmaktadır. Buna paralel olarak her geçen gün evlerde süs ve eğlence olarak köpek besleme geleneği yaygınlaşmaktadır. İlk bakışta hayvan sevgisinin uzantısı gibi algılanabilecek bu âdetin, insan sağlığı, ev içi ile çevre temizliği ve maddi imkânların israfı açısından çeşitli sakıncalar oluşturduğu söylenebilir. Diğer taraftan bu tür uygulamalar insanın mesai, sevgi ve ilgisinin yanlış yere odaklanmasına neden olabilir.

Özetlemek gerekirse, insan gibi ruh taşıyan, acı hisseden, yiyeceğe ve suya muhtaç olan hayvanlar âlemi, toplumun bir emanetidir. Dili yok, konuşması yok, kendini ifade edemez. fiikâyet edemez. Bir şey verirsen alır, yoksa beklemede kalır. Oysaki bunların her biri insanlığın bir ihtiyacını gidermek üzere görevlendirilmiştir. Bal arısının gayreti, eti yenen, sütü içilen ve yününden istifade edilen diğerleri… Suda yüzen balıklar, dalda öten kuşlar, tarlada, bağda ve bahçede gezen böcekler… Allah bütün bunların yaratılış sebeplerinde; hikmet, ibret ve iman ilişkisine de işaret etmiştir. Nitekim Yüce Allah, bir sivrisineği, ondan daha da ötesi bir varlığı örnek olarak vermekten çekinmemiştir. (Bakara, 26)

Kaynak: http://www.diyanet.gov.tr/tr/icerik/insanin-diger-canlilara-saygisi/6689

hocam net bir şekilde haramdır helaldir diye birşey bulamadım en iyisi diyanetin fetva hattından yardım alın.
yaw işte bu kafamı karıştırıyor net birşey yok ... arayacagım hocam bakalım ne diyecekler

günah işlemek istemiyorum yazmışsın ya kardeş ondan
ne alakası var spamla evde köpek beslemenin
ben evde namaz kılabilirmiyim kılamazmıyım
evime rahmet melekleri girer mi girmezmi
dinen günahı varmı yokmu onu öğrenemye çalışıyorum sen kalkmış olayı yok spam yok günah bilmem ne diyorsun
spam yapıyorum parada kazanıyorum
ama onunla nasıl bağdaştırdın anlamadım kardeş

edit : spam yapıyorum para kazanmam gerek geçimimi sağlamam gerek bu şartlarda maaşım yetmiyor geçinemiyorum az geliyor her ay bir fatura eksik kalıyor lüx yaşamıyorum ucu ucuna geçiniyorum bir şekilde geçim gerekli evimi geçindirmem gerekli kira ödemem fatura yatırmam vs vs vs
köpekle bunun alakası yok ben farklı birşey soruyorum farklı bir cevap bekliyorum benim niyetim kalbim farklı sizin anladıklarınız farklı

Son düzenleme:
ne alakası var spamla evde köpek beslemenin
ben evde namaz kılabilirmiyim kılamazmıyım
evime rahmet melekleri girer mi girmezmi
dinen günahı varmı yokmu onu öğrenemye çalışıyorum sen kalkmış olayı yok spam yok günah bilmem ne diyorsun
spam yapıyorum parada kazanıyorum
ama onunla nasıl bağdaştırdın anlamadım kardeş
ben öyle laf olsun ortaya diye yazan tiplerden değilim
sadece madem bu konuya böyle hassassın spamdan para da kazanıyoruz ki o para da başkalarının çektiği oynadığı filmler , belki yıllarca uğraştığı animasyonlar , bir sürü emek falan kısacası..
ben kazanmıyor muyum ben de kazanıyorum yapıyorum bu işi ama bu işleri yaparken haram para kazanırken ( forumda bnun aksini iddaa eden aklından zoru vardır kmse etmez ) bu tür konular bana abes geliyor diyeceğim bu

ben öyle laf olsun ortaya diye yazan tiplerden değilim
sadece madem bu konuya böyle hassassın spamdan para da kazanıyoruz ki o para da başkalarının çektiği oynadığı filmler , belki yıllarca uğraştığı animasyonlar , bir sürü emek falan kısacası..
ben kazanmıyor muyum ben de kazanıyorum yapıyorum bu işi ama bu işleri yaparken haram para kazanırken ( forumda bnun aksini iddaa eden aklından zoru vardır kmse etmez ) bu tür konular bana abes geliyor diyeceğim bu
haklısın ama zorunda oldugun şeyler vardır istesen olmayacak şeyler
mesela ben istesem evde köpek beslemem
ama istesem geçimimi sağladıgım şeyi bırakamam
sende haklısın ama bir şekilde hayatı idame ettirmem lazım
inan bana gelirim iyi olsa geçimimi sağlayabilsem inanki bu spam bilmem ne işini yapmam ama mecburum...
:confused::confused::confused:

daha yenide bir hocaya sormuştum ben. Köpek beslenen eve rahmet meleklerinin girmeyeceğini söylemişti

Nihat Hatipoğlu - Köpek Beslemek Caiz Midir? - YouTube

edit: Tam açıklık getiriyor sandım izleyince havada kalmış soru :(

ya birakin bu din tuccarlarini , sen kopegini sevdikten sonra , gunahini sevabini dusunuyorsan zaten yanlis yapiyorsun , onlarda bizim gibi bir canli , boyle bir konu acmakla bile yanlis yaptigini dusunuyoum....

bu kaytan biyik binlerce lira , arti otellerinden aldigi parayi sayarken , dusunuyormusnuzki caiz mi veya degildir diye , tikinde bile degildir , acin biraz gozlerinizi , bu tur sorular bence caiz degildir , caiz olan insanin kendi dogrusudur.

Son düzenleme:
Evde köpek beslemek çok günah,ama köpek eve alıştıysa dışarı bırakman daha günah.En iyisi senin evi terketmendir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri