Evleneceğim Kızı Başkasına Verecekler :/

Hocam bu durumda kız aileye söz geçiremiyorsa falan diyip yanlış anlaşılmalara sebebiyet verme. Kız söz geçiremiyorsa sevmiyordur falan deme sakın. Olay kaç yıllık ailesini silip atmakta, kızı da anlamaya çalış, baktın ki söz geçiremiyor, ailesini de silmekte kararlı kaçır gitsin. İstanbuldaysanız yardım lazımsa beni de çağır :) Umarım hayırlısı olur sizin için.

Herkese gecesi hayır olsun..
Bizim komsu astsubay daha yeni doguya tayini cıktı ailesini götüremedi cocukların okulu var vs. düzen oturtması zor olacagı için. Adamcağız tek gitmek zorunda kalacak.

Zorlamamanız lazım sevdiğiniz insanda bitiyor olay. Anne baba Ben DamlaHostingi seviyorum. 1 senedir konusuyoruz. Başka talip istemiyorum. Aynı şekilde Astsubayada durumu anlatması lazım kısaca sevdiğiniz insan burda kilit rolü üstlenmiş oluyor.
[MENTION=10960]fth[/MENTION]
https://www.youtube.com/watch?v=b0cgyRbQfT0

Herkese gecesi hayır olsun..
Bizim komsu astsubay daha yeni doguya tayini cıktı ailesini götüremedi cocukların okulu var vs. düzen oturtması zor olacagı için. Adamcağız tek gitmek zorunda kalacak.

Zorlamamanız lazım sevdiğiniz insanda bitiyor olay. Anne baba Ben DamlaHostingi seviyorum. 1 senedir konusuyoruz. Başka talip istemiyorum. Aynı şekilde Astsubayada durumu anlatması lazım kısaca sevdiğiniz insan burda kilit rolü üstlenmiş oluyor.
[MENTION=10960]fth[/MENTION]
https://www.youtube.com/watch?v=b0cgyRbQfT0

Dostum şarkıyı dinliyorum yarama tuz bastın ama eyvallah kardeşim :) Saolasın.. Aynen öyle işte.. Ben bunları geçmişim.. [MENTION=28749]DamlaHosting[/MENTION] kardeşimizde diyoki şöyle böyle..:) ;)

hocam kimse istemediği bir kişiyle evlendirilemez kişisel düşüncem mesleği ne olursa olsun mutlu olmaz istemediği sürece fakat siz birbirinizi seviyorsanız ailesi ne derse desin o kararından vazgeçmez 1 sene birliktelik uzun süre bir anda kenara atacağını zannetmiyorum konuşun bir araya gelin tekrar aileler ile vermezse kaçırırsın tabi bu durumu en son ihtimale bırak

Onu bunu boşver ben bu tip konularda en çokta [MENTION=15970]ilyas[/MENTION] 'ın yorumlarını seviyorum. :)

rabbinden başkasına mutlak manada güvenme diyip susuyorum. zamanla ne söylemeye çalıştığımı öğreneceksin. geçmiş olsun hocam.

En son çare kaçırmak olsun. Önce babasıyla tekrar bi görüşün . Kız da görüşsün. Baktın olmadı kaçır Konya büyük yer zaten seni nerde bulacaklar :D (Tabi kız reşitse)

2 aydır bu durumdayım ve benimki daha karmaşık kesinlikle vermeyiz falan durumu var ki kız o şehre gitmemi isitoyr ben burdaki düzenim aksıyor falan 2 aydır yt de de psikoloji de 0 gibi

kız arkadaşınla anlaş, Ailenin karşısına çık ve biz birbirimizi seviyoruz. araya başkasını katarak tadımızı bozmayın felan deyin tabi daha alttan alarak :)

konyalıymışsınız birde dini yoldan da yürüyün az "sevenleri ayırmak günahtır" vs. vs.

[MENTION=28749]DamlaHosting[/MENTION] Son noktaya kadar güzel dille ikna etmeye çalış ailesini , bir yandanda güzel dille olmazsa diye kıza kaçmak fikrini iyice benimset kafasına girsin.
Kaçma durumunda aileyi kaybetmesi diye birşey inanın çok çok zor. Heleki torun olunca yumaşamayan olmaz. Bir söz vardır evlat deniz suyu gibidir ne içilir ne vazgeçilir. Umarım hayırlısıyla sorununuzu çözersiniz birlikte.
Birde belki bazı arkadaşlar beni yanlış anlar ama sizin iyiliğiniz için diyim. Askerlik şu anda oldukça tehlikeli bir meslek. Kız bu tehlikeyide vurguluyarak ve seni sevdiğinide söyliyerek ailesini ikna edebilir.
Atıyorum o astsubayla evlense ilerde şehit olsa birde çocuk olsa ben nasıl bakarım hayatım maffolur ülkenin durumu belli değil ben kocamı her gece eve sağmı dönecek diye beklemek istemiyorum şeklinde hem ben başkasını seviyorum o tarz bir yaşamın sitresini istemiyorum hemde sevdiğim adamla mutlu olmak istiyorum şeklinde. Kıza söylersen bu şeyleri daha duygusallaştırıp ailesini ikna edecek şekilde kullanabilir tahminen.
Psikolojik birşey aile kızının mutlu olmasını ister bu durumda da heleki bu kadar gelen şehit haberleriyle aile ikna olur gibime geliyor
Diğer kişilere Not: Askerler polisler evlenmesin demiyorum yanlış anlaşılmasın yalnızca arkadaşa destek ve akıl vermek amacım

Benim o evrelere gelmem için bir süre daha beklemem lazım, tavsiye versem bile hayır gelmez :D Ama kızı bir tercih yapmaya zorlamamanı öneririm. Ailesiyle yemek yediğinizde büyükler araya girerler zaten.

Bir de sakın kaçırma gibi şeyler aklının ucuna bile gelmesin, öyle işler daha zora girer.

Ben görücü usulüne karşıyım.

Hele hele önce talip oldukları kızın rızasını almadan, gönlünün boş mu dolu mu olduğunu sormadan yapılan bu gibi hamlelere tamamen karşıyım.

Ben boşuna memur maaşından kat kat fazlasını bırakıp memur olmadım.

elini hızlandırman gerektiğini düşünüyorlar.

ve fakat sen hızlandırsan da, çok fazla etkin yok bu meselede. Olmamalı da, karar veren sen değilsin.

kızla önce bi konuş sonra kendi düşüncelerini iyice kavra, evlilik ciddidir, gerçekten hayatını bu kızla geçirmek istiyormusun? oda seni istiyormu buna net olarak cevap verin, cevaplarınız tereddüt içeriyorsa biraz zaman verin birbirinize, ancak cevaplar kesin olarak evet ise, öncelikle nezaket ve saygı kuralları çercevesinde, öncelikle kızla birlikte , kızın ailesi ile durumu net olarak konuşun, bu bizim kararımız deyin ve onların düşüncelerinin sadece tavsiye olabileceğini ötesine asla müsade etmeyeceğinizi belirtin[ aileye saygı önemlidir ancak, ailede durması gereken yeri bilmeli , gerekirse resti çekin, yaptım pişman değilim] aile duruma hak verirse zaten karşı tarafla konuşur olay sonuçlanır, ama aksi olursa yine saygı için, söz konusu astsubaya öncelikle kız arkadaşınız , gerekirse 2niz birlikte durumu anlatın, [ bu işi yanlız yapma , yanlış anlaşılır] ya kız tek başına yapacak yada birlikte, ha söz konusu adamdamı inat çıktı,

zaten sonuç itibari ile evlenince kendi hayatınızı kendiniz idame ettireceğinizden, bu işe biraz erken başlamış olur, kendi inisiyatifinizi alıp gider evlenirsiniz, nikah cüzdanını gösterirsiniz, caz yaparlarsa kendi aranızda düğün, yapmazlarsa genel bir düğün yaparsınız:)

öyle evden kaçma olayı felan olmaz, gidin direkt gün alın nikahı kıyın, sonrada nikah cüzdanını gösterirsiniz, düğün yapacaz bizimlemisiniz deyin:)

Ailesi kızı dusunmemıs hocam dusuncelerını onemsemıyolar cok zorlarlarsa kacır derım

DamlaHosting iyi geceler.
Arkadaslarin hepsi iyi tavsiyelerde bulunmus. Seninde buraya konu acman icini rahatlatmak destek almak icin sanirim. Bende birseyler yazmak istedim.
Olaya bence birde bu gozle bakmalisin.

Sen arkadasinla evlilik planlari yapiyorsun ve ailenin tanidigi cok benimseyip, seninle evlenmesini uygun gordugu bir baska bayan ile senin aklini karistirdiklarini dusun.
Bu olaydan da evlenmeyi dusundugun 1 yildir beraber oldugun ve dedigin gibi esyalarina kadar beraber sectiginiz geleceginizi kurmaya calistiginiz arkadasinizin haberi olsun.
Sence arkadasin sana ne tepki verirdi? Ikincisi sen ne yapardin ? Ailene ne derdin?
Ya da arkadasin senin aklini celmeye veya iliskinizin ne kadar iyi gittigini, seni ikna yollarina mi basvururdu? Bence hayir.
Arkadasin, olayin sende bittigini sana davranislariyla izah ederdi. Aileni arayip ben oglunuzu seviyorum nasil olurda baskasina vermeye calisirsiniz demezdi bence. En azindan ben boyle dusunuyorum.
Sen ailene kesin tavrini belirtirdin ve onlarin cabalarinin etkisiz olacagini davranislarinla ve tutumunla gosterip, sevdigin arkadasini elinden geldigince uzulmemesi icin cabalardin. Bunlari neden yapardin ederdin diye yaziyorum cunku seviyorsun. Seven insanda bazi davranislarinda karsi tarafi uzmemek icin empatisini kullanir.
Bunun aslinda mevzusu bile insanin canini cok sikar ama iste aile baskisi oldugu icin goz yummak zorunda kaliyorsun.
Eger karsi tarafta seni seviyorsa ki seviyor sozledigine gore, aile ne derse desin, son soz arkadasinda. Sen canini hic sikma bence.
Bu durumda en guzel sey hic gecirdiginiz anilara takilmamak. Sadece ona, seni seviyorum seninle gelecegimizin olmasini istiyorum ama karar senin, saygi duyarim deyip karsi tarafa taliplisi olmasina ragmen kaybetme duygusunu yasattirmak.
1 yillik iliski sonrasi kimseye hala bir seyleri ispatlamak zorunda degilsiniz.
Allah yardimciniz olsun.

Tek tavsiyem usta kaçır diyenlerin aklına girmesine izin verme ! Kız istiyorsa zaten geç olsada olur bu iş. Ama kaçarsanız illaki ailesiyle barışır barışmasına. O zamanda sıkıntılar devam eder bi kavganız olsa bişey olsa ailesi kaçmasını yüzüne vurur durmadan. Burası konya sizde bilirsiniz

Tek tavsiyem usta kaçır diyenlerin aklına girmesine izin verme ! Kız istiyorsa zaten geç olsada olur bu iş. Ama kaçarsanız illaki ailesiyle barışır barışmasına. O zamanda sıkıntılar devam eder bi kavganız olsa bişey olsa ailesi kaçmasını yüzüne vurur durmadan. Burası konya sizde bilirsiniz

Burasıda İzmit Gebze değişen ne? :) Gelecek kız zaten gelirdi herşekilde ve olay hiç bi şekilde buraya gelmezdi zaten.. Kız senin olmak istiyorsa her türlü zorluğu alır karşısına ailesinide alır. :) Üsttede dedim..

Burasıda İzmit Gebze değişen ne? :) Gelecek kız zaten gelirdi herşekilde ve olay hiç bi şekilde buraya gelmezdi zaten.. Kız senin olmak istiyorsa her türlü zorluğu alır karşısına ailesinide alır. :) Üsttede dedim..

Belki heryerde aynıdır ama derler ya uzaktan davulun sesi hoş gelirmiş diye buradaki olaylara alısınca en büyük tepki burda gibi geliyor insana :D

İnşallah hakkında en hayırlısı olur kardeşim...

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri