Evrim Teorisiyle İlgili Doğru Zannedilen Yanlış Bilgiler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ayni mantığı benim açımdan uygulasak. Ben gunde 5 vakit namazla Cenneti kazanabilirim. Olduki ahiret yok diyelim( haşa) ben ne kaybetmiş olacagim. Ya bir de varsa :D
IŞİD-El Nusra - Boko el Haram gibi dinci-faşist çete üyeleri de 5 vakit namaz kılıyor.Bunu ahiret için yapıyorlar.5 vakit namaz yerine ihtiyacı olan insanlara günde 5 vakit çorba versen "Ahiretin" garanti olmamı :D

ahiret yok ise ben de en fazla senin gibi sadece toprak olurum

ama bir de ahiret gerçekten varsa o zaman hapı yuttun sen

siz ateistlerin yaptığı büyük cesaret valla
dünyanın en cesur adamlarısınız
ben en çok neyi merak ediyorum biliyor musun ?
bu ahirete Allah a inanmayanların ölürken o hallerini hallerini derken yanlış anlaşılmasın ölüm anını manevi anlamda anlatmaya çalıştım. gözlerindeki korkuyu ve öldükten sonra toprağın altında ilk günlerini. öyle birşey Allah kimseye göstermesin. çok şükür inanıyorum tam anlamı ile Allah a görevlerimi yerine getiremiyor olabilirim ama inanıyorum. elimden geleni de yapıyorum. çok büyük sıkıntılar var bu arkadaşlara

Son düzenleme:
Ya sonrada aklını kullan deyince aliniyorsun. Ben sana örnek verdim. Bu örnekten Allahı ispat ettim. Idrak zorluğun mu var inanmak mi istemiyorsun

O zaman verdiğin örneğin arkasında dur?
Kim bu forumun adem'i havvası? Reklamcıları mı?
Forum ile Evren'i karşılaştırarak yaratıcı örneği vermek çok iyiymiş bu arada kullanın bunu.

---------- Spam Engelliyici 18:47 ---------- Önceki Mesaj 18:46 ----------

ben en çok neyi merak ediyorum biliyor musun ?
bu ahirete Allah a inanmayanların ölürken o hallerini. gözlerindeki korkuyu ve öldükten sonra toprağın altında ilk günlerini. öyle birşey Allah kimseye göstermesin. çok şükür inanıyorum tam anlamı ile Allah a görevlerimi yerine getiremiyor olabilirim ama inanıyorum. elimden geleni de yapıyorum. çok büyük sıkıntılar var bu arkadaşlara

Hayırlısı hocam.
Allah sonumuzu hayır etsin :D

Hala bu evrim denilen saçmalığa inanan insanlar var mı

Evrimi araştıracağınız kadar Kur'an-ı Kerim i okusaydınız evrim diye bir saçmalığın olmadığını anlardınız.

Kuran'ı okuyan ve anlayan en ileri bilim insanları Evrim teorisyenleridir 20.yydan beri.
Örneğin İbn-i Sina Farabi gibi islam cografyasında kendini varetmiş insanların görüşlerine odaklanın.Gerçekte ne oldugunu anlarsınız umarım

Hocam pardon ama sizin dininize göre İnsan neyden yaratılmış? Toprakdan değil mi? Ben mi Yanlış biliyorum.Şimdi torunlarınızla bol bol gülebilirsiniz.

Senin peygamberin "kıyamet günü bile elinizde bir fidan olsa dikin" diyen bir doğasever ve dinin kurban niyetine "hayvanların kesilmesini isteyen" bir din.
Sence de 1 hayvan kesmek yerine 1 fidan dik demek daha mantıklı olmazmıydı? + Köpek ve Yavruları çok sevdiğiniz için onlar bazı inanlara göre günah değil mi?
Ya da onca ayet onca uzun uzun saçma şey yerine "Kendine yapılmasını istemediğini başkasına yapma" diye 1 ayet göndermek (!) bu kadar zor muydu?

İStediğine inan inanma kimsenin umurunda değil. Efendimize a.s dil uzatma ayetlere saçma deme.

Kimsenin ataistmisiniz deismi hakaret etmiyor size.

Hocam pardon ama sizin dininize göre İnsan neyden yaratılmış? Toprakdan değil mi? Ben mi Yanlış biliyorum.Şimdi torunlarınızla bol bol gülebilirsiniz.

Senin peygamberin "kıyamet günü bile elinizde bir fidan olsa dikin" diyen bir doğasever ve dinin kurban niyetine "hayvanların kesilmesini isteyen" bir din.
Sence de 1 hayvan kesmek yerine 1 fidan dik demek daha mantıklı olmazmıydı? + Köpek ve Yavruları çok sevdiğiniz için onlar bazı inanlara göre günah değil mi?
Ya da onca ayet onca uzun uzun saçma şey yerine "Kendine yapılmasını istemediğini başkasına yapma" diye 1 ayet göndermek (!) bu kadar zor muydu?

Haddini bil sen kimsin ki ALLAH ın indirdiği ayetler hakkında böyle konuşuyorsun inanmıyorsan inanma o senin sorunun ama 1,5 milyardan fazla insanın Kutsalı hakkında bu şekilde konuşamazsın.

ahiret yok ise ben de en fazla senin gibi sadece toprak olurum

ama bir de ahiret gerçekten varsa o zaman hapı yuttun sen

siz ateistlerin yaptığı büyük cesaret valla
dünyanın en cesur adamlarısınız

İşte burada kaybediyorsun.
Senin düşüncen "Ben inanayım da yok sa bir şey olmaz,varsa oh cennet time" kafasındasın ama öyle değil işte.
Varsa sen saçma sapan şeylere inanmış yıllarca saçma şeylere bağlı kalmış ve bunları uygulamış,kandırılmış olacaksın bu sınırlar yüzünden belli şeyleri yapamamış olacaksın.Bir kere Hayatın boyunca boş bir şeye inanmış olacaksın.

Sence bu yeterince üzülmen gereken bir durum değil mi?

iman tanrıyla kul arasında bunun için niye kavga ediyorsunuz. biriniz açsın youtup kanal kapanmaları neden oluyor diye beni davet ederseniz bende katılırım onu tartışalım. orada birbirimize girelim kavga edelim ama çözüm bulalım. bak dedi dersiniz eğer yeni güncellemeleri çözemezsek bunun içinde bende dahil hepimiz kendimize iş aramak zorunda kalacağız. türkiye den, amerika dan gelen haberler çok ciddi öyle geçici bir şey değil diyorlar, bazı şeyleri bitirecekler diyorlar haberiniz olsun.

hocam lütfen keliemeleri biraz daha dikkatli kullan hakarete gidiyorsun saygısızlık ediyorsun

hayvan sevgisini hayvanların yenmemesine indirgiyorsan birşey demiyorum
. senin mantığına göre o zaman bitkiler de yenilmemelli sonuçta bilimsel olarak bitkiler de canlı hayvanlardan bir farkı yok
o zaman ne yiyecez biz su içilerek ne kadar yaşanılır ki
biz hayvanları her türlü severiz
doğadan çimleyen kuzuyu da severiz
ocakbaşında şişe geçirilmiş kuzuyu da severiz

kuran her şeyi uzun uzun anlatır.
tıpkı senin burada allahı yokluğunu uzun uzun anlatmaya çalıştığın gibi
o zaman bütün filozoflar boşa o kadar kafayı yormuşlar. bir sürü kitap yazmışlar
"sana yapılmadığını sitemediğini sen de başkasına yapma" deyip işin içinden sıyrılabilirlerdi.

IŞİD-El Nusra - Boko el Haram gibi dinci-faşist çete üyeleri de 5 vakit namaz kılıyor.Bunu ahiret için yapıyorlar.5 vakit namaz yerine ihtiyacı olan insanlara günde 5 vakit çorba versen "Ahiretin" garanti olmamı :D

Yav he he kardeş. Minicik aklinla espiride mi yapiyon sen. Müslüman olan adam bu çetelerin ne olduğunu bilir. Ama siz bunu anlayacak kapasitede degilsiniz. Bu arada Peygamberime dil uzatma edebini takın

Haddini bil sen kimsin ki ALLAH ın indirdiği ayetler hakkında böyle konuşuyorsun inanmıyorsan inanma o senin sorunun ama 1,5 milyardan fazla insanın Kutsalı hakkında bu şekilde konuşamazsın.

Hiç bir dine inanmıyorum + Nasıl diğer insanlar benim görüşlerime vs bu tarzda konuşabiliyorsa ben de aynı şekilde karşılık verebilirim.
Bu arada konuyu din'e çeken ben değilim,konu bir makale olarak açıldı ama görüyorsunuz yorumları din'e çekildi tartışmalar başladı.
Bize de cevap vermek düşer :)
Bu ayetleri sana göre allah indirdi bana göre değil,sana göre olan bir şeye göre ben davranamam.
1,5 milyardan fazla insanın kutsalı hakkında böyle demem seni üzüyorda sizin 1,1 milyar dinsiz hakkında böyle konuşmanız bizi üzmeyecek mi ayıptır :)

Yav he he kardeş. Minicik aklinla espiride mi yapiyon sen. Müslüman olan adam bu çetelerin ne olduğunu bilir. Ama siz bunu anlayacak kapasitede degilsiniz. Bu arada Peygamberime dil uzatma edebini takın

Haklısın Gerçek islam bu değeel.

---------- Spam Engelliyici 18:53 ---------- Önceki Mesaj 18:52 ----------

bence konu kilit. Gereksiz yerlere gidiyor.

Bence de,bizzat rica edeyim.
Bu nedir yahu?
Makale olarak bir konu açtık nerelere çekildi,adam gibi gelip görüşünüzü söyleyeceksiniz bence böyle bence şöyle diye.
Ne diye konuyu saçma yerlere çekip tartışma yaratıyorsunuz.

Kuran'ı okuyan ve anlayan en ileri bilim insanları Evrim teorisyenleridir 20.yydan beri.
Örneğin İbn-i Sina Farabi gibi islam cografyasında kendini varetmiş insanların görüşlerine odaklanın.Gerçekte ne oldugunu anlarsınız umarım

İşde sizin anlamadığınız konu şu bu insanlar söylemiş diye doğrudur diye birşey yok İslam Dininde doğruluğu kesin olan iki şey vardır 1-Ayet 2-Peyğamber Efendimizin sözleri.Bir söz Kuran ile çelişiyorsa o söz yanlış demektir.

Adam ne dedi ki hakaret mi etti ? Sabahtan beri burda herkes "evrim saçmalağı" diye bahsediyorsunuz dalga geçiyorsunuz.Ee Evrim Teorisi de dünyada yaklaşık 750 milyon ila 1 milyar insan tarafından kabul görüyor.Sen neden buna hakaret ediyorsun da Dinlere hakatret edilmediği halde Celallenip atarlanıyorsun anlamadım .
konu Evrimden çok Din ve Peygamberlerine döndü.Sağlıklı değil bu durum.

merak etme, o kesilen hayvan türlerinin (-koyun-koç- dana-öküz-boğa...) hiç birinin neslinde ne tükenme ne de azalma var.

Bir de sen kim oluyorsun ki, Peygamber'imizin (S.A.V) hadislerine laf ediyorsun. Herhangi bir dine inan ya da inanma. Önce karşısındakinin inancına saygın olacak. Madem dine inanmıyosun, git hristyanlarla tartış. Hristyanlıkta da namaz var, ahiret inancı var, kurban kesmek var. Senin yaptığın tamamen islam düşmanlığı ve iki yüzlülük..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri