Evrim Teorisiyle İlgili Doğru Zannedilen Yanlış Bilgiler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ben bu tip olaylara kolay para kazanma sanatı diyorum. yada un san sohret artık adına ne derseniz. ne alaka diyebilirsiniz, ben boyle diyorum saygılar

Maymundan gelmedik beyler dağılın :D

Bütün olayın sırrını çözdünüz hocam :D

---------- Spam Engelliyici 17:24 ---------- Önceki Mesaj 17:22 ----------

senin yaşın az din konularını tartışmak için güzel kardeşim

Tartışmak isteyen veya Tartışan yok zaten.
Ayrıca Bir konu tartışmak veya fikirleri beyan etmek için yaşın bir önemi olduğunu sanmıyorum.
Düşünebilen herkes bir konu hakkında tartışabilir problem yok.
Çok düşüncesiz tanırım yaşı benden kat kat büyük olan :)

---------- Spam Engelliyici 17:25 ---------- Önceki Mesaj 17:24 ----------

Kur'an ı incil'i tevrat'ı eleştirenbununla birlikte görüşleriyle akademik ve bilimsel camiada çok saygın insanlar bulunmakta bunu da 'okumaya' borçlular.Bu insanlar yıllarca yaptıkları araştırmalar ve okumalar sayesinde saygınlık kazandı.
Beğenin ya da beğenmeyin gerçek bu..
"Ateizm, tüm tanrılara ve ruhsal varlıklara olan metafizik inançları ve Dinleri reddeden ve doğruluğuna inanılan gerçekliği inanç yoluyla açıklamayı kabul etmeyen bir felsefi düşünce akımıdır." düşünce olarak böyledir Diyalektiğe ve özünde maddesel felsefeye ( materyalizm) dayanır.
Adnan Hoca türlerin seçilimini ya da Darwin'in Evrim , Türlerin Kökeni gibi şaheserlerini
okusun ondan sonra "Ataizler bunu da açığlasın" desin :)

Bu arada din görecelidir.Tartışmak isteyen bu forumda tartışmasın...

Bence de din'i olarak bir tartışma konusu açılmadı burada,Din'i tartışmaya bir yer değil :)

---------- Spam Engelliyici 17:26 ---------- Önceki Mesaj 17:25 ----------

Ateistlerle müslümanlar neden bu kadar kavga ediyor anlamış değilim altı üstü ateistler 1 din fazladan reddediyor o kadar, binlerce dinin içinde 1 tanesi doğru mu değil mi diye tartışıyorsunuz. Diğer binlercesi ne olacak ?

Haklı.
Dünya üzerinde 1500'ü aşkın din var ve hepsi kendilerine göre doğrular ve onların dinini seçmeyenler cezalandırılacak :eek:

---------- Spam Engelliyici 17:28 ---------- Önceki Mesaj 17:26 ----------

Şu sanat,sanatkar,kanun,kural işi artık herkese saçma geliyor.
Bu bin bir kez herkesin ağzından duyulan bir şey,herkes ayrı bir hikaye ile anlatıyor.
Kaç kere cevaplandı bu soru,kaç kere ateist'ler tarafından cevaplandı.
Neyse amaç dini bir tartışma konusu değil,bilgi konusuydu ama iyice saptı konu.

---------- Spam Engelliyici 17:30 ---------- Önceki Mesaj 17:28 ----------

Evrim teorisini aşşağılayarak ne kadar ciddi cevaplar bekliyorsunuz onu merak ettim ben :)

Evrim teorisini aşşağılamak mı?
Kim yaptı onu? Kimin haddine.
Kaç yıldır çürütelemeyen bir teori'yi kimse de aşşağılayamaz.

---------- Spam Engelliyici 17:31 ---------- Önceki Mesaj 17:30 ----------

bilimsel açıklamamı :D

tamamen benzerliklerden yola çıkarak evrim var diyor :D

Pardon ama sizin attığınız video neyden yola çıkarak hatta yola çıkarak mı bir şey diyor?
Bir hikaye uydurmuş zırvalıyor adam.
Tekrar söylüyorum taraf tutmuyorum yanlış anlaşılmasın :)

---------- Spam Engelliyici 17:32 ---------- Önceki Mesaj 17:31 ----------

Oha bu videoyu daha önce nasıl görmedim ben :eek:
Bütün bilim insanları bunca yıldır çabalarken helal olsun be.

---------- Spam Engelliyici 17:33 ---------- Önceki Mesaj 17:32 ----------

zaten burda evrimin izlerine dikkat cekmek amacıyla yapılmış bir video var.
Ama gerçekleri arıyorsan öncelikle " tüh kaka" çektigin dalga geçtigin gerçeklere bi kulak ver derim.
Okumak ve araştırmak önemli olan.senin embed'ladığın vidyoda bile bu gerçek var.bilime değil de neden deli saçması konuşan hocalara papazlara hahamlara kulak asarsınız anlamıyorum.okuyan cahil olmayan insan neye inanır onu gösterdiğin için tşkler :)

+1 +1 +1

---------- Spam Engelliyici 17:36 ---------- Önceki Mesaj 17:33 ----------

İnsanlar maymundan geliyorsa şimdi insanlar niye maymun olmuyor?

İşte bir türlü bunu açıklayamıyoruz,bu soruyu sormasanız olmuyor mu :(

---------- Spam Engelliyici 17:37 ---------- Önceki Mesaj 17:36 ----------

bende evrime inanıyorum, yoksa pikachu nasıl raichu olacak

Dağılabiliriz :D

---------- Spam Engelliyici 17:39 ---------- Önceki Mesaj 17:37 ----------

Ne güzel sohbet muhabbet edebileceğiniz bir konuda bile hemen iğneleme birbirini yerin dibine sokmaya çalışmalar. Birbiriniz ile dalga geçmeyin hem günah hem saygısızca. Anlayışla konuşmak ne zor arkadaş.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Neden hep benim konularıma denk geliyor onu da anlamış değilim,şurada ne güzel gül gibi konu açmışım düzgünce sohbet muhabbet edip görüş belirtmek varken laflara bak.

---------- Spam Engelliyici 17:39 ---------- Önceki Mesaj 17:39 ----------

evrime inanıyorum ya da inanmıyorum diye bir durum yok. Biz hala evrimleşiyoruz bundan bir milyon sene sonra insan daha farklı olacak bütün canlılar evrimleşmeye her an devam ediyor.

E5303 cihazımdan tapatalk kullanılarak gönderildi

+1 +1

---------- Spam Engelliyici 17:40 ---------- Önceki Mesaj 17:39 ----------

Allah akıl vermiş kullanmayı nasip etsin... Amin

Hocam konuyu trollüyor musunuz bana mı öyle geliyor :D

---------- Spam Engelliyici 17:42 ---------- Önceki Mesaj 17:40 ----------

ben bu tip olaylara kolay para kazanma sanatı diyorum. yada un san sohret artık adına ne derseniz. ne alaka diyebilirsiniz, ben boyle diyorum saygılar

Evet bence de.
Bütün şu çok bilip okuyup üfleyen millete akıl veren sürekli oturan din adamları kaç milyarlar yiyorlar.
Sonra "fakire yardım,oruç tut" oldu canım ye sen ye devam et :D

bilimde yapılan en büyük sahtekarlığı arastırırsanız
karsınıza insanın evrimini kanıtlamak için ortaya atılan pitdown adamı çıkar

adam lar evrimi kanıtlamak için insan kafatası ile bir orangutanın kafasını birleştirmiş alın size kanıt demişler
bu sözde kanıt onlarca yıl müzelerde sergilendi daha sonra çeşitli testlerden gecerek bunun bir sahtekarlık ürünü olduğu ortaya çıktı

ve daha türlü türlü sahtekarlıklar
afrikadan zenci bir adam getirip hayvanat bahcesine koydular "ağa yaşayan bir atamız" diye kakalamaya kalktılar

ve daha sora ismine Coelacanth adı verdikleri bir balık fosili buldular
bu fosili de balığın karaya çıkışındaki araform geçişi diye millete kakalamaya çalıstılar
onlarca yıl bu balık araform geçişi olarak bilindi
daha sonra bu balık okyanusta CANLI olarak evet evet yanlış okumadınız araform diye yutturmaya çalıştıkları balık canlı yakalandı ve bu balığın hiç bir şekilde karaya çıkışın araformu olamayacağı anlaşıldı

ve türlü türlü sahtekarlıklar yazabilirim daha

bu evrim denilen şey ateizme bilimsel bir kılıf uydurmaktan başka birşey değildir

evrim teorisi diye birsey yoktur
evrim inancı varmır

ben bir müslüman olarak beni Allah ın yarattığına inanırım
ve bunu bilimsel olarak hiç bir şekilde kanıtlamak zorunda değilim
çünkü ben buna iman etmiş biriyim

sen de bir ateist oalcak evrime inanabilirsin
ben nasıl beni allahın yarattığına inanıyorsam sen de bir ateist olarak kendini doğanın tesadüf ile yarattığına inanabilirsin
bu senin en doğal hakkındır
kimse sana birsey demez bu konuda
bu tamamen feslefik bir kondur

ama sen kalkıp evrimi bilimsel bir kisfe altında insanlara yutturup insanların imanıyla oynarsan orada hop deriz

nicin-dunya-capinda-bilim-adamlari-yetistiremiyoruz.jpg

ne zaman evrim teorisi konusu açılsa herkes bilim adamı oluyor. çok eğlenceli yorumları okumak :)
https://www.youtube.com/watch?v=ebRDmAfLuvQ

Video sanıp girdim videolaştırsanıza izleriz. :D

Aynı durumdayım :D :D
ama Ciddi bir soru gelirse yanıtlamak için bekliyorum da şuanda ciddiye alınacak bir soru yok gibi.

evrimi mevrim bilmem şimdi burada kimse lise biyoloji bilgisi ile ahkam kesmesinde asıl bu hristiyanlık bana çok yapay bir din geliyor. isa'nın yaşadığı dönemde ki en meşhur tarihçilerin isa'dan hiç bahsetmemesi falan sonra isa'nın gerçekleştirdiği mucizelerin isa'dan önce başkaları tarafından kendisi yapmış gibi yazılması sonra gılgamış destanı var tabi oda ayrı bi konu.

Ciddi olarak mı attınız bilmiyorum.
Burada hedefim "Dini bir karmaşa çıkartmak değil." öncelikle bilginiz olsun :)
ve ben hiçbir görüşü savunmuyorum.
Kaç yıldır "Sanat,sanatkarı icab eder bunu kim yaptı?" - "şu dünyadaki düzene bak?" - "beynin var mı? kanıtla." tarzında saçma sapan şeyleri gördükçe insanlar daha çok ateist oluyor.
Yani şahsen bana gülünç geliyor.
Sorular hep aynı,sizlere sizin inandığınız din görüşü hakkında milyon tane çelişkili soru çıkartabilirim bu şekilde hangi din'i görüştesiniz bilmiyorum fakat.
(Tekrar belirteyim,herhangi bir görüşü savunmuyorum.)

sen daha yaratıcı sorular sor bizde şaşırmış bir şekilde izleyelim :) İkinciside ateistlerin sordukları sor hep aynı değil mi Allahın Kanıtı nedir? Veya buna benzer sorular değil mi onlara gülmüyorsunda Dini kanıt sunan insanlara mı gülüyorsun. Bak şimdi bende sana güldüm.

bilimde yapılan en büyük sahtekarlığı arastırırsanız
karsınıza insanın evrimini kanıtlamak için ortaya atılan pitdown adamı çıkar

adam lar evrimi kanıtlamak için insan kafatası ile bir orangutanın kafasını birleştirmiş alın size kanıt demişler
bu sözde kanıt onlarca yıl müzelerde sergilendi daha sonra çeşitli testlerden gecerek bunun bir sahtekarlık ürünü olduğu ortaya çıktı

ve daha türlü türlü sahtekarlıklar
afrikadan zenci bir adam getirip hayvanat bahcesine koydular "ağa yaşayan bir atamız" diye kakalamaya kalktılar

ve daha sora ismine Coelacanth adı verdikleri bir balık fosili buldular
bu fosili de balığın karaya çıkışındaki araform geçişi diye millete kakalamaya çalıstılar
onlarca yıl bu balık araform geçişi olarak bilindi
daha sonra bu balık okyanusta CANLI olarak evet evet yanlış okumadınız araform diye yutturmaya çalıştıkları balık canlı yakalandı ve bu balığın hiç bir şekilde karaya çıkışın araformu olamayacağı anlaşıldı

ve türlü türlü sahtekarlıklar yazabilirim daha

bu evrim denilen şey ateizme bilimsel bir kılıf uydurmaktan başka birşey değildir

evrim teorisi diye birsey yoktur
evrim inancı varmır

ben bir müslüman olarak beni Allah ın yarattığına inanırım
ve bunu bilimsel olarak hiç bir şekilde kanıtlamak zorunda değilim
çünkü ben buna iman etmiş biriyim

sen de bir ateist oalcak evrime inanabilirsin
ben nasıl beni allahın yarattığına inanıyorsam sen de bir ateist olarak kendini doğanın tesadüf ile yarattığına inanabilirsin
bu senin en doğal hakkındır
kimse sana birsey demez bu konuda
bu tamamen feslefik bir kondur

ama sen kalkıp evrimi bilimsel bir kisfe altında insanlara yutturup insanların imanıyla oynarsan orada hop deriz

Öncelikle,Şunu bir aklına sok "kimse kimseye gel kardeşim evrim doğru ateist ol vs." demiyor zaten evrime inanan herkes ateist'de değil.
Bahsettiğin konuları ortaya atanda çürüten de bilimdir.
Adı üstünde evrim bir TEORİ'dir.Henüz kanıtlanamamış ve aksi de kanıtlanamamıştır.Bunu kanıtlayacak olan da bilimdir,çürütecek olanda bilimdir.1500'ü aşkın dini kitaplar değil.
Bilimde hiç bir şey sabit kalmaz,daha öncelerde de bir çok teorinin doğrusu bulunmuştu.

Evrim zaten bilimsel bir kisfe'dir.İnsanlar bunu idrak edecek kadar düşünme yeteneğine sahiptir.
Bir insan bir şeye inanıyorsa ve onu bilerek inandıysa zaten kimse onun imanıyla oynayamaz.
Ancak bir insan hiç bir şey bilmeden herhangi bir dine inanıyorsa ve araştırma ihtiyacı duyuyorsa buyursun araştırsın kendine göre doğruyu bulup ona inansın neden insanların sizin veya herhangi bir dini araştırması,sorgulaması senin zoruna gidiyor ki?
Madem o kadar güveniyorsun dinine madem herşeyin uyum içinde bırak insanlar araştırsın öğrensin.
(1500'ü aşkın din arasından Herhangi bir din olabilir bu.)
Konu dini bir konu değildi,saçma saçma yorumlar ile konuyu din'e itelediler Bravo.

alın benden size cevap konuyu kapatın :rolleyes: :cool: dağılın :D

https://www.youtube.com/watch?v=vOH_c-Sl8F8

Baştaki "Sanat varsa sanatkar vardır" duyar duymaz kapattım.
Artık Really diyorum bunlara.

---------- Spam Engelliyici 18:05 ---------- Önceki Mesaj 18:04 ----------

La birader "İman Hırsızı " nedir ya? Ne konuşuluyo burda sizin embedladıgınız videolara bakın ayıptır.Adam Nihat Hatipoğluna bağlaımış zaten belli daha ne paylaşıyosun ki.

İdrak edilemiyor işte.
"Sanat sanatkar vardır" - "maymunlar neden insan olmuyor?" - "İman hırsızı" - "Anladık atayızsında allaha da mı inanmıyorsun?"
Böyle insanları gördükçe insanlar daha çok ateist oluyor buna eminim.

şimdi şöyle bir şey var, en baştan uyarayım cahil cühela diye üzerime gelmeyin bilim adamı sayılacak kesme giriyorum. ama evrim teorisine ben de inanmıyorum. arkadaşın birinin verdiği videoda da çeşitli parametreler var dnaları falan kıyaslamış diğer kısımlara odaklanamadım çok müsait olmadığım için ama bunları net olarak delil olarak kabul edemeyiz bence arkadaşlar. yine yukarıda bir arkadaşın belirttiği gibi bu delil olarak kabul edilen şeyleri bazıları tamamen uydurma. her neyse bu konu üzerine kitap bile yazılır çizilir burada ama uzatmaya gerek yok. evrimdense adaptasyon daha mantıklı geliyor bana. bu çeşitlilikler adaptasyon ile olabilir bir bakıma kadar mantıklı gelebilir.

sen daha yaratıcı sorular sor bizde şaşırmış bir şekilde izleyelim :) İkinciside ateistlerin sordukları sor hep aynı değil mi Allahın Kanıtı nedir? Veya buna benzer sorular değil mi onlara gülmüyorsunda Dini kanıt sunan insanlara mı gülüyorsun. Bak şimdi bende sana güldüm.

Hayır yanlış anlaşılmasın.
Ben herhangi bir dini savunmuyorum zaten.
Ben dini soruların sorulmasından rahatsız değilim,aksine cevaplamak istiyorum.
Ben sürekli aynı saçma sapan sorular sorulmasından rahatsızım.

Tam yazmaya başlıyorum, 20-30 satır sürüyor, sonra bakıyorum ki adam evrim teorisi çürütülmüştür, yok Richard Dawkins bile çözememişte imana gelmiş falan. 2 tane Richard Dawkins videosu izlesen adamın ne kadar doğru konuştuğunu ve hala evrimi desteklediğini zaten görürsün. Zaten vardır bu bizde. Yabancı birisi hakkımızda güzel şeyler söyleyince sözlerini her yerde paylaşır, gururlanırız kendimizle. Çünkü bizde yok ki dünyaca sözü dinlenen bir bilim adamı bizi savunsun. Elin evrimcisi, gavuru dediğin adamın sözlerini burada paylaşmaz idin yoksa. .

Millet tartışıyor, tartışıyor. E evrimi dinde ki bazı dayanaklara göre reddediyor. Yok tükenmez kalem kendi kendine nasıl oluyor, yapboz parçalarını çuvala koy karıştır yapboz olur mu tekrar falan. Ya kardeşim ilk varlığın açıklanamaması, daha doğrusu senin açıklayamaman, insan gibi aciz bir varlığın açıklayamaması Tanrı olduğu gerçeğini bize kabul ettirmek mizorunda ?

E Tanrı nasıl oldu deyince " Insan beyni onu algılayamaz, 6. boyut falan filan". E insanın nasıl olduğunu, evrenin nasıl olduğunu algılayacak beyne sahip olduğumuzu nereden çıkarttın o zaman ? 5 tane duyu organınla kendinde evrenin sırrını çözecek gücü nereden buldun ? Hemen Tanrı yapmıştır, yoksa kim yapacak demeye getiriyorsun olayı.

Evren oluştuktan sonra insanlar 3-4 milyar yıl sonra oluştu. (Artık kanıt isteyen araştırsın her şeyi burada ispatlayamam. Öyle olsa matematik dersleri bitmezdi). E neden 3-4 milyar yıl sonra oluştu bu insanlar ? Allah'ın gücü 1 saniye de oluşturmaya yetmedi mi ? Yoksa ne yapsam diye 3-4 milyar yıl düşündü mü ? Şuan ki bulunduğumuz süreç öyle kolay oluşmadı. Bundan sadece 1000 yıl önceki insanlar ile şimdikileri karşılaştırınca bile farklı fiziksel yapılar ortaya çıkarken milyonlarca yıl önce de şuan olduğumuz gibi göründüğümüzü sen nasıl kabul edersin ?

Dünyanın bu yaşanabilir hale gelmesi için geçen milyarlarca yıl küçümsenecek şeyler mi gözünüz de ? Meteor çağı, buzul çağı. Şimdi görüyor muyuz böyle şeyler ? Belki yakında başka bir çağ olup insanlık neslini yok edecek, farklı bir nesil ortaya çıkacak veya bizim gibi canlıların evrimleşmesi için milyarlarca yıl daha bekleyeceğiz.

Binlerce din içinde savaşla,yağmayla yayılan bir İslam dini var ortada biz de Allah'ın mükemmelliğini, İslam'ın mükemmelliğini savunuyoruz. Ne zaman insan öldürmek mükemmeliği, kafa kesme, el kesme ayetlerini Kuran'a koymak mükemmelliği simgeliyor. O zamanın kültürünü şimdi ki medeniyete empoze edebilmek için o kadar uğraşıyorsunuz ki, kendinizi bile kafa kesme,el kesme işini kendi içinizde normalleştirmeye uğraşıyorsunuz.

Not: Evrimi kanıtlamak için yapılan yüzlerce binlerce deney olmuştur, bunların caniliği, yanlışlığı evrimin yanlış bir şey olduğunu, yada olmadığını bize göstermez. Bu o deneyi yapan insanla alakalıdır. Önce dinleri yaymak için, din adı altında ölen milyonlarca insanın yanında bu deneyleri mi tartışalım ?
Not2: 3-4 saate geleceğim. Alıntı varsa cevaplarım o zaman. Malum Tubitak evrim hakkında ki kitapları kaldırıyor şuan da, piyasadan silinmeden 4-5 kitap aldım. Bunları okuyunca daha güzel bilgilerle geleceğimi düşünüyorum. Tek tavsiyem dinden vazgeçerim korkusu ile sorgulamaktan vazgeçmeyin. Yıllarca islam hakkında şeyler okudunuz, zorla veya baskıyla veya istekle. Birazda evrim ile ilgili okuyun, farkı görürsünüz.

Son düzenleme:
şimdi şöyle bir şey var, en baştan uyarayım cahil cühela diye üzerime gelmeyin bilim adamı sayılacak kesme giriyorum. ama evrim teorisine ben de inanmıyorum. arkadaşın birinin verdiği videoda da çeşitli parametreler var dnaları falan kıyaslamış diğer kısımlara odaklanamadım çok müsait olmadığım için ama bunları net olarak delil olarak kabul edemeyiz bence arkadaşlar. yine yukarıda bir arkadaşın belirttiği gibi bu delil olarak kabul edilen şeyleri bazıları tamamen uydurma. her neyse bu konu üzerine kitap bile yazılır çizilir burada ama uzatmaya gerek yok. evrimdense adaptasyon daha mantıklı geliyor bana. bu çeşitlilikler adaptasyon ile olabilir bir bakıma kadar mantıklı gelebilir.

Yok hocam kim neden üstünüze gelsin sizin :D
Önceden de yazdığım gibi henüz aksi'de - doğruluğu da ispatlanamadığı için halen TEORİ zaten Evrim.
İspatlansa TEORİ'de kalmazdı değil mi?
Adaptasyon'da mantıklı :)

---------- Spam Engelliyici 18:10 ---------- Önceki Mesaj 18:10 ----------

Aynı video konuya 3 kere atıldı,üç kere de izledim :D
üçünde de güldüm 4.yü bekliyorum :D

---------- Spam Engelliyici 18:11 ---------- Önceki Mesaj 18:10 ----------

Evrim teorisine inanmıyorum(Nokta)

Helal olsun be.Bu kadar işte.

sınırlısın sınırsızı anlamaya çalışıyorsun diyor adam. adama ne diyorsun diyorlar :confused: :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri